Begrafenisverzekering vergelijken zonder gedoe? Geregeld in 3 minuten, bekijk direct alle aanbieders

Altijd 100% onafhankelijk begrafenisverzekering vergelijken, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Dé informatieplek voor begrafenisverzekeringen 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Begrafenisverzekering

Hoe werkt de begrafenisverzekering

Met een begrafenisverzekering kunnen de kosten voor een begrafenis worden betaald. Je nabestaanden hoeven dan niet de kosten van je begrafenis te betalen. Die kosten worden vergoed als je een begrafenisverzekering hebt afgesloten.

Maandelijkse premie

Je betaalt premie aan de begrafenisverzekeraar en als je komt te overlijden wordt de begrafenis geregeld zoals is afgesproken in de polis of er wordt een geldbedrag uitgekeerd waarmee de begrafenis betaald kan worden.Een gemiddelde begrafenis kost vandaag de dag ongeveer € 6.500 euro.

Heb je de verzekering echt nodig?

Niet iedereen heeft zoveel geld op de rekening staan, vandaar dat 70% van alle Nederlanders een Natura of Kapitaal begrafenisverzekering heeft. Op deze manier kun je gespreid betalen voor je eigen begrafenis en hoeven je nabestaanden dat niet in 1 keer te doen in een emotionele tijd rondom het overlijden.

Begrafenisverzekering aftrekbaar

Het was tot 1 januari 2009 mogelijk om de betaalde premie voor je begrafenisverzekering aftrekbaar te maken voor de inkomstenbelasting. Dat is veranderd en het is tegenwoordig niet meer mogelijk om deze kosten aftrekbaar te maken.

Koopsompolis

U kunt nog wel een koopsom begrafenis verzekering of een uitvaartdeposito afsluiten zodat u over de eerste € 6921,- aan waarde van de verzekering en/of de waarde van de geblokkeerde bankspaarrekening geen vermogensbelasting te betalen. Maar let op, indien u boven dit bedrag uitkomt vervalt de gehele vrijstelling en moet u het gehele bedrag aan vermogensbelasting betalen.

Geen begrafenisverzekering

Wat gebeurt er als je geen verzekering afsluit? Dan worden de kosten verhaald op de nabestaanden, toch komt het ook vaak voor dat mensen lang genoeg vermogen hebben gereserveerd voor de begrafenis. Als dat het geval is dan is een verzekering natuurlijk overbodig.

Wat kost een begrafenisverzekering?

De kosten van een begrafenisverzekering zijn afhankelijk van de hoogte van het verzekerd bedrag, de premie die u wenst te betalen, de looptijd van de verzekering en de leeftijd van de verzekerde(n).

De kosten van een uitvaart of begrafenis

De kosten van een uitvaart liggen bovendien al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000 en zijn afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen.

U kunt zich hiervoor verzekeren, zodat u uw nabestaanden zorgen uit handen kunt nemen. U kunt kiezen uit een Uitvaart Geld-verzekering óf een uitvaartverzekering met een pakket van diensten

Een pakket met veel keuze

De begrafenisverzekering met een pakket van diensten bevat ook een vrij te besteden bedrag, wat uw nabestaanden kunnen besteden aan kosten die met de uitvaart te maken hebben.

Grafkosten die verzekerd moeten worden

U kunt hierbij denken aan grafkosten, een grafmonument of een uitgebreide koffietafel. Zo kunnen de nabestaanden zich volledig richtten op het afscheid. Een begrafenisverzekering zorgt er dus voor dat grafkosten verzekerd worden.

Kosten verschillen per gemeente

De grafkosten verschillen per begraafplaats in Nederland. Dit kan er voor zorgen dat de uiteindelijke kosten een stuk hoger uitvallen. Kijk daarom goed naar de verschillende begrafenisverzekeringen en de dekking van deze kosten zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Begrafenisverzekering kind

Wij raden altijd aan om zo vroeg mogelijk een begrafenis verzekering af te sluiten zodat de premie voor de gehele looptijd zo laag mogelijk blijft.

Kind gratis meeverzekeren?

Het is namelijk zo dat de premie voor een groot deel afhangt van de leeftijd van de verzekerde. Sommige verzekeraars bieden pakketten aan waarbij kinderen direct gratis worden meeverzekerd. Dit is natuurlijk voordelig,maar het is ook mogelijk om uw kinderen afzonderlijk te verzekeren.

Wat te doen bij uitzonderingen?

Het kan natuurlijk zo zijn dat er een uitzonderlijke situatie ontstaat tijdens of na het afsluiten van een verzekering. Denk bijvoorbeeld aan euthanasie of een begrafenis organiseren in het buitenland.

Goedkope begrafenisverzekering

Als je op zoek bent naar een goedkope begrafenisverzekering kijk je natuurlijk eerst naar de premie die je moet betalen. Er kan namelijk best een groot verschil zitten tussen de goedkoopste begrafenisverzekering en de begrafenisverzekering die je nu hebt.

Maar wat is nu een goedkope begrafenis?

Maar wanneer is een begrafenisverzekering goedkoop?De premie die je per maand betaald voor je begrafenispolis is natuurlijk belangrijk maar misschien nog wel belangrijker is wat je er voor terug krijgt, wat de begrafenisverzekering uitkeert.

Wensen bepalen voor groot deel kosten

Als je een begrafenisverzekering hebt die heleboel onnodige zaken verzekert dan is die niet goedkoop maar juist duur. Een begrafenisverzekering die alleen jouw begrafenis wensen verzekert is natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer je allerlei overbodige producten die je toch niet gebruikt hebt opgenomen in je begrafenispolis.

Hoe zit het met de premie?

Vaak is het zo dat een begrafenisverzekering met een lange looptijd een lage maandpremie kost en zijn dus goedkoop.

Dat komt omdat je de premie over een langere periode kan uitsmeren en daardoor goedkoper uit bent per maand.

Een goedkope begrafenis verzekering is dus een verzekering die niks meer én niks minder verzekert dan jij wilt en dat tegen een scherpe premie.

Vergelijken begrafenisverzekeringen

Vergelijk op deze website de verschillende aanbieders van de begrafenis verzekering. Let daarbij vooral op de voorwaarden en vergeet niet te kijken wat de lokale grafkosten zijn.

Medische acceptatie

Bij deze type verzekeringen is het gebruikelijk dat de verzekeraar een medische acceptatie uitvoert voordat u wordt toegelaten tot de verzekeraar.

Begrafenisverzekering afkopen

Als je een bestaande begrafenis verzekering wil opzeggen dan is het mogelijk om deze af te kopen. De verzekering komt dan te vervallen en je hoeft geen maandelijkse premie meer te betalen voor je begrafenis verzekering.

Nadeel afkopen begrafenisverzekering

Het nadeel van de begrafenisverzekering afkopen is dat je natuurlijk geen uitkering meer ontvangt op het moment van overlijden. De verzekeraar berekent de afkoopwaarde en maakt die over op je bankrekening.

Levensgezel en de begrafenisverzekering

Het is een veel gevallen gunstig om een gecombineerde begrafenisverzekering met je partner of levensgezel af te sluiten. Ook voor je kinderen is dit verstandig, kom alles te weten over je levensgezel en de begrafenisverzekering.

Hoe werkt het begrafenisverzekering vergelijken precies?

Aangezien er grote premieverschillen kunnen ontstaan tussen alle verzekeraars, raden wij u aan om uw uitvaartverzekering te vergelijken voordat u deze afsluit. Vaak kijken mensen alleen naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Maar dit is zeker niet het belangrijkste. U kunt beter een verzekering kiezen die het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige en goedkope uitvaartverzekering of een zeer uitgebreide verzekering waarbij het verschil vaak zit in het uit te keren bedrag of in de mate waarin de uitvaart wordt verzorgd. Een voordelige uitvaartverzekering vergelijken kost u een klein beetje tijd, maar het bespaart u nu meteen en over de gehele looptijd van uw uitvaartpolis honderden euro’s. Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Ook deze premies kunt u op onze website vergelijken.

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.

Een duidelijke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles.”

Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie.”

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Monuta Begrafenisverzekering

Monuta is een van de grootste aanbieders van de begrafenisverzekering. Daarbij is het ook een van de oudste aanbieders en neemt het al jaren nabestaanden werk uit handen in de moeilijke rouwperiode.

Een begrafenisverzekering afsluiten is eenvoudig

Een begrafenisverzekering afsluiten bij Monuta doet u gemakkelijk en tegen een scherpe premie. Monuta streeft er naar om nabestaanden zowel voor, tijdens en na uw uitvaart volledig te ontzorgen.

Monuta wil de beste begrafenisverzekering bieden

  • Een voorbeeld daarvan is de Monuta nazorgservice, deze servicelijn is altijd bereikbaar en uw nabestaanden kunnen daar met al hun vragen over uw uitvaart terecht.
  • Dat begint al met de verzorging van uw uitvaart, deze zal zorgvuldig met uw nabestaanden besproken worden waarna alles tot in de puntjes geregeld zal worden. U kunt er zeker van zijn dat Monuta alles tot in de puntjes verzorgd en uw nabestaanden een rustige tijd tegemoet laat komen.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

DELA Begrafenisverzekering

DELA, u kent ze waarschijnlijk wel en dat is ook niet zo gek aangezien ze een van de meest bekende verzekeraars zijn op het gebied van de begrafenis verzekering. Daarnaast specialiseert DELA zich ook nog in overlijdensrisicoverzekeringen en andere vormen van verzekeringen rondom de uitvaart.

Soorten begrafenisverzekeringen

U kunt bij DELA altijd uit verschillende soorten begrafenisverzekeringen kiezen die op verschillende manieren dienen te worden afgesloten. U zult merken bij het vergelijken dat verschillende pakketten inspelen op de diverse wensen die veel mensen hebben.

Met het DELA Uitvaartplan verzekert u uw begrafenis zoals u dat wilt. U kunt kiezen uit verschillende pakketten. De begrafenis zal vervolgens volledig worden geregeld naar uw wensen en ook zullen de nabestaanden goed worden bijgestaan in de moeilijke tijd van rouw.

Nuvema Begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering afsluiten bij Nuvema is heel eenvoudig. U kiest bij Nuvema helemaal zelf hoe u de begrafenisverzekering wil samenstellen. Nuvema verzekerd vervolgens een bedrag dat u minimaal nodig heeft, vervolgens kunt u deze zelf aanvullen met persoonlijke wensen. Bekijk gauw het aanbod van natura begrafenisverzekeringen en nog vele andere verzekeringen.

Maandelijkse premie van de begrafenisverzekering

De premie wordt bij Nuvema dus gebaseerd op een maandelijkse premie die afhangt van de wensen die gedekt worden door de begrafenisverzekering. Bij Nuvema is het ook mogelijk om volledig kosteloos uw pakket aan te passen gedurende de gehele looptijd van de verzekering.

Daarnaast stijgen de kosten van uw begrafenis tijdens uw leven, net zoals prijzen in elke andere sector constant veranderen. Daarom controleert Nuvema elk jaar of uw begrafenis duurder is geworden, dit noemen ze het indexeren van de begrafenis verzekering. Nuvema doet u dan een nieuw voorstel met een hoger verzekerd bedrag, zodat uw begrafenis verzekering op peil blijft en u nooit onderverzekerd bent.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Ardanta Begrafenisverzekering

Ardanta een van de allerbekendste begrafenisverzekering aanbieders in Nederland. Ardanta is een onderdeel van het welbekende ASR Nederland. U kent onderdelen van ASR zoals Ditzo en De Amersfoortse vast wel. Ardanta valt onder de ASR groep, een verzekeringsgroep die bestaat uit een verzameling van verschillende soorten verzekeringsproducten.

Ardanta heeft een mooi keurmerk behaald

Ardanta is sinds 2011 in het bezit gekomen van een bijzonder keurmerk. Het keurmerk KKV, dit houdt in dat Ardanta aan een eisenpakket heeft voldaan. Er is bij deze test vooral gekeken naar klantgerichtheid en goede dienstverlening, en Ardanta heeft het voor elkaar gekregen om dit keurmerk te bemachtigen.

Daarnaast wordt Ardanta net zoals iedere verzekeraar in Nederland in de gaten gehouden door diverse instanties (zoals De Nederlandsche Bank) en brancheorganisaties. Zaken doen met Ardanta is daarom altijd veilig.

Yarden Begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering of crematieverzekering afsluiten bij Yarden is een fluitje van een cent. Of u nu kiest voor een crematie of begrafenis, Yarden heeft voor iedereen een passende begrafenisverzekering die in uw wensen voorziet.

De laatste wensen begrafenis verzekering

Pakketten zoals ‘De Mijn Laatste Wensen begrafenis verzekering” van Yarden bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om het verzekerd bedrag te laten uitkeren aan nabestaanden, of om kosten van de uitvaart direct te laten vergoeden.

Een combinatieverzekering is ook mogelijk

Zelfs een combinatie van beide is ook mogelijk. Zo kunt u in alle rust de uitvaart regelen en zijn uw nabestaanden zeker van een rustige rouwperiode zonder gedoe.

  • Een begrafenis verzekering dekt na het overlijden vaak gedeeltelijk of geheel de kosten van uw uitvaart. Denk er aan dat een begrafenis een stuk duurder is dan een crematie, een uitvaart kost gemiddeld al snel € 8.000 euro.
  • Het kan zijn dat er overleg is geweest tussen de nabestaanden en begrafenisverzekeraar. Speciale wensen kunnen flexibel worden ingeregeld bij Yarden.

Begrafenisverzekering vergelijken

Vind direct de begrafenisverzekering die bij uw wensen past. Geen gedoe, onafhankelijk en een duidelijk overzicht van de beste uitvaartpolissen.

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 8,01

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij keuze voor      Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen gedurende de looptijd aan te passen

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,14

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste uitvaartverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,73

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 64,00 eenmalige kosten

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,73

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Distributiekosten zitten verwerkt in de premie

Vrije keuze uitvaartverzorging

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Verzekerd Bedrag

7.314

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,72

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 46,00 distributiekosten

Vrije keuze uitvaartverzorging

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1988 (30 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 14 december 2018

Onze blogs met extra inzichten voor u

Uw levensgezel en een Begrafenisverzekering, Alles van A-Z

Ongeveer vier vijfde van de Nederlanders hebben een lopende begrafenisverzekering. Waar je vroeger dit nog kon aftrekken van je belasting, is dit sinds 2009 niet meer mogelijk. Ook al is deze mogelijkheid verdwenen, toch kiest een grote meerderheid ervoor om verzekerd...

Hoe werkt een begrafenisverzekering afkopen precies?

Als je een bestaande begrafenisverzekering wil opzeggen dan kan je de verzekering afkopen. Als de verzekering te vervallen komt hoef je geen premie meer te betalen en krijg je ook geen uitkering meer als je overlijdt. Er wordt bij het afkopen vooral gekeken naar de...

Koopsom begrafenisverzekering, wat houdt het precies in?

Je hebt het waarschijnlijk al gezien toen je aan het kijken was naar begrafenisverzekeringen, de koopsom begrafenisverzekering. Deze soort begrafenisverzekering is een specifiek type tussen alle andere verzekeringen. Je betaalt eenmalig een inleg en vervolgens ben je...

Natura Begrafenisverzekering, lees er hier alles over

We hebben gemerkt dat er veel mensen vragen hebben over de natura begrafenisverzekering, daarom gaan we er hieronder wat meer over vertellen. Veel mensen verwachtten dat je bij een verzekering geld uitgekeerd krijgt, maar dit is niet het geval bij de natura...

Kapitaal begrafenisverzekering in 2018? Alles van A-Z!

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben, de kapitaal begrafenisverzekering. Het is een verzekering die een uitkering verzorgt na het overlijdens, het kenmerkende aan de kapitaal begrafenisverzekering is dat de uitkering in geld wordt gedaan. De nabestaanden zullen...