Overlijdensrisicoverzekering vergelijken zonder gedoe? Regel het in 3 minuten en bespaar direct op de maandelijkse premie

Altijd 100% onafhankelijk overlijdensverzekering vergelijken, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Alle OVR aanbieders centraal vergelijken met elkaar.

Betaal minder premie voor je overlijdensverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Overlijdensrisicoverzekering

ORV of levensverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een Nederlandse vorm van levensverzekering. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je voorkomen dat je nabestaanden in financiële problemen komen als je komt te overlijden. 

Hoge kosten alleen dragen

Als je een partner hebt en één van jullie beiden overlijdt, wordt de achterblijvende partner of het gezin vaak geconfronteerd met hoge kosten die nog maar moeilijk alleen te dragen zijn.

Huur & Hypotheek

De hypotheek of huur moet dan ineens door één persoon worden betaald. Of je moet extra kosten maken voor kinderopvang en huishoudelijke hulp. Met een ORV zorg je ervoor dat er in zo’n situatie geld vrijkomt waardoor je deze kosten wat makkelijker kunt opvangen. 

Veel verwarring in Nederland

Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering verward met een uitvaartverzekering. Maar een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van een uitvaart mee te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de kosten na het overlijden te kunnen blijven betalen. Dat kunnen dus ook andere kosten zijn dan uitvaart kosten. 

Overlijdensverzekering keert bedrag uit

Als je een overlijdensverzekering wilt afsluiten, kies je een bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen als je zou overlijden. Je betaalt daarvoor premie tijdens het aantal jaren waarin je verzekerd wilt zijn.

Looptijd overlijdensrisicoverzekering

Dat noemen we de looptijd van de verzekering. Je bepaalt dus zelf hoe lang de looptijd is. Mocht je overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, wordt het door jou gekozen bedrag aan jouw nabestaanden uitgekeerd.

Als je overlijdt buiten de looptijd, wordt er dus niets uitgekeerd. Je bouwt met een overlijdensrisicoverzekering namelijk geen kapitaal op.

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met de begrafenisverzekeringmaar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.

Een duidelijke website waar je je eigen begrafenis kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles.”

Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie.”

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Als je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kies je een bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen als je zou overlijden. Je betaalt daarvoor premie tijdens het aantal jaren waarin je verzekerd wilt zijn.

Looptijd overlijdensrisicoverzekering

Dat noemen we de looptijd van de verzekering. Je bepaalt dus zelf hoe lang de looptijd is. Mocht je overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, wordt het door jou gekozen bedrag aan jouw nabestaanden uitgekeerd.

Als u overlijdt buiten de looptijd

Als je overlijdt buiten de looptijd, wordt er dus niets uitgekeerd. Je bouwt met een ORV namelijk geen kapitaal op. Je wil natuurlijk eenvoudig de beste en voordeligste overlijdensverzekering te vinden.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekering

Zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Na het invullen van een aantal vragen kun je eenvoudig overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken.

Koppelverkoop ORV

Sluit niet zomaar een overlijdensrisicoverzekering af bij je bank/geldverstrekker, maar vraag meerdere offertes op. De hypotheekaanbieder mag je niet verplichten daar de verzekering af te sluiten, want koppelverkoop is verboden.

Kijk goed naar de voorwaarden

Check of er in de voorwaarden geen ‘en bloc-bepaling’ is opgenomen. Die geeft de verzekeraar namelijk het recht om gedurende de looptijd eenzijdig de premie te verhogen.

Verschillende overlijdensverzekeringen

Het is niet altijd nodig om een gelijkblijvende ORV af te sluiten. Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft de verzekerde hoofdsom de hele looptijd gelijk.

Annuitair of gelijkblijvend?

Dit is duurder dan een annuïtair dalende verzekering, waarbij het verzekerde bedrag gedurende de looptijd afneemt. Laat je hierover goed adviseren door een adviseur.

↬ 10% kiest Centraal Beheer

Centraal Beheer heeft een flexibele ORV die betaalbaar is voor iedereen

↬ 11% in Nederland kiest Aegon

Aegon is al jarenlang expert op het gebied van overlijdensverzekeringen

↬ 5% in Nederland kiest DELA

Een vertrouwde naam in de overlijdensverzekeringen branche

Wist u dat 53% van de Nederlanders het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering niet weet?

DELA overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een huis koopt en een hypotheek afsluit, wordt er doorgaans direct een ORV afgesloten. In de meeste gevallen heeft deze verzekering dezelfde looptijd als de hypotheek.Dit is een van de meest bekende gevallen waarin men een DELA overlijdensrisicoverzekering afsluit.

Vrije keuze en flexibele voorwaarden

Toch is het een prettig gevoel om zeker te weten dat jouw nabestaanden de beschikking krijgen over een som geld bij jouw overlijden. Bij DELA bepaal je zelf welk bedrag je wil verzekeren en in welke variant je dit wil doen. Daarbij heb je de vrije keuze voor een looptijd en kun je je partner ook meeverzekeren.

Medische keuring bij hoge verzekeringswaarde

Doorgaans worden er bij DELA een aantal gezondheidsvragen gesteld om het gezondheidsrisico te beoordelen. Bij een bedrag vanaf € 500.000 geldt dat alle verzekerden een keuring moeten ondergaan. Iedereen heeft een eigen persoonlijke reden waarom een overlijdensverzekering wordt afgesloten. Zijn er verwachte grote uitgaven in de toekomst, die je zeker wilt stellen voor jouw gezin? Dan is een DELA ORV het overwegen waard.

Reaal overlijdensrisicoverzekering

Bij REAAL kun je gemakkelijk een overlijdensrisicoverzekering afsluiten op een of twee levens. Daarbij heeft de verzekeraar verschillende types beschikbaar, je hebt de risicoverzekering of de hypotheekrisicoverzekering. Het eerste type is een normale ORV en het tweede type is een ORV die gekoppeld is aan een hypothecaire lening.

Korting voor niet-rokers

Bij REAAL krijg je korting op je premie als je een niet-roker bent, daarbij heeft de verzekeraar voordelige premiestellingen voor de hypotheekrisicoverzekering. Ook is het mogelijk om deze verzekering af te sluiten zonder verpanding. In de dekking kan ook het risico van overlijden voor kinderen worden meeverzekerd.

Geen afkoop & premievrije waarde

Een ORV van REAAL heeft geen afkoop en premievrije waarde, dat betekent dat de verzekering voor een looptijd van korter dan 5 jaar kan worden afgesloten. Daarbij is er een voorlopige dekking tot wel € 250.000,-. Ook ondernemers kunnen bij REAAL ook een ORV afsluiten, de zogenoemde ‘compagnonverzekering’.

Aegon overlijdensrisicoverzekering

Je kunt bij Aegon ook diverse overlijdensrisicoverzekeringen afsluiten. U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een gelijkblijvend of een jaarlijks dalen bedrag om te verzekeren.

Een verzekerd kapitaal van € 250.000

Bij Aegon wordt een aanvraag met verzekerd kapitaal van  € 250.000,- o.b.v. een gezondheidsverklaring beoordeeld. Indien het verzekerde kapitaal hoger ligt wordt er een medische keuring uitgevoerd. Het is bij Aegon zo dat er gedurende de looptijd premie wordt betaald met periodieke betalingen. Het is daarom niet mogelijk om een premie via koopsom te realiseren.

Niet-rokers krijgen een korting

Ook bij Aegon worden niet-rokers beloond met een lagere maandpremie. Daarbij zorgt Aegon er voor dat er geen en-bloc clausule in de polisvoorwaarden te vinden is. Daardoor weet u zeker dat de verzekeraar niet in een keer de prijs aanpast. Daarnaast is de ORV van Aegon geschikt voor militairen.

FBTO overlijdensrisicoverzekering

FBTO heeft ook een overlijdensrisicoverzekering die op 1 of 2 levens kan woren afgesloten. Ook bij deze verzekeraar kunt u kiezen voor een risicoverzekering of hypotheekrisicoverzekering. Ook FBTO geeft niet-rokers een korting op de premie. Ook is het mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten op de ORV van FBTO.

Gunstige premiestelling

De premiestelling voor de hypotheekrisicoverzekering is voordelig en ook zonder verpanding mogelijk. De FBTO ORV kent daarbij dus twee aanvullende dekkingen: premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en de kinderverzekering. Bij de laatste verzekering zijn kinderen tot 18 jarige leeftijd meeverzekerd voor een bedrag van € 5.000 euro. De dekking voor het risico van overlijden voor kinderen kan ook worden meeverzekerd

Je kunt diverse zaken meeverzekeren

Ook kun je bij FBTO premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid meeverzekeren. De ORV van FBTO heeft geen afkoop en premievrije waarde en kan worden afgesloten met een looptijd die zelfs korter dan 5 jaar is. Ondernemers kunnen bij FBTO ook een ORV afsluiten, de zogenoemde ‘compagnonverzekering’. 

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer is gebaseerd op een leeftijdsafhankelijke premie. De verzekering is daardoor in de beginjaren een stuk goedkoper. Centraal Beheer wil dat u alleen betaald voor het risico dat u op dat moment loopt.

Een verzekerd bedrag vanaf € 10.000,-

Je kunt de overlijdensverzekering van Centraal Beheer afsluiten met een verzekerd bedrag tussen de € 10.000,- en € 2.000.000,-. en u bepaalt zelf aan wie Centraal Beheer moet uitkeren. De verzekeraar wil de ORV beschikbaar maken voor iedere Nederlander omdat iedereen zijn nabestaanden rust moet kunnen gunnen in een rouwperiode.

Voorlopige dekking 

Centraal Beheer werkt met een voorlopige dekking, als de verzekerde al snel na de aanvraag overlijdt door een ongeval en de verzekering nog niet is ingegaan wordt er toch verzekerd. Dit is ook zo als u een gevaarlijke sport beoefend of een gevaarlijk beroep heeft zoals militair.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken in 2018

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 50.000

Kinderdekking mogelijk?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,85

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 9,50 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Verzekerd Bedrag

50.000

Kinderdekking mogelijk?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,90

Premielooptijd van 20 jaar

€ 99,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Verzekerd Bedrag

50.000

Kinderdekking mogelijk?

Nee

Maandelijkse premie

€ 4,99

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

50.000

Kinderdekking mogelijk?

Nee

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (35 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 13 december 2018

Onze blogs met extra inzichten voor u

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...