Uitvaartverzekering vergelijken zonder gedoe? Geregeld in 3 minuten.

Altijd 100% onafhankelijk uitvaartverzekering vergelijken, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak je gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Op 1 centrale plaats uitvaartpolissen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartpolis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten?

Om alle uitvaartverzekeringen goed te kunnen bekijken is het van belang om na te gaan waar u een uitvaartverzekering eigenlijk voor nodig heeft. Bij het afsluiten van een uitvaart verzekering moet je op een paar zaken letten.

Uitvaartverzekeringen zijn apart

Het is een aparte verzekering, we zullen de uitvaartverzekering immers vroeg of laat moeten afsluiten. Dit is totaal anders als een autoverzekering of een zorgverzekering omdat we vooraf weten dat we vroeg of laat sterven. Tegenwoordig hebben 7 op de 10 Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten volgens TNS Nipo.

Sluit uitvaartverzekering vroeg af

Het is daarom verstandig om de uitvaartverzekering al op relatief jonge leeftijd af te sluiten. Daarmee zorgt u er voor dat u een scherpe premie betaalt voor de dekking die u wenst, terwijl uw nabestaanden vanaf dat moment geen risico meer lopen voor de kosten op te moeten draaien.

Goedkoopste uitvaartverzekering

Een uitvaart is tegenwoordig onbetaalbaar geworden. Aangezien elk mens een keer doodgaat, is het uitvaartwezen een winstgevende bedrijfstak. Alles rondom een uitvaart is eigenlijk zeer duur geworden. Het is dus belangrijk dat u een goed beeld heeft van de markt zodat u nooit teveel betaald.

Genoeg uitvaartverzekeringen

Kijkt u eens bij een bekende verzekeringsmaatschappij wat een betaalbare uitvaart tegenwoordig kost en hoe u zich het beste kunt verzekeren, zonder dat u uw leven lang te veel betaalt. 

Diverse types uitvaartverzekering

Sommige verzekeringen keren namelijk een geldbedrag uit aan uw nabestaanden, waarmee de nabestaanden zelf de uitvaart kunnen regelen. Het is daarbij in veel gevallen zo dat de goedkoopste uitvaartverzekering helemaal niet de beste optie is.

Opletten bij de uitvaartverzekering

Voor het bepalen wat de goedkoopste uitvaartverzekering zal zijn is het natuurlijk de vraag welk bedrag u met de verzekering precies wilt gaan verzekeren.

Gunstige premie

Hoe lager het bedrag is dat u met de verzekering wilt gaan verzekeren, hoe gunstiger dit uit zal gaan pakken voor uw uitvaartverzekering en dan is de kans op een goedkope uitvaartverzekering dus al direct een stuk groter.

Kosten van uw uitvaart berekenen

De kosten inschatten van een begrafenis of crematie kan een enorme horde zijn in de zoektocht naar de beste uitvaartverzekering.

Welke situatie is voor u van toepassing

De situatie waarin u zich verkeert kan natuurlijk verschillen. Zo zijn er senioren, studenten en partners die kinderen willen meeverzekeren. De premie en dekking voor al deze situaties kan sterk verschillen. Uitvaartverzekering vergelijken is slim omdat je direct kunt kijken welke uitvaartverzekering aansluit op uw situatie.

Cultuur & Uitvaartverzekeringen

Het kan ook zijn dat een uitvaartverzekering moet aansluiten op culturele wensen. Denk bijvoorbeeld aan islamitische, Antilliaanse of joodse uitvaarten.  Voor deze doelgroep wordt er vaak gewerkt met ritueel begeleiding zodat alles op rolletjes verloopt.

Gebruik de kostentool

Gebruik de kostentool op onze pagina om hier een duidelijk beeld van te krijgen. U kunt een aantal filters aanklikken die uw specifieke wensen meeberekend in de totale prijs.

Lees hier alles over het overstappen van uitvaartverzekering. Lees hier de informatiegids waarin je alles kunt vinden over de uitvaartverzekering vergelijken en meer.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Dat ligt volledig aan de situatie waarin een persoon zich bevindt. Het kan natuurlijk zijn dat iemand genoeg vermogen heeft opgebouwd om de uitvaart volledig zelf te betalen.

Daarbij komt het regelmatig voor dat mensen zelf sparen voor de kosten van een uitvaart. Toch nemen de meeste mensen een verzekering omdat de uitvaartverzekering goedkoop kan zijn en omdat je een risico gemakkelijk afdekt. 

Uitvaartverzekering & schulden

Het kan natuurlijk zijn dat u schulden heeft of dat er een BKR registratie bekend is waardoor u zichzelf afvraagt of het mogelijk is om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Dit ligt ook totaal aan de situatie van een persoon, lees de bovenstaande artikelen om meer achtergrondinformatie te lezen over uitvaartverzekeringen en schulden.

Afkopen of opzeggen

Het kan zo zijn dat je al een uitvaartverzekering hebt maar dat je deze wil opzeggen. Een uitvaartverzekering afkopen is dan vaak een optie die gekozen wordt. Je hoeft dan geen premie meer te betalen, maar het gevolg is wel dat je geen uitkering meer ontvangt als je overlijdt.

Alleen bij kapitaal uitvaartverzekeringen

Bij natura uitvaartverzekeringen worden er namelijk producten en diensten geleverd die niet kunnen worden afgekocht. Als je wil afkopen is het zaak dat je schriftelijk contact legt met de uitvaartverzekeraar.

Het nadeel van afkopen zit hem in de actuele waarde die vaak erg laag is, de afkoopwaarde is daardoor een stuk lager dan het verzekerde bedrag.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Hoe werkt het uitvaartverzekering vergelijken precies?

Aangezien er grote premieverschillen kunnen ontstaan tussen alle verzekeraars, raden wij u aan om uw uitvaartverzekering te vergelijken voordat u deze afsluit. Vaak kijken mensen alleen naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Maar dit is zeker niet het belangrijkste. U kunt beter een verzekering kiezen die het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige en goedkope uitvaartverzekering of een zeer uitgebreide verzekering waarbij het verschil vaak zit in het uit te keren bedrag of in de mate waarin de uitvaart wordt verzorgd. Een voordelige uitvaartverzekering vergelijken kost u een klein beetje tijd, maar het bespaart u nu meteen en over de gehele looptijd van uw uitvaartpolis honderden euro’s. Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Ook deze premies kunt u op onze website vergelijken.

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.

Een duidelijke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles.”

 

Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie.”

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een begrafenis regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Yarden uitvaartverzekering

Yarden wil er met haar verzekering voor zorgen dat u kunt rekenen op een uitvaart naar uw wensen, op basis van een goede verzekering met ruime & flexibele dekking voor ieder persoon in Nederland.

Waar richt Yarden zich vooral op?

Yarden wil op een uitgebreide manier met inspiratie uw uitvaart verzorgen. Doordat Yarden zo’n grote partij is zit er altijd een locatie van de uitvaartverzekeraar bij u in de buurt.

De visie van Yarden

Yarden is een vereniging, om er vanuit daar met hart en ziel voor te zorgen dat u voor, tijdens en na te uitvaart alle belangrijke ondersteuning kunt ontvangen. Uw nabestaanden moeten bovendien in alle rust de rouwperiode in kunnen gaan, nadenken over kosten hoort daar niet bij volgens Yarden.

Voordelen Yarden

 • Scherpe premie vanaf € 1,99 per maand, dit is wel afhankelijk van uw specifieke wensen.
 • 3 eenvoudige gezondheidsvragen. Geen rare kleine lettertjes en uitsluiting op basis van onzin.
 • De Flexibele verzekering van Yarden is tussentijds aan te passen indien uw wensen veranderen
 • Online inzicht in uw verzekering, een dashboard met alle relevante informatie in een paar kliks.
 • Kinderen tot 21 jaar (gratis) mee te verzekeren. 

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland, met als missie om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Monuta is een van de oudste uitvaartverzekeraars in Nederland en heeft een berg met ervaring op het gebied van uitvaartverzorging.

Waar richt Monuta zich vooral op?

De organisatie richt zich onder andere op de belangrijke zaken die er rondom de uitvaart geregeld moeten worden en probeert op die manier meer te bieden dan alleen de begrafenisverzekering voor de verzekerde. Een uitvaartpolis moet er voor zorgen dat nabestaanden met een gerust hart de rouwperiode tegemoet kunnen gaan. Extra stress om kosten hoort niet thuis in zo’n zware tijd.

Voordelen Monuta

 • Verzeker uw uitvaartkosten met een pakketverzekering of geldverzekering.
 • Direct duidelijkheid over acceptatie. Ongeacht uw medische situatie op het moment van afsluiten.
 • De verzekering is tussentijds aanpasbaar aan uw persoonlijke wensen
 • U kunt de soort verzekering en het verzekerd bedrag op ieder moment aanpassen aan uw wensen.
 • Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

DELA uitvaartverzekering

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland, die er onder andere veel waarde aan hecht om nabestaanden met elkaar in contact te brengen.

Waar richt DELA zich vooral op?

De uitvaartpolis zit er op een goede manier in elkaar en valt aan de hand van de diverse maatwerkmogelijkheden volledig naar wens samen te stellen.

Op een forum kunnen nabestaanden er met elkaar in contact komen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service.

Voordelen DELA

 • Praktische hulp en unieke nazorg voor de nabestaanden. Zo kunnen ze met een gerust hart de rouwperiode ingaan.
 • Nabestaanden beoordelen onze dienstverlening met een 9,1. Een jarenlange ervaring zorgt voor uitstekende dienstverlening
 • Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen, een eerlijke prijs voor goede dienstverlening
 • Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatievoordelen, een van de extra voordelen die DELA als uitvaartverzekeraar biedt.

Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema is een van de minder bekende uitvaartverzekeraars, waar onder andere de Consumentenbond al jaren zeer over te spreken is. Nuvema probeert met haar aanbod ook mensen met zeer specifieke wensen en lokale gebruiken aan te spreken. Er is voor iedereen namelijk een perfecte uitvaartverzekering mogelijk.

Waar richt Nuvema zich vooral op?

Nuvema is volgens de consumentenbond een prima keus op organisatorisch en financieel vlak, gericht op kwaliteit en keuzevrijheid. En dat heeft Nuvema geen windeieren gelegd, het imago kreeg een flinke boost na deze positieve geluiden.

De uitvaartverzekering van Nuvema is inmiddels door ruim 300.000 klanten afgesloten. De uitvaartverzekeraar is sinds 1949 actief en heeft daarmee een zeer uitgebreide ervaring.

Voordelen Nuvema

 • Verzekeren wat u nodig heeft, veel keuzevrijheid en een uitvaart samenstellen die u wil
 • De verzekeraar houdt rekening met lokale prijsverschillen, zo komt u niet voor vervelende verassingen te staan
 • Ten alle tijden goed verzekerd blijven, onderverzekering is altijd vervelend
 • Vrije keuze uitvaartverzorger, u bepaalt zelf wie de uitvaartverzorger wordt zonder gedoe

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta probeert uitvaartverzekeringen aan te bieden aan mensen die zich graag helder laten informeren over de mogelijkheden. Ardanta streeft er naar om klanten op een uiterst preciese wijze te informeren over alles wat met uitvaartverzekeringen te maken heeft.

Wat doet Ardanta dan precies?

Op de eigen website geeft de uitvaartverzekeraar bijvoorbeeld aan dat er bij voldoende spaargeld in principe geen polis nodig is. 

Het is er mogelijk om online de kosten van de uitvaart te berekenen en er is allerlei duidelijke informatie beschikbaar over de polis, het doorgeven van wijzigingen of het uit laten keren van de verzekering voor de uitvaart.

Voordelen Ardanta

 • Ardanta belooft begrijpelijke verzekeringen aan te bieden, ze willen u vooraf zo goed mogelijk informeren
 • Ardanta belooft geschikte producten aanbieden, zo kiest u wat u wilt en komt u niet voor vervelende beslissingen te staan
 • Ardanta belooft dat de dienstverlening optimaal is, ze willen klanten rust bieden in een toch al zware periode
 • Ardanta belooft dat ze een getoetst kwaliteitssysteem hebben, zo kunnen ze garanderen dat de kwaliteit altijd goed blijft

Welke soort uitvaartverzekering past het beste bij u?

Natura uitvaartverzekering

Bij een uitvaart verzekering in natura wordt de uitvaart door een uitvaartondernemer verzorgd. Bij deze verzekering wordt er geen geld uitgekeerd.

 • Relatief lage premie
 • U hoeft weinig zelf regelen
 • U heeft beperkte keuzevrijheid
 • Er zijn mogelijk bijkomende kosten

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaart verzekering krijgen de nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. Zij kunnen zelf een uitvaartverzorger kiezen en daarmee hun wensen bespreken.

 • Relatief hoge premie
 • U heeft veel keuzevrijheid
 • U heeft veel duidelijkheid over kosten
 • U moet veel zelf regelen

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaart verzekering is een samenvoeging van de natura- en de kapitaalverzekering. Voor extra wensen kan een bepaald bedrag worden gereserveerd.

 • Relatief hoge premie
 • U heeft veel keuzevrijheid
 • U hoeft weinig zelf te regelen
 • Er is extra geld voor additionele wensen

uitvaartverzekering vergelijken
uitvaartverzekeringen vergelijken
vergelijk uitvaartverzekeringen

“Het berekenen van de uitvaartkosten was heel eenvoudig. Ik heb in 10 minuten de perfecte uitvaartverzekering gevonden.”

“Ik heb in een relatief korte tijd een goede uitvaartpolis gevonden. Tot nu toe is alles goed verlopen, maar ik hoop de polis niet nodig te hebben

“Het vinden van de juiste overlijdens risicoverzekering was nogal een gedoe. Dit kwam deels door mijn persoonlijke gezondheid. Toch heeft het vergelijken en de geboden informatie mij goed geholpen in het hele proces.

“Je kunt heel makkelijk offertes vergelijken na het gebruiken van de uitvaartkosten berekening op jullie website. Dat was wel nodig want door de specifieke wensen van mijn vrouw was het soms lastig om de juiste keuze te maken. Uiteindelijk is het prima gelukt.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vind direct de uitvaartpolis die bij uw wensen past. Geen gedoe, onafhankelijk en een duidelijk overzicht van de beste uitvaartpolissen.

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 8,01

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij keuze voor      Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen gedurende de looptijd aan te passen

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,14

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste uitvaartverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,73

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 64,00 eenmalige kosten

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,73

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Distributiekosten zitten verwerkt in de premie

Vrije keuze uitvaartverzorging

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Verzekerd Bedrag

7.314

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,72

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 46,00 distributiekosten

Vrije keuze uitvaartverzorging

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1988 (30 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 14 december 2018

Onze blogs met extra inzichten voor u

De Antilliaanse Uitvaartverzekering, Wat is er Anders?

Je zult het wellicht niet weten maar het is mogelijk om een Antilliaanse uitvaartverzekering te verkrijgen in Nederland. Ons land telt namelijk rond de 150.000 Antilliaanse Nederlanders, grotendeels is rooms-katholiek of protestants. Maar waarom sluiten Antilliaanse...

Uw uitvaartverzekering en een BKR Registratie

Als u een BKR-registratie heeft, dan kan dit gevolgen hebben voor u. U kunt dan bijvoorbeeld niet zomaar abonnementen of verzekering afsluiten. Maar hoe verhoudt zich dit tot een uitvaartverzekering. Kunt u dan nog wel een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is nog wel...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Uitvaartverzekering en Studenten, Bespaar Honderden Euro’s

Studenten denken op hen leeftijd nog niet na over het overlijden en automatisch dus ook niet aan een uitvaartverzekering. Ze zijn nog jong en in de bloei van hun leven en ondernemen veel zaken en hebben weinig risico tot overlijden, ze zijn dan ook erg geliefd onder...

Uw partner en een uitvaartverzekering

Ongeveer vier vijfde van de Nederlanders hebben een lopende uitvaartverzekering. Waar je vroeger dit nog kon aftrekken van je belasting, is dit sinds 2009 niet meer mogelijk. Ook al is deze mogelijkheid verdwenen, toch kiest een grote meerderheid ervoor om verzekerd...