Ardanta uitvaart review

Ardanta is al jaren een specialist als we het hebben over de uitvaart. Het bedrijf is een onderdeel van ASR verzekeringen en bestaat sinds 1965.

Ardanta is dus ruim 50 jaar een betrouwbare partner in de uitvaartwereld. Ardanta heeft al ruim 3,8 miljoen klanten en 150 ondernemende partners die volop in beweging zijn om uitvaarten in Nederland goed te laten verlopen.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een Ardanta Uitvaart.

Op 1 centrale plaats uitvaart vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartpolis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Ardanta Uitvaart

Ardanta is al jarenlang een grote speler in de uitvaart wereld
Als je naar Ardanta kijkt is het een organisatie die zich richt op consumenten die graag een persoonlijke uitvaart willen.

De klant moet helemaal zelf kiezen hoe de uitvaart geregeld wordt. Dat kan op een mooie vreugdevolle manier, maar ook op een sobere rustige manier. De uitvaart is en blijft natuurlijk een uiterst persoonlijke keuze.

Geen gedoe & onverwachte kosten

Het gedoe dat komt kijken bij een uitvaart wordt uit handen genomen en u wordt eveneens beschermt tegen onverwachte hoge kosten die regelmatig voorkomen bij een uitvaart. Daarbij is het mogelijk om vrij te kiezen bij Ardanta waardoor u zelf bepaald wie uw uitvaart verzorgd door de vrije keuze van uitvaartverzorger.

De prijs van een uitvaart bij Ardanta

Als je kijkt naar de gemiddelde prijs valt Ardanta rond het gemiddelde in Nederland. Het is zeker niet de goedkoopste maar ook niet de duurste uitvaartverzekeraar in Nederland. Het optimaal inrichten van een uitvaart die geheel door de verzekerde zelf is samengesteld is het grote doel van Ardanta.

ardanta uitvaart
ardanta uitvaart afsluiten

Het motto van een Ardanta Uitvaart

Helpen door te doen is het motto van Ardanta. Ondanks dat het de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland is wil dat niet zeggen dat het een corporate organisatie is die ver van de klant afstaat. Integendeel, de klant staat altijd centraal en de dienstverlening moet altijd duidelijk zijn voor klanten. Om u garantie te geven van goede diensten heeft het AFM een standaard dienstverleningsdocument opgesteld dat iedere uitvaartverzekeraar moet gebruiken.

Op welke manier kan ik diensten voor de uitvaart afsluiten bij Ardanta?

De makkelijkste optie die je online hebt is het vergelijken van uitvaart aanbieders. Je kunt met een paar simpele drukken op de knop direct zien welke dienst het beste bij uw situatie past. Klik hier op de button om direct te vergelijken

Telefonisch advies of een persoonlijke adviseur

Je kunt natuurlijk telefonisch contact opnemen met Ardanta of vragen of er een speciale adviseur langs kan komen bij u thuis. Op dat moment moet u zichzelf wel realiseren dat er geen onafhankelijke adviseur langskomt. Er wordt op dat moment alleen geadviseerd over de uitvaartmogelijkheden bij Ardanta. Het advies is niet gratis en de kosten voor een telefonisch advies of een adviseur die thuis langskomt zijn verschillend.

Een onafhankelijke adviseur kan u advies geven over de verschillende pakketten die Ardanta levert. De onafhankelijke verzekeringsadviseur geeft in zijn eigen dienstverleningsdocument aan wat zijn dienstverlening inhoudt en wat de kosten daarvan zijn. U krijgt dus niet alleen advies over de diensten die Ardanta aanlevert maar ook de andere aanbieders komen aan bod.

Het kan wel eens voor komen dat de adviseur kosten in rekening brengt voor herstelwerkzaamheden. U kunt tijdens het gesprek met de adviseur aangeven dat u informatie wil over de declaratiemogelijkheden van deze kosten. Herstelkosten zijn de kosten die u als verzekerde, in rekening gebracht krijgt door uw onafhankelijk verzekeringsadviseur als gevolg van fouten van Ardanta.

Standaardpakket bij een Ardanta uitvaart

Als je een standaard pakket aan diensten hebt afgesloten regelt de uitvaartverzorger al deze diensten. De rekening voor al deze diensten wordt volledig gedekt en uw nabestaanden hebben hier geen omkijken meer naar. Als je rekeningen hebt hoef je je daar geen zorgen over te maken want deze worden direct aan de uitvaartverzorger betaald, zo weet je zeker dat de nabestaanden zich geen zorgen te maken over geldzorgen.

Vervoer, dragers en vervoer overledene

Het standaardpakket bevat een uitvaartleider en de daarbij behorende 4 dragers. De overledene wordt goed verzorgd en klaargemaakt voor de laatste reis.

Ardanta levert een rouwauto naar de dichtstbijzijnde begraafplaats of crematorium (bij crematie) en het vervoer van de overledene van huis of ziekenhuis naar de aula wordt ook geregeld indien dit nodig is. Daarbij is er de beschikking een volgwagen die toegewezen wordt aan de gemeente waar de uitvaart georganiseerd wordt.

Grafkist van eikenfineer

Als u gekozen heeft voor een begrafenis wordt er een kist van eikenfineer met een vlak deksel geleverd. Er zijn een aantal zaken meeverzekerd voor een bedrag van maximaal € 1.989 euro. Je moet dan denken aan de opbaring, crematie, het graf, de grafrechten of het gebruik van de aula en koffie na de uitvaart.

Aanvullend zitten er in het standaardpakket nog 2 overlijdensbewijzen en een condoleanceregister. In het pakket heb je nog 100 rouwbrieven met porti en enveloppen. Mocht u meer wensen hebben en een grotere uitvaart willen realiseren, u kunt de uitvaart tot maximaal € 15.000 verzekeren.

standaardpakket ardanta
uitvaartverzorging ardanta

Overige mogelijkheden Ardanta

De uitvaartverzorging wordt precies geregeld zoals u dat wil, u heeft de volledige vrije keuze bij Ardanta.  Een van de voordelen van een Ardanta Uitvaart is de 5 jaarlijkse verhoging van 25% van het verzekerde bedrag tot en met maximaal € 20.000. De maandelijkse premie wordt vervolgens aangepast aan de nieuwe voorwaarden, dat is nog eens makkelijk besparen.

Het is daarbij niet nodig om gezondheidsvragen te beantwoorden.Een groot voordeel van een Ardanta uitvaart is dat je helemaal zelf bepaald hoe je de premiebetaling wil regelen. Zo kun je per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar betalen. De leeftijd maakt daarbij niets uit, of je nu 20,30 of zelfs 65+ zijn. De premie van Ardanta is grotendeels afhankelijk van leeftijd. Het is mogelijk om een dienst af te sluiten tot de leeftijd van 75 jaar.

Dekking bij een ongeval

Als er een noodlottig ongeval plaatsvindt het overlijden een gevolg is van een ongeluk wordt er tot de leeftijd van 65 jaar € 2.500 extra uitgekeerd. Op deze manier hebben verzekerden een extra steuntje in de rug om zo goed mogelijk naar de uitvaart toe te werken.

Emotionele nazorg na de uitvaart

Het is mogelijk om emotionele nazorg te ontvangen na de uitvaart. U krijgt dan deskundige hulp speciaal voor de rouwverwerking van kinderen tot 18 jaar als een gezinslid komt te overlijden. Het is natuurlijk erg zwaar om zo’n periode door te komen en door goede nazorg te leveren kan de pijn enigszins verzacht worden.

Doet Ardanta aan medische acceptatie?

Het verzekeren is natuurlijk niets anders dan het overnemen van risico’s tegen een zo laag mogelijke maandelijkse premie. Om dat goed en eerlijk te regelen is het belangrijk dat Ardanta weet hoe groot het risico is dat geaccepteerd wordt. Bij een medische acceptatie beoordelen we of u een verzekering kunt afsluiten voor uw uitvaart. Om dat goed te kunnen beoordelen is het ook nodig dat u medische gegevens verstrekt.

Bij Ardanta worden kinderen tot 18 jaar ook gedekt

Kinderen zijn ook maximaal meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag dat bekend is van de ouders. Bij Ardanta is het niet nodig om gezondheidsvragen te beantwoorden, maar het is wel belangrijk om het kind aan te melden bij Ardanta.

Als het kind levenloos geboren wordt is het wel belangrijk om hier een bewijs van te ontvangen van de Burgerlijke Stand.  Indien dit niet mogelijk is is een medische acceptatie voldoende. Je kind is dan maximaal verzekerd voor het hoogste verzekerde bedrag van de ouder. De kosten van de uitvaart worden vergoed op basis van de rekeningen die gemaakt worden tijdens het regelen van de uitvaart.

Hoe zit het met fraude bij Ardanta, wordt daar goed op toegezien?

Fraude, het blijft helaas vaak voorkomen. Ook Ardanta krijgt daar mee te maken in de vorm van onjuiste, onvolledig geinformeerde en zelfs neppe klanten die niet de juiste oorzaak van overlijden of een overlijden verzinnen. Je kunt het zo gek niet bedenken, en nog veel vervelender. Als deze misleiding niet ontdekt wordt heeft dat invloed op de prijs van een polis van Ardanta.

Het kan volgens Ardanta nooit zo zijn dat er oneerlijke klanten uitkeringen krijgen waar ze geen recht op hebben. Er wordt met een actief beleid veel gedaan om fraude te voorkomen. Als er sprake is van fraude kan Ardanta namelijk een aantal dingen doen:

Er kan een weigering van uitkering worden afgegeven, en terugvordering van uitkeerde bedragen of betaalde facturen behoort tot de mogelijkheden

  • Het direct beëindigen van de verzekering
  • Uitsluiting van alle verzekeringen in de toekomst waardoor er altijd geweigerd wordt in de toekomst
  • Aangifte bij de politie
  • Welke maatregelen treft Ardanta bij fraude
medische acceptatie ardanta

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaarten

Een uitvaart wordt steeds duurder

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was. Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een...

Denk tijdig aan uw grafrechten

Het mag misschien raar klinken, maar ook nadat u overleden bent neem u nog steeds ruimte in beslag. Dit mag dan niet meer uw probleem zijn, maar u kan veel moeite besparen door alvast over u grafrechten na te denken. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden nog voor...

Een uitvaartspeech houden, hoe moet het?

Bijna elke uitvaart wordt het gedaan, het geven van een uitvaartspeech. Voor de meeste mensen is dit moeilijk, en vergt veel emotionele kracht. Het is daarom verstandig om van te voren er over na te denken wat u wilt zeggen. Omdat u natuurlijk goed voor de dag wilt...

Resomeren | Lees Er Hier Alles Over

Tegenwoordig kun je niet alleen meer een begrafenis of een crematie houden als u bent overleden, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is resomeren. Op deze manier wordt u lichaam niet verbrandt of begraven, maar ontbonden door water....

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht, is een verklaring die wordt opgemaakt door een notaris. Hierin vermeldt hij, na controle van de gegevens, wie er overleden is, of diegene een testament heeft opgemaakt en wat er in het testament staat. Daarnaast verklaart hij wie er...

Welke uitvaartondernemer moet je nou kiezen?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is. De uitvaart is een...

Hoe Werkt De Verdeling Van De Erfenis?

In deze periode is het voor nabestaanden en mensen in omgeving lastig om te denken aan bijzaken zoals bijvoorbeeld de erfenis. Toch zijn het dingen die geregeld moeten worden, mensen hechten soms veel waarden aan spullen van overledene, en in sommige gevallen wilde...

Begin nu met het bekijken van informatie over de uitvaart

Ardanta uitvaart – Gemakkelijk je begrafenis of uitvaart regelen
3 (60%) 2 votes
Laatst geüpdatet op