BEGRAFENIS BUITEN NEDERLAND ORGANISEREN, HOE WERKT DAT MET DE BEGRAFENISVERZEKERING?

Als u een begrafenis buiten Nederland wil organiseren omdat u zich bijvoorbeeld wil laten cremeren of begraven in het land van herkomst? Dat kunnen we ons voorstellen, er zijn begrafenis verzekeraars die daar gelukkig rekening mee houden. Maar houd er rekening mee dat er bij deze begrafenis keuze wel extra kosten komen kijken zoals de reis die afgelegd moet worden naar het buitenland.

Het is belangrijk om hier goed over na te denken als u naar de dekking van de verschillende begrafenisverzekeringen kijkt. Ook uitvaartpolissen hebben veel te maken met dit onderwerp, wil je hier meer nu direct meer over lezen? Klik dan nu op de link.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een begrafenisverzekering.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

De reiskosten die bij een begrafenis in het buitenland komen kijken zijn gedekt

De reiskosten zijn verzekerd binnen een begrafenisverzekering. Door deze mogelijkheid kunt u de begrafenis buiten Nederland laten plaatsvinden. De premie die u dan maandelijks betaald liggen hoger of u moet de kosten apart betalen op het moment dat dit niet meegenomen is in de verzekering.

Door de mogelijkheid tot cremeren of begraven in het buitenland is het in veel gevallen interessant om in Nederland een begrafenisverzekering af te sluiten.

begrafenisverzekering dekking reiskosten
begrafenisverzekering buitenland

Kun je ook iemand vanuit het buitenland in Nederland laten begraven?

Het kan natuurlijk ook andersom zijn, u wil iemand uit een ander land naar Nederland laten komen om de overledene hier te begraven. In dat geval is het mogelijk om een beroep te doen op de alarmcentrale van de reisverzekeraar, deze zijn verantwoordelijk voor het repatriëren.

Houd er echter rekening mee dat de kosten voor het repatriëren in de meeste gevallen in rekening zullen worden gebracht, aangezien dit doorgaans geen onderdeel uitmaakt van de standaarddekking van een begrafenisverzekering.

Er zijn veel begrafenisverzekering aanbieders die deze dienst voor je kunnen waarmaken zoals Yarden begrafenisverzekering, Monuta begrafenisverzekering, Nuvema begrafenisverzekering en Ardanta begrafenisverzekering. Klik op de link om snel de verschillende aanbieders te vergelijken met elkaar.

Islamitische begrafenisverzekering

De islamitische begrafenisverzekeringen zijn speciaal gefocust op de moslims in Nederland. Deze islamitische begrafenisverzekering bestaan door verschillende rituelen en eigen tradities, dit is handig want standaard uitvaartpolissen sluiten hier niet goed op aan.

Een islamitische begrafenisverzekering is ook buiten Nederland beschikbaar. Door het afsluiten van een dergelijke begrafenisverzekering heb je dekking over rituelen als eeuwige grafrust en rituele wassingen.

Islamitische begrafenisverzekering & grafrust

Moslims zorgen er altijd voor dat hen dierbaren worden begraven richting Mekka met eeuwige grafrust. Dit is een ritueel dat we in westerse uitvaarten niet herkennen. Vaak kiezen moslims ervoor om hen dierbaren in het geboorteland te begraven.

Voorheen kozen veel moslims voor een plek in het buitenland door het niet kunnen kiezen van eeuwige grafrust in Nederland. Tegenwoordig is dit wel mogelijk en hoeft de overledene niet persé in het buitenland begraven te worden.

Islamitische begrafenisverzekering & rituele wassingen

Naast eeuwige grafrust biedt een islamitische begrafenisverzekering dekking voor de rituele wassing. Volgens het heilige boek van de moslims, de Koran, is de overledene onrein. Dit is dan ook een belangrijk element van een islamitische begrafenis. Vaak gebeurt het in de moskee maar kan ook in de speciale ruimtes van een uitvaartcentrum.

Het lichaam van de overledene wordt drie keer gewassen door familieleden en vrienden.

begrafenisverzekering reiskosten

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op