PimpMyGrave, Een Campagne Voor Jongeren, Waarom Is De Naam Tegenwoordig Anders?

Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden voor een uitvaartverzekering die bij jongeren past, een tijdje geleden was er nog een campagne die ”Pimp My Grave” heette. In deze campagne staan jongeren centraal en wordt er gekeken naar mogelijkheden rondom het verzorgen van de uitvaart. Meer weten? Begin dan direct met uitvaartverzekering vergelijken.

Denk daarbij aan opties zoals ‘een knalfeest met je eigen muziek’ of een laatste rit in een snelle auto. Met deze reclamecampagne probeert het Nationaal Spaarfonds jongere consumenten na te laten denken over de dood, hoe vervelend dit onderwerp ook is.

Succesvol, maar toch kritiek op Pimpmygrave

De campagne was relatief succesvol en volgens AM kwam naar buiten dat het Nationaal Spaarfonds een goede respons ontving op deze reclamecampagne’s. Toch kwam er behoorlijk wat kritiek naar buiten. Sommige mensen in Nederland gaven bijvoorbeeld aan dat deze campagne de grenzen zwaar overschrijdt. Een kolossale marketingblunder voor een klein aantal extra verzekerden wordt de polis ook wel genoemd.

Naam Pimpmygrave veranderd

Toen deze campagne op gang kwam heeft MTV bezwaar gemaakt omdat deze internationale muziekzender claimde de rechten te hebben op alles wat met Pimp my rte maken had. Daarom is de verzekering nu omgedoopt tot Can You Dig it en is de campagne doorgezet onder deze nieuwe naam. De polis blijft vooral gericht op jongeren en is wat dat betreft ook wat meer future proof qua naamstelling.

Laatst geüpdatet op