Carenzjaren, wat houdt het precies in & hoe kan je de dekkingen vergelijken? | Alles van A-Z op een rijtje!

Op het moment dat je opzoek bent naar de beste uitvaartverzekering kan het zijn dat je het begrip carenzjaren een aantal keren tegen komt, maar wat is dat nou precies? Bij de meeste verzekeraars zul je eerst een medische test moeten afleggen voordat je bij hen een uitvaartverzekering kunt afsluiten, deze medische test wordt ook wel gezondheidsverklaring genoemd.

Deze gezondheidsverklaring moet door alle mogelijke klanten ingevuld worden zodat de verzekeraar weet of de klant een risico vormt en hoe hoog de premie zal zijn die hij/zij moet gaan betalen. Maar wat hebben deze gezondheidsverklaring en carenzjaren nou precies met elkaar gemeen? Dat gaan wij in dit artikel verder toelichten.

Gezondheidsverklaring

Zoals eerder benoemd is het bij bijna iedere verzekeraar verplicht om een gezondheidsverklaring af te leggen op het moment dat je een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten. Deze gezondheidsverklaring zal door een arts worden beoordeeld, op deze manier zal een verzekeraar vervolgens bepalen of zij jou wel of niet als klant willen.

Het kan dus voorkomen dat je in eerste instantie niet door een verzekeraar geaccepteerd wordt door de resultaten van de gezondheidsverklaring. Op het moment dat je niet geaccepteerd word als gevolgen van de gezondheidsverklaring is het echter wel mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten bij de betreffende verzekeraar.

De betreffende verzekeraar zal dan gaan bepalen hoeveel carenzjaren er van kracht zullen zijn voordat jij recht hebt op de volledige uitkering van jouw uitvaartverzekering. Maar wat houden deze jaren nou precies in? Daar gaan wij verder in dit artikel meer informatie over geven.

Uitvaartverzekering met carenzjaren uitgelegd

Je hebt eerder in dit artikel al kunnen lezen dat de meeste verzekeraars willen dat hun toekomstige klanten eerst een gezondheidsverklaring afleggen voordat zij een uitvaartverzekering kunnen afsluiten. Dit betekent dus dat er ook verzekeraars zijn waarbij je geen gezondheidsverklaring hoeft af te leggen.

Je zult dus altijd geaccepteerd worden bij deze verzekeraar ongeacht wat de status van je gezondheid op dat moment is. Omdat de verzekeraar een risico neemt doordat zij geen gezondheidsverklaring hebben afgenomen zullen zij dit risico verkleinen door middel van carenzjaren. Carenzjaren zijn eigenlijk de jaren waarin je nog geen gebruik kunt maken van het volledige verzekerde bedrag.

In de meeste gevallen betreft het twee jaar. Het kan echter wel zijn dat je alsnog een gezondheidsverklaring moet afleggen, blijkt hieruit dat je een groot risico vormt? De verzekeraar kan er voor kiezen om het aantal jaren te verhogen. De verzekeraar wil door middel van carenzjaren het risico op te weinig premie ontvangsten verkleinen.

Kom je te overlijden als gevolg van een ongeval? Dan wordt er door de meeste verzekeraars het volledige verzekerde bedrag uitgekeerd. Houdt er rekening mee dat dit niet bij alle verzekeraars het geval is, het is dan ook verstandig om eerst de polisvoorwaarden van de verzekeraar te controleren, zo kom je niet voor verassingen te staan.

Lees ook: medische acceptatie en de uitvaartverzekering

Dekkingen vergelijken?

Ben je toevallig opzoek naar een uitvaartverzekering die bij jou past of een uitvaartverzekering zonder gezondheidsverklaring? Maak dan gerust gebruik van de vergelijker op deze pagina. Door middel van deze vergelijker kun je snel en makkelijk zien welke verschillende verzekeraars er zijn op het gebied van uitvaartverzekeringen.

Ook kun je er op deze manier snel achter komen bij welke verzekeraars het niet verplicht is om een gezondheidsverklaring af te leggen, zo weet je dus ook welke verzekeraar waarschijnlijk een uitvaartverzekering met carenzjaren aanbiedt en welke verzekeraar zeer waarschijnlijk geen gebruik maakt van deze jaren. Begin dus snel met het maken van een vergelijking.

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op