COMBINATIE UITVAARTVERZEKERING

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat mensen gebruik maken van een combinatie uitvaartverzekering. De keuze voor een combinatie uitvaartverzekering is zoals de naam het al zegt. Een combinatie tussen een kapitaalverzekering en naturaverzekering.

Dat betekent dat alle diensten worden uitgekeerd voor de uitvaart en dat er een geldbedrag beschikbaar wordt gesteld voor de nabestaanden.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Maar hoe werkt zo’n combinatie uitvaartverzekering precies?

Het komt vaak voor dat mensen naast een naturaverzekering ook nog een kleine kapitaalverzekering afsluiten. Het komt namelijk regelmatig voor dat de natura verzekering niet dekkend genoeg is waardoor nabestaanden nog een bedrag moeten bijbetalen op het moment dat de uitvaart gefinancierd wordt. Veel uitvaartverzekeraars kunnen hierop inspelen door de combinatie uitvaartverzekering te ontwikkelen.

De combinatie uitvaartverzekering is een standaardpakket wat inbegrepen is voor de uitvaart. Het pakket bestaat uit de verzorging van de overledenen, de opbaring, het vervoer tijdens de uitvaart, het bloemenboeket en de koffietafel met cake en 50 tot 100 rouwkaarten.

Het fijne aan de combinatie uitvaartverzekering is natuurlijk dat de uitvaartverzekeraar ook nog een geldbedrag uitbetaald. Afhankelijk van de uitvaartverzekeraar verschilt de hoogte van dit bedrag. Vaak is het zo dat de verzekeringnemer zelf bepaald hoe hoog dit bedrag precies is.

combinatie uitvaartverzekering
uitvaartverzekering combinatie

Wat zijn de specifieke voordelen van de combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering zorgt er voor dat alle sterke punten van de natura en kapitaalverzekering worden samengebracht in een verzekering. Er wordt direct veel werk uit handen genomen voor de nabestaanden en er is een vrij besteedbaar bedrag beschikbaar om speciale wensen in te vullen. Veel nabestaanden willen namelijk een uitgebreide of persoonlijke uitvaart. De combinatie uitvaartverzekering is om deze simpele reden vrij uitgebreid en het komt daardoor minder vaak voor dat er bijbetaald moet worden na een uitvaart.

Twijfel je nog over een uitvaartverzekering? Bekijk dan eens de uitvaartverzekeringen informatiegids 2018, klik op de link om de informatiegids te bekijken.

Wat zijn de nadelen van een combinatie uitvaartverzekering

Het grote nadeel van de combinatie uitvaartverzekering is dat de premie hoger ligt dan bij een natura of kapitaalverzekering. Het is wel belangrijk om jezelf te realiseren dat de premie ook afhangt van de dekking. De waarde van het verzekerde bedrag kan daarbij ook dalen in gevolg van inflatie. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door het bedrag te laten indexeren. Dat betekent dat het totale premiebedrag aangepast wordt op de jaarlijkse inflatie. Het gevolg is wel dat de premie daardoor jaarlijks stijgt.

Het bedrag van de combinatie uitvaartverzekering kan alleen aan uitvaart worden besteed

Het bedrag dat gebruikt wordt bij een combinatie uitvaartverzekering kan alleen uitgegeven worden aan de uitvaart. Het geld moet namelijk eerst voorgeschoten worden door de nabestaanden waarna de uitvaartverzekeraar het totale bedrag uitkeert. De uitvaartverzekeraar beoordeeld of het bedrag inderdaad uitsluitend voor de uitvaart gebruikt is.

Dit kan een nadeel zijn omdat sommige uitvaartverzekeraars behoorlijk streng toezien op de uitgaven. Vaak wordt een uitvaartverzekering ook wel uitvaartpolis genoemd.Er zijn veel verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen zoals een DELA uitvaartverzekering, Yarden uitvaartverzekeringArdanta uitvaartverzekering en Monuta uitvaartverzekering . Klik snel op de link om ze te bekijken.

nadelen combinatie uitvaartverzekering

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op