Waar moet je allemaal op letten als je een combinatie uitvaartverzekering wil afsluiten? Lees onze gids en kom alles te weten over dit belangrijke onderwerp.

Een combinatie uitvaartverzekering in 2020

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat mensen gebruik maken van een combinatie uitvaartverzekering. De keuze voor een combinatie polis is zoals de naam het al zegt. Een combinatie tussen een kapitaalverzekering en naturaverzekering. Wil je eerst kijken wat de totale kosten van al deze verschillende polissen zijn? Begin dan met premie berekenen uitvaartverzekering in 2020.

Dat betekent dat alle diensten worden uitgekeerd voor de uitvaart en dat er een geldbedrag beschikbaar wordt gesteld voor de nabestaanden.Het komt vaak voor dat mensen naast een naturaverzekering ook nog een kleine kapitaalverzekering afsluiten.

Niet genoeg dekking

Het komt namelijk regelmatig voor dat de natura verzekering niet dekkend genoeg is waardoor nabestaanden nog een bedrag moeten bijbetalen op het moment dat de uitvaart gefinancierd wordt. Veel uitvaartverzekeraars kunnen hierop inspelen door de combinatie uitvaartverzekering te ontwikkelen.

Een combinatie van 2 polissen

De combinatie uitvaartverzekering is een standaardpakket wat inbegrepen is voor de uitvaart. Het pakket bestaat uit de verzorging van de overledenen, de opbaring, het vervoer tijdens de uitvaart, het bloemenboeket en de koffietafel met cake en 50 tot 100 rouwkaarten.

Het fijne aan de combinatie uitvaartverzekering is natuurlijk dat de uitvaartverzekeraar ook nog een geldbedrag uitbetaald. Afhankelijk van de uitvaartverzekeraar verschilt de hoogte van dit bedrag. Vaak is het zo dat de verzekeringnemer zelf bepaald hoe hoog dit bedrag precies is.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een combinatie uitvaartverzekering te vinden.

Waarom combinatie uitvaartverzekering kiezen?

Omdat een naturapolis vooraf is bepaald weet jij en de verzekeraar precies wat er gedekt wordt. Standaardzaken zoals een kist, rouwkaarten of een uitvaartverzorger zijn met een naturapolis altijd gedekt. Als je een extra uitbereiding wil zoals meer rouwvervoer, meer rouwkaarten of een andere kist, dan moet je dit zelf bekostigen.

Door te kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering kun je extra kapitaal gebruiken om het resterende gedeelte van de uitvaart te bekostigen. Als je meer wil dan een standaard uitvaart kan de combinatiepolis een goede oplossing zijn, je kunt de extra opties dan een stuk makkelijker dekken met de polis.

Door te kiezen voor een combinatieverzekering hebben de nabestaanden ook een stuk meer vrijheid omdat ze een vrij te besteden bedrag hebben. Daardoor kunnen ze keuzes maken die met een naturapolis wellicht niet mogelijk waren geweest zonder extra keuze.

Voordelen

De combinatie uitvaartverzekering zorgt er voor dat alle sterke punten van de natura en kapitaalverzekering worden samengebracht in een verzekering. Er wordt direct veel werk uit handen genomen voor de nabestaanden en er is een vrij besteedbaar bedrag beschikbaar om speciale wensen in te vullen.

Veel nabestaanden willen namelijk een uitgebreide of persoonlijke uitvaart. De combinatie uitvaartverzekering is om deze simpele reden vrij uitgebreid en het komt daardoor minder vaak voor dat er bijbetaald moet worden na een uitvaart.

Nadelen

Het grote nadeel van de combinatie uitvaartverzekering is dat de premie hoger ligt dan bij een natura of kapitaalverzekering. Het is wel belangrijk om jezelf te realiseren dat de premie ook afhangt van de dekking.

De waarde van het verzekerde bedrag kan daarbij ook dalen in gevolg van inflatie. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door het bedrag te laten indexeren. Dat betekent dat het totale premiebedrag aangepast wordt op de jaarlijkse inflatie. Het gevolg is wel dat de premie daardoor jaarlijks stijgt.

Bedrag kan alleen uitgegeven worden aan uitvaart

Het bedrag dat gebruikt wordt bij een combinatie uitvaartverzekering kan alleen uitgegeven worden aan de uitvaart. Het geld moet namelijk eerst voorgeschoten worden door de nabestaanden waarna de uitvaartverzekeraar het totale bedrag uitkeert.

De uitvaartverzekeraar beoordeeld of het bedrag inderdaad uitsluitend voor de uitvaart gebruikt is.Dit kan een nadeel zijn omdat sommige uitvaartverzekeraars behoorlijk streng toezien op de uitgaven.

Combinatie uitvaartverzekering bekijken

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op