DELA UITVAART - REVIEW

Ondanks dat er iemand is overleden kan een goed afscheid helpen bij het creëren van mooie herinneringen en het versoepelen van een verdrietig moment. DELA vindt dat ieder mens uniek is en daarom wil DELA jou graag helpen bij het realiseren van jou gewenste uitvaart.

DELA zorgt ervoor dat ze veel van de zorgen uit handen nemen, erg fijn voor jou want je hebt natuurlijk tijdens het verdriet geen zin om jezelf bezig te houden met randzaken. Wil je meer weten over de mogelijkheden en diensten van DELA, lees dan snel verder!

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaart.

Op 1 centrale plaats uitvaarten vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartpolis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Zorg dat je jouw naasten wensen doorgeeft over je uitvaart

Het is natuurlijk een onderwerp wat liever niet besproken wordt, een uitvaart. Ook wij kunnen begrijpen dat je hier liever nog zo lang mogelijk niet over praat, maar het is toch slim om eventjes na te denken over jouw wensen als het gaat om de uitvaart. De rede hiervoor is namelijk dat er na het overlijden erg veel dingen geregeld moeten worden, dan is het makkelijk voor je naasten als ze al weten wat jouw wensen zijn als het over de uitvaart gaat. Daarnaast is het ook erg fijn voor je naasten als ze een bevestiging krijgen over hoe jij het gewild had, dit kan ze weer helpen met de verwerking van het overlijden.

Bespreek je wensen met een groep mensen die je liefhebt

Misschien weet je voor jezelf al hoe de uitvaart eruit moet komen te zien, maar het gesprek voeren met je naasten hierover is een ander puntje. Denk bij dit gesprek bijvoorbeeld aan hoe dat je wil hoe de uitvaart eruit komt te zien, welke muziek je wil gebruiken bij de uitvaart of welke locatie je wil gebruiken voor jouw uitvaart.

Het is dus slim om eens een goed gesprek te hebben met je naasten over al deze vragen, je helpt ze op deze manier goed om mee te helpen met het plannen van de uitvaart. En weet je bijvoorbeeld nog over bepaalde dingen zoals de koffietafel nog niet helemaal precies wat je wilt? Schrijf dit dan op, je naasten kunnen dan gemakkelijker een beslissing nemen voor jou.

DELA biedt een manier om uitvaartwensen gemakkelijk vast te leggen

Het vastleggen van wensen kan af en toe moeilijk zijn, DELA weet dit ook en daarom hebben ze voor jou een mogelijkheid om overzichtelijk jouw wensen vast te leggen. ‘Mijn uitvaartwensen’ van DELA biedt een gratis en eenvoudige manier om te beschrijven hoe jouw uitvaart eruit moet komen te zien. Het fijne hieraan is dat je niet verplicht bent om een verzekering af te sluiten bij DELA. Je vult gewoon je wensen in en je slaat ze op in je eigen DELA account. Een account aanmaken is ook zo gepiept. Stel je wil je wensen nog aanpassen of inzien dan hoef je alleen maar in te loggen op je DELA account.

dela uitvaart
dela uitvaartverzorging

VoorelkaarDesk van DELA

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je goed wilt zorgen voor de mensen die je liefhebt, dus ook wanneer je komt te overlijden. Het is gebleken dat het erg verstandig is om al te kijken naar de toekomst en de wensen over de uitvaart. DELA wil je hier dolgraag mee helpen, dit doen ze met praktische informatie en antwoorden op al je vragen.

Een korte uitleg over de VoorelkaarDesk van DELA

Antwoord op vragen over de voogdij, levenstestamenten, schenkingen, trouwen/samenwonen en mantelzorg, dit is gratis voor de mensen die aangesloten zijn bij de coöperatie van DELA. Je krijgt van DELA binnen 7 werkdagen een persoonlijke reactie terug op je vragen. Zo kun je jezelf misschien druk maken over de vraag wie er voor de kinderen zorgt wanneer je te overlijden komt. Ook vragen over de erfenis komen vaak voor, je krijgt hier van DELA persoonlijk advies over.

Regelen van een uitvaart met het stappenplan van DELA

Allereerst is het verstandig en raden we je aan om direct de huisarts te informeren wanneer er iemand overlijd, de huisarts stelt dan voor jou een verklaring van overlijden op. Als degene die overlijd al in het ziekenhuis ligt dan hoeft dit niet te gebeuren, het ziekenhuis neemt deze zorg dan op zich. Je kunt natuurlijk wel snappen bij een plotseling overlijden dat je dit zelf moet melden. Vervolgens kun je verder met het informeren van alle naasten

Na deze stap is het slim om contact op te gaan nemen met de uitvaartverzorger, deze uitvaartverzorger kan je veel hulp bieden bij het regelen van de uitvaart. Wanneer de overledene geen uitvaartpolis heeft dan kun je het overlijden melden bij DELA, uitvaartverzorger DELA gaat er dan voor zorgen dat er een waardige uitvaart wordt georganiseerd. Hierna worden er vragen gesteld over hoe de uitvaart eruit moet komen te zien.

Een duurzame uitvaart van DELA

Voor veel mensen is het tegenwoordig een belangrijk puntje, duurzaamheid. Ook zijn er dus mensen die hun uitvaart op een duurzame manier willen invullen, en bij DELA is dit uiteraard ook mogelijk. DELA biedt daarom voor elk aangeboden product minimaal 1 duurzaam alternatief. Verder is DELA aangesloten bij GreanLeave, dit is een stichting die puur gericht is op duurzaamheid in de uitvaartbranche.

Locatie voor de uitvaart

Je hebt natuurlijk recht op een zo goed mogelijke uitvaart, daarbij komt ook een goede uitvaartlocatie kijken. Sfeer en licht zijn vaak erg belangrijk voor mensen wanneer het gaat om de locatie. Het is dus ook slim om goed na te denken welke locatie je wilt gebruiken. Je kan bijvoorbeeld denken aan de wensen van de overledene waar hij of zij graag kwam, in een bos bijvoorbeeld. DELA biedt veel traditionele locaties zoals een uitvaartcentrum of een grote aula van een crematorium. DELA heeft een handige locatievinder op hun website om alle locaties te kunnen inzien.

DELA biedt locaties met een huiselijke sfeer

Zoals net gezegd biedt DELA locaties met een goede sfeer om zo goed mogelijk afscheid te nemen van jouw dierbaren. DELA probeert de uitvaart precies af te stemmen op de wensen die jij hebt voorgesteld om het verlies zo goed mogelijk te verwerken. Zo hebben ze rouwkamers en aula’s die zijn ingericht met een huiselijke sfeer, warme kleuren en comfortabele meubels. Daarnaast biedt DELA ook vele cateringopties aan op deze locaties, van broodjes tot een groot buffet.

Gebruik van 24-uurskamers

Veel locaties van DELA bieden een optie om te kiezen voor een 24-uurs kamer. Wat houdt dit in vraag je jezelf misschien af? Je krijgt de sleutel van de rouwkamer zodat jij op elke tijd eventjes naar je dierbare kunt gaan als je dit eventjes nodig hebt. Een afspraak maken is niet nodig, je kunt met de sleutel altijd naar binnen in de rouwkamer.

Je kunt de rouwkamer inrichten zoals jij dit wilt, met foto’s of andere persoonlijke spullen. Daarnaast kan je de overledene afschermen zodat je zelf kan kiezen wie er de overledene te zien moet of kan krijgen. DELA biedt de optie om van te voren altijd even een kijkje te komen nemen in de rouwkamers of op locatie, ze laten je maar al te graag alles zien op hun locaties.

dela duurzame uitvaart
dela uitvaart multicultureel

Uitvaarten voor de multiculturele samenleving

In Nederland zijn er op het moment meer dan 170 nationaliteiten, allemaal met hun eigen rituelen en hun eigen tradities. DELA weet dit ook en houdt hier rekening mee en daarom bieden zij voor vrijwel iedereen een uitvaart die bij iedere cultuur past. Zo zijn er opties om te kiezen voor een islamitische uitvaart, boeddhistische uitvaart, Surinaamse uitvaart, hindoeïstische uitvaart en Chinese uitvaart. Voor iedereen is er dus wel een uitvaart mogelijk.

Wat gebeurt er na de uitvaart

Zoals je nu wel hebt gelezen moeten er veel keuzes gemaakt worden over de uitvaart zelf. Maar wat veel mensen niet weten is dat er na de uitvaart zelf ook nog veel geregeld moet worden. We hebben het dan over de kosten en de rekening van de uitvaart of de keuze van een grafsteen of een urn.

Kostenafhandeling door DELA

DELA neemt veel zorgen uit handen, dus ook de afhandeling van de kosten. Zo worden alle leveranciers en andere bedrijven die te maken hebben gehad met de uitvaart betaald door DELA. Ze zorgen ervoor dat alle kosten samen worden gezet op een rekening zodat het voor jou overzichtelijk en duidelijk wordt wat je uiteindelijk moet betalen. Vaak zijn deze kosten die op de rekening komen te staan niet gedekt door de verzekering, je moet ze dus zelf betalen.

Wanneer krijg ik de rekening van de uitvaart

Je ontvangt van DELA binnen 7 weken de rekening van de uitvaart. Er worden geen administratiekosten verrekend en je hoeft niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Dat is natuurlijk het laatste wat je op je bordje wilt krijgen na het overlijden van een dierbare. De kosten van de uitvaart hangt af van jouw persoonlijke wensen en welke verzekering je hebt gekozen. Wil je meer weten over de kosten van een uitvaart? Klik dan op de link.

Nabestaandenzorg van DELA

De uitvaart is geweest en nu breekt een van de moeilijkste periodes aan voor alle nabestaanden en dan al helemaal voor de familie van de overledene. Je hebt dan geen zin om financiële, juridische en administratieve zaken te regelen. DELA kan je deze zorgen ontnemen en je helpen bij deze zaken.

Wat is dan precies nabestaandenzorg?

Het is natuurlijk een moeilijke periode voor de nabestaanden, DELA kan het verdriet wat er bij komt kijken niet wegnemen, maar ze kunnen in ieder geval wel helpen om de nabestaanden te helpen bij het leven weer op te pakken. Werknemers van DELA nemen een paar dagen na de uitvaart contact op met de nabestaanden, dan wordt er bekeken wat er voor jou gedaan kan worden. Heb je vragen? Dan kun je bij de nabestaandenzorg ook terecht.

Waar kan je mee geholpen worden?

Waarschijnlijk vraag je jezelf af waar je dan mee geholpen kunt worden, nou namelijk met allerlei lastige vragen waar jij het antwoord nog niet op weet, maar dit is snel verleden tijd wanneer je contact opneemt met de consulenten van nabestaandenzorg van DELA. We hebben voor jou een aantal vragen op een rijtje gezet om je een beeld te geven.

  • Wat als het huis van de overledene verkocht moet worden?
  • Is het mogelijk om de erfenis te weigeren wanneer er sprake is van schulden?
  • Het pensioen van de overledene, tot wanneer wordt deze doorbetaald?
  • Welke abonnementen er allemaal op moeten worden gezegd. Handig om te weten, DELA biedt een handige opzegdienst om je hier mee te helpen.
  • Met wie je kunt praten over het verlies van een dierbare.

Herinneringsbijeenkomst van DELA

Wanneer je hebt gekozen voor een uitvaart bij DELA, dan krijg je binnen een jaar een uitnodiging voor een herinneringsbijeenkomst. Tijdens deze herinneringsbijeenkomst wordt de overledene herdacht door middel van persoonlijke spullen, foto’s of muziek. Voor veel mensen kan dit helpen bij het verwerken van het overlijden van een dierbare.

Deze bijeenkomsten vinden plaats door heel Nederland. Vrijwel iedereen is welkom om de overledene te herdenken, alleen mensen worden geweerd wanneer dit duidelijk wordt aangegeven door familie van de overledene. Je kunt op de site van DELA in de agenda kijken om te zien wanneer de bijeenkomsten worden georganiseerd. 

Naast DELA zijn er nog meer uitvaartverzorgers zoals: Yarden, Monuta, Nuvema en Ardanta, ben je benieuwd naar hun uitvaartmogelijkheden? Klik dan op de naam van de uitvaartverzorger.

dela review

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaart

Een uitvaart wordt steeds duurder

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was. Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een...

Denk tijdig aan uw grafrechten

Het mag misschien raar klinken, maar ook nadat u overleden bent neem u nog steeds ruimte in beslag. Dit mag dan niet meer uw probleem zijn, maar u kan veel moeite besparen door alvast over u grafrechten na te denken. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden nog voor...

Een uitvaartspeech houden, hoe moet het?

Bijna elke uitvaart wordt het gedaan, het geven van een uitvaartspeech. Voor de meeste mensen is dit moeilijk, en vergt veel emotionele kracht. Het is daarom verstandig om van te voren er over na te denken wat u wilt zeggen. Omdat u natuurlijk goed voor de dag wilt...

Resomeren | Lees Er Hier Alles Over

Tegenwoordig kun je niet alleen meer een begrafenis of een crematie houden als u bent overleden, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is resomeren. Op deze manier wordt u lichaam niet verbrandt of begraven, maar ontbonden door water....

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht, is een verklaring die wordt opgemaakt door een notaris. Hierin vermeldt hij, na controle van de gegevens, wie er overleden is, of diegene een testament heeft opgemaakt en wat er in het testament staat. Daarnaast verklaart hij wie er...

Welke uitvaartondernemer moet je nou kiezen?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is. De uitvaart is een...

Hoe Werkt De Verdeling Van De Erfenis?

In deze periode is het voor nabestaanden en mensen in omgeving lastig om te denken aan bijzaken zoals bijvoorbeeld de erfenis. Toch zijn het dingen die geregeld moeten worden, mensen hechten soms veel waarden aan spullen van overledene, en in sommige gevallen wilde...

Begin nu met het bekijken van alle uitvaart mogelijkheden

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op