DUURZAME UITVAART | LEES HET HIER!

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijkere factor in de Nederlandse samenleving, zo ook in de uitvaartwereld. De crematie en begrafenis is niet alleen waardig maar je zorgt er ook automatisch voor dat het milieu op een effectieve manier ontzien wordt. Uitvaartverzekeraars en organisaties richten zich specifiek op duurzaamheid door een duurzame uitvaart te realiseren.

Veel mensen die een duurzame uitvaart kiezen geven veel om het milieu. Als dit een grote passie is kiezen veel mensen voor een duurzame uitvaart omdat het afscheid wordt ingevuld zoals de overledene het had gewild. Door een steentje bij te dragen aan de natuur heb je een eigen stempel gedrukt op de uitvaart.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies

Op 1 centrale plaats uitvaart vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartpolis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Goed werkgeverschap is belangrijk om duurzaam te ondernemen

De uitvaartorganisaties zorgen ten eerste voor goed werkgeverschap. Zo zorgen ze voor de samenleving omdat ze een belangrijke maatschappelijke rol kunnen spelen. Door goed werknemerschap in de uitvaartbranche hebben mensen in Nederland de kans om een mooie baan te bemachtigen bij een uitvaartorganisatie. Dat medewerkers hun voldoening halen uit het helpen van anderen in zware tijden staat buiten kijf.

De bedrijfsvoering van uitvaartorganisaties is duurzaam

Uitvaartorganisaties die zich richten op een duurzame uitvaart zorgen ervoor dat de bedrijfsvoering optimaal is ingericht op duurzaamheid. Zo wordt er zoveel mogelijk digitaal gewerkt en wordt er alleen maar duurzaam materiaal gebruikt.

Uitvaartorganisaties doen dit met duurzame inkoop en de belofte om eerlijk zaken te doen met haar klanten. Uitvaartorganisaties zijn er van overtuigd dat op deze manier de uitvaart van zo min mogelijk negatieve invloed op het milieu heeft.

Wil je meer weten over uitvaartpolissen? Klik dan op de link.

duurzame uitvaart
uitvaart duurzaam

Een duurzame uitvaart staat altijd in het teken van maatschappelijke betrokkenheid

Een uitvaartorganisatie die veel betrokken is bij een duurzame uitvaart zal er altijd voor willen zorgen dat de maatschappelijke betrokkenheid optimaal is. We komen namelijk allemaal te overlijden.

Door dit op een open, transparante en maatschappelijk verantwoorde manier te benaderen wordt de Nederlandse samenleving daar mee geholpen omdat iedereen kan zorgen voor een waardig afscheid voor nabestaanden, terwijl dit van zo min mogelijk belastende invloed is op de rest van de samenleving en maatschappij.

Gebruik van duurzame materialen zoals een duurzame kist en duurzaam graf

Een duurzame uitvaart bestaat uit meer dan wat we hierboven besproken hebben. Er is namelijk ook een groot verschil tussen een normale crematie of begrafenis en het is tijdens een duurzame uitvaart mogelijk om gebruik te maken van een zogenoemde duurzame kist.

Er wordt dan vooral gebruik gemaakt van duurzame materialen die gemakkelijk te verkrijgen zijn en die weer opnieuw gemaakt kunnen worden in de natuur. Het komt soms zelfs voor dat er een kist wordt gemaakt van gerecyclede materialen waardoor er nog minder belasting is op het milieu.

Dit noemen ze een duurzaam graf. Je kiest hier vaak voor als je heel bewust het milieu zo weinig mogelijk wil aantasten. Door op deze manier uitvaarten in te richten kunnen de kinderen en kleinkinderen van de toekomst profiteren van onze duurzame manier van handelen.

Het gebruiken van een digitale rouwkaart

Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk online rouwkaarten versturen. Door deze effectieve manier van verzending hoef je geen papier te gebruiken. Als je met de uitvaartverzorger overlegd over het type rouwkaart dat je wil kun je diverse professionele rouwkaarten selecteren.

Er zijn veel uitvaartverzorgers zoals DELA uitvaart, Nuvema uitvaart, Yarden uitvaart en Ardanta uitvaart

Het doneren aan een goed doel in ruil voor het bloemstuk

Vaak zie je dat mensen die gekozen hebben voor een duurzame uitvaart de bloemen schrappen en de gasten  te vragen deze te vervangen voor een goed doel. Als de persoon in kwestie bijvoorbeeld overleden aan een ziekte zoals kanker heeft hij/zij de mogelijkheid om een donatie te vragen voor een instantie die zich hiervoor inzet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Unicef of War Child.

uitvaarten goede doelen

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaarten

Een uitvaart wordt steeds duurder

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was. Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een...

Denk tijdig aan uw grafrechten

Het mag misschien raar klinken, maar ook nadat u overleden bent neem u nog steeds ruimte in beslag. Dit mag dan niet meer uw probleem zijn, maar u kan veel moeite besparen door alvast over u grafrechten na te denken. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden nog voor...

Een uitvaartspeech houden, hoe moet het?

Bijna elke uitvaart wordt het gedaan, het geven van een uitvaartspeech. Voor de meeste mensen is dit moeilijk, en vergt veel emotionele kracht. Het is daarom verstandig om van te voren er over na te denken wat u wilt zeggen. Omdat u natuurlijk goed voor de dag wilt...

Resomeren | Lees Er Hier Alles Over

Tegenwoordig kun je niet alleen meer een begrafenis of een crematie houden als u bent overleden, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is resomeren. Op deze manier wordt u lichaam niet verbrandt of begraven, maar ontbonden door water....

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht, is een verklaring die wordt opgemaakt door een notaris. Hierin vermeldt hij, na controle van de gegevens, wie er overleden is, of diegene een testament heeft opgemaakt en wat er in het testament staat. Daarnaast verklaart hij wie er...

Welke uitvaartondernemer moet je nou kiezen?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is. De uitvaart is een...

Hoe Werkt De Verdeling Van De Erfenis?

In deze periode is het voor nabestaanden en mensen in omgeving lastig om te denken aan bijzaken zoals bijvoorbeeld de erfenis. Toch zijn het dingen die geregeld moeten worden, mensen hechten soms veel waarden aan spullen van overledene, en in sommige gevallen wilde...

Meer informatie nodig over de verschillende uitvaarten?

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op