EEN BEGRAFENISVERZEKERING EN EUTHANASIE

Het hebben van een begrafenisverzekering en euthanasie, een lastig onderwerp, hoe wordt er gehandeld in de praktijk? De meeste begrafenis verzekeraars zijn bij dit soort complexe kwesties waarin euthanasie voorkomt gewoon bereid om een bedrag uit te keren. Maar wel zijn er voorwaarden die beperkend kunnen zijn waar je wel degelijk rekening mee moet houden.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een begrafenisverzekering.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je begrafenispolis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Euthanasie en een begrafenisverzekering

Laten we eens een blik werpen op de voorwaarden die begrafenisverzekeraars stellen, we kijken in deze situatie naar de drie grootste begrafenisverzekering verschaffers, dit zijn DELA, Yarden en Monuta.

De welbekende verzekeraar DELA keert bij een situatie waarin euthanasie voorkomt altijd uit, hier wordt dus niet gekeken naar looptijd of situatie.

Yarden stelt in haar voorwaarden dat de minimale looptijd 6 tot 24 maanden moet zijn geweest, dit is afhankelijk van het type begrafenisverzekering dat je hebt afgesloten bij Yarden.

Monuta stelt in haar voorwaarden dat er altijd wordt uitgekeerd wanneer de gezondheidsvragen bij het begin van de afsluiting van de begrafenisverzekering naar waarheid zijn ingevuld. Als dit niet het geval is dan wordt er een looptijd van minimaal twee jaar geëist.

euthanasie begrafenisverzekering
begrafenisverzekering euthanasie

Bekijk de voorwaarden goed voor het afsluiten van de begrafenisverzekering

Zoals u al leest en zelf waarschijnlijk al hebt bedacht is het erg verstandig om de voorwaarden van een begrafenisverzekering goed en aandachtig door te lezen.

Dit is zelfs nog belangrijker wanneer u op oudere leeftijd besluit om een verzekering af te sluiten, hierbij is de kans groter dat je wat overkomt, ook euthanasie begrafenisverzekering wordt hieronder gerekend.

Euthanasie is in de Nederlandse maatschappij een veelbesproken onderwerp, zo ook in de politiek. Kijk hier voor de meest actuele punten in de politiek met betrekking tot euthanasie.

Niet alleen in het geval van euthanasie 

Niet alleen in gevallen van euthanasie is het verstandig om naar de voorwaarden van verschillende begrafenisverzekeringen te kijken. Er zijn namelijk verschillende euthanasie begrafenisverzekeringen, maar ook normale begrafenisverzekeringen voor mensen die bijvoorbeeld liever begraven worden.

Let goed op de looptijd, het is bij sommige verzekeraars zo dat er een wachttijd geldt bij de uitkering van het geld. In de praktijk zorgt dat vaak vervelende situaties in een tijd waarin je dit zeker niet wilt wensen. Wil je nog meer voordelen bij het aanschaffen van een begrafenisverzekering, klik dan hier.

Begrafenisverzekeraar PC Hooft hanteert wachttijden bij het uitkeren van geld, dit heeft te maken met het feit dat deze verzekeraar geen gezondheidsvragen stelt of eist.

Hier geldt standaard een minimale looptijd van twee jaar voordat ze uitkeren. Dit is ook het geval bij een onnatuurlijke dood, hier zijn ook beperkende voorwaarden van toepassing.

Bekijk dus altijd enorm goed de voorwaarden voor het afsluiten van de begrafenisverzekering en kijk niet alleen naar de maandpremie, voorwaarden zijn vele malen belangrijker.

begrafenisverzekeringen euthanasie
euthanasie en de begrafenisverzekering

Beter te vroeg dan te laat een euthanasie begrafenisverzekering afsluiten

Het grote aandeel mensen die een begrafenisverzekering afsluiten of al heeft afgesloten heeft gelukkig niet te maken met euthanasie en hoeft hier dus niet over na te denken.

In het algemeen sluiten mensen hun begrafenisverzekering af in hun jongere jaren, naar onze mening is dit verstandig omdat de maandelijkse premie lager zal zijn. Je hebt immers meer jaren om je premie te kunnen betalen. Nog niet alles duidelijk over de voordelen van een uitvaartverzekering, klik dan snel hier om er meer over te lezen.

Wanneer je ervoor kiest om op hogere leeftijd een begrafenisverzekering af te sluiten, is het slim om niet te kiezen voor verzekeraars die een wachttijd hanteren in het geval van euthanasie.

Nogmaals, check altijd de voorwaarden en ben er zeker van dat er altijd wordt uitgekeerd, indien nodig. We hopen dat u iets hebt aan deze informatie om zo een goedkoop mogelijke uitvaartverzekering aan te schaffen.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op