Wil jij een FBTO overlijdensrisicoverzekering afsluiten in 2020? Lees de MEGA review en kom alles te weten over deze verzekeraar zodat je de juiste keuze maakt.

FBTO Overlijdensrisicoverzekering review uit 2020

Het is een lastig onderwerp maar wanneer je overlijdt zal er ontzettend veel veranderen voor je nabestaanden. Je kunt er met de FBTO overlijdensrisicoverzekering voor zorgen dat uw nabestaanden zich niet zorgen hoeven te maken over financiële zaken. Ze krijgen namelijk een uitkering na het overlijden.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de looptijd van de FBTO overlijdensrisicoverzekering lees dan snel verder, het is namelijk iets anders dan een uitvaartpolis.

  • We zullen alle belangrijke punten van deze aanbieder met je bespreken zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken tussen alle overlijdensrisicoverzekeringen. Nog snel een klein weetje is dat FBTO is uitgeroepen tot meest klantgerichte verzekeraar op de markt door de KKV

Hoe werkt de FBTO overlijdensrisicoverzekering?

Je vraagt je wellicht af hoe de FBTO overlijdensrisicoverzekering in zijn werk gaat, je moet namelijk ook een verzekeringsvorm kiezen, deze moet natuurlijk persoonlijk wel passen. Wij gaan ervan uit dat verzekeringen niet uw dagelijkse bezigheid zijn en willen u dus wat belangrijke informatie meegeven voor het afsluiten van een FBTO overlijdensrisicoverzekering.

Het verzekerde bedrag kiezen bij FBTO

FBTO is een vrij flexibele overlijdensrisicoverzekeraar en je kunt je dan ook verzekeren voor ieder bedrag tussen de €10.000,- en €750.000,-. Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is hoeveel geld je nodig hebt wanneer het inkomen van jou of je partner wegvalt. Denk ook aan kosten als kinderopvang, huur of hypotheek.

Wanneer je overlijd binnen de looptijd zal het bedrag in één keer uitbetaald worden, het is dus belangrijk welk bedrag bij jouw leven past. Denk hier goed over na, alleen zo zul je je ideale en persoonlijke FBTO overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

De verzekeringsvormen voor de FBTO ORV

FBTO biedt haar klanten 3 verschillende vormen van overlijdensrisicoverzekering. Iedere verzekerde is namelijk verschillend en heeft verschillende doeleinden bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben we alle vormen op een rijtje gezet, ook hebben we er bij vermeld welke groep mensen vaak gebruik maakt van de betreffende verzekeringsvorm:

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering FBTO

Kies je voor de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering dan blijft je verzekerde bedrag voor de gehele looptijd hetzelfde, dit klinkt misschien een beetje vaag maar elke maand zal je premie anders zijn. Je betaalt namelijk elke maand premie en iedere maand heb je andere risico’s, ook je leeftijd en gezondheid spelen een grote rol bij de hoogte van je maandelijkse premie.

Veel mensen kiezen deze verzekeringsvorm om de studie van de kinderen te kunnen betalen bij overlijden ook wordt deze vorm veel gebruikt voor een extra inkomen bij het overlijden van de partner.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering FBTO

Je kunt ook kiezen voor een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering, iedere maand gedurende de looptijd zal je premie dalen. Ook bij deze verzekeringsvorm is je premie iedere maand verschillend, ook hier betaal je voor het risico van de betreffende maand.

Deze vorm wordt veel gekozen door oudere mensen, deze zullen namelijk een daling zien in het inkomen. Op deze manier is de verzekerde er altijd van verzekerd dat de maandelijkse premie betaald kan worden, hij wordt immers lager.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering FBTO

Als laatste mogelijkheid kun je kiezen voor een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Het verzekerde bedrag dat je kiest zal in het begin van de afgesproken van de looptijd sneller dalen dan in het einde van de looptijd.

Ook hier zul je premie iedere maand anders zijn en betaal je het risico van de betreffende maand. Veel mensen kiezen deze vorm wanneer ze de overlijdensrisicoverzekering gaan koppelen aan een hypotheek of andere lening.

Betaling van de FBTO overlijdensrisicoverzekering premie

Zoals we hiervoor hebben vermeld zal de premie van je FBTO overlijdensrisicoverzekering iedere maand anders zijn. De hoogte hangt namelijk af van enkele zaken, zo is de ingangsdatum en het te verzekeren bedrag namelijk erg belangrijk. Je gezondheid en leeftijd spelen ook een zeer belangrijke rol.

Ben je een niet roker dan zul je hiervan profiteren, je betaalt namelijk een lagere premie dan een verzekerde die er voor kiest om te roken. Ben je gedurende de looptijd gestopt met roken dan zul je dit kunnen aanpassen, je premie zal dan lager uitvallen, dus stop met roken en doe er je voordeel mee!

Ook is het mogelijk om van verzekeringsvorm te wisselen, logischerwijs zal je premie gaan dalen of stijgen. Zoals we al zeiden, dit hangt sterk af van de situatie waarin je zit wanneer je een wijziging wilt doorvoeren.

De looptijd van de FBTO overlijdensrisicoverzekering

Zoals je hebt gelezen is de looptijd van je overlijdensrisicoverzekering erg belangrijk, je kunt bij FBTO een minimale looptijd van 1 jaar kiezen. Het is altijd mogelijk om de looptijd later nog aan te passen. Om een overlijdensrisicoverzekering FBTO af te sluiten zul je minimaal 18 jaar moeten zijn, het kan natuurlijk ook zijn dat je een verzekering voor iemand anders wilt afsluiten. Wil je iemand anders verzekeren dan zal de persoon minimaal 15 jaar en maximaal 67 jaar moeten zijn.

Maximale looptijd

De maximale looptijd van de overlijdensrisicoverzekering is tot de 1e dag van de volgende maand na de 75e verjaardag van de verzekerde. Heb je specifieke vragen over de looptijd van de FBTO overlijdensrisicoverzekering dan kun je altijd telefonisch contact opnemen via het volgende nummer: (058) 234 56 78.

De gezondheidsverklaring van FBTO

Heb je besloten om je overlijdensrisicoverzekering over te sluiten naar FBTO dan ben je verplicht om een gezondheidsverklaring in te vullen. Je zult hier moeilijk onder uit komen want iedere aanbieder zal deze van je vragen. Na de beoordeling van je verklaring wordt er gemeld of je kunt aansluiten. Kun je niet aansluiten? Je kunt natuurlijk altijd nog vast blijven houden aan je oude levensverzekering. Wellicht kun je ook nog een gok wagen bij Reaal overlijdensrisicoverzekeringen.

De afsluitkosten bij de FBTO overlijdensrisicoverzekering

Je bent door de gezondheidsverklaring gekomen maar bij veel aanbieders moet je zogenaamde afsluitkosten betalen, zo ook bij FBTO. Wanneer je kiest voor het oversluiten naar de Overlijdensrisicoverzekering FBTO dan zul je eenmalig naast de maandelijkse premie afsluitkosten moeten betalen, deze kosten bedragen €50. Met deze kosten worden de administratieve zaken gedekt, in sommige gevallen wordt de gezondheidsverklaring hier ook voor gedekt.

FBTO overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Het kan zijn dat je een verzekering hebt afgesloten en erachter bent gekomen dat je bij FBTO veel voordeliger uit bent. Vooral de mensen die al wat langer een overlijdensrisicoverzekering bezitten hebben een grote kans op betere voorwaarden en premies, de prijzen zijn de afgelopen jaren namelijk sterk gedaald. Wellicht is de overlijdensrisicoverzekering oversluiten een goede keuze voor jouw situatie.

De prijsdalingen hebben als oorzaak de langere levensverwachtingen van mensen, ook er is er geen verschil meer in de premie tussen een man en vrouw door een wijziging in de wet. Het is erg makkelijk om je overlijdensrisicoverzekering bij FBTO over te sluiten.

FBTO levensverzekering opzeggen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je al verzekerd bent bij FBTO maar je overlijdensrisicoverzekering wilt stopzetten. Dit is natuurlijk altijd mogelijk, hier kun je zelfs iedere dag voor kiezen. FBTO zal je niet kunnen dwingen om de verzekering af te kopen, je bouwt namelijk geen kapitaal op.

Wanneer je je actie door wilt zetten zul je dit niet online snel kunnen regelen, je zult middels een online formulier je overlijdensrisicoverzekering op moeten zeggen. Klik hier om je overlijdensrisicoverzekering opzeggen.

Wacht met het opzeggen van je oude overlijdensrisicoverzekering

We willen u nog op een belangrijk punt wijzen nu we het over het over sluiten hebben. Wacht nog even met het opzeggen van je oude overlijdensrisicoverzekering. Wij raden je aan om dit pas door te voeren wanneer je een bevestiging hebt ontvangen van FBTO.

Heb je bij het afsluiten van je oude overlijdensrisicoverzekering een hypotheek of lening gekoppeld dan zul je eerst bij de verstrekker toestemming moeten vragen voor het oversluiten van je verzekering.

Zeg je meteen op en heb je nog geen bevestiging ontvangen van bijvoorbeeld je nieuwe aanbieder Centraal Beheer dan ben in je deze tussenperiode onverzekerd. Kom je te overlijden wordt er niets uitgekeerd, je staat immers nergens in geschreven. Waak hier dus goed voor en zeg niet te snel je overlijdensrisicoverzekering op.

FBTO overlijdensrisicoverzekering aftrekbaar?

Heb je gekozen voor een FBTO overlijdensrisicoverzekering dan kun je de premie niet fiscaal aftrekken voor de inkomstenbelasting. Dit is niet alleen bij FBTO maar bij iedere aanbieder van deze verzekeringen. Ook de eenmalige afsluitkosten zul je niet kunnen aftrekken voor je inkomstenbelasting.

Heb je je overlijdensrisicoverzekering verpand aan een hypotheekverstrekker dan is er een uitzondering. Je kunt je eenmalige afsluitkosten opgeven bij de fiscus. Ben je er achter gekomen dat FBTO toch niet financieel voordeliger is voor jou? Dan is Dela overlijdensrisicoverzekering waarschijnlijk een betere aanrader, ze zijn namelijk goedkoper dan FBTO.

FBTO overlijdensrisicoverzekering vergelijken in 2020

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op