Florius overlijdensrisicoverzekering, lees hier alles over de voordelen, premies & dekkingen! | Bekijk alles van A-Z op een rijtje!

Florius is al meer dan 70 jaar een financiële dienstverlener met name gericht op het verstrekken van hypotheken. Ze doet dit samen met het moederbedrijf ABN Amro en een groot netwerk van onafhankelijke hypotheekadviseurs. Het is ook mogelijk om bij Florius een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Meestal gebeurt dit in combinatie met een hypotheek, maar is ook zonder mogelijk. Florius is zelf niet de verzekeraar van de Florius levensverzekering. Dat is ABN AMRO Levensverzekering N.V. Sinds 24 januari 2020 is het niet meer mogelijk om een nieuwe Florius overlijdensrisicoverzekering meer aanvragen.

Florius overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering sluit je af om je nabestaanden te beschermen tegen het wegvallen van je inkomen. Deze verzekering keert een bedrag uit aan je nabestaanden op het moment dat je tijdens de looptijd overlijdt. Je nabestaanden kunnen met dit bedrag de hypotheek afbetalen of de huur een tijd lang betalen. Zo kunnen ze in financieel opzicht zo normaal mogelijk doorgaan met het leven. Enkele andere redenen om een overlijdensrisicoverzekering Florius af te sluiten zijn:

 • Voor het ondervangen van een pensioentekort
 • Het afdekken van erfbelasting
 • Het waarborgen van alimentatie
 • Het starten van een onderneming.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De voordelen en nadelen van deze verzekering zijn:

 • Scherpe premie en het feit dat deze gedurende de looptijd niet wordt aangepast
 • Een vaste premie, dus je weet altijd waar je aan toe bent
 • De producten van Florius zijn overzichtelijk en eenvoudig en je krijgt goede voorwaarden
 • Je kunt kortingen krijgen wanneer je een verzekering op twee levens afsluit of bijvoorbeeld wanneer je een niet-roker bent.
 • De Florius ORV kent een volledige voorlopige dekking tussen aanvraag en acceptatie
 • Bij een scheiding kan de overlijdensrisicoverzekering worden gesplitst. (Lees hiervoor wel altijd de Florius overlijdensrisicoverzekering voorwaarden)

Een nadeel is dat het niet mogelijk is om een Florius levensverzekering online af te sluiten. Daarnaast kun je een Florius levensverzekering vaak alleen afsluiten via een tussenpersoon. Hierdoor mis je de snelheid en gemak van een online aanvraag proces. Daarnaast ben je ook nog eens advies- afsluitkosten ORV kwijt.

Een ander groot nadeel is dat je je niet kunt verzekering tegen premiebetalingen indien je arbeidsongeschikt wordt. Florius gaat enkel een verzekering met je aan met een minimale looptijd van 10 jaar. (ORV zonder afsluitkosten)

Florius ORV verzekerd bedrag en looptijd

De premies van Florius zijn altijd scherp geprijsd. De Florius ORV heeft een minimale looptijd van tien jaar en een maximale looptijd van 30 jaar. Het is al mogelijk om een minimaal kapitaal te verzekeren van € 5000,- Deze verzekering kun je afsluiten tot een bedrag van maar liefst € 10.000.000,-. De overlijdensrisicoverzekering & hypotheek worden bij Florius vaak gekoppeld.

De looptijd en de waarde van de hypotheek wordt meestal gebruikt om de looptijd en het verzekeringsbedrag van de overlijdensrisicoverzekering te bepalen. Je bepaalt zelf de hoogte van het verzekeringsbedrag. De looptijd kun je ook zelf bepalen. Deze kun je bijvoorbeeld afstemmen op de looptijd van de hypotheek.

Dekkingen

Je kunt bij Florius kiezen uit drie verzekeringsvormen: een gelijkblijvende verzekeringsvorm, een lineair dalende en een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering.

 • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Bij deze vorm krijgen je nabestaanden altijd hetzelfde bedrag uitgekeerd wanneer je overlijdt. De premie van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering ligt meestal hoger dan bij de andere twee vormen. Andere kenmerken zijn dat het altijd gaat om een vast verzekeringsbedrag en dat deze af te stemmen is op aflossingsvrije hypotheek.
 • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering. Het verzekeringsbedrag daalt met een vast bedrag bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering. Het verzekeringsbedrag daalt constant maar fors. De premie blijft de gehele looptijd gelijk. Deze vorm wordt vaak afgestemd op een lineair dalende hypotheek. Een ander kenmerken is dat het vaak een relatief lage premie heeft.
 • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Het verzekeringsbedrag daalt maandelijks met een vast percentage van het resterende verzekeringsbedrag. In de eerste jaren daalt het langzaam, maar vervolgens daalt het steeds sneller. Deze vorm wordt vaak afgestemd op een annuïtair dalende hypotheek. De premie is vaak gelijk, maar het kan minder worden naarmate het verzekeringsbedrag daalt. Het heeft vaak een lage premie.

Florius overlijdensrisicoverzekering opzeggen & Florius klachten

Je kunt altijd een Florius overlijdensrisicoverzekering opzeggen. Bijvoorbeeld om een nieuwe ORV af te sluiten. Soms bent u dan namelijk voordeliger uit. Wel heeft Florius voorwaarden gesteld aan het opzeggen. Wanneer je gaat opzeggen voor de afgesproken einddatum, krijg je geen geld. Het is goed om Florius voorwaarden goed door te nemen.

En het advies is zeg pas je oude Florius levensverzekering op als je zeker weet dat je een nieuwe verzekering afsluit. Je kunt ook altijd contact opnemen met hen voor het Florius overlijdensrisicoverzekering wijzigen.

Contact opnemen met Florius

Heb je een klacht over Florius of ben jij ontevreden over de dienstverlening van Florius? Dan kun je contact met Florius opnemen. Zij willen immers voortdurend hun dienstverlening optimaliseren. Je kunt dit doen via het formulier. Maar je kunt je klacht ook telefonisch doorgeven.

Wanneer je klacht niet naar tevredenheid opgelost is heb je de mogelijkheid binnen zes weken om je klacht aan de directie voor te leggen. De afdeling klacht & services zal dan namens de directie de klacht in behandeling nemen. Je kunt deze klacht per post of per email indienen. 

Een overlijdensrisicoverzekering helpt je je nabestaanden financieel te ontzorgen. Belangrijk is dat je een ORV vindt die het beste bij je past. Je kunt in onze vergelijker de verschillende overlijdensrisicoverzekeringen langs elkaar leggen. Je kunt natuurlijk ook kijken wat andere verzekeringsmaatschappijen aanbieden en zo een goede vergelijking doen.

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

 • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
 • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op