HET NUT VAN EEN UITVAARTVERZEKERING

Velen zullen hem wel kennen, de uitvaartverzekering. Veel mensen hebben er al een vanuit vroeger. Vaak werden deze afgesloten door de ouders toen de mensen jong waren. De afgelopen jaren zijn echter de prijzen voor een uitvaart flink gestegen en de verwachting is dat dit zal blijven stijgen in de loop van de jaren. Vaak wordt er gezien dat de vroeger afgesloten verzekeringen bij lange na niet voldoende zijn voor de huidige kosten van een uitvaart. Wetende dat deze kosten ook nog is gaan stijgen, is het misschien maar is de moeite waard om ernaar te kijken.

Over de uitvaartpolis zijn er eigenlijk 2 meningen: deze moet je hebben of daar heb je niets aan. Wij zijn van mening dat een uitvaartverzekering voor vrijwel iedereen, in iedere situatie, een zeer verstandige verzekering is. Je weet namelijk zeker dat deze ooit tot uitkering komt, maar je weet alleen niet wanneer het gebeurt.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

We hebben voldoende geld

Dit is toch iets wat wij toch regelmatig horen. Toch kan het in veel situaties veel voordeliger zijn om toch een verzekering af te sluiten. Het verzekeren van een uitvaart kan ook gebeuren door het betalen van een som.

Hierdoor bespaar je vermogensrendementsheffing. Dit is een belastingheffing over het niet-vrijgestelde vermogen. Daarnaast is de uitkering altijd een stuk hoger dan de te betalen koopsom.

Doe mij maar liever een goedkope uitvaart

Regelmatig horen we mensen die dit prima vinden, vaak kiezen mensen toch voor een speciale en toch duurdere uitvaart. Een uitvaart kost minimaal een paar duizend euro. De kosten verschillen aan de hand van de wensen en de regio waarbinnen je begraven of gecremeerd wilt worden. Kies altijd voor de goedkoopste uitvaartverzekering.

Deze kosten komen altijd op een niet prettig moment na een overlijden. Als je geen uitgebreide uitvaart wenst, dan is het verzekeren van een dienstenpakket vaak een verstandige keuze.

nut van een uitvaartverzekering

Ik ben jong genoeg, ik heb die nog lang niet nodig

Dit is iets wat veel wordt gezegd in de jongere omgevingen. Het tegendeel is echter waar, je kan dit beter vroeger geregeld hebben dan later! Een uitvaartverzekering is een levensverzekering.

Om de premie van de verzekering te bepalen wordt gekeken naar je leeftijd, je gezondheid en de looptijd. Naarmate je ouder wordt zal de premie per maand stijgen. Omdat de risico’s redelijk klein zijn op jonge leeftijd, zijn de premies dan ook erg laag.

Het principe van verzekeren is dat er een onzeker voorval is gedekt. Ook jonge mensen kunnen overlijden. Met een uitvaartverzekering zijn er 2 mogelijkheden: je bent op tijd of je bent te laat. Voor mensen die zekerheid willen en die nabestaanden bij hun overlijden niet met hoge kosten willen achterlaten is een uitvaartverzekering vrijwel altijd een vanzelfsprekende verzekering.

In mijn hypotheek zit al een uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering die gekoppeld is aan de hypotheek zorgt voor een aflossing van de hypotheekschuld om de lasten voor de nabestaanden te verminderen en betaalbaar te maken. Bij een overlijden zullen de nabestaanden alsnog opdraaien voor de kosten van de uitvaart. Vaak is hier geen rekening mee gehouden in het financiële plan.

Het moeten betalen van deze kosten is vaak een flinke aanslag op het vrije vermogen als dat er sowieso al is. Het gebeurt vaak dat nabestaanden een lening af moeten sluiten om de uitvaartkosten te kunnen voldoen. Dit risico voorkom je met een goede uitvaartverzekering. Ons advies zal daarom ook altijd zijn om deze onafhankelijk van een andere organisatie af te sluiten.

Er zijn verschillende aanbieders die deze uitvaartverzekering aanbieden zoals Yarden uitvaartverzekering, Nuvema uitvaartverzekering, DELA uitvaartverzekering en Ardanta uitvaartverzekering.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op