Wil jij alles te weten komen over een begrafenis verzekeren bij Monuta? Lees dan de gids over de Monuta begrafenisverzekering in 2020 en kijk of deze partij bij je past.

Monuta begrafenisverzekering in 2020

Als je op zoek bent naar oplossingen om je begrafenis te verzekeren kom je al snel uit bij de Monuta begrafenisverzekering. Dat is ook niet zo gek want deze verzekeraar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest gekozen verzekeraars. Wil je alle verzekeraars langs elkaar houden? Begin dan met begrafenisverzekering vergelijken om de beste polis te vinden.

Je hebt de beschikking over een brede pakketkeuze en er is voor iedereen wel een geschikte polis te vinden. Daarnaast kun je beschikken over scherpe premies en kun je heel gemakkelijk online kijken naar alle dienstverlening die geboden wordt. Lees snel verder als je alles te weten wil komen over hoe Monuta een begrafenis verzekerd in Nederland.

Vrijheid, flexibiliteit en diverse pakketten

Je kunt bij Monuta verschillende pakketten afsluiten als je je begrafenis wil gaan verzekeren. Deze pakketten bestaan altijd uit een pakketbedrag en een vrij te besteden bedrag waarmee u specifieke wensen voor de begrafenis kunt verzekeren.

Het pakket van Monuta bedraagt standaard 4500 euro. De rest is vrij te besteden. Om een beter beeld te scheppen van het aanbod van Monuta hebben we hieronder alle pakketten in detail beschreven.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Je hebt bij een Monuta begrafenisverzekering altijd duidelijkheid over de medische acceptatie, zo weet je snel waar je aan toe bent.
  • Je kunt de polissen van Monuta altijd tussentijds aanpassen indien je bijvoorbeeld nieuwe wensen wil toevoegen aan je begrafenis.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polissen van Monuta.

De verschillende polissen van Monuta

Als je kiest voor een verzekeringspakket voor de begrafenis van Monuta moet je er wel rekening mee houden dat de premie per persoon kan verschillen. Zo speelt de leeftijd een belangrijke rol en zijn er relatief grote verschillen tussen de pakketkeuzes.

Gelukkig kun je bij de Monuta begrafenisverzekering kiezen uit 3 verschillende pakketten die aansluiten op ieders wensen en budget. In de praktijk merken we dat veel mensen weinig moeite hebben met het kiezen van een geschikt pakket omdat Monuta voordelige pakketten met goede dekkingen kan leveren.

Pakket 1 : Monuta Basis

De meeste mensen die op zoek zijn naar een voordelige en betaalbare oplossing kiezen voor het basispakket van Monuta, dit pakket heet de Monuta Basis natura begrafenisverzekering . Met dit pakket ben je verzekerd tot een bedrag van 7000 euro. Doorgaans is dit voldoende voor mensen die vrij eenvoudige wensen hebben voor hun begrafenis. Als je echter meer specifieke wensen hebt en je wil meer zekerheid inbouwen dan is het aan te raden om te kiezen voor wat grotere pakketten.

Je hebt namelijk ook nog de beschikking uit het Plus pakket of de Top variant bij Monuta. Je bent dan respectievelijk voor 8.500 of 10.00 euro verzekerd. Als je voor deze oplossingen kiest ben je natuurlijk wel meer geld kwijt aan maandelijkse premie. Doorgaans gaat het dan om een aantal euro per maand extra. Lees snel verder als je meer informatie wil inwinnen over deze verzekeringen.

Pakket 2 : Monuta Flexibel

Als je kiest voor de Monuta Flexibel optie worden eigenlijk alle belangrijke begrafeniskosten gedekt. Je bent standaard verzekerd voor een bedrag van 6000 euro en je kunt altijd kiezen voor een uitbreiding naar een groter pakket. Veel mensen die behoefte hebben aan flexibiliteit kiezen daarom voor dit pakket.

Dat is mede zo omdat je in het Monuta Flexibel pakket een vrij te besteden bedrag tot je beschikking hebt tussen de € 1.500,- en € 10.500. Dit bedrag kun je bijvoorbeeld gebruiken om aanvullende kosten te dekken zoals een as bestemming, grafkosten of een extra uitgebreide koffietafel. Zo heb je zelf maximaal invloed op de bestemming van het verzekerde bedrag en kun je op een later moment toch nog kiezen voor extra opties tijdens de begrafenis.

We raden je wel altijd aan om goed te kijken naar de premie die je op dit moment betaalt. De waarde van dit flexibele pakket kan namelijk jaarlijks stijgen waardoor de kosten kunnen toenemen. De reden hiervoor is simpel, de kosten van een begrafenis blijven jaarlijks stijgen waardoor de maandelijkse premie ook kan toenemen omdat de diensten duurder worden. Dit noemen we ook wel indexatie.

Pakket 3 : Monuta Geld verzekering

De meest eenvoudige Monuta begrafenisverzekering is de laatste en derde optie. De geld verzekering of koopsom begrafenisverzekering, met dit pakket zorg je er namelijk voor dat de nabestaanden van de verzekerde een vast bedrag krijgen overgemaakt na het overlijden. Dit bedrag kun je op bepaalde hoogtes verzekeren. Zo kun je kiezen voor een minimaal bedrag van 1500 euro en is het mogelijk om maximaal 15.000 euro te verzekeren.

Deze vorm van verzekeren bij Monuta wordt vaak gekozen door senioren die al erg lang de beschikking hebben over een polis of door mensen die het prettig vinden om volledige zeggenschap te hebben over het te besteden budget. Je kunt bij Monuta dus alle kanten op als het gaat om de het verzekeren van kapitaal voor de begrafenis.

Als je voor dit pakket kiest en je de volledige begrafenis laat verzorgen door Monuta is het ook mogelijk om een korting te ontvangen op de begrafenisnota. De nabestaanden of levensgezel kunnen hier vooraf naar informeren om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden. Deze korting is wel afhankelijk van het type Monuta begrafenisverzekering dat is afgesloten dus zorg er voor dat je hier vooraf of tijdig naar informeert.

Monuta begrafenisverzekering bekijken

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op