Begrafenis verzekeren bij Monuta?

Als je op zoek bent naar oplossingen om je begrafenis te verzekeren kom je al snel uit bij de Monuta begrafenisverzekering. Dat is ook niet zo gek want deze verzekeraar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest gekozen verzekeraars.

Je hebt de beschikking over een brede pakketkeuze en er is voor iedereen wel een geschikte polis te vinden. Daarnaast kun je beschikken over scherpe premies en kun je heel gemakkelijk online kijken naar alle dienstverlening die geboden wordt. Lees snel verder als je alles te weten wil komen over hoe Monuta een begrafenis verzekerd in Nederland.

Weten of Monuta de beste keuze is voor het verzekeren van je begrafenis? Bekijk dan eerst alle aanbieders en vergelijk deze op prijs, kwaliteit en mogelijkheden. Gebruik onze handige tool om alle kosten te berekenen zodat je precies weet welke aanbieder het beste bij je past.

Lees de review & kom alles te weten over de Polis van Monuta

 

Betaal de beste prijs voor je polis door goed te vergelijken

 

Je kunt bij ons volledig onafhankelijk alle aanbieders bekijken

 

Vrijheid, flexibiliteit en diverse pakketten

Je kunt bij Monuta verschillende pakketten afsluiten als je je begrafenis wil gaan verzekeren. Deze pakketten bestaan altijd uit een pakketbedrag en een vrij te besteden bedrag waarmee u specifieke wensen voor de begrafenis kunt verzekeren.

Het pakket van Monuta bedraagt standaard 4500 euro. De rest is vrij te besteden. Om een beter beeld te scheppen van het aanbod van Monuta hebben we hieronder alle pakketten in detail beschreven.

Premie

Als je kiest voor een verzekeringspakket voor de begrafenis van Monuta moet je er wel rekening mee houden dat de premie per persoon kan verschillen. Zo speelt de leeftijd een belangrijke rol en zijn er relatief grote verschillen tussen de pakketkeuzes.

Gelukkig kun je bij de Monuta begrafenisverzekering kiezen uit 3 verschillende pakketten die aansluiten op ieders wensen en budget. In de praktijk merken we dat veel mensen weinig moeite hebben met het kiezen van een geschikt pakket omdat Monuta voordelige pakketten met goede dekkingen kan leveren.

Monuta begrafenisverzekering
monuta begrafenispakket

Pakket 1 : Monuta Basis

De meeste mensen die op zoek zijn naar een voordelige en betaalbare oplossing kiezen voor het basispakket van Monuta, dit pakket heet de Monuta Basis natura begrafenisverzekering . Met dit pakket ben je verzekerd tot een bedrag van 7000 euro. Doorgaans is dit voldoende voor mensen die vrij eenvoudige wensen hebben voor hun begrafenis. Als je echter meer specifieke wensen hebt en je wil meer zekerheid inbouwen dan is het aan te raden om te kiezen voor wat grotere pakketten.

Je hebt namelijk ook nog de beschikking uit het Plus pakket of de Top variant bij Monuta. Je bent dan respectievelijk voor 8.500 of 10.00 euro verzekerd. Als je voor deze oplossingen kiest ben je natuurlijk wel meer geld kwijt aan maandelijkse premie. Doorgaans gaat het dan om een aantal euro per maand extra. Lees snel verder als je meer informatie wil inwinnen over deze verzekeringen.

Pakket 2 : Monuta Flexibel

Als je kiest voor de Monuta Flexibel optie worden eigenlijk alle belangrijke begrafeniskosten gedekt. Je bent standaard verzekerd voor een bedrag van 6000 euro en je kunt altijd kiezen voor een uitbreiding naar een groter pakket. Veel mensen die behoefte hebben aan flexibiliteit kiezen daarom voor dit pakket.

Dat is mede zo omdat je in het Monuta Flexibel pakket een vrij te besteden bedrag tot je beschikking hebt tussen de € 1.500,- en € 10.500. Dit bedrag kun je bijvoorbeeld gebruiken om aanvullende kosten te dekken zoals een as bestemming, grafkosten of een extra uitgebreide koffietafel. Zo heb je zelf maximaal invloed op de bestemming van het verzekerde bedrag en kun je op een later moment toch nog kiezen voor extra opties tijdens de begrafenis.

We raden je wel altijd aan om goed te kijken naar de premie die je op dit moment betaalt. De waarde  van dit flexibele pakket kan namelijk jaarlijks stijgen waardoor de kosten kunnen toenemen. De reden hiervoor is simpel, de kosten van een begrafenis blijven jaarlijks stijgen waardoor de maandelijkse premie ook kan toenemen omdat de diensten duurder worden. Dit noemen we ook wel indexatie.

monuta begrafenisondernemers
monuta begrafenis verzekeringen

Pakket 3 : Monuta Geld verzekering

De meest eenvoudige Monuta begrafenisverzekering is de laatste en derde optie. De geld verzekering of koopsom begrafenisverzekering, met dit pakket zorg je er namelijk voor dat de nabestaanden van de verzekerde een vast bedrag krijgen overgemaakt na het overlijden. Dit bedrag kun je op bepaalde hoogtes verzekeren. Zo kun je kiezen voor een minimaal bedrag van 1500 euro en is het mogelijk om maximaal 15.000 euro te verzekeren.

Deze vorm van verzekeren bij Monuta wordt vaak gekozen door senioren die al erg lang de beschikking hebben over een polis of door mensen die het prettig vinden om volledige zeggenschap te hebben over het te besteden budget. Je kunt bij Monuta dus alle kanten op als het gaat om de het verzekeren van kapitaal voor de begrafenis.

Als je voor dit pakket kiest en je de volledige begrafenis laat verzorgen door Monuta is het ook mogelijk om een korting te ontvangen op de begrafenisnota. De nabestaanden of levensgezel kunnen hier vooraf naar informeren om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden. Deze korting is wel afhankelijk van het type Monuta begrafenisverzekering dat is afgesloten dus zorg er voor dat je hier vooraf of tijdig naar informeert.

Begin nu met het vergelijken van Monuta begrafenisverzekering

Hoe Je Bij Monuta Je Begrafenis Kunt Verzekeren?
5 (100%) 1 vote
Laatst geüpdatet op