DE KAPITAALVERZEKERING, WAT ZIJN DE VOORDELEN EN NADELEN VAN DEZE UITVAARTVERZEKERING

Als je een kapitaal uitvaartverzekering hebt gekozen wordt er door de uitvaartverzekeraar geld uitgekeerd aan de nabestaanden. Door te kiezen voor deze uitvaartverzekering heb je veel financiële vrijheid doordat je zeker weet dat er voldoende vermogen is opgebouwd door de jaren heen.

Dit is voor veel mensen erg belangrijk omdat deze specifiek wensen hebben bij een uitvaart, een goede verzekering is dan ook van levensbelang. Maar welke voordelen heb je precies van een kapitaal uitvaartverzekering en is het de verzekering die het beste bij jou situatie en wensen past? We hebben alle voor en nadelen goed voor je uitgezocht zodat je zeker weet of deze uitvaartpolis het beste bij je past

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Waarom een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten?

Veel mensen kiezen voor de kapitaal uitvaartverzekering omdat deze erg veel vrijheid biedt en de keuze volledig bij de nabestaanden neerlegt, vaak zien we dat mensen goed overlegd hebben over hun wensen om zo exact te weten waar het geldbedrag dat vrijkomt uit de kapitaal uitvaartverzekering naartoe moet. Tegenwoordig is afsluiten van een uitvaartverzekering niet moeilijk meer.

Kapitaal uitvaartverzekering alles in eigen hand

Bij het kiezen voor een kapitaalverzekering bepaal je namelijk helemaal zelf welk bedrag je graag wil verzekeren voor je uitvaart. Het werkt zo, kies je voor een relatie laag kapitaal, dan betaal je ook weinig premie, kies je voor een groter kapitaal, dan betaal je natuurlijk meer premie. Zo heb je zelf in de hand welk bedrag je precies wil verzekeren en heb je de maandelijkse kosten van je uitvaartverzekering volledig zelf in de hand.

Nog een groot voordeel van dit soort uitvaartverzekering is dat je niet vast zit aan een vast dienstenpakket of uitvaartcentrum. Bij een natura uitvaartverzekering heb je namelijk bepaalde diensten en producten afgesloten en moet je deze gebruiken omdat dat de voorwaarden zijn voor deze polis.

kapitaal uitvaartverzekering voordelen
voordelen nadelen kapitaal uitvaartverzekering

Vrij te besteden verzekerd bedrag

Dit is niet zo bij een kapitaal uitvaartverzekering, omdat je een geldbedrag krijgt uitgekeerd dat gespendeerd kan worden op iedere mogelijke manier, de nabestaanden hebben daardoor de volledige controle over de uitgave van het geld dat beschikbaar komt. Het is mogelijk om de kapitaal uitvaartverzekering bij verschillende uitvaartverzekeraars in Nederland af te sluiten,dit kun je bijvoorbeeld doen bij DELA, Yarden, Nuvema of Ardanta.

Nabestaanden zelf veel regelen

Zoals een van de meest bekende Nederlanders ooit zei, elk voordeel heeft zijn nadeel is dat ook het geval bij de kapitaal uitvaartverzekering. Zo is het met de kapitaal uitvaartverzekering zo dat de volledige verantwoordelijkheid van de uitvaart bij de nabestaanden ligt en dat is best wel een verantwoordelijkheid.

Er moet namelijk veel geregeld worden bij een uitvaart, bij een naturapolis wordt dit geregeld door de uitvaartondernemer en dat is bij de kapitaalverzekering niet zo. Natuurlijk kan een deel van het bedrag dat uitgekeerd gebruikt worden voor een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger om zo de moeilijkste taken uit te besteden.

kapitaal uitvaartverzekering
voordelen nadelen kapitaal uitvaartverzekering

Uitgekeerde bedrag kan minder zijn als verzekerde bedrag

Nog een nadeel kan zijn dat het bedrag dat uitgekeerd wordt door de uitvaartverzekering lager ligt dan het verzekerde bedrag. Je moet er namelijk rekening mee houden dat er jaarlijks gekeken wordt naar de indexatie, winstdeling en de totale looptijd van de premie. Al deze factoren hebben invloed op de uitkering van het totale bedrag van de kapitaal uitvaartverzekering.

Gelukkig kun je de indexatie meeverzekeren om jezelf tegen bepaalde prijsstijgingen te beschermen. Daarbij kun je ook kiezen voor een winstdeling die de uitvaartverzekeraar boekt. Ook dit heeft natuurlijk een risico, als er namelijk weinig winst wordt gemaakt heeft dit ook invloed op de uitkering als je gekozen hebt voor een winstdeling. Zorg er voor dat je alle aanbieders vergelijkt, zo verkrijg je de goedkoopste kapitaal uitvaartverzekering.

Vergelijk uitvaartverzekeringen door hieronder op de groene button te klikken.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op