Kosten overlijdensrisicoverzekering, hoe zit het?

De kosten van een overlijdensrisicoverzekering kunnen behoorlijk verschillen. Als je een hypotheek wil gaan afsluiten heb je eigenlijk altijd verplicht een ORV nodig. Er is echter wel het een en ander veranderd want vanaf januari 2018 hoeven hypotheken met een NHG garantie namelijk niet meer verplicht gekoppeld te worden aan een overlijdensrisicoverzekering. Je moet wel goed opletten want dit geldt alleen voor nieuwe hypotheken en veel geldverstrekkers hanteren nog steeds de eis van een ORV bij hypotheken met een NHG.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een overlijdensrisicoverzekering.

Op 1 centrale plaats overlijdensrisicoverzekeringvergelijken

Betaal minder premie voor je overlijdensrisicoverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Premie overlijdensrisicoverzekering

Maar wat doet een overlijdenrisicoverzekering dan precies zien we je al denken? Nou dat is eenvoudig, de ORV zorgt er namelijk voor dat er geld uitgekeerd wordt als je voor een bepaalde datum komt te overlijden. Dit zorgt er voor dat de nabestaanden er voor kunnen zorgen dat de hypotheek afgelost wordt en dat zij in de woning kunnen blijven wonen na overlijden.

Het is dus een hele belangrijke verzekering die je de rest van je leven verplicht bij je zult dragen op het moment dat je een hypotheek afsluit, het is dus iets om goed over na te denken.

Premie overlijdensrisicoverzekering berekenen

Een van de belangrijkste factoren zijn natuurlijk de kosten die hier bij komen kijken. Deze kunnen behoorlijk verschillen en ze hangen ook van een aantal factoren af. Zo hangt de premie onder andere samen met de volgende punten:

kosten overlijdensrisicoverzekering
overlijdensrisicoverzekering en leeftijd

Leeftijd verzekerde

Er geldt een maximum leeftijd bij de overlijdensrisicoverzekering. De meeste verzekeraars laten namelijk geen mensen van 60+ meer toe.

Daarnaast moet u ook goed nadenken over de eindleeftijd (De leeftijd die u heeft op het moment dat de verzekering stopt). Deze ligt vaak tussen de 70 en 80 jaar oud.

Welke dekking heeft de overlijdensrisicoverzekering

De dekking van de overlijdensrisicoverzekering is natuurlijk vanzelfsprekend ook van invloed op de premie. Het totale verzekerde bedrag wordt bij het afsluiten van de verzekering vastgesteld.

Het is mogelijk dat het om een vast bedrag gaat, maar u kunt ook kiezen voor een dalende overlijdensrisicoverzekering. Dit betekent dat het bedrag gedurende de looptijd steeds lager wordt.

Zo’n overlijdensrisicoverzekering sluit u af in combinatie met een hypotheek waarop wordt afgelost. Dit kan dan met een Annuïteitenhypotheek of een Lineaire hypotheek. Het verzekerd bedrag loopt dan in lijn met de hypotheekschuld, een prima oplossing voor veel mensen.

De kosten overlijdensrisicoverzekering hypotheek vormen een zekerheid voor de bank bij het afnemen van een hypotheek. Meer weten over de overlijdensrisicoverzekering en de hypotheek? Klik op de link.

Uw huidige gezondheid en gezondheidsverklaringen

Indien u een nieuwe ORV wilt afsluiten kan uw huidige gezondheid een grote rol spelen bij zowel de acceptatie als maandelijkse premie.

Denk daarom goed na voordat u uw huidige verzekering opzegt, het is slim om pas op te zeggen op het moment dat u medisch bent geaccepteerd door de nieuwe overlijdensrisicoverzekeraar.

Tussentijds beëindigen van uw overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering is altijd afgesloten voor een bepaalde duur, u kunt dan bijvoorbeeld denken aan 15 jaar. Maar bij sommige verzekeraars bouwt u een potje op, dit noemen we vaak de premiereserve.

Dit geld komt vrij op het moment dat u de overlijdensrisicoverzekering beëindigd hebt. Dit komt overigens niet vaak voor omdat ORV verzekeraars vaak kortingen geven op hun premie waardoor de premiereserve verrekend wordt.

Meer lezen over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering? Klik dan snel op de link om er meer over te lezen.

overlijdensrisicoverzekering en gezondheid
kosten overlijdensrisicoverzekering

De kosten van een overlijdensrisicoverzekering samengevat

⦁ Het totale verzekerde bedrag

⦁ Gelijkblijvende of de dalende periodieke uitkering

⦁ Uw huidige leeftijd

⦁ De gezondheid op het moment van afsluiten van de polis

Roker of geen-roker

⦁ Risicopremies verschillen per verzekeraar, het is daarom slim om verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan een flinke besparing opleveren.

Wil je meer weten over wat een overlijdensrisicoverzekering precies inhoudt? Klik dan snel door op de link om het te lezen.

Premie overlijdensrisicoverzekering hypotheek

De premie overlijdensrisicoverzekering hypotheek hangt af van de hypotheek zelf, in de meeste gevallen is deze polis verpand aan de hypotheek. Deze verpanding dient voor de bank een goede zekerheid en is dan ook een geschikte oplossing voor de jongere generatie.

Wil je je overlijdensrisicoverzekering hypotheek oversluiten naar een andere aanbieder door een interessante prijsverlaging dan kan het zijn dat je de verschillende geldverstrekkers administratie kosten in rekening brengen.

Premie overlijdensrisicoverzekering aftrekbaar

De premie van een overlijdensrisicoverzekering is niet aftrekbaar van de belasting. Ook niet als je die overlijdensrisicoverzekering verplicht moet afsluiten bij een hypotheek. Veel andere kosten zijn wel aftrekbaar als je een huis koopt, maar dat geldt niet voor de premie van de overlijdensrisicoverzekering. Alle uitvaartpolissen vergelijken? Klik snel op de groene button!

premie overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekeringen

Premievrije waarde, wat is het?

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit. Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten,...

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op