De kosten van een overlijdensrisicoverzekering

U zult het misschien wel weten, maar om een hypotheek af te sluiten heeft u een overlijdensrisicoverzekering nodig. Toch is er wel wat veranderd. Vanaf januari 2018 hoeven hypotheken met een NHG vaak niet meer verzekerd te worden met een overlijdensrisicoverzekering.

Let op dat dit wel alleen geldt voor nieuwe hypotheken. Veel geldverstrekkers hanteren nog wel de eis van een overlijdensrisicoverzekering bij hypotheken met een NHG. Wil je direct een uitvaartpolis vergelijken? Klik dan snel op de button rechts! 

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats overlijdensrisicoverzekeringvergelijken

Betaal minder premie voor je overlijdensrisicoverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Maar wat doet die ORV of overlijdensrisicoverzekering precies?

Een overlijdensrisicoverzekering of ORV keert geld uit als u voor een bepaalde datum komt te overlijden. Zo stelt u uw partner of nabestaanden in staat om de hypotheek deels af te lossen om er voor te zorgen dat u in de woning kunt blijven wonen.

Een belangrijke verzekering dus en iets om goed over na te denken. Maar waar hangen de kosten van een overlijdensrisicoverzekering mee samen?

De kosten van een overlijdensrisicoverzekering kunnen sterk verschillen. Er zijn een aantal factoren van groot belang bij het vaststellen van de premie. Zo hangt de premie onder andere samen met de volgende punten:

kosten overlijdensrisicoverzekering
overlijdensrisicoverzekering kopen

Leeftijd

Er geldt een maximum leeftijd bij de overlijdensrisicoverzekering. De meeste verzekeraars laten namelijk geen mensen van 60+ meer toe.

Daarnaast moet u ook goed nadenken over de eindleeftijd(De leeftijd die u heeft op het moment dat de verzekering stopt). Deze ligt vaak tussen de 70 en 80 jaar oud.

Welke dekking heeft uw overlijdensrisicoverzekering

De dekking van de overlijdensrisicoverzekering is natuurlijk vanzelfsprekend ook van invloed op de premie. Het totale verzekerde bedrag wordt bij het afsluiten van de verzekering vastgesteld.

Het is mogelijk dat het om een vast bedrag gaat, maar u kunt ook kiezen voor een dalende overlijdensrisicoverzekering. Dit betekent dat het bedrag gedurende de looptijd steeds lager wordt.

Zo’n overlijdensrisicoverzekering sluit u af in combinatie met een hypotheek waarop wordt afgelost. Dit kan dan met een Annuiteitenhypotheek of een Lineaire hypotheek. Het verzekerd bedrag loopt dan in lijn met de hypotheekschuld, een prima oplossing voor veel mensen.

Uw huidige gezondheid en gezondheidsverklaringen

Indien u een nieuwe ORV wilt afsluiten kan uw huidige gezondheid een grote rol spelen bij zowel de acceptatie als maandelijkse premie.

Denk daarom goed na voordat u uw huidige verzekering opzegt, het is slim om pas op te zeggen op het moment dat u medisch bent geaccepteerd door de nieuwe overlijdensrisicoverzekeraar.

Tussentijds beëindigen van uw overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering is altijd afgesloten voor een bepaalde duur, u kunt dan bijvoorbeeld denken aan 15 jaar. Maar bij sommige verzekeraars bouwt u een potje op, dit noemen we vaak de premiereserve.

Dit geld komt vrij op het moment dat u de overlijdensrisicoverzekering beëindigd hebt. Dit komt overigens niet vaak voor omdat ORV verzekeraars vaak kortingen geven op hun premie waardoor de premiereserve verrekend wordt. 

Meer lezen over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering? Klik dan snel op de link om er meer over te lezen.

overlijdensrisicoverzekering vergelijken
overlijdensrisicoverzekeringen

De kosten van een overlijdensrisicoverzekering samengevat

⦁ Het totale verzekerde bedrag
⦁ Gelijkblijvende of de dalende periodieke uitkering
⦁ Uw huidige leeftijd
⦁ De gezondheid op het moment van afsluiten van de polis
⦁ Roker of geen-roker
⦁ Risicopremies verschillen per verzekeraar, het is daarom slim om verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan een flinke besparing opleveren. 

Wil je meer weten over wat een overlijdensrisicoverzekering precies inhoudt? Klik dan snel door op de link om het te lezen.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

De website was overzichtelijk en ik kon snel een overlijdensrisicoverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met overlijdensrisicoverzekering maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekeringen

Premievrije waarde, wat is het?

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit. Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten,...

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering

x Gedeeld