EEN PARTNER & BEGRAFENISVERZEKERING, HOE ZIT HET?

De begrafenisverzekering bespreken met je levensgezel is natuurlijk niet een van de leukste dingen in het leven, de dood is voor veel mensen een moeilijk onderwerp maar helaas overlijden we allemaal een keer. Het doorspreken van de begrafenispolis is dan ook een belangrijk iets, je wil natuurlijk niet voor vervelende verassingen staan op het moment dat de begrafenis geregeld moet worden. Veel mensen vragen aan ons of het moeilijk is om een begrafenisverzekering af te sluiten samen met een levensgezel. 

Om je antwoord te geven op deze vraag hebben we een blog geschreven om je zoek goed mogelijk te helpen op dit gebied. Je hoeft in principe niet verplicht een overleg te hebben over de begrafenisverzekering met een levensgezel maar het kan wel handig zijn om dit te doen omdat je administratief werk kunt verminderen en je zelfs kosten kunt besparen als je samen een begrafenispolis afsluit

Start nu met vergelijken en geniet van de beste premies voor begrafenisverzekeringen.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Partner begrafenisverzekering afsluiten

Indien je samen verzekerd wil worden met je levensgezel is het handig om in ieder geval te kijken naar de wensen die je beide hebt. Zo kan de polis op dit moment behoorlijk van elkaar verschillen omdat de wensen van een begrafenis behoorlijk uit elkaar liggen.

Misschien wil je levensgezel wel helemaal niet begraven worden en kiest deze liever voor een crematie, dat is een prima voorbeeld van een onderwerp wat je het beste samen kunt bespreken.

partner begrafenisverzekering
partner begrafenis verzekering

Voordelen samen begrafenisverzekering afsluiten

Het samen verzekeren van begrafenisverzekering heeft bijvoorbeeld grote voordelen als je de wens hebt om begraven te worden in een gedeeld graf. Voor veel mensen is dit een onderwerp van hoge prioriteit en het kan behoorlijk in de kosten schelen omdat de kosten voor deze begrafenis samen worden gedeeld over een uitvaartpolis

Partner begrafenisverzekering & scheiden

We zien het ook veel gebeuren dat levensgezellen er voor kiezen om uit elkaar te gaan maar dat ze wel gekozen hebben voor een gezamenlijke begrafenisverzekering. Veel mensen vragen zich af wat er dan precies gebeurt met de polis die gezamenlijk is afgesloten. Gelukkig is dat heel simpel, de verzekering wordt namelijk in tweeën gesplitst en beide levensgezellen hebben dan weer een eigen begrafenisverzekering.

Wensen & behoeften verschillen

Wel is het handig om zaken dan goed na te kijken omdat de wensen van beide verzekerden kunnen verschillen. Het is daarbij goed mogelijk dat de premie ook aangepast wordt omdat je niet meer beide betaalt voor dezelfde diensten.

We raden je altijd aan om dit goed na te kijken, een voorbeeld hiervan is namelijk dat er een graf of grafteken verzekerd is met een levensgezel, de kosten hiervoor werden in de oude situatie gesplitst maar worden nu in de nieuwe situatie nog steeds gesplitst.

Het kan dan zijn dat je eigen dekking te laag is geworden voor het grafteken dat jij graag op je begrafenis wil hebben. Vaak komt het voor dat na een scheiding de dekking enigszins moet worden aangevuld om alle kosten te dekken. Klik hier voor meer informatie over begrafenisverzekeringen.

begrafenisverzekering levensgezel

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op