MONUTA UITVAART VOOR IEDEREEN

Monuta is een van de oudste uitvaartverzekeraars van Nederland. De organisatie weet daarom exact wat u nodig heeft voor een onbezorgde uitvaart. Verspreid over het hele land zijn er tal van vestigingen te vinden die nabestaanden graag begeleiden bij het organiseren en verzorgen van een uitvaart.

Daarbij is het belangrijkste doel om voor iedereen een persoonlijk afscheid mogelijk te maken. Daarnaast is het mogelijk om een uitvaartverzekering bij Monuta af te sluiten. Wilt u direct alle uitvaartpolissen bekijken? Klik dan rechts op de button.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaart.

Op 1 centrale plaats uitvaarten vergelijken

Betaal minder voor je uitvaartpolis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

monuta uitvaart

Hoe is de Monuta uitvaart begonnen?

Met ruim 1,5 miljoen verzekerden behoort Monuta tot één van de grote uitvaartverzekeraars van Nederland net zoals DELA & Yarden. Monuta is niet alleen een verzekeraar, maar ook een uitvaartonderneming. In 1923 werd de Apeldoornsche Begrafenisvereniging opgericht. Mensen waren vaak niet verzekerd voor hun begrafenis dus er ontstonden steeds meer van dit soort verenigingen om de kosten van begraven op te vangen.

In die tijd was cremeren nog verboden en hadden mensen dus maar één keus. De naam kwam te vervallen in 1955, toen men officieel een stichting oprichtte. De nieuwe naam werd Monuta Stichting.

De naam Monuta is een afgeleide vanuit de protestants-christelijke achtergrond van deze stichting en betekent in het Latijn Mors Ianua Vitae. In het Nederlands staat dit voor ‘De dood is de poort van het leven’.

Maar waar staat de naam Monuta eigenlijk voor?

De naam Monuta staat voor: Mors Ianua Vitae; U zult wel denken, wat betekent dat nu weer? Het staat in het Latijn voor: “De dood is de poort van het leven“. Deze leus staat in verband met het protestants-christelijke beginsel die de leidraad was bij de oprichting van Monuta. 

De dood wordt in deze visie gezien als de poort waardoor men moet om het eeuwige leven te bereiken. U zult het misschien niet weten, maar Monuta heette voor 1954 nog het Apeldoornsch begrafenisfonds. Toenmalig directeur Hendrik Posthumus pleitte destijds voor een naamsverandering.

Voordelen Monuta

 • Monuta streeft er naar om u direct duidelijkheid te geven over de acceptatie, dit staat los van uw huidige medische situatie.
 • Indien u van mening veranderd of andere wensen heeft is dit geen enkel probleem. Monuta biedt zijn klanten namelijk handige opties om tussendoor de paketten simpel aan te passen
 • Gratis vastleggen van uw wensen in de Monuta Uitvaartwens, ontvang gratis en persoonlijk advies op het gebied van uitvaartzorg.
 • 24 uur per dag, 7 dagen in de week deskundige hulp en advies en professionele nazorg door een uitvaartverzorger
monuta
monuta uitvaartverzorger

De missie van Monuta

De missie van Monuta is vrij duidelijk, zij zijn van mening dat het na het overlijden van een nabestaande afscheid enorm belangrijk is, zij doen dit door middel van persoonlijke aandacht en ruimte. Ze zijn dan ook redelijk flexibel waarbij een flink stukje inleveringsvermogen komt kijken.

Monuta maakt het voor u mogelijk een afscheid te regelen waar u en de rest van de nabestaanden een goed gevoel aan over houdt. Monuta is de steun bij ieder afscheid. Meer informatie over het regelen van de uitvaart vind je hier.

Multiculturele Uitvaart Dienstenpakket

Monuta heeft een aantal speciale diensten in het pakket, deze diensten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met andere culturen. De naam voor deze dienst is het multi-culturele uitvaartdienstenpakket en het pakket is speciaal samengesteld voor mensen die andere gewoontes hebben bij de uitvaart, denk daarbij aan een rituele bewassing, balseming of zelfs het vervoer naar het buitenland.

De Monuta uitvaart moet voor iedereen passen en er wordt onder andere rekening gehouden met een Antiliaanse uitvaart, een uitvaart voor de joodse gemeenschap en islamitische uitvaarten.

Verzorging van de overledene

 • Vervoer van de overledene na het overlijden en op de dag van de uitvaart
 • Uitvaartkist die bij het pakket hoort
 • Opbaring thuis of in een rouwcentrum van Monuta
 • Volgauto voor maximaal vier personen
 • Dragers
 • 75 rouwkaarten, verzendklaar en inclusief postzegels
 • 75 dankbetuigingen

Administratieve kosten

Naast een pakket is het ook mogelijk om te kiezen voor een geldbedrag. Daarmee ben je bij Monuta voor een vooraf afgesproken bedrag verzekerd. Bij overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan nabestaanden.

Zij mogen vervolgens zelf bepalen hoe zij dit bedrag gaan besteden. Dat kan door Monuta de uitvaart te laten verzorgen, maar het is ook mogelijk om dit bij een andere uitvaartverzorger te doen. Wanneer je in dat geval voor Monuta kiest, krijg je een korting van maximaal 5% op de uitvaartnota.

uitvaart
bijmonuta

Bij Monuta ben je zeker

Wanneer je bent aangesloten bij Monuta ontvangt u geheel vrijblijvend het relatiemagazine genaamd ‘BijMonuta’. Hiermee wordt je als consument perfect op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen op vlakken als uitvaartverzorging en alle randzaken die hier bij komen kijken. Tevens is dit magazine ook online beschikbaar.

Wat staat er in dit Magazine?

Heb jij afgelopen jaar naar Wie is de Mol gekeken? Dan ben jij waarschijnlijk bekend met de persoon op de voorpagina, dit is namelijk Stine Jensen. Zij vertelt uit eigen ervaring hoe haar leven is veranderd na een ernstig fietsongeluk. Verder kom je achter meerdere ervaringen van verzekerden bij Monuta.

Tevens staan er puzzels in verwerkt waarbij je leuke geldprijzen kunt winnen.

Keurmerk Uitvaartzorg Monuta

Bij de keuze voor een uitvaartonderneming is het verstandig om te letten op het Keurmerk Uitvaartzorg, dit geeft u zekerheid en bescherming wanneer je kiest voor een bepaalde uitvaartondernemer. Monuta is in bezit van dit keurmerk en is hier dan ook erg trots op, je moet namelijk aan strenge criteria voldoen.

Wilt u meer informatie vinden over dit keurmerk, klik hier.

monuta contact

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op de uitvaart!

Een uitvaart wordt steeds duurder

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was. Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een...

Denk tijdig aan uw grafrechten

Het mag misschien raar klinken, maar ook nadat u overleden bent neem u nog steeds ruimte in beslag. Dit mag dan niet meer uw probleem zijn, maar u kan veel moeite besparen door alvast over u grafrechten na te denken. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden nog voor...

Een uitvaartspeech houden, hoe moet het?

Bijna elke uitvaart wordt het gedaan, het geven van een uitvaartspeech. Voor de meeste mensen is dit moeilijk, en vergt veel emotionele kracht. Het is daarom verstandig om van te voren er over na te denken wat u wilt zeggen. Omdat u natuurlijk goed voor de dag wilt...

Resomeren | Lees Er Hier Alles Over

Tegenwoordig kun je niet alleen meer een begrafenis of een crematie houden als u bent overleden, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is resomeren. Op deze manier wordt u lichaam niet verbrandt of begraven, maar ontbonden door water....

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht, is een verklaring die wordt opgemaakt door een notaris. Hierin vermeldt hij, na controle van de gegevens, wie er overleden is, of diegene een testament heeft opgemaakt en wat er in het testament staat. Daarnaast verklaart hij wie er...

Welke uitvaartondernemer moet je nou kiezen?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is. De uitvaart is een...

Hoe Werkt De Verdeling Van De Erfenis?

In deze periode is het voor nabestaanden en mensen in omgeving lastig om te denken aan bijzaken zoals bijvoorbeeld de erfenis. Toch zijn het dingen die geregeld moeten worden, mensen hechten soms veel waarden aan spullen van overledene, en in sommige gevallen wilde...

Begin nu met het bekijken van alle informatie over de uitvaart

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op