Monuta, een uitvaart die past voor iedereen

Monuta is een van de oudste uitvaartverzekeraars van Nederland. De organisatie weet daarom exact wat u nodig heeft voor een onbezorgde uitvaart

Verspreid over het hele land zijn er tal van vestigingen te vinden die nabestaanden graag begeleiden bij het organiseren en verzorgen van een uitvaart.

Daarbij is het belangrijkste doel om voor iedereen een persoonlijk afscheid mogelijk te maken. Daarnaast is het mogelijk om een uitvaartverzekering bij Monuta af te sluiten. Wilt u direct alle uitvaartpolissen bekijken? Klik dan rechts op de button.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats uitvaarten vergelijken

Betaal minder voor je uitvaart

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

monuta-uitvaart

Het bedrijf Monuta

Met ruim 1,5 miljoen verzekerden behoort Monuta tot één van de grote uitvaartverzekeraars van Nederland net zoals DELA & Yarden. Monuta is niet alleen een verzekeraar, maar ook een uitvaartonderneming. In 1923 werd de Apeldoornsche Begrafenisvereniging opgericht. Mensen waren vaak niet verzekerd voor hun begrafenis dus er ontstonden steeds meer van dit soort verenigingen om de kosten van begraven op te vangen.

In die tijd was cremeren nog verboden en hadden mensen dus maar één keus. De naam kwam te vervallen in 1955, toen men officieel een stichting oprichtte. De nieuwe naam werd Monuta Stichting.

De naam Monuta is een afgeleide vanuit de protestants-christelijke achtergrond van deze stichting en betekent in het Latijn Mors Ianua Vitae. In het Nederlands staat dit voor ‘De dood is de poort van het leven’.

Maar waar staat de naam Monuta eigenlijk voor?

De naam Monuta staat voor: Mors Ianua Vitae; U zult wel denken, wat betekent dat nu weer? Het staat in het Latijn voor: “De dood is de poort van het leven“. Deze leus staat in verband met het protestants-christelijke beginsel die de leidraad was bij de oprichting van Monuta. 

De dood wordt in deze visie gezien als de poort waardoor men moet om het eeuwige leven te bereiken. U zult het misschien niet weten, maar Monuta heette voor 1954 nog het Apeldoornsch begrafenisfonds. Toenmalig directeur Hendrik Posthumus pleitte destijds voor een naamsverandering.

Voordelen Monuta

 • Monuta streeft er naar om u direct duidelijkheid te geven over de acceptatie, dit staat los van uw huidige medische situatie.
 • Indien u van mening veranderd of andere wensen heeft is dit geen enkel probleem. Monuta biedt zijn klanten namelijk handige opties om tussendoor de paketten simpel aan te passen
 • Gratis vastleggen van uw wensen in de Monuta Uitvaartwens, ontvang gratis en persoonlijk advies op het gebied van uitvaartzorg.
 • 24 uur per dag, 7 dagen in de week deskundige hulp en advies en professionele nazorg door een uitvaartverzorger
monuta
monuta uitvaartverzorger

De missie van Monuta

De missie van Monuta is vrij duidelijk, zij zijn van mening dat het na het overlijden van een nabestaande afscheid enorm belangrijk is, zij doen dit door middel van persoonlijke aandacht en ruimte. Ze zijn dan ook redelijk flexibel waarbij een flink stukje inleveringsvermogen komt kijken.

Monuta maakt het voor u mogelijk een afscheid te regelen waar u en de rest van de nabestaanden een goed gevoel aan over houdt. Monuta is de steun bij ieder afscheid. Meer informatie over het regelen van de uitvaart vind je hier.

Multiculturele Uitvaart Dienstenpakket

Bijzonder aan Monuta is dat ze een speciaal dienstenpakket aanbieden voor mensen uit andere culturen. Deze Multiculturele Uitvaart dienstenpakket dekt een bedrag dat na het overlijden door de nabestaanden uitgegeven kan worden aan de uitvaartkosten.

Monuta helpt ook met het regelen van bijvoorbeeld een rituele bewassing, balseming of het vervoer naar het buitenland.

Verzorging van de overledene

 • Vervoer van de overledene na het overlijden en op de dag van de uitvaart
 • Uitvaartkist die bij het pakket hoort
 • Opbaring thuis of in een rouwcentrum van Monuta
 • Volgauto voor maximaal vier personen
 • Dragers
 • 75 rouwkaarten, verzendklaar en inclusief postzegels
 • 75 dankbetuigingen

Administratieve kosten

Naast een pakket is het ook mogelijk om te kiezen voor een geldbedrag. Daarmee ben je bij Monuta voor een vooraf afgesproken bedrag verzekerd. Bij overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan nabestaanden.

Zij mogen vervolgens zelf bepalen hoe zij dit bedrag gaan besteden. Dat kan door Monuta de uitvaart te laten verzorgen, maar het is ook mogelijk om dit bij een andere uitvaartverzorger te doen. Wanneer je in dat geval voor Monuta kiest, krijg je een korting van maximaal 5% op de uitvaartnota.

uitvaart
bijmonuta

BijMonuta

Wanneer je bent aangesloten bij Monuta ontvangt u geheel vrijblijvend het relatiemagazine genaamd ‘BijMonuta’. Hiermee wordt je als consument perfect op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen op vlakken als uitvaartverzorging en alle randzaken die hier bij komen kijken. Tevens is dit magazine ook online beschikbaar.

Wat staat erin?

Heb jij afgelopen jaar naar Wie is de Mol gekeken? Dan ben jij waarschijnlijk bekend met de persoon op de voorpagina, dit is namelijk Stine Jensen. Zij vertelt uit eigen ervaring hoe haar leven is veranderd na een ernstig fietsongeluk. Verder kom je achter meerdere ervaringen van verzekerden bij Monuta.

Tevens staan er puzzels in verwerkt waarbij je leuke geldprijzen kunt winnen.

Keurmerk Uitvaartzorg Monuta

Bij de keuze voor een uitvaartonderneming is het verstandig om te letten op het Keurmerk Uitvaartzorg, dit geeft u zekerheid en bescherming wanneer je kiest voor een bepaalde uitvaartondernemer. Monuta is in bezit van dit keurmerk en is hier dan ook erg trots op, je moet namelijk aan strenge criteria voldoen.

Wilt u meer informatie vinden over dit keurmerk, klik hier.

monuta contact

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaart regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met het regelen van uitvaarten maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op de uitvaart!

Nuvema uitvaart afsluiten in 2018?

Nuvema iedereen heeft er vast wel eens een reclame van gezien, De Nederlandse Uitvaartverzekering Maatschappij. Nuvema is nu al rond de 60 jaar actief op de Nederlandse uitvaartmarkt. Nuvema staat erom bekend om als een van de weinige alleen maar een soort vezekering...

Uitvaart regelen, hoe doe je dat precies?

Tegenwoordig gebeurt het nog maar zelden dat nabestaanden de uitvaart volledig zelf in de hand nemen, het neemt immers veel gestress en tijd in beslag, iets wat je eigenlijk niet wilt in tijden van afscheid. Tevens is het wel mogelijk om slecht enkele diensten van een...

Crematie tijdens een uitvaart, hoe werkt het?

De keuze voor een crematie neemt toe. Crematie is in Nederland al een vaker genomen keuze dan begraven worden. Maar wat houd het dan precies in en hoe gaat het in zijn werking tijdens de uitvaart? Een crematie kost in Nederland gemiddeld tussen de 7.000 en de 10.000...

Yarden Uitvaart – Het Voordeligst in 2018?

Yarden is een van de meest bekende uitvaartverzekeraars van Nederland. Yarden heeft tegenwoordig al meer dan 1.000.000 leden en heeft dus een ruime ervaring met het helpen van nabestaanden. Yarden staat daarbij ook bekend als een jonge, dynamische snel groeiende...

De kosten van een uitvaart berekenen in 2018

U stelt uzelf misschien de vraag al, wat kost een uitvaart? Een uitvaart is een hele persoonlijke aangelegenheid. De kosten van een uitvaart zijn daarom vaak afhankelijk van de wensen van de overledene of die van de nabestaanden. De gemiddelde prijs van een crematie...

DELA Uitvaart – Beste uitvaartverzorger in 2018?

Ondanks dat er iemand is overleden kan een goed afscheid helpen bij het creëren van mooie herinneringen en het versoepelen van een verdrietig moment. DELA vindt dat ieder mens uniek is en daarom wil DELA jou graag helpen bij het realiseren van jou gewenste uitvaart....

Begin nu met het vergelijken van een uitvaart

x Gedeeld