MONUTA UITVAARTVERZEKERING, ALLES WAT JE MOET WETEN

Wat moet je dan precies weten over de Monuta uitvaartverzekering? Hoe je je uitvaart geregeld wilt hebben, is niet het meest vrolijke onderwerp om over na te denken, maar het is wel nodig, als je wilt voorkomen dat je nabestaande na je overlijden alles moeten regelen. En niet alleen de wijze waarop, ook het financiële plaatje moet geregeld worden.

Dit kan je heel goed doen door een uitvaartverzekering af te sluiten. Wil je meteen een uitvaartpolissen vergelijken? Ga dan naar onder in het artikel om te vergelijken.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Monuta en haar verzekeringen

Monuta kent een verzekeringstak, waar mensen een uitvaartverzekering kunnen afsluiten, maar ook een uitvaartbedrijf, met ruim 100 uitvaartcentra in heel Nederland. In de meeste gevallen zijn de diensten die de Monuta uitvaartverzekering aanbiedt verbonden met het uitvaartbedrijf.

Globaal kijkje in de uitvaartverzekeringen van Monuta

Uitvaart Basis

  • Dienstenpakket t.w.v. € 4.500,-
  • Vrij te besteden bedrag: € 2.500,-
  • Monuta verzorgt uw uitvaart

Totale uitvaart t.w.v. € 7.000,-

Uitvaart Plus

  • Dienstenpakket t.w.v. € 4.500,-
  • Vrij te besteden bedrag: € 4.000,-
  • Monuta verzorgt uw uitvaart

Totale uitvaart t.w.v. € 8.500,-

Uitvaart Top

  • Dienstenpakket t.w.v. € 4.500,-
  • Vrij te besteden bedrag: € 5.500,-
  • Monuta verzorgt uw uitvaart

Totale uitvaart t.w.v. € 10.000,-

monuta uitvaartverzekering
monuta uitvaartverzekeringen

De Monuta uitvaartverzekering, hoe werkt dat?

Mensen kunnen zich reeds bij leven verzekeren voor hun uitvaart. Dit voorkomt een hoop stress, dat je nabestaanden opdraaien voor alle kosten. Ook kan je wensen voor je uitvaart reeds vastleggen, zodat al je wensen na je overlijden gerespecteerd worden en ook dat bespaard de nabestaanden veel tijd en vragen, dit is een enorm groot voordeel van een uitvaartverzekering

Normaal gesproken bestaat een dergelijke verzekering uit een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Bij een naturaverzekering verzeker je je voor een afname van een bepaald aantal diensten.

Hierbij zal de verzekeringsmaatschappij de crematie of begrafenis regelen en hebben de nabestaanden er geen omkijken naar. Met een kapitaalverzekering verzeker je je van een bepaald bedrag die je in je leven met de premiebetaling opbouwt.

De nabestaanden krijgen dan het verzekerde bedrag uitgekeerd en kunnen zelf hun begrafenisondernemer uitzoeken. Overigens biedt Monuta ook verzekeringen aan die een combinatie hebben van een natura- en kapitaalverzekering waarbij diensten worden afgenomen, maar er ook een bepaald bedrag gespaard wordt.

De Monuta uitvaartverzekering kent 4 natura verzekeringen

Monuta biedt een viertal verschillende naturaverzekeringen aan, die ook gecombineerd zijn met een soort van kapitaalverzekering omdat er ook een vrij te besteden bedrag aan gekoppeld wordt. Onder de uitvaartverzekering van aanbieders worden flinke premieverschillen gehanteerd, oriënteer en ga op onderzoek uit.

De eerste verzekering is de Uitvaart-Basis, met een totale verzekeringswaarde van € 7.000,-. Het dienstenpakket bestaat uit een waarde van € 4.500,- terwijl de nabestaanden een vrij te besteden bedrag beschikbaar hebben van € 2.500,-.

De Uitvaart-Plus verzekering heeft een totale verzekeringswaarde van € 8.500,-, bestaande uit een dienstenpakket van € 4.500,- en een vrij te besteden bedrag van € 4.000,-.

Heb je grootste plannen voor je begrafenis of crematie dan ben je met een Uitvaart-Top verzekering heel goed gedekt met een totale verzekeringswaarde van € 10.000,-. Het dienstenpakket hier vertegenwoordigd een waarde van € 4.500,- en het vrij te besteden bedrag € 5.500,-.

Zelf een bedrag bepalen

Wil je een zelf te bepalen vrij te besteden bedrag dan kies je voor de Uitvaart-Flexibel, waarbij je voor € 4.500,- aan diensten afneemt en het vrij te besteden bedrag zelf kunt bepalen.

Daarnaast heeft Monuta uitvaartverzekering een kapitaalverzekering, waarbij je zelf het te verzekeren bedrag kunt bepalen. Uiteraard, hoe hoger het bedrag is dat je wilt verzekeren hoe hoger de premie.

De premie bij elk van de Monuta uitvaartverzekering wordt bepaald door de leeftijd van de verzekerde. Hoe ouder iemand is die een verzekering afsluit des te hoger de premie. De premie heeft een looptijd, tot de leeftijd van 85 jaar is bereikt. Daarna ben je levenslang verzekerd en de premie wordt jaarlijks geïndexeerd, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je onderverzekerd raakt. Wil je meer informatie over de uitvaartverzekeringen? Klik dan snel voor de informatiegids over uitvaartverzekeringen in 2018.

uitvaartverzekering monuta
monuta uitvaart verzekering

Het dienstenpakket van een Monuta uitvaartverzekering

Alle verzekeringen van Monuta zijn inclusief een standaard dienstenpakket van € 4.500,- Het vrij te besteden bedrag, wat per verzekering verschillend is, kan besteed worden voor eventuele extra wensen.

Het standaard dienstenpakket bestaat uit de volgende door Monuta te leveren diensten:

• De gehele geregel omtrent de crematie of begrafenis wordt bijgestaan door een uitvaartverzorger van Monuta.
• De laatste verzorging van de overledene.
• Een standaard kist.
• Het vervoer van de overledene, waar ook ter wereld naar de woonplaats in Nederland.
• De opbaring. Dit kan naar wens thuis, maar ook in een Monuta uitvaartcentrum.
• Het rouwvervoer op de dag van de crematie of begrafenis, inclusief een één volgauto voor vier personen.
• 75 luxe rouwkaarten, dit is inclusief portokosten.
• 75 luxe bedankkaart, ook inclusief portokosten.
• Wanneer de overledene is overleden door een ongeval, hebben de nabestaanden naast het vrij te besteden bedrag nog recht op € 2.500,- ongevallendekking en een rechtsbijstandverzekering.

Uitvaart Geldverzekering

De Monuta Uitvaart Geldverzekering is een kapitaalverzekering. Dit houdt in dat de verzekering alleen uit een geldbedrag bestaat er na uw overlijden geen dienstenpakket wordt uitgekeerd. Wilt u achteraf uw uitvaartverzekering uitbreiden of aanpassen dan is dit in veel gevallen mogelijk, neem contact op met Monuta.

Uw nabestaanden ontvangen het verzekerde bedrag na uw overlijden en mogen dit naar wens besteden. Wanneer de uitvaart vervolgens bij Monuta geregeld wordt, dan ontvangen de nabestaanden een korting van maximaal 5 procent op de uitvaart. De Monuta uitvaartverzekering is niet de enigste uitvaartverzekeraar van Nederland, zo is er ook de Dela, Yarden & Ardanta

uitvaartverzekering van monuta

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op