NUVEMA UITVAART - REVIEW

Het is natuurlijk een verdrietig gebeuren wanneer er iemand overlijd, maar er moet uiteraard ook een uitvaart geregeld worden voor de overledene en je wil deze laten uitvoeren zoals het hoort, en het liefst ook nog afgestemd op de wensen van jouw dierbaren.

Nuvema begrijpt dit ook en wil je hier graag mee helpen, ze hebben al jarenlange ervaring in het organiseren van uitvaarten. Lees snel verder als je meer wilt weten over de uitvaartverzorging van Nuvema.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies

Op 1 centrale plaats uitvaart vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaart

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Samenwerking van Nuvema en PostNL

Nuvema is een samenwerking aangegaan met bezorgorganisatie PostNL, iedereen kent het postbedrijf wel in Nederland. Het mooie aan deze samenwerking is dat PostNL rekening houdt met de versturing van de rouwbrieven wanneer er iemand overlijd. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen kan komen opdagen op de uitvaart. Je kunt dit aangeven bij PostNL door gebruik te maken van de speciaal ontwikkelde rouwpostzegel. Wil je meer weten over rouwkaarten? Klik dan op de link.

Wensen bij de uitvaart bij Nuvema

Iedereen kan wel begrijpen dat de uitvaart van een dierbare die overleden is perfect moet zijn. Het is daarom slim om nu al na te gaan denken over de wensen over jouw uitvaart. Het wordt natuurlijk moeilijk wanneer je plotseling overlijdt en dat je nabestaanden niet weten wat jou wensen waren, wanneer ze dit wel weten geeft ze dit ook een vorm van houvast en het gevoel dat ze een uitvaart regelen zoals jij dit gewild had. Je kunt de wensen voor je uitvaart vastleggen bij Nuvema in een wensenformulier of bij het moment wanneer je bij Nuvema een uitvaartpolis afsluit.

Bij wensen voor je uitvaart kun je bijvoorbeeld denken aan de keuze of je begraven of gecremeerd wilt worden, er zijn nog een paar voorbeelden van wensen waar je alvast over na kunt denken:

  • Wat voor soort sfeer wil je bij jouw uitvaart? Een uitvaart waar mensen samen naar de mooie momenten uit je leven kijken of wil je meer een verdrietige uitvaart, deze keuze ligt volledig bij jouw.
  • Wat voor soort muziek wil je gebruiken bij jouw uitvaart? Je kunt hierbij denken aan verdrietige muziek of blije muziek. Muziek selecteren kan je nu al doen wanneer je wat tijd over hebt, maakt het weer een stukje makkelijker voor je nabestaanden.
  • Waar moet de rouwdienst van je uitvaart plaatsvinden? Denk hierbij aan de plek waar je wilt dat de uitvaart plaatsvindt zoals in een kerk of in een uitvaartcentrum. Nuvema heeft verschillende locaties waar jou uitvaart georganiseerd kan worden.
  • Wat voor soort kist je wil gebruiken bij jouw uitvaart? Je kunt uit verschillende soorten kisten kiezen, een basis kist of toch een wat luxere versie. Denk hierbij wel aan de kosten die erbij komen kijken, voor een luxere kist betaal je uiteraard wat meer geld. Tenzij je gebruik maakt van een maximale dekking dan moet de keuze voor een luxere kist uiteraard geen probleem zijn.
  • De rustplaats: Het is slim om alvast te bedenken waar je wilt worden begraven of wordt uitgestrooid, wederom geeft dit weer een bevestiging aan je nabestaanden over hoe jij het gewild zou willen hebben.
  • Wat voor soort bloemen je wilt gebruiken bij jouw uitvaart: je kunt kiezen voor bloemstukken die worden voorbereid door Nuvema, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor de optie om mensen bloemstukken mee te laten nemen naar de uitvaart.
  • Hoe moet de koffietafel eruit komen te zien? Uiteraard is de koffietafel een optie die niet verplicht is, maar als de nabestaanden het fijn vinden om nog even samen na te kletsen over de mooie herinneringen die ze met jou hebben beleefd dan komt een koffietafel goed van pas.
nuvema uitvaart
nuvema uitvaarten

Het wensenformulier van Nuvema

Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om een document op te stellen met daarin jouw uitvaartwensen, maar weet je niet hoe je dit precies moet doen? Dan heeft Nuvema voor jou de oplossing, namelijk het wensenformulier.

Je kunt dit wensenformulier makkelijk aanvragen op de website van Nuvema, je krijgt deze dan gratis toegestuurd naar je emailadres. Allereerst kun je in dit wensenformulier aangeven of je begraven of gecremeerd wilt worden. Verder kun je meer wensen toevoegen zoals hierboven genoemd. Het is verstandig om dit wensenformulier uit te printen en veilig op te bergen zodat jouw nabestaanden snel en makkelijk kunnen inzien wat jij zou willen hebben bij jouw uitvaart.

Uitvaartwensen en de kosten

Uiteraard kun je alles wensen wat je wil, maar hier zit natuurlijk ook een prijskaartje aan verbonden helaas. Zo kost een gemiddelde begrafenis ongeveer tussen de 4.000,- en 8.000,- euro en een crematie ongeveer tussen de 2.500,- en 6.500,- euro. Denk dus goed na over de manier hoe jouw uitvaart eruit moet komen te zien. Nuvema staat maar al te graag klaar om jouw keuze hierin makkelijk te maken, je kunt daarom ook eenvoudig contact opnemen met Nuvema om advies te krijgen.

Zoals je misschien zelf wel kunt begrijpen hangen de kosten af van jouw soort uitvaart, locatie en wensen. Het komt namelijk vaak voor dat de kosten enorm verschillen door heel Nederland heen. Nuvema biedt een handige optie om snel de kosten te berekenen van jouw uitvaart, erg handig al zeg ik het zelf. Wanneer je specifieke wensen hebt voor jouw uitvaart en ze staan niet tussen het rijtje op de website van Nuvema, dan kun je eenvoudig contact opnemen met een van de adviseurs van Nuvema. Wil je snel kosten bereken via de site van Nuvema, klik dan op de link.

Bespreken van uitvaartwensen met je naasten

Het is slim om samen te bespreken met je naasten wat je uitvaartwensen zijn en dan vooral met jouw partner. Hoogstwaarschijnlijk zou jouw partner namelijk de uitvaart regelen, daarom is het slim om eens een goed gesprek te hebben over jouw uitvaart.

Ook kan jouw partner je helpen bij jouw wensen want deze partner kent je natuurlijk van top tot teen en hoe je bent. Wanneer jij dit gesprek aangaat komen de wensen van jouw partner ook naar boven, eigenlijk heb je dan twee gesprekken in een. Nuvema raadt dit je dan ook aan om te doen.

Nuvema biedt uitvaarten in jouw regio

Het is natuurlijk fijn om een uitvaart te organiseren op een plek waar de overledene zich fijn voelde, daarom is het top dat Nuvema de optie biedt om in eigen regio jouw uitvaart te plannen.

Er zijn verschillen in keuze van de regio

Nuvema biedt de optie om vrijwel overal jouw uitvaart te organiseren en dit is mogelijk doordat ze nauw samenwerken met vrijwel alle uitvaartverzorgers in Nederland. Niet alleen is het fijn om dus je uitvaart te organiseren in een regio waar je bekend mee bent, maar ook de kosten van een uitvaart verschillen per regio. Een uitvaart in Amsterdam kan er natuurlijk heel anders uitzien dan een uitvaart in Groningen. Je kunt bij de rede van de verschillen denken aan de verschillende gewoontes in regio’s en de kosten van een graf. 

Wil je meer weten over de kosten van een uitvaart? Klik dan gauw door op de link.

Naar een uitvaart gaan georganiseerd door Nuvema

Nuvema snapt zelf ook dat een uitvaart een van de belangrijkste afscheidsmomenten is, en daarom willen ze ook niet dat de uitvaart verpest of een grijs tintje krijgt door externe factoren. Het is dus slim on na te denken over de gebeurtenissen op een uitvaart zodat je jezelf daarop kan voorbereiden. Denk hierbij dus aan de soort kleding die je aantrekt en hoe de gasten zich moeten gedragen op de uitvaart. Vaak is dit vanzelfsprekend voor de meeste mensen en moet dit geen probleem vormen.

Zaken die geregeld moeten worden na de uitvaart

Wat veel mensen niet weten is dat er nog veel zaken geregeld moeten worden na de uitvaart zelf, denk hierbij aan administratieve zaken en de rekeningen. Nuvema biedt hier handige hulp voor aan om zoveel mogelijk uit jou handen te nemen, het is immers al moeilijk genoeg wanneer je een dierbaar iemand bent verloren.  Denk bijvoorbeeld ook eens aan de voogdij van de overgebleven kinderen of de erfenis.

uitvaartverzorging Nuvema
nuvema opzegdienst

Opzegdienst van Nuvema

Zoals net benoemd komen er nog veel zaken kijken na de uitvaart zelf. Dit kost vaak erg veel tijd en je hebt als nabestaande niet heel veel zin om tijdens de rouwperiode ook nog is administratieve zaken te regelen. Om deze rede heeft Nuvema een opzegdienst opgezet om je te ontzorgen van deze zaken. De opzegdienst van Nuvema zorgt ervoor dat ze alle informatie verzamelen over bijvoorbeeld abonnementen en aansluitingen bij sportclubs.

Op deze manier regelt Nuvema met hun opzegdienst alle opzeggingen zodat nabestaanden hier niet meer over hoeven na te denken. De opzegdienst van Nuvema kost eenmalig 39,- euro, wanneer je bent aangesloten bij een van de verzekeringen van Nuvema krijg je hier ook nog is 10,- euro korting op.

Nuvema helpt mee met de verwerking van een verlies van een dierbare

Misschien heb je er al eens over gehoord de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding. Nuvema werkt namelijk samen met deze stichting. Deze stichting helpt jaarlijks duizenden nabestaanden met rouwverwerking door gebruik te maken van rouwzorgverleners.

Deze zorgrouwverleners hebben allemaal een diploma behaald in het helpen van mensen die het moeilijk hebben met verwerken van het verlies van een dierbare. Erg fijn om hulp te krijgen bij het verwerken van een overlijden van een dierbaar persoon, dit zorgt ervoor dat je snel weer de draad kunt oppakken van het dagelijkse leven, hoe moeilijk dit ook is. 

Er zijn nog meer uitvaartverzorgers, zoals DELA uitvaart, Yarden uitvaart, Monuta uitvaart en Ardanta uitvaart. Klik snel op de link van de uitvaartverzorgers om er meer over te lezen.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaarten

Een uitvaart wordt steeds duurder

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was. Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een...

Denk tijdig aan uw grafrechten

Het mag misschien raar klinken, maar ook nadat u overleden bent neem u nog steeds ruimte in beslag. Dit mag dan niet meer uw probleem zijn, maar u kan veel moeite besparen door alvast over u grafrechten na te denken. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden nog voor...

Een uitvaartspeech houden, hoe moet het?

Bijna elke uitvaart wordt het gedaan, het geven van een uitvaartspeech. Voor de meeste mensen is dit moeilijk, en vergt veel emotionele kracht. Het is daarom verstandig om van te voren er over na te denken wat u wilt zeggen. Omdat u natuurlijk goed voor de dag wilt...

Resomeren | Lees Er Hier Alles Over

Tegenwoordig kun je niet alleen meer een begrafenis of een crematie houden als u bent overleden, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is resomeren. Op deze manier wordt u lichaam niet verbrandt of begraven, maar ontbonden door water....

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht, is een verklaring die wordt opgemaakt door een notaris. Hierin vermeldt hij, na controle van de gegevens, wie er overleden is, of diegene een testament heeft opgemaakt en wat er in het testament staat. Daarnaast verklaart hij wie er...

Welke uitvaartondernemer moet je nou kiezen?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is. De uitvaart is een...

Hoe Werkt De Verdeling Van De Erfenis?

In deze periode is het voor nabestaanden en mensen in omgeving lastig om te denken aan bijzaken zoals bijvoorbeeld de erfenis. Toch zijn het dingen die geregeld moeten worden, mensen hechten soms veel waarden aan spullen van overledene, en in sommige gevallen wilde...

Begin nu met het bekijken van alle informatie over uitvaarten

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op