Overlijdensrisicoverzekering overgewicht, wat houdt het precies in & is deze makkelijk af te sluiten? | Kom er hier achter!

Een overlijdensrisicoverzekering is steeds vaker een normale verzekering om af te sluiten. Ondanks dat deze niet verplicht is, in normale omstandigheden, blijkt deze verzekering steeds populairder. Wij vergelijken op onze website de verschillende aanbieders van de levensverzekering en bepalen voor jou de meest gunstige verzekeraar.

Op deze manier betaal jij nooit te veel voor jouw verzekering. Daarnaast geven we graag informatie en helpen we je op weg naar de juiste keuze. Een van de factoren waar je namelijk rekening mee moet houden bij het afsluiten is je eigen gezondheid.

Omdat de verzekeraar moet uitkeren wanneer de verzekerde overlijdt is het voor een verzekeraar erg belangrijk om te weten hoe fit en gezond je bent. Daarom is overlijdensrisicoverzekering overgewicht zeker een punt om rekening mee te houden. Net als de vraag of je rookt en/of er bijzondere ziektes in de familie voorkomen wordt overgewicht ook meegenomen als belangrijke factor.

Overlijdensrisicoverzekering overgewicht: hoe makkelijk is het afsluiten?

Als je kampt met overgewicht en je wil een overlijdensrisicoverzekering afsluiten dan is dit niet altijd mogelijk. Doordat overgewicht een groot risico kan vormen voor je eigen gezondheid dien je aan een aantal eisen te voldoen voor het afsluiten. Veel verzekeraars gebruiken hiervoor de Body Mass Index (BMI). De BMI bepaalt aan de hand van jouw lengte, leeftijd en gewicht in welke categorie je valt:

 • Ondergewicht: 18,5 of minder;
 • Normaal gewicht: 18,5 tot 24,9;
 • Overgewicht: 25 tot 29,9;
 • Obesitas: 30 of meer.

De overlijdensrisicoverzekering overgewicht wordt aangepast als er sprake is van ernstig overgewicht. Want, hoe meer overgewicht, hoe groter de kans is dat er sprake is van vroegtijdig overlijden. Verzekeraars mogen daarom hun premies aanpassen als er sprake is van overgewicht bij de te verzekeren persoon. Dit kan gaan om enkele tientjes per maand, oftewel ruim tweehonderd euro op jaarbasis.

Overgewicht de enigste factor in de premiebepaling?

Niet alleen overgewicht heeft invloed op de overlijdensverzekering. Ook roken maakt het lastig om een goedkope levensverzekering te vinden. In de basis betalen de gezondste mensen de minste premie en de meest ongezonde mensen de meeste premie. Dit doet de verzekeraar natuurlijk om hun risico te dekken.

Een goede oplossing om lager in de premies te komen is dan ook om te stoppen met roken en om af te vallen. Beide hebben een positieve invloed op jouw gezondheid, waardoor niet alleen je gezondheid daadwerkelijk beter wordt, ook het geld wat je betaald voor een levensverzekering wordt minder.

Je wordt dus zowel fysiek als financieel beloond door middel van de overlijdensrisicoverzekering overgewicht. Direct benieuwd geworden? Neem snel een kijkje naar de vergelijker op deze pagina.

Overgewicht: de gezondheidsrisico’s

Als je last hebt van overgewicht heb je automatisch meer kans op vervelende fysieke en mentale gebreken. Obesitas, (de heftigste vorm van overgewicht), ontstaat doordat er ernstig te veel vet in het lichaam is opgeslagen. Door deze ophoping van vet kunnen organen in de verdrukking raken. Daarbij hebben mensen met deze ernstige vorm van overgewicht een verhoogd risico op onder andere:

 • Diabetes II
 • Hart- en vaatziekten
 • Slijtage van gewrichten
 • Onvruchtbaarheid
 • Depressies
 • Beroertes
 • Nier-, borst en darmkanker.

Dit is een heftig lijstje en laat daarom goed zien dat de gevolgen van overgewicht ernstig kunnen zijn. Het is vanuit het oogpunt van de verzekeraar daarom ook niet gek dat ze deze risicogroep voor de overlijdensrisicoverzekering een hogere premie laten betalen.

Lees ook: wanneer wordt een ORV geweigerd?

Medische keuring overlijdensrisicoverzekering overgewicht

Het is zeker niet makkelijk om opeens de knop om te zetten en overgewicht weg te gaan werken. Dit is een flinke uitdaging en gaat gepaard met veel ups en downs. Het is gelukkig niet onmogelijk en velen hebben het al gedaan! Een medische keuring kan hierbij helpen.

De medische keuring overlijdensrisicoverzekering overgewicht geeft je een beginpunt. Samen met een (sport)arts ga je kijken naar de verschillende mogelijkheden voor jou om te beginnen met afvallen. Niet alleen wordt er gekeken naar sporten, maar ook naar voeding en andere gewoontes. Op deze manier ga je helemaal vanuit de basis kijken naar de beste manier om voor jou af te vallen.

Daarbij geeft deze keuring de verzekeraar een goed beeld van jouw situatie. Dit kan de premie verlagen. Natuurlijk wordt de premie alleen maar lager als jij voortgang laat zien! Een medische keuring overlijdensrisicoverzekering overgewicht is hierin een goed startpunt.

Overlijdensrisicoverzekering overgewicht: vergelijken!

Ondanks dat het wellicht wat duurder is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als je last hebt van overgewicht is het niet per se onmogelijk. Denk je eraan dit type verzekering af te sluiten, dan is het, net als bij alle typen verzekeringen, altijd goed om te vergelijken. Dit faciliteren we graag voor je. Simpel, gratis en vrijblijvend kun je op deze pagina de huidige overlijdensrisicoverzekering overgewicht vergelijken!

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

 • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
 • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op