Roken en de overlijdensrisicoverzekering hoe zit dat?

Het is natuurlijk niet gek dat een roker meer betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering dan een niet roker. Je moet bij een ORV namelijk opletten dat je je premie tussentijds wordt verlaagd als je twee jaar bent gestopt met roken. Het is lang niet altijd het geval dat dit gebeurd. Op dat moment kun je altijd nog overstappen maar indien de gezondheid dit niet toelaat dan blijf je helaas de huidige premie betalen. 

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats overlijdensrisicoverzekeringvergelijken

Betaal minder premie voor je overlijdensrisicoverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Ook gaan roken kan een probleem opleveren

Alle verzekeraars hebben een standaardregel. Je laat vooraf weten of je gerookt hebt of nog steeds rookt. In de voorwaarden staat duidelijk een clausule vermeld dat iemand volledig open moet zijn over roken.

Indien dit niet gedaan wordt dan is het mogelijk dat de verzekeraar minder uitkeert na overlijden.

overlijdensrisicoverzekering roken
overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Let goed op het rokers tarief

Het tarief wordt dan nog aangepast naar een niet rokers tarief. Het komt regelmatig voor dat er een nieuwe aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering is gedaan waarbij de oude orv inmiddels is opgezegd. Let hierbij op want je bent namelijk niet verzekerd op het moment dat je niet toegelaten wordt.

Indien de oude ORV niet verpand is zal de opzegging direct (bij de maanduitbetaling) worden uitgevoerd op de allereerste vervaldag. Als de nieuwe overlijdensrisicopolis wordt afgewezen of er een hoge premieopslag wordt berekend kan de oude ORV polis niet meer worden hersteld.

Sluit dus altijd eerst de nieuwe overlijdensrisicoverzekering af en zeg de oude pas na acceptatie van de nieuwe overlijdensrisicoverzekering af. Zo voorkom je gedoe en onverwachte verassingen op momenten dat je het echt niet kunt gebruiken. Wil je nu meteen een uitvaartpolis vergelijken? Klik op de button!

Let op bij oversluiten van verpande overlijdensrisicoverzekering

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een verpande overlijdensrisicoverzekering langer dan 5 jaar hebt lopen. Het is dan goed mogelijk dat je een veel te hoge premie betaald.

Het is namelijk zo dat de overlijdensrisicoverzekeringen de afgelopen jaren met maar liefst 75% zijn gedaald. Daardoor kan het zo zijn dat de maandelijks premie veel te hoog is. We raden daarom aan om altijd tussentijds te vergelijken. Voor meer informatie over het vergelijken van een overlijdensrisico verzekering, klik op de link

overlijdensrisicoverzekering afsluiten

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

De website was overzichtelijk en ik kon snel een overlijdensrisicoverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met overlijdensrisicoverzekering maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekeringen

Premievrije waarde, wat is het?

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit. Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten,...

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering

x Gedeeld