ROKEN & OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING HOE ZIT DAT?

Hoe zit het nu eigenlijk met de overlijdensrisicoverzekering en roken? Nou, dat antwoord heb je waarschijnlijk al in je hoofd zitten want er zitten wel degelijk gevolgen aan roken en het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Het is natuurlijk niet gek dat je meer betaalt voor de premie van een ORV als je een roker bent, je hebt namelijk een stuk meer risico om te overlijden. Ben je ondertussen gestopt met roken? Goed bezig, het is namelijk zo geregeld dat de premie tussentijds verlaagd kan worden als je twee jaar gestopt bent met roken.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een overlijdensrisicoverzekering.

Op 1 centrale plaats overlijdensrisicoverzekeringvergelijken

Betaal minder premie voor je overlijdensrisicoverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Let goed op het rokers tarief

Het tarief wordt dan nog aangepast naar een niet rokers tarief. Het komt regelmatig voor dat er een nieuwe aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering is gedaan waarbij de oude ORV inmiddels is opgezegd. Let hierbij op want je bent namelijk niet verzekerd op het moment dat je niet toegelaten wordt.

Het is niet bij elke verzekeraar zo geregeld maar dan heb je nog de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeraar. Blijf je roken? Dan kun je er vanuit gaan dat je premie alleen maar duurder wordt of duur blijft.

Meldplicht als je rookt

Doorgaans is het zo geregeld dat je verplicht bent om te melden dat je een roker bent voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit. In de voorwaarden staat heel duidelijk vermeld dat iemand duidelijk moet zijn over zijn slechte gewoontes zoals roken. Indien dit niet gedaan wordt dan is het mogelijk dat de verzekeraar minder uitkeert na overlijden.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je begint met roken als je al een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten. Ook dan ben je verplicht om dit direct te melden aan je overlijdensrisicoverzekeraar.

overlijdensrisicoverzekering roken
rokerstarief overlijdensrisicoverzekering

Let op bij oversluiten van verpande overlijdensrisicoverzekering

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een verpande overlijdensrisicoverzekering langer dan 5 jaar hebt lopen. Het is dan goed mogelijk dat je een veel te hoge premie betaald.

Het is namelijk zo dat de overlijdensrisicoverzekeringen de afgelopen jaren met maar liefst 75% zijn gedaald. Daardoor kan het zo zijn dat de maandelijks premie veel te hoog is. We raden daarom aan om altijd tussentijds te vergelijken. Voor meer informatie over het vergelijken van een overlijdensrisico verzekering.

Indien de oude ORV niet verpand is zal de opzegging direct (bij de maand uitbetaling) worden uitgevoerd op de allereerste vervaldag. Als de nieuwe overlijdensrisicopolis wordt afgewezen of er een hoge premieopslag wordt berekend kan de oude ORV polis niet meer worden hersteld.

Eerst een nieuwe OVR afsluiten

Sluit dus altijd eerst de nieuwe overlijdensrisicoverzekering af en zeg de oude pas na acceptatie van de nieuwe overlijdensrisicoverzekering af. Zo voorkom je gedoe en onverwachte verassingen op momenten dat je het echt niet kunt gebruiken. Wil je nu meteen een uitvaartpolis vergelijken? Klik op de button!

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekeringen

Premievrije waarde, wat is het?

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit. Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten,...

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op