overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Het hebben van een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat uw nabestaanden na het overlijden met veel minder zorgen te maken krijgen. Veel mensen hebben dan ook profijt bij het hebben van een overlijdensrisicoverzekering, een gemiddelde uitvaart kost al snel €7000,-, een bedrag dat helaas niet altijd snel opgehoest kan worden. Wil je direct de goedkoopste uitvaartpolis vergelijken? Klik dan snel op de button rechts!

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Betaal minder premie voor je OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Kies wat het beste bij uw situatie past

Uw kinderen mee verzekeren is zeker iets om over na te denken. Deze mogelijkheid verschilt echter per overlijdensrisico verzekering een beetje. Bijna alle verzekeringen nemen de kinderen mee in de verzekering.

Hierbij is de enige uitzondering de DELA Flexibel verzekering, deze verzekert de kinderen niet mee. Het grote voordeel aan de DELA Flexibel verzekering is dat ze levenslang geld.

Het is ook de enige verzekering die dat doet. Dus simpel gezegd moet u de keuze maken of u uw kinderen mee wil verzekeren of dat u liever een levenslange verzekering neemt. De andere verzekeringen, die wel de kinderen mee verzekeren, zijn leeftijdsbeperkt tot 80 of 85 jaar.

Iedere verzekering dekt uw uitvaart bij een standaard polis voor 7000 euro, wat niet genoeg is voor de gemiddelde uitvaart van 8000 euro.

U kan er wel zelf voor kiezen om u te verzekeren voor een hoger bedrag. Bij sommige maatschappijen kan dit hoger bedrag gaan tot maar liefst 2 miljoen euro.

Wat de uitvaart gaat kosten dat is afhankelijk van heel wat factoren. We zullen dit verder in de tekst uitgebreid uitleggen.

De prijs van de verzekeringen ligt bij allemaal ongeveer op dezelfde hoogte. Ze variëren allemaal tussen de 5 en de 6 euro.  Meer lezen over de DELA overlijdensrisicoverzekering? Klik dan snel door op de link om meer te zien.

overlijdensrisicoverzekering vergelijken
overlijdensrisicoverzekeringen

Waarom u zich moet verzekeren met een overlijdensrisicoverzekering

Een groot voordeel van het hebben van een overlijdensrisico verzekering is dat uw nabestaanden kunnen kiezen om de eventuele schulden te weigeren. Als u verzekerd bent, dan zorgt u er voor dat uw dierbaren die u achter laat niet na uw overlijden in de schulden komen te zitten.

In 2013 is er voor overlijdensrisicoverzekeringen een provisieverbod ingesteld. Dat verbod zorgt ervoor dat de kosten voor advies niet meer in de premie verrekend worden.

Vaak wordt er gekozen voor de afgesproken regeling binnen de overlijdensrisicoverzekering, die op voorhand door de overledene opgesteld is.

De nabestaanden kunnen toch ook voor een andere optie kiezen. Een ontvangst van het verzekerde bedrag is ook mogelijk, zo kunnen de nabestaanden zelf de begrafeniskosten hiermee betalen. 

Een overlijdensrisicoverzekering vergelijken is eenvoudig

Op onze website kan u gemakkelijk uw overlijdensrisicoverzekering vergelijken. Binnen enkele muisklikken weet u precies wat u nodig heeft. Goed is om te weten is ook dat de meeste verzekeringsmaatschappijen enkel nieuwe klanten onder de 70 en soms zelfs onder de 65 jaar aantekenen.

Het is dus uiterst belangrijk om op tijd met uw dierbaren te praten over het nemen van een overlijdensrisicoverzekering. 

overlijdensrisicoverzekering vergelijken
overlijdensrisicoverzekering aanbieders

De kosten berekenen

Wat uw premie gaat kosten hangt van heel veel factoren af. Buiten uw persoonlijke keuzes is de hoofdfactor uw leeftijd.

Kiest u voor crematie of begrafenis?

De eerste en belangrijkste keuze is natuurlijk tussen een begrafenis of een crematie. U hoeft echter niet te kiezen als u die keuze nog niet gemaakt heeft. Daarna gaan we kijken naar het aantal personen dat u verwacht of wenst uit te nodigen op uw begrafenis of crematie.

In de goedkoopste standaard formule zit het opbaren, rouwkaarten, een eenvoudig kist, koffie/thee en cake.

Heeft u nog aanvullende wensen?

Als u iets meer over heeft voor uw uitvaart dan kan uw het pakket uitbreiden met bloemen, een houten kist, een aandenken en een rouwauto.

Wenst u uw uitvaart nog meer kleur te geven dan kan u kiezen voor een advertentie in de krant, meer drank waaronder ook alcohol eventueel, hapjes, een luxe kist en volgvervoer voor de rouwauto.

Als u wil weten wat al deze zaken kosten en wat er precies de meerprijs is, dan kan u de overlijdensrisicoverzekering vergelijken.  Wilt u meer lezen over de kosten van een overlijdensrisicoverzekering? Klik dan op de link.

Zorg ook voor uw bedrijf door de overlijdens risicoverzekering te vergelijken

Ook zakelijk is het een zeer goed idee om een overlijdensrisico verzekering aan te gaan. Bij een eventuele overdracht van een bedrijf waarbij grote bedragen aan te pas komen kan de verzekering zorgen voor een automatische overdracht van het kapitaal.

Een polis afsluiten doet u niet alleen voor uzelf

In het geval van huren of verhuren kan de polis ook helpen bij de doorgifte. Het verzekeren van een overlijdensrisico moet u tevens ook vaak doen om een hypotheek af te kunnen lossen. Om de kinderen van een hogere scholing te laten genieten kan best overwegen om een polis af te sluiten. 

overlijdensrisicoverzekeringen bedrijf
overlijdenrisicoverzekering

Geef altijd de juiste informatie op bij het afsluiten van verzekeringen

Waar u zeker heel nauwkeuring mee moet omgaan, is de informatie, die u verstrekt aan de verzekeringsmaatschappij als u de overlijdensrisico polis neemt.

Als u bijvoorbeeld oneerlijk bent geweest over de toestand van uw gezondheid, dan kan het zijn de verzekering u bij overlijden niet uitbetaald.

Roken, slecht voor uw gezondheid. Maar ook voor de premie

Het belangrijkste deel van de informatie over uw gezondheid voor de verzekering is of dat u rookt of niet. Want als u hierover liegt, dan betaalt uw verzekering bij overlijden hoogst waarschijnlijk niets uit. Voor meer informatie over het roken en een ORV, druk op link.

Bij veel maatschappijen geldt ook dat ze niet uitkeren als de verzekerde zelfmoord pleegt binnen 2 jaar na het ingaan van de polis.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

De website was overzichtelijk en ik kon snel een overlijdensrisicoverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met overlijdensrisicoverzekering maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekering

Premievrije waarde, wat is het?

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit. Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten,...

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering

x Gedeeld