UITVAARTVERZEKERING MET UW PARTNER

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal handige tips en weetjes over uitvaartverzekeringen afsluiten met je partner.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Samen uitvaartverzekering afsluiten

De dood is natuurlijk een lastig onderwerp en niemand wil er graag over praten maar dat wil niet zeggen dat het geen belangrijk onderwerp is, de dood is natuurlijk onvermijdelijk en je kunt je zaakjes maar beter goed geregeld hebben. We raden je in ieder geval aan om goed te overleggen met je partner als je een uitvaartverzekering wil afsluiten want het kan voordelig zijn om samen een uitvaartpolis af te sluiten.

Afgestemd op uw situatie, wensen en afspraken

Je sluit een uitvaartverzekering namelijk niet echt voor jezelf af maar vooral voor nabestaanden, het is dus belangrijk dat zij weten welke afspraken en dekking je gekozen hebt bij een uitvaartverzekeraar. Als je besluit om samen met je partner een uitvaartverzekering af te sluiten is het natuurlijk een stuk makkelijker omdat je samen onderzoek wat de beste oplossing is voor jullie situatie.

Als je er voor kiest om samen een uitvaartverzekering af te sluiten weet je in ieder geval zeker dat je beide goed verzekerd bent na het overlijden, daarnaast heb je duidelijke afspraken gemaakt wat er precies moet gebeuren als een van jullie twee ter overlijden komt.

partner uitvaartverzekering
soorten uitvaartverzekering

Voordelen partner uitvaartverzekering

Een voordeel van samen met je partner een uitvaartverzekering afsluiten is dat er gekozen kan worden voor gezamenlijke opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gedeeld graf wat voor veel partners een belangrijk onderwerp is. Daarbij zit hier natuurlijk ook een kostenvoordeel aan omdat de kosten voor een graf of grafteken gesplitst worden.

Vul uw levensgezel uitvaartverzekering aan

Doorgaans is het zo geregeld dat de helft van deze kosten verdeeld wordt over de polis van beide verzekerden. Het is overigens wel verstandig om de eigen premie dan aan te laten vullen, anders kan het zomaar zijn dat je bij de uitvaart te weinig dekking ontvangt en dat kan zorgen voor hogere kosten na de uitvaart.

Check uw polisvoorwaarden op wensen & behoeften

Als je binnenkort van plan bent om een verzekering met je partner af te sluiten, dan raden we je aan om na te kijken of je huidige uitvaartverzekering nog wel aan uw de voorwaarden voldoet van jezelf en van de wensen van je partner. Je hebt waarschijnlijk een polis die nu vooral toegespitst is op je eigen wensen en dat wil niet zeggen dat de gezamenlijke polis aansluit op dezelfde wensen als je partner.

Scheiding en uw partner uitvaartverzekering

Een andere situatie die wel eens voorkomt is dat partners uit elkaar gaan, hoe is het dan geregeld met de uitvaartverzekering? Veel mensen beslissen om als partners namelijk een gezamenlijke polis te kiezen boven een afzonderlijke, maar wat gebeurt er precies als je uit elkaar gaat?

In principe is dit gelukkig relatief eenvoudig geregeld, op het moment van scheiding wordt de verzekering namelijk in tweeën gesplitst en krijgen beide partners een aparte verzekering toegewezen.

Aan de uitvaartverzekering zelf veranderd in principe niets, je moet er alleen wel rekening mee houden dat de premie aangepast zal worden omdat je niets meer voor de partner betaalt en alleen voor je eigen dekking een maandelijks bedrag afstaat.

We raden je wel aan om de dekking op dat moment een keer goed te controleren, het kan namelijk zijn dat deze door de splitsing van de verzekering niet meer afdoende is voor je eigen specifieke wensen. Meer weten over de reguliere uitvaartverzekering? Klik hier.

uitvaartverzekeringen partner
uitvaartverzekering samen

Partner uitvaartverzekering en kortingen

Daarbij zitten er natuurlijk ook andere voordelen aan het afsluiten van een uitvaartverzekering met je partner. Je krijgt namelijk vaak scherpe kortingen op je polis en het gemak van alles op 1 polis verzekeren heeft een voordeel op een afzonderlijke polis.

Daarbij heb je de mogelijkheid om samen premie te betalen voor je uitvaartverzekering waardoor het niet nodig is om alle maandelijkse betalingen afzonderlijk te controleren. Je zult merken dat veel uitvaartverzekeraars je graag willen helpen bij een verzekering voor jou en je partner zodat je zo min mogelijk hoeft om te kijken naar het geregeld van je polis.

Een win-win situatie

Ook krijg je soms wat extra’s toegewezen van een uitvaartverzekeraar zoals een bijdragen voor een as-sieraad of koffietafel waardoor je uiteindelijk kosten bespaart op je uitvaartkosten. Een uitvaartverzekering voor partners heeft natuurlijk ook voordelen voor de uitvaartverzekeraar zelf omdat deze de administratie een stuk gemakkelijker kunnen bijhouden dus in principe is het een win-win voor beide partijen

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw uitvaartverzekering en een BKR Registratie

Als u een BKR-registratie heeft, dan kan dit gevolgen hebben voor u. U kunt dan bijvoorbeeld niet zomaar abonnementen of verzekering afsluiten. Maar hoe verhoudt zich dit tot een uitvaartverzekering. Kunt u dan nog wel een uitvaartverzekering afsluiten? Dit is nog wel...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op