Lagere premie ontvangen als ex-roker voor je overlijdensrisicoverzekering? Het is mogelijk!

Wanneer je bent gestopt met roken en je je premie omlaag wilt halen voor uw overlijdensrisicoverzekering is dit uw kans. Verzekerde ex-rokers komen namelijk in aanmerking voor een verlaagde premie.

Niet elke verzekeringsmaatschappij zal dit kunnen bieden door dat het in de polisvoorwaarde is vermeldt dat de premie niet omlaag kan. Echter kunt u bij de meeste verzekeringsmaatschappijen in dit geval een korting op uw premie ontvangen waardoor u toch weer voordeel verkrijgt. Toch fijn dat je ook nog wat geld kan besparen terwijl je tegelijkertijd ook nog goed bezig bent voor je gezondheid. 

Daarnaast stoppen steeds meer mensen met roken en worden de voorwaarden aangescherpt. Is je aanvraag voor een nieuwe overlijdensrisicoverzekering geweigerd? Als je hebt opgegeven dat je rookt is de kans op weigering zeer groot. Gelukkig ben je gestopt en kun je profiteren van flinke premievoordelen.

Wat zijn de voorwaarden?

Om ervoor te zorgen dat er niet zomaar misbruik wordt gemaakt van deze regeling zitten er een aantal strikte voorwaarden aan verbonden. Zo moet je een niet-rokers verklaring invullen waarin je aangeeft dat je minimaal twee jaar bent gestopt. Wil je meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering en roken? Klik dan op de link om er meer over te lezen.

Echter kan de verzekeraar ook nog een nieuwe gezondheidsverklaring op kunnen vragen en daar bovenop nog een nieuwe medische beoordeling. Hiermee kunnen ze natuurlijk controleren of iemand wel echt gestopt is of dat deze persoon gewoon minder premie wil betalen.

Overstappen naar andere verzekeraar voordelig?

In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om over te stappen van verzekeraar en hierbij een nieuwe ORV af te sluiten waarbij de premie lager ligt als bij uw huidige verzekeraar.

De volgende tips zouden u verder kunnen helpen:

  • Aan het opzeggen van een verzekering hangt ook een prijskaartje. Ga daarom altijd eerst na wat deze kosten zijn bij uw verzekering om niet voor verassingen komen te staan.
  • Een nieuwe verzekering uitkiezen heb je niet zo maar gepiept. Je kunt hierbij ook beter bij meerdere verzekeraars een kijkje nemen om zo het kostenplaatje van de meeste in beeld te krijgen. Ga dus altijd na wat de nieuwe verzekering zal gaan kosten.
  • Zorg er ook voor dat u een goede berekening hebt gemaakt over het rendement van de ene verzekering vergeleken met de andere verzekering over de gehele looptijd. Zo kunt u voorkomen dat u een verkeerde beslissing neemt.
  • Bovendien moet er ook voor zorgen dat u niet zonder verzekering komt te zitten. Sluit daarom altijd eerst uw nieuwe verzekering af voordat u uw oude verzekering opzegt, zo voorkom je dat je onverzekerd bent voor enige tijd.
    Het is verstandig om deze tips altijd in overweging te nemen, overstappen is namelijk in veel situaties een goede keus. 

Overlijdensuitkeringen met elkaar vergelijken in 2020

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op