Rabobank gaat te hoge premies overlijdensrisicoverzekering vergoeden voor klanten

De Rabobank komt mensen die in het afgelopen jaar een te hoge premie hebben betaald voor hun overlijdensrisicoverzekering tegemoet, evenals financieel dienstverlener ANAC. De verzekerden waren immers niet op de hoogte dat zij hun premie konden verlagen.

Dit werd in een uitzending van tv-programma ‘Kassa’ (BNNVARA) besproken en hier werd gelijk iets mee gedaan. De Rabobank twijfelde niet en was zo schappelijk genoeg om een deel van het bedrag wat klanten teveel hebben betaald uit te keren aan de desbetreffende personen.

Werkwijze Rabobank

De Rabobank gaat nauwkeurig te werk en zal per persoon het dossier bekijken en vanuit daar bepalen welke verzekerden te veel hebben betaalt en daadwerkelijk recht hebben op compensatie.

Ze zijn ook al ruim twee jaar bezig om hun klanten te benaderen om eens te kijken naar hen ORV of deze niet goedkoper kan worden. Ze hebben hierbij al 75 procent van hun klanten bereikt en hen er op gewezen dat het mogelijk is dat zij een goedkopere verzekering af konden sluiten.

Hierbij is het niet het geval dat het om een algemene foutenafhandeling gaat, maar dat zij dit zo hebben opgezet doordat zij er te veel klachten over kregen en dat wilden ze verhelpen. Volgens de bank kunnen alle consumenten zelfstandig kijken of hun premie omlaag zou kunnen.

Aanzienlijke premie daling

Sinds 2002 zijn de overlijdensrisicoverzekeringen fors gedaald met maar liefst 60 procent. Dit heeft onder andere te maken met de langere levensverwachting van de gemiddelde mens maar ook door financiële dienstverleners.

Consumenten worden er ook op gewezen, door banken en financieel adviseurs, dat hun premie goedkoper zou kunnen worden door over te stappen naar een andere verzekeraar.

Ondanks heeft ‘Kassa’ nog een enquête gehouden waaruit bleek dat meer dan 78 procent van de consumenten (nadat zij een financieel product aanschaften) hun adviseur nooit meer hadden gesproken.

Voornamelijk hierdoor komt het zo dat de meeste mensen niet op de hoogte waren van de mogelijkheid op een lagere premie door over te stappen naar een andere verzekeraar omtrent hun overlijdensrisicoverzekering.

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op