REPATRIËRING BIJ DE REISVERZEKERING!

Bij een reisverzekering zijn er veel verschillende onderdelen, en daar is repatriëring er een van. Dit is waarschijnlijk wel een van de belangrijkste dekkingen van deze verzekering. Daarom leggen we even kort uit wat het is en waarom je het altijd erbij zou moeten aanschaffen.

Als er iemand in het buitenland overlijdt, gewond raakt of overlijdt door een ziekte kan de persoon in kwestie gerepatrieerd worden naar zijn/haar vaderland. Hierbij wordt er gekeken of de persoon in staat is om te reizen en of het medische team hiervoor toestemming geeft. Als een persoon te zwak is om te reizen of door een misdrijf om het leven is gekomen kan het niet worden toegestaan.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies

Op 1 centrale plaats uitvaarten vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaart

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Een zieke of gewonde vervoeren

Als iemand gewond is geraakt tijdens de vakantie of ziek is geworden, kan deze persoon niet zonder medische begeleiding terug naar Nederland gevlogen worden. Is de persoon onwel geworden? Dan dient het vliegtuig onderweg te stoppen en daardoor ontstaan hoge kosten voor de vliegmaatschappij.

Wanneer u door ziekte of een ongeluk niet zelfstandig terug kunnen reizen naar Nederland, dan kunt u met het vliegtuig onder begeleiding of een zorgambulance worden vervoerd. U kunt dan alleen reizen, of in samen met anderen.

Zo zijn er bij wintersportvakanties vaak gipsvluchten waarin alle mensen worden vervoerd die iets gebroken hebben. Het medisch personeel ter plekke beslist of er iemand vervoerd kan worden. Dit vervoer wordt geregeld door de reisverzekeraar samen met luchtvaartmaatschappij.

Wil je meer informatie over het overlijden van een persoon in het buitenland? Klik dan op de link om meer informatie te krijgen over overlijden in het buitenland.

repatriering reisverzekering
repatiering

Een overleden persoon repatriëren

Jaarlijks overlijden er Nederlanders in het buitenland, die terug vervoerd moeten worden naar Nederland. Dit getal ligt meestal rond de 1.600 Nederlanders.

Als iemand overlijdt in het buitenland, wordt er eerst gemeld aan de alarmcentrale van de verzekeraar. Als iemand op een niet natuurlijke wijze is overleden, bijvoorbeeld een misdrijf, wordt er ook contact gezocht met de politie en ambassade zodat zij dit verder kunnen onderzoeken.

Wilt u dat de overledene in Nederland wordt begraven, dan dient het stoffelijk overschot te worden gerepatrieerd naar Nederland. Verschillende uitvaartverzorgers zijn hierin gespecialiseerd. Zoals Yarden, Nuvema, Ardanta en Monuta. Zij kunnen op de plek van overlijden de repatriëring verzorgen, dit gebeurt in overleg met de nabestaanden en de alarmcentrale.

Ter plekke regelt de uitvaartondernemer een paar zaken voor de uitvaart maar ook andere dingen zoals de wettelijke formaliteiten, de legalisatie van de documenten, zij onderhouden contact met de ambassade, het verzorgen van de overledene en hem klaar maken voor vervoer, het vervoer naar Nederland zelf en mocht de persoon herbegraven worden, regelen zij ook de opgraving. Mocht u een goede reisverzekering hebben, dan zijn al deze kosten van te voren al gedekt. Afgelopen tijd is dit onderwerp nog in het nieuws verschenen, klik hier om naar het nieuws artikel te gaan.

De alarmcentrale zorgt voor uitvoering van de repatriëring

Als er een repatriëring worden uitgevoerd, dan gebeurd dit altijd in samenwerking met de alarmcentrale. In sommige gevallen schakelen ze hiervoor een particulier bedrijf voor in. Deze bedrijven werken 7 dagen in de week, 24 uur per dag om ervoor te zorgen dat alles rondom dit geregeld wordt en de repatriëring naar wens verloopt.

Wanneer vervoer plaatsvindt door middel van een vliegtuig, dan wordt de reiziger begeleid door een speciaal team van artsen en verpleegkundigen die hiervoor zijn opgeleid.  Als ze eenmaal geland zijn in Nederland, staat daar een ambulance of zorgtaxi klaar.

Deze zal ervoor zorgen dat de overledene wordt vervoer naar zijn uiteindelijk eindbestemming. Daarnaast kan het gebeuren dat, binnen Europa, de overledene met een ambulance of zorgtaxi vervoerd wordt. Deze voertuigen zijn uitgerust met faciliteiten voor de patiënt en comfortabele brancards. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een vriend of familielid te laten meereizen. Zo ben je niet alleen zeker van goede zorg, maar reis je ook met comfort en goede service.

Conclusie

Mocht het gebeuren dat er iemand gerepatrieerd moet worden, dan komt er uiteindelijk nog een hoop bij kijken. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot wel in de tienduizenden euro’s. Mocht je hier dan niet voor verzekerd zijn, kun je in grote financiële problemen komen. Zorg daarom dat je een goede reisverzekering hebt, die een grote dekking heeft.

Direct uitvaartpolis vergelijken? Klik dan gauw op de link om er meer informatie over te lezen. Wil je meteen uitvaarten vergelijken? Klik dan op de button hieronder!

repatriering verzekering

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaarten

Een uitvaart wordt steeds duurder

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was. Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een...

Denk tijdig aan uw grafrechten

Het mag misschien raar klinken, maar ook nadat u overleden bent neem u nog steeds ruimte in beslag. Dit mag dan niet meer uw probleem zijn, maar u kan veel moeite besparen door alvast over u grafrechten na te denken. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden nog voor...

Een uitvaartspeech houden, hoe moet het?

Bijna elke uitvaart wordt het gedaan, het geven van een uitvaartspeech. Voor de meeste mensen is dit moeilijk, en vergt veel emotionele kracht. Het is daarom verstandig om van te voren er over na te denken wat u wilt zeggen. Omdat u natuurlijk goed voor de dag wilt...

Resomeren | Lees Er Hier Alles Over

Tegenwoordig kun je niet alleen meer een begrafenis of een crematie houden als u bent overleden, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is resomeren. Op deze manier wordt u lichaam niet verbrandt of begraven, maar ontbonden door water....

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht, is een verklaring die wordt opgemaakt door een notaris. Hierin vermeldt hij, na controle van de gegevens, wie er overleden is, of diegene een testament heeft opgemaakt en wat er in het testament staat. Daarnaast verklaart hij wie er...

Welke uitvaartondernemer moet je nou kiezen?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is. De uitvaart is een...

Hoe Werkt De Verdeling Van De Erfenis?

In deze periode is het voor nabestaanden en mensen in omgeving lastig om te denken aan bijzaken zoals bijvoorbeeld de erfenis. Toch zijn het dingen die geregeld moeten worden, mensen hechten soms veel waarden aan spullen van overledene, en in sommige gevallen wilde...

Bekijk direct alle informatie over uitvaarten in Nederland

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op