Een begrafenis zonder stress en gedoe

Als je kijkt naar alle aanbieders van begrafenispolissen zal Yarden je vast bekend in de oren klinken, de afgelopen jaren hebben er namelijk talloze Nederlanders gekozen voor een Yarden begrafenisverzekering. Yarden vindt het belangrijk dat iedereen zich kan verzekeren voor alle kosten die komen kijken bij de begrafenis en heeft dus verschillende soorten polissen beschikbaar voor iedere wens of behoefte.

Volgens Yarden moet iedere nabestaande zonder stress en in alle rust kunnen nadenken over het belangrijke afscheid van een geliefde, dat moet kunnen zonder allerlei stress of financiële druk.Door te kiezen voor een passend polis weet je zeker dat alle kosten van de begrafenis gedekt zijn en kun je op een rustige en fijne manier afscheid nemen van een geliefde.

6 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Yarden begrafenisverzekering

Rated 5,0 out of 5
11/05/2022

Yarden is helaas faiiliet

Klaas

Flexibele polis

Rated 4,0 out of 5
13/03/2022

Zij bieden een zeer flexibele polis met een relatief lage maandpremie.

Kimberly

Verzekert van goede zorg

Rated 5,0 out of 5
13/02/2022

Wanneer je ervan verzekert wilt zijn dat jouw afscheid volledig en goed geregeld is, raad ik yarden aan.

Floor

Fijn en goed

Rated 5,0 out of 5
10/02/2022

zeer flexibele polis

Sander

Kosten

Rated 5,0 out of 5
10/01/2022

de kosten van de begrafenis vergoed aan de hand van rekeningen tot het maximale verzekerde bedrag. dat klopt ook

Coen
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Waarom kiezen voor Yearden?

In tegenstelling tot andere polissen verzekert Yarden je ervan, ongeacht welke soort polis uitbetaling gekozen, dat alle kosten voor de uitvaart gedekt zullen worden. Dus ook als er bijvoorbeeld een wijziging in de locatie van de uitvaart voordoet. Yarden zal deze mogelijk extra gemaakte kosten dekken. Yarden is in vergelijking tot haar concurrentie op dit gebied erg toegankelijk en gelooft daadwerkelijk in een waardig en zorgeloos afscheid.

Snelle weetjes voor tijdens het onderzoeken

 • Als je kiest voor de polis van Yarden worden de kosten van de begrafenis vergoed aan de hand van rekeningen tot het maximale verzekerde bedrag.
 • Je kunt kiezen voor een uitkering in geld waarbij het verzekerd bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden.
 • Het is ook mogelijk om een deel van de begrafeniskosten door Yarden te laten vergoeden, het andere deel van de uitkering kun je aan de nabestaanden laten uitkeren.

Let op

Yarden begrafenisverzekering kan niet meer worden afgesloten. Zie vergelijker voor alternatieven.

Het Laatste wensen pakket van Yarden

Wanneer je ervan verzekert wilt zijn dat jouw afscheid volledig en goed geregeld is, raden wij sterk aan om een begrafenispolis af te sluiten. Een degelijke aanbieder van zo’n verzekering is Yarden met haar Mijn Laatste Wensen begrafenispolis.

Zij bieden een zeer flexibele polis met een relatief lage maandpremie. Hoe het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd bepaal je volledig zelf, dit kan in producten en diensten zijn of in een bepaald bedrag.

 • Het tweede plusplunt van de begrafenispolis van Yarden is het feit dat kinderen tot de leeftijd 21 jaar zonder extra kosten kunnen worden meeverzekerd.

Flexibiliteit van het Mijn Laatste Wensen pakket

De flexibiliteit van de polis heeft vooral betrekking tot de optie tot aanpassingen op basis van veranderende wensen of omstandigheden. Hierboven op is er de vrijheid om te kiezen hoe je het bedrag laat uitbetalen.

Uit de praktijk blijkt dat de wensen en omstandigheden van verzekerden in de loop der tijd flink veranderen, hierom is het erg fijn om een verzekeraar te hebben die flexibel met de polis omgaat.

De pluspunten van de Mijn Laatste Wensen

 • Wanneer er wordt gekozen voor een uitvaartverzorger vanuit Yarden krijg je 10% extra budget op het totale verzekerde bedrag.
 • Dit is natuurlijk niet vrij te besteden maar moeten aan de begrafenis uitgegeven worden. Om deze reden wordt het extra budget uitgekeerd in diensten of extra producten.
 • Een tweede pluspunt van de Mijn Laatste Wensen polis is het feit dat het totale verzekerde bedrag tussentijds verhoogd of verlaagd kunnen worden.

Wijze van uitkering

Bij de polis van Yarden is er een grote vrijheid in de te kiezen wijze van uitbetaling. Je kunt er allereerst voor kiezen om alle kosten van de uitvaart te laten dekken, denk hierbij aan de kist of het vervoer. Alle facturen die er bij komen kijken worden gedekt door het maximaal verzekerde bedrag.

Éen groot pluspunt van deze keuze is het feit dat de begrafenispolis al veel voor jouw nabestaanden geregeld heeft, denk hierbij aan de begrafenisondernemer en de kosten van het graf of de crematie. Deze keuze wordt ook wel een begrafenis naturapolis genoemd.

Ook is er de optie om de volledig opgebouwde polis in geld uit te laten keren. Zo creëer je voor jouw nabestaanden erg veel vrijheid en zo kunnen ze de uitvaart inrichten naar hun wensen om vredig afscheid te kunnen nemen. Dit wordt ook wel een kapitaal begrafenis polis genoemd, maar er zit wel een keerzijde aan deze keuze.

Een bundeling van Natura en Kapitaal

Voor degene die niet kunnen kiezen tussen beide opties, heeft bij Yarden de optie om te kiezen voor gebundeld pakket in de vorm van een Natura & Kapitaal polis. Hierbij worden, zoals de naam al zegt, twee verschillende verzekeringen gecombineerd. Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? Bij overlijden wordt een vooraf bepaald deel uitgekeerd in geld en het overige deel in diensten en producten die er bij een uitvaart komen kijken. Het voordeel van deze combi – verzekering is het feit dat de uitvaart al voor een groot deel is geregeld.

Wanneer nabestaanden persoonlijke wensen willen toevoegen aan de uitvaart wordt dit bekostigd met de polis van de Kapitaalverzekering.

Het persoonlijke karakter van de begrafenis

Bij Yarden staat een persoonlijk karakter hoog in het vaandel. Zij zorgen er dan ook voor dat er bij elke uitvaartverzorging een persoonlijk karakter aanwezig is. Lees hier als je meer wil weten over een begrafenisverzekering afsluiten.

Dit persoonlijke karakter handelt volledig en op een professionele wijze met het oog op de nabestaanden die in een zeer moeilijke periode terecht zijn gekomen. Er is niet alleen emotionele steun die immens belangrijk is bij het afscheid nemen maar de uitvaartverzorger neemt ook enorm veel regelzaken over.

 • Wanneer Yarden jouw uitvaart verzorgt is er altijd sprake van een uitermate professionele aanpak. Ze begeleiden de nabestaanden naar het moment van het laatste afscheid door middel van het overnemen van veel praktische zaken.
 • Bij een melding van een overlijden wordt er direct een uitvaartverzorger voor een bezoek aan de nabestaanden verzorgt. Bij dit bezoek worden de eerste zaken geregeld en nabestaanden worden uitgebreid geïnformeerd over de weg naar de uitvaart toe.

Zoals al eerder vermeld, de uitvaartondernemer neemt enorm veel praktische zaken van de nabestaanden over en handelt volledig naar jouw wensen en behoeften. Op de uitvaart zelf zorgt de uitvaartondernemer ook dat alles goed geregeld is en netjes verloopt. Alles met het oog op jouw nabestaanden zodat zij op een mooie en waardige manier afscheid kunnen nemen.

Verzekerd bedrag indexeren

Ook is er de mogelijkheid om het verzekerde bedrag te laten indexeren. Dit houdt in dat er een automatische aanpassing aan het totale verzekerde bedrag wordt verricht, deze aanpassing wordt in werking gezet wanneer er inflatie plaatsvindt.

Uw geld wordt immers minder waard waardoor het totale verzekerde bedrag in waarde zal dalen en uiteindelijk minder aan kosten zal kunnen dekken. Wanneer je daadwerkelijk kiest voor de polis van Yarden worden er maar drie makkelijke vragen gesteld omtrent jouw gezondheid. Dit is niet tijdrovend en snel geregeld, het kan bovendien allemaal online.

Het online afsluiten van een Yarden polis

Yarden biedt enorm veel voordelen. De afsluiting kan volledig online, in maar een paar minuten geregeld worden. Binnen een paar minuten ben je ervan verzekerd dat jouw nabestaanden zich niet meer zorgen hoeven te maken over de financiële kant van jouw afscheid.

Yarden biedt veel verschillende polissen aan, de voordeligste premie is vanaf 1,99 euro per maand.

Hoe duur is die maandelijkse premie dan?

De uiteindelijke kosten van de maandelijkse premie worden aan de hand van meerdere factoren vastgesteld. Het hangt sterk af van de persoonlijke wensen die ingewilligd moeten worden bij de uitvaart, het een kost nou eenmaal meer dan het ander. Een tweede factor die erg belangrijk is voor de maandelijkse premie is de leeftijd waarop je de verzekering afsluit.

 • Hoe ouder je bent, hoe hoger de maandelijkse premie. Yarden biedt een makkelijke widget die je aan de hand van een paar simpele vragen meeneemt naar jouw persoonlijke maandpremie.
 • Bij deze vragen dient er ook een totaal verzekerd bedrag gekozen te worden. Denk bij het afsluiten van een polis, bij welke aanbieder dan ook, goed na over de kosten van jouw wensen.

Wanneer je jouw ideale polis hebt gevonden kun je op een gemakkelijke manier de polis afsluiten. Tevens kun je gezinsleden toevoegen aan de polis, want zoals eerder vermeld worden personen tot 21 jaar gratis meeverzekerd.

Hoe te handelen met een terminale ziekte bij Yarden?

Wanneer de situatie zich voordoet dat een verzekerde een terminale ziekte ondervindt voorziet Yarden de optie om een bepaald deel van het totale verzekerde bedrag op te nemen.

 • Het gaat hier om nooit meer dan 50% van het totale verzekerde bedrag. Het geld hoeft niet per definitie aan de uitvaart worden besteed maar kan ook worden uitgegeven aan bijvoorbeeld een laatste vakantiereis of extra thuiszorg.