Een goed afscheid helpt u verder

Yarden is een van de meest bekende uitvaartverzekeraars van Nederland. Yarden heeft tegenwoordig al meer dan 1.000.000 leden en heeft dus een ruime ervaring met het helpen van nabestaanden. Yarden staat daarbij ook bekend als een jonge, dynamische snel groeiende uitvaartverzekeraar die uw uitvaart tot in de kleine details verzorgd. Meer aanbieders bekijken? Begin dan met uitvaartverzekering vergelijken.

Yarden wil optimale persoonlijke aandacht voor al haar klanten, Yarden zal daarbij altijd aandacht hebben voor alle individuele wensen die veel klanten hebben. Yarden vindt dat iedere uitvaart uniek moet zijn, en daar passen ook alle individuele wensen die u heeft bij. De perfecte begrafenis met een waardig afscheid.

6 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Yarden uitvaartverzekering: Alles van A-Z

Rated 5,0 out of 5
11/05/2022

Helaas kunnen we geen verzekering meer aflsuiten bij deze leverancier, altijd goede verzekeraar geweest.

Pieter

Mooi afscheid

Rated 5,0 out of 5
22/01/2022

Het afscheid in het afscheidshuis in Almere was haar antwoord op onze onwetendheid, en dat was precies wat we zochten. Zij heeft al onze wensen kunnen inwilligen en daar zijn we haar dankbaar voor.

Janssen

Professioneel en praktisch

Rated 4,0 out of 5
20/08/2021

Door haar warme en professionele houding is het praktische deel in deze periode naar volle tevredenheid verlopen.

Jamie

Geen ervaring

Rated 4,0 out of 5
18/08/2021

Gelukkig heb ik geen ervaring met uitvaartverzorging. Wel denk ik te weten wat goede service en klantvriendelijkheid betekent.

Patrick

Mevrouw Nanou Kurstjens

Rated 5,0 out of 5
05/06/2021

Mevrouw Nanou Kurstjens heeft de uitvaart van mijn vader perfect, liefdevol en betrokken begeleid en vormgegeven.

Mevrouw Smit
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Yarden uitvaart & uitvaartverzekering review

In deze Yarden uitvaartverzekering review gaan we u meer vertellen over de dekking, voorwaarden en kosten. Hierbij behandelen we alle onderdelen en bespreken we de belangrijkste zaken die u moet weten over de uitvaartverzekeraar. Hiermee hopen we u voldoende te informeren zodat jij een goede vergelijking kunt maken en de beste uitvaartverzekering voor uw situatie kunt afsluiten.

Yarden heeft een holding en een stichting

Het bedrijf Yarden bestaat uit Yarden Holding en de stichting Yarden. De holding biedt verzekerden een uitvaartverzekering aan. Tegelijkertijd worden alle verzekerden automatisch lid van de stichting Yarden, waarin leden de kans krijgen om inspraak in de stichting te krijgen.

Yarden, een bedrijf met ruim 900 medewerkers

Yarden is tegenwoordig een groot bedrijf met 900 medewerkers en 200 vrijwilligers. Yarden bezit in Nederland 41 uitvaartcentra, is eigenaar van 24 crematoria en 9 begraafplaatsen. Daarnaast zijn er landelijk nog talloze lokale uitvaartondernemers die zich bij Yarden hebben aangesloten.

Yarden wil een voortrekkersrol spelen in de uitvaartmarkt

Yarden is een modern bedrijf dat zich volop bezig houdt met de toekomst. Zo wil Yarden een voortrekkersrol spelen op het gebied van nieuwe uitvaartvormen zoals resomeren.

Indien u echt snel geholpen wil worden raden we u aan om contact op te nemen met Yarden via hun website of door contact op te nemen met de klantenservice. Indien u een snel en gemakkelijk overzicht wil hebben van alle aanbieders dan raden wij u aan om hier een uitvaartpolissen te vergelijken. Zo betaalt u in ieder geval nooit teveel.

Yarden is een van de grootste spelers op de markt

Yarden heeft ongeveer 1 miljoen verzekerden en leden en is daarmee de op één na grootste vereniging van Nederland. In 1919 werd de Arbeiders Vereniging Voor Lijkverbranding (AVVL) opgericht. Dit was best heel bijzonder, omdat lijkverbranding, oftewel cremeren, nog bij wet was verboden.

Het werd voor de leden van deze vereniging toen wel mogelijk om zichzelf na hun overlijden te cremeren. Eigenlijk had men dus een uitzonderingspositie verworven. De jaren daarna is langzaam aan het verbod op crematie ook opgeheven.

In 2001 gefuseerd met de NUVA

Doordat de leden allen geld in de vereniging brachten, was het mogelijk om een crematie redelijk goedkoop te kunnen bekostigen. In 2001 vond er een fusie plaatst met de Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie (NUVA) en kreeg dit fusiebedrijf de naam Yarden. Wilt u meer weten over uitvaartverzekeringen? Bekijk dan eens onze uitvaartverzekering informatiegids uit 2018!

De diensten en producten van Yarden

Waarom heeft u de Yarden uitvaartverzekering nodig? Om het nabestaanden na uw overlijden zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat ze geen last hebben stress, is het het beste om tijdens uw leven reeds uw wensen betreffende uw uitvaart vast te leggen. Veel voordelen bij een uitvaartverzekering dus.

Diensten of producten van Yarden afnemen is verstandig

Daardoor kunnen nabestaanden zich bezig houden met hun rouwverwerking, zodat de uitvaartondernemer hen alle zaken uit handen kan nemen. Daarnaast is een begrafenis of een crematie best een dure aangelegenheid en u wilt natuurlijk niet dat uw nabestaanden nadien de rekening ontvangen.

Daarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wilt u direct een uitvaartpolis vergelijken? Ga dan snel naar onder in het artikel om te vergelijken voor het beste aanbod.

Yarden heeft een duidelijk aanbod aan polissen

In tegenstelling tot veel andere verzekeringsbedrijven biedt de Yarden uitvaartverzekering niet allerlei verschillende soorten van verzekeringen aan. De verzekerde kiest eerst voor welk bedrag hij zich wil verzekeren. Uitvaartverzekeraars in Nederland hanteren grote premieverschillen, oriënteer uzelf hierom dan ook goed.

Yarden Eenvoudig Uitvaartplan

Bij Yarden bent u verzekerd voor een bepaald bedrag. Het eenvoudig uitvaartplan is ontwikkeld voor mensen die tegen een laag bedrag een verzorgde uitvaart willen garanderen. U moet er wel rekening mee houden dat dit een uitvaart is zonder al te veel extra’s. U uitvaart is verzekerd voor een bedrag van 5000 euro. Zo kunnen uw nabestaanden de gemaakte kosten van de uitvaart betalen.

 • U bent volledig vrij in uw keuze, u bepaalt de invulling van de uitvaart
 • Voordelige premie
 • Kosten gedekt bij uitvaart tot 5000 euro
 • Standaardkosten gedekt

Yarden Gemiddeld Uitvaartplan

U kunt ook een uitvaartverzekering afsluiten die een hoger bedrag verzekerd. Bij het Yarden gemiddeld uitvaartplan bent u gedekt tot 8000 euro. Het plan verschilt in deze zin niet veel van het eenvoudig uitvaartplan. Het totale verzekerde bedrag ligt een stuk hoger waardoor er meer specifieke wensen kunnen worden ingevuld. Ook bij deze verzekering kunnen uw nabestaanden de gemaakte kosten van de uitvaart betalen en de uitvaart helemaal naar wens invullen.

 • De kosten zijn gedekt tot 8000 euro
 • U kunt de uitvaart volledig naar wens invullen
 • Het verzekerde bedrag is vrij te besteden
 • U kunt verzekeringen binnen 3 minuten afsluiten

Yarden Uitgebreid Uitvaartplan

Het Yarden uitgebreid uitvaartplan is het grootste pakket van Yarden. U kunt uw uitvaart hier verzekeren voor een bedrag van 11.000 euro. Zo heeft u een ruime keuze om uw eigen wensen in te vullen. U kunt de invulling zelf regelen of uw nabestaanden laten kiezen, alles is mogelijk.

 • De kosten zijn gedekt tot 11.000
 • U kunt de uitvaart volledig naar eigen wens invullen
 • Eenvoudige medische acceptatie
 • Extra opties zoals illustraties op rouwkaarten

Procedure voor de uitvaart bij Yarden

De periode voor de uitvaart is voor de nabestaanden vaak erg heftig, er moeten namelijk flink wat zaken geregeld worden. Dit wordt nog lastiger wanneer de overledene geen wensen heeft opgesteld, het hangt volledig van de nabestaanden af.

Denk hierbij aan vragen als begraven of cremeren of welk materiaal kist. Om u in deze lastige periode goed te kunnen ondersteunen heeft u de beschikking over een uitvaartverzorger, zij zijn ervaren en op de hoogte van alle lokale mogelijkheden.

Het snel in gang zetten na het overlijden

Het is essentieel dat bij het overlijden van een dierbare direct de huisarts op de hoogte wordt gebracht. Na dit gedaan te hebben kunt u gemakkelijk contact op nemen met Yarden, vervolgens krijgt een uitvaartverzorger op bezoek. Tijdens dit gesprek worden een aantal belangrijke zaken besproken, de uitvaartverzorger zou u hier dan ook volledig in ondersteunen, maakt u zich geen zorgen. Meer info over het regelen van de uitvaart na het overlijden, druk op de link.

De verzorging, opbaren en condoleance bij Yarden

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat er met het lichaam van de overledene gaat gebeuren. Ook moet u denken aan de verzorging en keuzes omtrent de opbaring. Vaak spelen verschillende factoren een rol. Er wordt in dit proces vooral gelet op wensen van de nabestaanden en overledene zelf, de uitvaartverzorger gaat voor u kijken wat er mogelijk is, u staat er niet alleen voor.

Op de hoogte brengen van het overlijden

Het is natuurlijk belangrijk om familie, kennissen, vrienden en alle andere nabestaanden op de hoogte te brengen van het overlijden van hen dierbare. Yarden helpt hierbij door middel van rouwdrukwerk, denk hierbij aan een advertentie in de krant of persoonlijke rouwkaarten. De uitvaartverzorger helpt u bij al deze keuzes en zal u enkele suggesties geven.

Yarden heeft een online gedenkplek

Herinneringen aan uw dierbare is bij een afscheid enorm belangrijk, het is een eerbetoon voor de overledene en een steunpilaar voor alle nabestaanden. Memori van Yarden is niet simpelweg een condoleanceregister maar een gedenkplaats waar nabestaanden hen herinneringen, gedachten, foto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Een plek waar u in deze moeilijke periode enorm veel steun kunt vinden.

Het regelen van de bloemen

Veel mensen kiezen voor mooie rouwbloemen bij de uitvaart, deze kunnen volledig naar eigen wens worden samengesteld. De uitvaartverzorgers van Yarden helpen u graag met deze keuze en nemen alle praktische zaken uit handen, u hoeft verder nergens rekening mee te houden.

Afscheid voor de daadwerkelijke uitvaartplechtigheid

Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om op een rustige manier afscheid te nemen en nabestaanden te kunnen condoleren. Dit is mogelijk in de thuissituatie maar kan evenmin gebeuren in de uitvaartcentra of crematoria van Yarden. In veel gevallen is het zo dat de nabestaanden beschikken over een sleutel, zo kunt u dag en nacht terecht om afscheid te kunnen nemen.

Het buitenland en Yarden

Yarden weet hoe belangrijk het is voor sommige mensen om hen dierbaren in het buitenland te begraven of cremeren. Het kan ook voorkomen dat een dierbare overlijdt in het buitenland. Door jarenlange ervaring kan Yarden hier u perfect bij helpen. Het neemt vaak veel geregel met zich mee en het is dan ook erg fijn om dit uit handen te kunnen geven aan een uitvaartverzorger.

De dag van de uitvaart bij Yarden

Het is voor de nabestaanden de zwaarste dag van de week, er moet afscheid genomen gaan worden, alle herinneringen en emoties komen op één plek samen voor een waardig en fijn afscheid. Yarden zorgt ervoor dat alles volgens de wensen van de overledene en nabestaanden is geregeld.

Herkenning geeft troost en een goed afscheid is een van de belangrijkste zaken die u echt verder helpt. Alle te regelen zaken kunnen door Yarden uit handen genomen worden, dit doen ze door middel van hen ervaringsvolle uitvaartverzorgers.

De sfeer en aankleding van het afscheid

Yarden is van mening dat nabestaanden afscheid moet nemen op een plaats waar zij zich volledig prettig bij voelen. Zij bieden dan ook de mogelijkheid tot een persoonlijke plek op de locatie van het afscheid, deze kunt u volledig naar eigen wens vormgeven en aankleden. Tevens kunt u hier ook uw eigen muziek afspelen, iets wat vaak als erg prettig wordt ervaren. Aan bepaalde wensen zitten natuurlijk wel extra kosten voor de uitvaart verbonden.

De uitvaartplechtigheid

De gehele uitvaart wordt volledig naar uw persoonlijke wensen ingericht, bijna alles is mogelijk. Yarden en haar uitvaartverzorgers stellen een speciaal draaiboek op zodat u als nabestaande alles uit handen kunt geven. Door middel van dit draaiboek houdt u ook altijd controle. In dit draaiboek kunt u informatie vinden over spreektijden, wie er spreekt en wanneer er welke muziek gedraaid moet worden.

Muziek tijdens de uitvaart

Veel nabestaanden kiezen ervoor om muziek, film of foto’s te weergeven tijdens de uitvaartplechtigheid. Dit neemt vaak mooie momenten met zich mee door vele herkenningspunten. Ook in dit geval is bijna alles mogelijk, zelfs een live band is geen probleem. Deze muziek wordt samengesteld samen met de nabestaande of is al deels vastgelegd door de overledene zelf, hierdoor wordt het pas echt persoonlijk.

Het vervoer tijdens de uitvaart

Dit is waar het vaak begint, het vervoer naar de uitvaart toe. Een goed georganiseerde rouwstoet is erg belangrijk, samen met een uitvaartverzorger worden alle wensen besproken en bekeken wat mogelijk is. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een chique stoet maar ook voor een stoet over het water, u kunt het zo gek niet bedenken. Yarden zorgt ervoor dat het vervoer persoonlijk bij de overledene en haar nabestaande past.

Koffietafel bij de plechtigheid

Het samenkomen na de plechtigheid is voor veel mensen erg belangrijk, veel steun en mooie herinneringen op een plek samen bij elkaar. U kunt hierbij kiezen voor een kopje koffie of thee en wat te eten.

De uitvaartcatering wordt volledig persoonlijk op de nabestaanden aangepast, wilt u liever wat luxere producten dan is dit geen enkel probleem. Tevens hoeft u zelf niets te regelen, de catering inclusief het rondbrengen wordt volledig in handen genomen door Yarden, u hoeft alleen nog maar aan te schuiven.

Na de uitvaart bij Yarden

Hier begint het echte rouwproces voor veel nabestaanden pas echt, hectische weken zijn voorbij gevlogen en alles begint door te dringen, genoeg rede voor goede steun vanuit Yarden. Door jarenlange ervaring van Yarden weten zij hoe belangrijk onderling contact is, dit zorgt voor veel steun en troost.

Yarden kan u perfect helpen bij administratieve afhandelingen en financiële zaken. Bovendien kunt u terecht met al uw vragen over bijvoorbeeld de asbestemming of keuze voor grafplek en steen. De uitvaartverzorging neemt alles voor u uit handen.

Het dankwoord aan alle nabestaanden

Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om dankbetuigingen te sturen aan alle aanwezigen van de uitvaart. Hierbij kunt u denken aan bedanktesten of gedichten in de vorm van een kaartje. De uitvaartverzorger helpt u graag met een persoonlijke dankbetuiging.

Herinneringen moeten gekoesterd worden

Een steen of urn zijn niet de enigste mogelijkheden die u kunt kiezen wanneer we het hebben over herinneringsvormen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de as van de overledene te laten verwerken in een sieraad of sculptuur. De uitvaartverzorger zal verschillende mogelijkheden met u bespreken.

Vereniging Yarden

Zoekt u naar steun na de uitvaart dan heeft Yarden een goede oplossing. Vereniging Yarden is een organisatie met vrijwilligers die met u willen praten over het overlijden en verlies en lotgenoten met elkaar in contact te brengen.

Groepen mensen die met verliezen te maken hebben gehad worden bij elkaar gebracht, voor veel mensen een extra steunpost. U kunt denken aan lezingen tot themadagen, er is voor ieder een perfecte gelegenheid om samen te rouwen.

De uitvaartverzorgers van Yarden

Wanneer u te maken krijgt met een uitvaart komt er enorm veel op u en uw nabestaanden af. In de week van de uitvaart moeten er enorm veel zaken geregeld worden, zaken waar u zichzelf niet mee bezig wilt houden in een emotionele periode. Bij Yarden lossen ze dit probleem op door middel van een uitvaartverzorger, erg betrokken en klaar om u volledig te ondersteunen voor het regelen van de uitvaart.

Wat doen de uitvaartverzorgers van Yarden?

De uitvaartverzorgers van Yarden ondersteunen u volledig met alle zaken die komen kijken bij het regelen van een persoonlijke en geschikte uitvaart voor uw dierbare. Door jarenlange ervaring kunnen zij u ondersteunen met oplossingen en ideeën, bovendien dienen zij ook als uitlaatklep, u kunt alles met ze bespreken.

Veel mensen hebben een sterke behoefte aan een luisterend oor omdat ze de rest van de nabestaanden niet willen belasten. Tevens zijn uitvaartverzorgers helemaal op de hoogte van lokale gebruiken en mogelijkheden.

Wat nemen de uitvaartverzorgers van u over?

De ervaringsrijke uitvaartverzorgers van Yarden zorgen ervoor dat alle praktische zaken rondom de uitvaart geregeld worden. Zij zorgen voor een goede communicatie tussen het rouwcentrum of crematorium en ook zij nemen flink wat praktische zaken uit handen. Hieronder kunt u zien welke zaken de uitvaartverzorger daadwerkelijk van u over neemt, zo kunt u rustig rouwen en een waardig afscheid nemen.

 • Wensen en behoeften van de nabestaanden in actie zetten
 • Een goede nazorg na de uitvaart voor alle nabestaanden
 • Het regelen van de gehele uitvaartdienst
 • Verzorging van het lichaam
 • Het bij elkaar vinden van gepaste uitvaartmuziek
 • Realisatie van bloemstukken en boeketten
 • Realisatie van een koffie en thee tafel

Afhandeling van het papierwerk, zowel vooraf als achteraf

Hebt u de behoefte om enkele zaken zelf te regelen dan is dit natuurlijk altijd mogelijk, Yarden vindt het erg belangrijk dat de nabestaanden de controle blijven behouden. Het voornaamste doel van een uitvaartverzorger is het afhandelen van praktische zaken waar nabestaanden vaak niet mee bezig willen zijn in een periode van emotie en afscheid. Bij Yarden wordt alles afgesteld op uw behoeften en wensen, voor een waardig en persoonlijk afscheid.

Bereken en vergelijk alle Yarden uitvaartverzekeringen

Het is daarom handig om voordien enige wensen vast te hebben liggen, zodat u een schatting kunt doen van de te verwachten kosten voor uw uitvaart. Deze berekening is op de website van Yarden heel gemakkelijk te doen. Vind jij Yarden een te dure uitvaartverzekeraar? Vergelijk ze met andere uitvaartverzekeraars en ga voor de goedkoopste.

Nadat u uw geboortedatum hebt opgegeven, krijgt u een keus voor welk bedrag u wilt verzekeren. Er zijn drie standaard bedragen waaruit gekozen kan worden: € 5.000,-, € 8.000,- of € 11.000,-. Maar het is ook mogelijk om zelf een bedrag tot maximaal € 20.000,- in te geven, waarvoor u zichzelf wilt verzekeren.

3 mogelijkheden bij Yarden uitvaartverzekeringen

Daarna heeft u de keuze hoe u dit bedrag uitgekeerd wilt krijgen. Er zijn hier drie mogelijkheden voor. De meest gebruikte manier is de combinatieverzekering. Hierbij kunt u het door uw gekozen bedrag laten verdelen in twee delen.

Een deel is dan het zogenaamde natura gedeelte, waarbij Yarden de uitvaart regelt, zodat de nabestaanden over de belangrijkste zaken die geregeld moeten worden geen omkijken hebben. Het andere gedeelte is een geldbedrag die de nabestaanden naar eigen keuze kunnen besteden. Zit u momenteel bij een andere verzekeraar en wilt u overstappen? Lees u hier goed over in, het kan namelijk zijn dat u er flink op achteruit gaat.

Volledige bedrag uitbetalen

Een andere mogelijkheid is om het gekozen bedrag volledig uit te betalen aan de nabestaanden. Zij kunnen dan zelf bepalen hoe zij dit bedrag besteden. Het is zelfs mogelijk om dit bedrag voor iets geheel anders te besteden in plaats van een crematie of begrafenis.

Het is wel zo, dat wanneer de nabestaanden het uitbesteden aan Yarden, het budget met 10% wordt verhoogd. Bij deze verzekering is het ook mogelijk dat de overledene bij leven nog van dit bedrag kan genieten, wanneer hij terminaal ziek is.

Wanneer het verzekerde bedrag hoog genoeg is, kan hij nog voor overlijden een voorschot op het verzekerde bedrag uitgekeerd krijgen. Dan is er nog een keuze om alleen diensten af te nemen.

Geen vrij te besteden bedrag

Er wordt geen vrij te besteden bedrag uitgekeerd, maar de nabestaanden maken alleen gebruik van de diensten met betrekking tot de crematie of begrafenis. Ook hier geldt, dat wanneer de nabestaanden dit uitbesteden aan Yarden, het budget met 10% verhoogd wordt. Tevens is het ook mogelijk om uw keuze aan te passen of uit te breiden

Een andere uitvaartondernemer kiezen

Wanneer de nabestaanden ervoor kiezen om naar een andere uitvaartondernemer te gaan, dan zal Yarden op basis van de nota’s het bedrag rechtstreeks naar hen overmaken. Zo kan toch nog op elke manier het gewenste afscheid verkregen worden met een Yarden uitvaartverzekering, maar het regelen hiervan bij een andere onderneming.

Premie uitvaartverzekering Yarden

De te betalen premie voor een Yarden uitvaartverzekering is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde. Ook is het mogelijk om meerdere personen te verzekeren op één polis.

Ook op het gebied van de premie hebben verzekerden alle keuze. Hoewel het zo is dat de premie jaarlijkse wordt geïndexeerd, is het ook mogelijk, om hiervan af te zien. Houd er dan wel rekening mee dat u na verloop van enkele jaren niet voldoende verzekerd bent, waardoor het verzekerde bedrag niet alles meer dekt en uw nabestaanden alsnog met kosten komen te zitten. Ook is het mogelijk om indexatie tijdens de looptijd stop te zetten.

De looptijd en premiebetaling regelen bij Yarden

Ook is het voor verzekerden mogelijk om de looptijd van hun Yarden uitvaartverzekering te bepalen. De verzekerde kan kiezen tot welke leeftijd of hoelang hij premie wil betalen.

Hij kan kiezen om te stoppen met premiebetaling op zijn 65e jaar of zijn 85e jaar, maar een looptijd afspreken van 10, 20 of 30 jaar is ook mogelijk. Heeft u een groot bedrag ineens over, dan kan het voordelig zijn om een éénmalig bedrag te betalen. U betaald uiteindelijk maar ongeveer 1/3 van het verzekerde bedrag en u heeft geen omkijken meer naar uw uitvaartverzekering.

Overige diensten van Yarden uitvaartverzekeringen

Als vereniging biedt Yarden nog allerlei extra diensten aan. Zo is het mogelijk om een afspraak te maken met een uitvaartconsulent, waarmee u al uw wensen kunt bespreken. De uitvaartconsulent is volledig op de hoogte van de diensten die Yarden levert en kan u daarbij adviseren. Tevens is het mogelijk om al uw wensen bij Yarden vast te leggen in een uitvaartwensenformulier.