Uitvaart vergelijken zonder gedoe? Geregeld in 3 minuten.

Altijd 100% onafhankelijk uitvaart kosten berekenen, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak je gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Op 1 centrale plaats uitvaartpolissen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartpolis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Uitvaart

Hoe ziet een uitvaart er uit?

Zoals gezegd, de uitvaart is en blijft geen leuk onderwerp om over na te denken. Maar toch is goed om stil te staan bij “de laatste reis”. Er zijn namelijk allerlei soorten vragen zoals wordt het begraven of cremeren? Wel of geen afscheid of afscheidsplechtigheid? In de praktijk heeft men allerlei verschillende wensen als het op de uitvaart aankomt. Ieder wil het op zijn eigen manier doen. 

Moeilijke beslissingen bij het regelen van een uitvaart

Het is een feit dat moeilijke beslissingen het moeilijkst te nemen zijn op een emotioneel moment. Om de laatste wensen zo goed mogelijk te kunnen vervullen, willen steeds meer mensen graag zekerheid. Zo moet de uitvaart vooraf goed geregeld zijn en moeten er allerlei zaken worden vastgelegd. 

De kosten van een uitvaart

Als iemand is overledene spelen voor de nabestaanden meestal sterke emoties een rol. U kunt daardoor het gevoel krijgen dat u de overledene een dure uitvaart moet geven. Een mooie uitvaart, hoeft echter niet duurder te zijn dan noodzakelijk. Wat kost een uitvaart dan precies?

Kijk eens bij een van de bekende verzekeringsmaatschappijen

Kijkt u eens bij een bekende verzekeringsmaatschappij wat een betaalbare uitvaart tegenwoordig kost en hoe u zich het beste kunt verzekeren, zonder dat u uw leven lang te veel betaalt. Sommige verzekeringen keren namelijk een geldbedrag uit aan uw nabestaanden, waarmee de nabestaanden zelf de uitvaart kunnen regelen

Uitvaart regelen

U moet een uitvaart regelen. Er komt veel op je af. Waar moeten beslissingen over genomen worden, wat regelt de verzekeraar voor je, wat kun je zelf doen en hoe kunt u het beste ondersteund worden tijdens het gehele proces

U wilt natuurlijk zoveel mogelijk recht doen

Natuurlijk wil je een uitvaart regelen die zoveel mogelijk recht doet aan de wensen die je overleden dierbare had. Misschien staan die ergens op papier, misschien ook niet.

Uitvaartverzorgers ontzorgen u van vrijwel alles

Onze uitvaartverzorgers helpen je hoe dan ook om een mooi en persoonlijk afscheid vorm te geven en nemen je zoveel mogelijk zorgen uit handen. Zo kunnen jij en de overige nabestaanden alle aandacht richten op het afscheid en het verwerken van het verlies.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Uitvaartverzorging

De dood van een dierbare is altijd een emotionele gebeurtenis in het leven van de nabestaanden. In de dagen na een overlijden dient er veel te worden geregeld. Het is voor de nabestaanden dan ook een hele geruststelling als de volledige uitvaartverzorging en begrafenis of crematie op een gepaste, persoonlijke wijze wordt uitgevoerd. Dit kan ook nodig zijn in moeilijke situaties als iemand bijvoorbeeld in het buitenland komt te overlijden.

Ervaring en kennis bij uitvaartverzorging

Het is dan erg fijn om terug te kunnen vallen op de kennis en ervaring die verzekeringsmaatschappijen hebben. Zij kunnen u niet alleen helpen met praktische zaken, maar wij geven u ook graag mogelijkheden, rust en gelegenheid om een persoonlijke invulling te geven aan de uitvaart. Dat is waar het uiteindelijk om draait.

Persoonlijke wensen, en een persoonlijk gesprek

Vaak is het zo dat de uitvaart vooraf geheel naar persoonlijke wens wordt besproken en vastgelegd. Zo weet u als nabestaande direct waar u aan toe bent, en kunt u met een gerust hart afscheid nemen van uw geliefde.

Veel verzekeraars willen graag een persoonlijk gesprek met u om uw wensen te kunnen vastleggen in een persoonlijke inschrijving in het inschrijvingenregister van uitvaart verzekeringen.

uitvaart

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.

Een duidelijke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles.”

 

Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie.”

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Hoe werkt het uitvaartkosten vergelijken precies?

Aangezien er grote premieverschillen kunnen ontstaan tussen alle verzekeraars, raden wij u aan om uw uitvaartverzekering te vergelijken voordat u deze afsluit. Vaak kijken mensen alleen naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Maar dit is zeker niet het belangrijkste. U kunt beter een verzekering kiezen die het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige en goedkope uitvaartverzekering of een zeer uitgebreide verzekering waarbij het verschil vaak zit in het uit te keren bedrag of in de mate waarin de uitvaart wordt verzorgd. Een voordelige uitvaartverzekering vergelijken kost u een klein beetje tijd, maar het bespaart u nu meteen en over de gehele looptijd van uw uitvaartpolis honderden euro’s. Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Ook deze premies kunt u op onze website vergelijken.

Uitvaartkosten berekenen

Uitvaart kosten

U vraagt zich nu natuurlijk af, wat zijn de kosten van een uitvaart? De kosten voor een uitvaart in Nederland zijn gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 euro, dit is afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

De uitvaartkosten op de lange termijn

De kosten voor een begrafenis zijn op de lange termijn duurder dan de kosten voor een crematie en ook de gemeente waar uw uitvaart zal plaatsvinden is bepalend voor de kosten van de uitvaart.

Vergelijken om tot de beste prijs/kwaliteit verhouding te komen

De ene uitvaartverzekering zal goedkoper zijn dan de andere dus als u een verzekering gaat afsluiten dan zult u eerst de uitvaartverzekeringen moeten vergelijken.

U heeft de uitvaartkosten grotendeels zelf in de hand

U heeft de kosten voor uw uitvaart voor een groot deel zelf in de hand. Hoe meer uitvaartwensen u heeft hoe hoger de uitvaartkosten zullen zijn. U kunt online uw uitvaartkosten berekenen.

Hoe bereken je de kosten

Voor het berekenen van de uitvaartkosten heb je niet veel kennis nodig. In principe kun je snel een proefberekening maken met de tool op deze pagina.

Bereken zelf uw uitvaartkosten

Ook kun je uiteraard zelf een optelsom maken. Het is handig om te weten dat de uitvaartkosten van een gemiddelde sobere crematie rond de 5000 Euro liggen. Wil je in Nederland worden begraven?

Dan moet je denken aan uitvaartkosten rond de 7000 Euro. Met deze som worden de basisbehoeften gedekt van de uitvaart.

Voorbeelden van basisbehoeften bij een uitvaart

Voorbeelden hiervan zijn de uitvaartverzorging, het vervoer, de koffie bij de ontvangst en het opbaren van de overledene (indien gewenst).

Uiteraard kun je zelf ook bepaalde wensen toevoegen die moeten worden uitgevoerd. Natuurlijk zitten hier wel additionele uitvaartkosten aan vast.

Wanneer een dierbare komt te overlijden, is het belangrijk dat u de gasten van de uitvaart zo snel mogelijk op de hoogte stelt.

Een overlijdensadvertentie per post, krant of online

Dit kan via een rouwkaart per post en via een overlijdensadvertentie in de krant. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat kennissen en vrienden worden ingelicht via social media.

Speciale wensen voor uw rouwkaart

Vindt u het lastig om een passende tekst te vinden voor de rouwadvertentie? Standaard wordt informatie vermeld als de datum waarop en de plaats waar de uitvaart plaatsvindt. Ook kunnen er nog speciale wensen op worden gezet. Een rouwkaart zorgt voor een goede rouwverwerking.

De tool maakt een globale berekening omdat het bedrag wat er nu uit komt over 30 jaar niet meer hetzelfde zal zijn. De kosten van een gemiddelde uitvaart stijgen jaarlijks met enkele procenten. Het is daarom altijd verstandig om een uitvaartverzekering met indexatie af te sluiten. Hiermee bent u nooit onderverzekerd.

Wist u dat 7 op de 10 Nederlanders een uitvaartverzekering heeft? Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.

Goedkope uitvaart

Een uitvaart naar uw wens maar niet te duur, dat is wat we van veel mensen horen. Een goedkope uitvaart die alleen goedkoop is in de financiële zin, en net zo stijlvol en respectvol als een duurdere.

Alles is mogelijk, ook bij een goedkope uitvaart

Of u nu kiest voor een goedkope crematie of een goedkope begrafenis, alles is mogelijk. Bekijk onderstaande pakketten en u krijgt een duidelijk beeld van wat u kunt verwachten voor welke prijs. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee en helpt u waar u dat wilt.

Professionele ondersteuning, ook bij de goedkopere uitvaart

Een dierbare verliezen is altijd heel verdrietig. Al die emoties vergen veel energie, terwijl juist nu veel geregeld moet worden. Op het moment dat u een mooi passend afscheid wilt organiseren, is de persoonlijke, respectvolle ondersteuning van een professionel heel prettig

Bespaar kosten op de uitvaart op bloemen & auto

Wanneer u zelf geen auto heeft kunt u misschien met iemand anders meerijden, vervoer is namelijk erg duur. Een bloemstuk is duur omdat het maken hiervan arbeidsintensief is. Een los boeket is dan veel goedkoper. Zelf een boeket maken is heel persoonlijk en nog goedkoper. Ook linten kunnen een bloemstuk onnodig duurder maken.

Waar kunt u kosten op besparen?

Als u een uitvaart goedkoop wilt houden doet u er verstandig aan om veel extra’s weg te laten. Dingen die gemakkelijk vervangen kunnen worden zijn:

 • Dure bloemstukken
 • Dure kist
 • Koffietafel door het uitvaart bedrijf geregeld
 • Lunch door de uitvaart branche geregeld
 • Extra tijd in een aula doorbrengen
 • Rouwadvertenties
 • Volgauto’s
 • Dragers van de kist door het uitvaart bedrijf geregeld
 • Rouwkaarten als drukwerk
 • Overig

Kosten na de uitvaart

Na de uitvaart gaat de familie vaak informeel uit eten. Wanneer het om een grote familie gaat kan dit aardig in de papieren lopen. Een suggestie is gebruik maken van een cateraar. Of met elkaar voor een maaltijd te zorgen. Er zijn allerlei manieren mogeljk om de kosten zo laag mogelijk te houden. U kunt ook kiezen voor een duurzame uitvaart, dit kost vaak wel wat meer.

Keuze begraven of crematie

De keuze voor begraven wordt vaak gemaakt op emotionele gronden. Het is gebruikelijk in de familie, een begrafenis betekent een plek om naar toe te gaan. Maar begraven is duurder, niet in de laatste plaats door de grafsteen maar ook door lokale grafkosten die kunnen verschillen. Denk dus goed na over deze keuze bij het kiezen van een begrafenisverzekering

Een rouwadvertentie wordt ook steeds vaker online verspreid. Denkt u bijvoorbeeld aan het plaatsen van een bericht op social media of op bepaalde herdenkingssites.

Een rouwadvertentie online plaatsen

Ook kunt u op de website Sterrenhemel een ster plaatsen voor uw overleden dierbare. Deze ster kunt u vervolgens met uw familie en/of vrienden delen op Facebook of Twitter.

Een rouwadvertentie of overlijdensadvertentie is van belang

Een overlijden brengt veel verdriet en het regelen van de uitvaart geeft drukte. Het kan zijn dat u hierdoor iemand vergeet uit te nodigen voor de plechtigheid. 

Uitvaart vergelijken in 3 simpele stappen

 

1

Denk na over het verzekerde bedrag en of u een gezinslid wilt meeverzekeren.

2

Vul uw geboortedatum en eventuele gezondheidsvragen in.

3

Vergelijk de prijzen, maar vul indien gevraagd de aanvullende gegevens om 100% zeker te zijn van uw premie.

Wat kost een crematie?

De kostenposten van een uitvaart

Wat kost cremeren en wat kost een eenvoudige crematie in Nederland in 2018? Een eenvoudige crematie kost in Nederland al snel zo’n 7000 euro. Hiervoor krijgt u dan een crematie zonder bijvoorbeeld een rouwadvertentie in een krant. Een rouwadvertentie kost namelijk al snel 1000 euro. Uiteraard kunt u bij een eenvoudige crematie zelf bepalen onderdelen u wilt toevoegen aan de crematie. Zo bepaald u zelf de kosten van de crematie.

Crematiekosten

De kosten van een crematie zijn lager dan de kosten die een begrafenis met zich meebrengt. Bij een begrafenis zijn er grafkosten en wordt vaak voor een duurdere kist gekozen. Bekijk hier een volledig overzicht van de kosten van een uitvaart.

Voor iedere uitvaart zijn een aantal basiskosten, of u kiest voor een begrafenis of crematie maakt voor die kosten niets uit. In de basiskosten zijn de diensten van de uitvaartverzorger opgenomen, de verzorging van de overledene en de kist. Basiskosten liggen gemiddeld tussen de 2.200 en 3.000 euro, maar er zijn plaatselijk grote prijsverschillen.

kosten crematie

"Het berekenen van de uitvaartkosten was heel eenvoudig. Ik heb in 10 minuten de perfecte uitvaartverzekering gevonden."

"Ik heb in een relatief korte tijd een goede uitvaartpolis gevonden. Tot nu toe is alles goed verlopen, maar ik hoop de polis niet nodig te hebben"

"Het vinden van de juiste overlijdens risicoverzekering was nogal een gedoe. Dit kwam deels door mijn persoonlijke gezondheid. Toch heeft het vergelijken en de geboden informatie mij goed geholpen in het hele proces."

"Je kunt heel makkelijk offertes vergelijken na het gebruiken van de uitvaartkosten berekening op jullie website. Dat was wel nodig want door de specifieke wensen van mijn vrouw was het soms lastig om de juiste keuze te maken. Uiteindelijk is het prima gelukt."

DELA uitvaart

Wat regelt DELA allemaal?

 • Met de dienstenverzekering regelt en verzorgt DELA je uitvaart. De uitvaartverzekering van DELA bestaat uit een Dienstenverzekering en een aanvullend vrij te besteden geldbedrag. Met de Dienstenverzekering zijn de basiszaken van je uitvaart goed geregeld. Denk aan bijvoorbeeld het vervoer en de opbaring van de overledene. Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 609 voor aanvullende wensen.
 • Met de geldverzekering verzeker je alleen een geldbedrag. Met deze uitvaartverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Hiermee kunnen alle kosten van de uitvaart betaald worden.

Yarden uitvaart

Wat regelt Yarden?

Met een uitvaartverzekering zorgt u dat de kosten voor uw uitvaart geheel of gedeeltelijk zijn gedekt. Als u overlijdt, wilt u dat uw nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen. Met een uitvaartverzekering heeft u de zekerheid dat uw nabestaanden zich geen zorgen maken over uw uitvaartkosten. U kiest bij Yarden zelf hoe het bedrag wordt uitgekeerd.

 • U kiest ervoor om het verzekerd bedrag uit te laten keren in geld
 • U laat Yarden de kosten van uw uitvaart betalen aan de hand van facturen
 • U kiest voor een combinatie van beiden

Als u een uitvaartverzekering afsluit, kunt u zelf de looptijd bepalen en het bedrag waarvoor u zich verzekert. De premie is afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Monuta uitvaart

Wie is Monuta?

Monuta staat als uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar bekend als een grote steun bij ieder afscheid. De missie van Monuta is duidelijk. De missie luidt: “Om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken.”

Na het overlijden van een dierbare komt vaak veel op nabestaanden af. In korte tijd moet de gehele uitvaart geregeld worden. Monuta zorgt er voor dat er veel uit handen genomen wordt en helpt u bij het regelen van de uitvaart.

Een van de eerste keuzes die vaak gemaakt moeten worden het overlijden van de dierbare is de keuze voor een crematie of begrafenis. Het is namelijk zo dat deze keuze grotendeels bepaalt wat de hoogte is van de totale uitvaartkosten.

Ardanta uitvaart

Wat doet Ardanta precies?

Helpen door te doen. Daar staat Ardanta precies voor. De uitvaartverzekeraar wil dan ook meer zijn als alle andere verzekeraars. Ardanta helpt u met het maken van bewuste keuzes rond het overlijden van een dierbare en geeft u antwoord op praktische vragen. Aan u en uw naasten. Nu én straks als het nodig is.

Het leven. Daar praat u vaak makkelijker dan over de dood. Toch weet ook u dat doodgaan ook bij het leven hoort. Dat maakt het nog steeds geen eenvoudiger onderwerp.Toch is het wel goed om tijdens uw leven al eens over de dood na te denken. Dat geeft rust & ruimte.

Nuvema uitvaart

Wat doet Nuvema precies?

Bij Nuvema staat een uitvaartverzekering altijd in het teken van de uitvaartwensen, lokale kosten en eventuele regionale gebruiken. Nuvema wil iedere klant met een gerust hart het rouwproces in laten gaan. Uw nabestaanden moeten natuurlijk geen zorgen hebben over de bijkomende kosten. Sinds de super positieve review van de Consumentenbond is de positie van Nuvema de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden.

Nuvema heeft een makkelijke werkwijze. U kunt de verzekering afsluiten via het internet, of u kunt een verzekering afsluiten door een adviseur te nemen. Daar zijn wel kosten aan verbonden, een adviesgesprek kost u 29 euro per adviesgesprek. Als u via internet afsluit, bepaalt u zelf of u een uitvaartverzekering nodig heeft en voor hoeveel. Daar zijn geen advieskosten aan verbonden

Vergelijken uitvaart

Vind direct de uitvaartverzekeraar die bij uw wensen past. Geen gedoe, onafhankelijk en een duidelijk overzicht van de beste uitvaartpolissen.

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 8,01

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij keuze voor      Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen gedurende de looptijd aan te passen

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,14

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste uitvaartverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,73

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 64,00 eenmalige kosten

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,73

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,73

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Distributiekosten zitten verwerkt in de premie

Vrije keuze uitvaartverzorging

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Verzekerd Bedrag

7.314

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,72

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 46,00 distributiekosten

Vrije keuze uitvaartverzorging

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1988 (30 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 14 december 2018

Onze blogs met extra inzichten voor u

Een uitvaart wordt steeds duurder

Zoals we tegenwoordig wel gewend zijn, wordt alles steeds duurder. Zo ook uitvaarten. Dit heeft met meerdere zaken te maken en kan ervoor zorgen dat uw uitvaartverzekering niet meer is wat u dacht dat het was. Mocht u nu een uitvaartverzekering hebben, die u al een...

Denk tijdig aan uw grafrechten

Het mag misschien raar klinken, maar ook nadat u overleden bent neem u nog steeds ruimte in beslag. Dit mag dan niet meer uw probleem zijn, maar u kan veel moeite besparen door alvast over u grafrechten na te denken. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden nog voor...

Een uitvaartspeech houden, hoe moet het?

Bijna elke uitvaart wordt het gedaan, het geven van een uitvaartspeech. Voor de meeste mensen is dit moeilijk, en vergt veel emotionele kracht. Het is daarom verstandig om van te voren er over na te denken wat u wilt zeggen. Omdat u natuurlijk goed voor de dag wilt...

Resomeren | Lees Er Hier Alles Over

Tegenwoordig kun je niet alleen meer een begrafenis of een crematie houden als u bent overleden, maar zijn er ook nog andere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is resomeren. Op deze manier wordt u lichaam niet verbrandt of begraven, maar ontbonden door water....

Verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht, is een verklaring die wordt opgemaakt door een notaris. Hierin vermeldt hij, na controle van de gegevens, wie er overleden is, of diegene een testament heeft opgemaakt en wat er in het testament staat. Daarnaast verklaart hij wie er...

Welke uitvaartondernemer moet je nou kiezen?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is. De uitvaart is een...

Hoe Werkt De Verdeling Van De Erfenis?

In deze periode is het voor nabestaanden en mensen in omgeving lastig om te denken aan bijzaken zoals bijvoorbeeld de erfenis. Toch zijn het dingen die geregeld moeten worden, mensen hechten soms veel waarden aan spullen van overledene, en in sommige gevallen wilde...

Uitvaartverzorger, wat doet het?

Een uitvaartverzorger is een persoon alle zaken rondom de uitvaart en de uitvaart zelf verzorgt. Hierdoor neemt hij deze taken weg van de familie. Bij de uitvaart zal hij rekening houden met de persoonlijke wensen van de nabestaanden en de overleden persoon. Denk...

Leningen Na Overlijden | Kom Alles Hierover Te Weten!

Het komt regelmatig voor dat er iemand komt te overlijden en dat er nog lopende leningen zijn. Maar wat gebeurt er precies met deze leningen na het overlijden en welke regels gelden er precies? We kunnen u in ieder geval melden dat de regels per lening verschillen en...

Rouwkaart maken, waar moet ik op letten?

Veel mensen hebben in deze periode helemaal geen geen zin of energie om dit soort dingen te regelen, toch is het schrijven van een rouwkaart of overlijdensbericht iets waar veel mensen voor kiezen. Rouwkaarten worden gebruikt om nabestaanden, kennissen en eventueel...