EEN UITVAARTVERZEKERING, ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ

Het hebben van een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht, het is een verzekering die enorm veel kopzorgen van je afneemt die te maken hebben met je eigen uitvaart of die van je dierbaren.  

Ben je vermogend? Dan is een uitvaartverzekering niet echt noodzakelijk, maar de toekomst is nooit zeker en daarom lijkt het ons toch verstandig om te denken aan een uitvaartverzekering.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Wat zijn nu de echte voordelen van het hebben van een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering zijn niet het gezelligste onderwerp om over te spreken maar helaas wel op iedereen van toepassing, vroeg of laat krijgen we ermee te maken. Wel weten wij zeker dat u het liefst de goedkoopste uitvaartverzekering met gunstige voorwaarden kiest.

Wanneer men jong is denkt zij niet na over dergelijke uitvaartverzekeringen, wat natuurlijk ook niet heel gek is. Wel kan het zo zijn dat er op jonge leeftijd iets gebeurt, dan is het fijn om een bedrag overhandigd te krijgen vanuit de uitvaartverzekeraar. Maak een weloverwogen keuze want overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar kan financieel nog wel eens nadelig zijn.

Een voordeel van de uitvaartverzekering is dan ook dat er meteen geld beschikbaar wordt gesteld bij het moment van overlijden. Dit ontzorgt de nabestaanden enorm en helpt hen beter door het rouwproces. Wil je meteen een uitvaartpolis vergelijken? Kijk dan snel onder aan dit artikel.

uitvaartverzekering afsluiten voordelen
uitvaartverzekering afsluiten

Zelf sparen voor je uitvaart in plaats van een uitvaartverzekering

Waarschijnlijk komt er bij heel veel mensen dezelfde vraag op, kan ik niet gewoon beter zelf voor mijn uitvaart wat aan de kant leggen?

Zelf geld aan de kant zetten is natuurlijk altijd een optie en niet verboden bij wet, hierbij loop je natuurlijk wel het risico dat je niet genoeg kapitaal hebt bij het overlijden op jongere leeftijd. Hierbij vinden veel mensen het lastig om van dit aan de kant gezette geld af te blijven.

Het grote financiële voordeel van het hebben van een uitvaartverzekering is dat er niks aan belasting betaald hoeft te worden tot een bedrag van € 6.859,-. In principe kunt u dan beter kiezen voor een uitvaartverzekering i.p.v. het zelf aan de kant leggen. Lees jezelf dus goed in als je kiest voor zelf sparen.

Zo zijn er vele uitvaartverzekeraars die je hiermee willen helpen zoals: Yarden, DELA, Monuta of Ardanta.

Minder premie, meer uitbetaald krijgen door je uitvaartverzekering

Als je uiteindelijk toch hebt gekozen voor een uitvaartverzekering na een goede vergelijking gemaakt te hebben op uitvaartpolis-online.com dan betaal je in principe minder premie dan dat je uiteindelijk uitbetaald krijgt.

Dit is zelf makkelijk te berekenen door het maandbedrag te pakken en deze te vermenigvuldigen met het aantal maanden jaren waarvoor je de uitvaartverzekering hebt afgesloten. In veel gevallen is dit bedrag lager dan dat er uit eindelijk wordt uitgekeerd, een financiële meevaller. Let wel goed op de premieverschillen van verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen.

De belangrijkste reden van het hebben van een uitvaartverzekering is het ontzorgen van de nabestaanden. Denk hierbij aan zorgen als kosten en het organiseren van de uitvaart. Dit neemt natuurlijk veel stress en tijd met zich mee in een periode waarin dit niet gewenst is. Heb jij ooit gehoord van een kapitaal uitvaartverzekering en haar voordelen? Dan kan de link perfect voor jou zijn, hier worden alle voordelen en nadelen besproken

afsluiten uitvaartverzekering
voordelen afsluiten uitvaartverzekering

Voordelen van een uitvaartverzekering op een rijtje:

  • Vrijwel directe uitkering aan de nabestaanden
  • Minder betalen, meer krijgen
  • Nabestaanden ontzorgen
  • Jezelf ontzorgen
  • Belastingaftrek tot een bedrag van € 6.859,-
  • Kosten bij jong overlijden liggen bij de uitvaartverzekeraar

Wat vinden wij van een uitvaartverzekering?

Wij zijn van mening dat het afsluiten van een uitvaartverzekering alleen maar positief kan zijn. Het wekt een rustige gedachte bij mensen op. Dit heeft vaak te maken met het ontzorgen van de nabestaanden. Wil je meer weten over uitvaartverzekering? Lees hier dan nog meer in de informatiegids.

Wij zijn ook erg te spreken over de rituele begeleidingen die uitvaartverzekeraars aanbieden. Personen die bijvoorbeeld de wens hebben om in het buitenland begraven of gecremeerd te worden hebben veel baat bij het kiezen voor een uitvaartverzekering.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op