Waar moet je allemaal op letten als je een BKR Registratie hebt en een uitvaartverzekering wil afsluiten? Lees onze gids en kom alles te weten over dit belangrijke onderwerp.

BKR registratie en uitvaartverzekering

Als u een BKR-registratie heeft, dan kan dit gevolgen hebben voor u. U kunt dan bijvoorbeeld niet zomaar abonnementen of verzekering afsluiten. Maar hoe verhoudt zich dit tot een uitvaartverzekering. Kunt u dan nog wel een uitvaartverzekering afsluiten?

Dit is nog wel mogelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden dan.Wat houdt een BKR-registratie in? Op het moment dat u een lening afsluit van meer als 250 euro, of een hypotheek krijgt u een BKR-registratie achter uw naam.

BKR is niet van toepassing op uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering afsluiten met een BKR registratie is geen enkel probleem. Een uitvaartverzekeraar heeft namelijk geen inzicht in de gegevens van het BKR omdat deze organisaties geen toegang hebben tot de data. Verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden hebben geen zorgplicht op het gebied van kredieten of leningen.

Geen acceptatieplicht

Uitvaartverzekeraars hebben echter geen acceptatieplicht. Dat heeft gelukkig niks te maken met een BKR registratie. Het ontbreken van een acceptatieplicht heeft te maken met zaken zoals de gezondheid. Het BKR is in het leven geroepen om toezicht te houden op het uitgeven van leningen en hypotheken. U kunt op verschillende manier een BKR-registratie achter uw naam krijgen, deze zijn verdeeld in verschillende categorieën.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een uitvaartverzekering met een BKR  registratie.

BKR registratie en verschillende coderingen

Bij het BKR wordt er verschil gemaakt tussen soorten leningen en hoe u deze afbetaalt. Zo kunt u een registratie krijgen, zoals bijvoorbeeld bij een telefoonabonnement. Mocht u deze op tijd betaald hebben, dan krijgt u een positieve registratie.

Dat geldt ook voor hypotheken en leningen, mits u deze netjes op tijd afbetaald. U heeft dan geen reden om uw hier druk over te maken. Krijgt u te maken met een codering, dan is het een ander verhaal.

BKR coderingen

Bij het BKR kunt u verschillende coderingen krijgen, namelijk A1, A2 en een A3 codering. Mocht u een A1 codering hebben, is er in de meeste gevallen niet zo veel aan de hand. U heeft dan bijvoorbeeld een notitie achter uw naam staan omdat er in het verleden een betalingsachterstand is geweest. U kunt dan meestal nog wel een lening of verzekering afsluiten.

Wanneer u te maken krijgt met een A2 codering, hangt het vaak af van uw persoonlijke situatie of u een verzekering of lening kunt afsluiten. Hierbij is er een grotere kans dat uw premie’s iets hoger worden, zodat verzekeraars hiermee hun risico’s willen indekken. Als u een A3 codering heeft, heeft u structureel niet betaalt en willen de meeste verzekeraars vaak geen verzekering afsluiten met u.

Afsluiten van uitvaartverzekering met BKR registratie

Bent u van plan een uitvaartverzekering af te sluiten, en u heeft een BKR-registratie dan is dit geen probleem. Met een codering is dit vaak ook geen probleem en kunt u gewoon verzekering afsluiten. In de meeste gevallen gaat u wel een hogere premie betalen dan normaal.

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het vaak verstandig om te kijken naar verschillende verzekeraars en de verschillende soorten verzekeringen bijvoorbeeld een kapitaalverzekering of een naturaverzekering.

Uitvaartverzekering zonder BKR registratie bekijken

Waardering

8.9 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.2 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,74

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

Kinderen gratis meeverzekeren

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-08-1987 (32 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 18-03-2020
Laatst geüpdatet op