KUNT U EEN UITVAARTVERZEKERING NEMEN TERWIJL U EEN BKR-REGISTRATIE HEEFT?

Als u een BKR-registratie heeft, dan kan dit gevolgen hebben voor u. U kunt dan bijvoorbeeld niet zomaar abonnementen of verzekering afsluiten. Maar hoe verhoudt zich dit tot een uitvaartverzekering. Kunt u dan nog wel een uitvaartverzekering afsluiten?

Dit is nog wel mogelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden dan.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Wat houdt een BKR-registratie in?

 Op het moment dat u een lening afsluit van meer als 250 euro, of een hypotheek krijgt u een BKR-registratie achter uw naam. Het BKR is in het leven geroepen om toezicht te houden op het uitgeven van leningen en hypotheken. U kunt op verschillende manier een BKR-registratie achter uw naam krijgen, deze zijn verdeeld in verschillende categorieën.

Vanaf 1 mei 2017 krijgt u bijvoorbeeld een registratie achter uw naam als een abonnement afsluit met telefoon, terwijl deze telefoon meer als 250 euro waard is. Gebeurt dit, dan heeft u een positieve registratie. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om een negatieve registratie te krijgen, dit kan door betalingsverplichtingen van een lening of hypotheek na te komen.

BKR registratie en verschillende coderingen

Bij het BKR wordt er verschil gemaakt tussen soorten leningen en hoe u deze afbetaalt. Zo kunt u een registratie krijgen, zoals bijvoorbeeld bij een telefoonabonnement. Mocht u deze op tijd betaald hebben, dan krijgt u een positieve registratie.

Dat geldt ook voor hypotheken en leningen, mits u deze netjes op tijd afbetaald. U heeft dan geen reden om uw hier druk over te maken. Krijgt u te maken met een codering, dan is het een ander verhaal.

BKR registratie uitvaartverzekering
bkr aanname uitvaartverzekering

BKR coderingen

Bij het BKR kunt u verschillende coderingen krijgen, namelijk A1, A2 en een A3 codering. Mocht u een A1 codering hebben, is er in de meeste gevallen niet zo veel aan de hand. U heeft dan bijvoorbeeld een notitie achter uw naam staan omdat er in het verleden een betalingsachterstand is geweest. U kunt dan meestal nog wel een lening of verzekering afsluiten.

Wanneer u te maken krijgt met een A2 codering, hangt het vaak af van uw persoonlijke situatie of u een verzekering of lening kunt afsluiten. Hierbij is er een grotere kans dat uw premie’s iets hoger worden, zodat verzekeraars hiermee hun risico’s willen indekken. Als u een A3 codering heeft, heeft u structureel niet betaalt en willen de meeste verzekeraars vaak geen verzekering afsluiten met u.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering

Bent u van plan een uitvaartverzekering af te sluiten, en u heeft een BKR-registratie dan is dit geen probleem. Met een codering is dit vaak ook geen probleem en kunt u gewoon verzekering afsluiten. In de meeste gevallen gaat u wel een hogere premie betalen dan normaal.

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het vaak verstandig om te kijken naar verschillende verzekeraars en de verschillende soorten verzekeringen bijvoorbeeld een kapitaalverzekering of een naturaverzekering.

Verzekeringen vergelijken

Als u van plan bent om verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken, zijn er een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden. Hierbij kijkt u wel vaak naar de prijs, maar dat is vaak van een minder groot belang. U kunt beter kijken naar welke voorwaarden er in de polis staan en welk bedrag er uiteindelijk uitgekeerd gaat worden op moment van overlijden.

Op basis van dat wordt vaak ook de premie uiteindelijk bepaald. Zorg daarom dat u uw voorwaarden goed voor ogen houdt, zodat u een verzekering krijgt die aansluit op uw wensen.

Goed om te weten

Mocht u al een uitvaartverzekering hebben, maar bent u van plan over te stappen? Dit is vaak wel mogelijk, maar dan worden er vaak wel extra kosten gerekend. U dient namelijk uw huidige verzekering af te kopen.

Daarnaast is het slim om te kijken wat voor verzekering u wilt. Bij een kapitaalverzekering krijgt u een vast bedrag uitgekeerd om uw uitvaart te financieren, terwijl bij een naturaverzekering de vooraf afgesproken diensten en producten door de verzekeraar worden betaald.

Uitvaartpolissen vergelijken? Klik dan op de button of op de link om meer informatie te krijgen over vergelijken.

uitvaartverzekering bkr

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op