De uitvaartverzekering en ritueel begeleiding, hoe zit dat precies?

Het kan natuurlijk zijn dat u speciale rituelen wil uitvoeren op de uitvaart. Veel verzekeraars hebben gelukkig oplossingen voor u geregeld zodat een crematie of begrafenis altijd zo persoonlijk mogelijk wordt ingericht. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld een bepaalde toespraak geschreven wil hebben of dat er een speciale afscheidsviering is. Een ritueelbegeleider helpt u bij zulke keuzes door te adviseren bij de keuze van muziek en verdere invulling van de uitvaart. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om uw begrafenis en crematie volledig op maat in te vullen, zorg dat u een uitvaartpolis kiest die hier goed bij past.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

De uitvaartverzekering moet een bepaalde dekking hebben

Of alle kosten van ritueel begeleiding vergoed worden hangt af van de dekking die u gekozen heeft bij de uitvaartverzekering. De hoogte van de uitkering behoort namelijk wel binnen het budget te passen en elke wens heeft een invloed op de totale kosten van de uitvaart.

Indien de kosten niet binnen het budget passen, dan kunnen de nabestaanden ervoor kiezen deze kosten zelf te betalen, je ziet regelmatig dat families samen nog wat geld inleggen om bepaalde wensen te realiseren.

uitvaartverzekering ritueelbegeleiding
ritueelbegeleiding verplicht

Is het verplicht om ritueel begeleiding te nemen bij een uitvaartverzekering?

Nee, het is niet verplicht om deze begeleiding te nemen. U kunt ook zelf de uitvaart persoonlijk op maat maken waardoor u geen extra kosten hoeft te maken voor ritueel begeleiding. U kunt uw uitvaartverzekering dan ook bij verschillende organisaties afsluiten. De bekendste aanbieders van uitvaartverzekeringen zijn de Dela, Yarden, Nuvema & Ardenta.

Kijk goed naar de polis, deze is belangrijk voor de vergoedingen

Het is namelijk zo dat bij een naturapolis producten en diensten worden vergoedt. Een uitvaart kan dan niet geheel persoonlijk op maat worden gemaakt. De kosten van de ritueelbegeleiding zullen bij deze polis ook niet vergoed worden. zorg dat je het volgende leest om de goedkoopste uitvaartverzekering te verkrijgen.

Veel mensen kiezen voor een kapitaalverzekering omdat er in dit geval geld wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. De nabestaanden kunnen vervolgens een bedrag vrij besteden aan een persoonlijke uitvaart.

Het is ook mogelijk dat u een combinatie van beide verzekeringen wil maken. Dat kan bij een combinatieverzekering waarin natura en kapitaal bij elkaar komen. Als u bijvoorbeeld gebruik wil maken van ritueelbegeleiding dan kan er een bedrag uit het kapitaal gedeelte worden gehaald om deze kosten te dekken. Dit is een van de voordelen van een uitvaartverzekering.

Uit onderzoek naar uitvaartverzekeringen kwam het volgende naar voren

De Nibud heeft laatst een onderzoek uitgevoerd naar de verzekering van uitvaartkosten. In meer dan de helft van de gevallen blijkt dat de verzekering niet voldoende is om de kosten te dekken. Dat komt omdat de berekening van de uitvaart te laag is ingeschat, het is dus belangrijk om de kosten van een uitvaart altijd goed door te rekenen.

Een gemiddelde uitvaart kost namelijk al snel 7.500 euro. En de meeste mensen denken dat een uitvaart rond de 6.000 euro kost. Daarbij blijven de kosten van de uitvaart jaarlijks toenemen waardoor het bedrag nog hoger komt te liggen. 

Wist u dat heel veel mensen niet weten hoe de dekking in elkaar zit?

Het komt maar wat vaak voor dat mensen niet precies weten hoe ze gedekt zijn door hun uitvaartverzekering. Het overgrote deel geeft wel aan dat het de nabestaanden absoluut niet met kosten wil opzadelen. Maak gebruik van onze uitvaartcalculator zodat u op de hoogte bent van de kosten voor uw wensen bij een uitvaart.

Heb je keuze gemaakt voor een aanbieder van een uitvaartverzekering en ben je niet helemaal tevreden met bijvoorbeeld je polisvoorwaarden of klantenservice? Dan is het altijd mogelijk om te kiezen voor een overstap naar een andere uitvaartverzekering.

Had je liever een breder pakket gehad waardoor je je uitvaartverzekering aan moet passen? Dit is mogelijk bij de flexibele uitvaartverzekeraars in Nederland, sommige kunnen nog wel een hinder veroorzaken. Lees je om deze goed in en maak een weloverwogen keuze.

uitvaartverzekeringen
verschillende uitvaartverzekeringen

Er is veel verwarring over de verschillende uitvaartverzekeringen

Veel Nederlanders denken dat de overlijdensrisicoverzekering hetzelfde is als de uitvaartverzekering maar dat is niet waar. De ORV zorgt er voor dat inkomensverlies wordt opgevangen zodat er geen problemen zijn met het betalen van de hypotheek of huur. We raden u aan om genoeg geld op uw spaarrekening te zetten, ook na aftrek van zaken als huur, hypotheek of leningen en dergelijke.

U kunt uiteraard ook een uitvaartverzekering nemen om de uitkering bij overlijden vast te zetten maar het is dan erg belangrijk om goed na te denken over de wensen bij uw uitvaart.

Je kunt de uitvaartcalculator gebruiken of diverse uitvaartverzekeraars vergelijken met elkaar om een inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Wil jij meer te weten komen over de uitvaartverzekering? Neem dan eens een kijkje in onze uitvaartverzekering informatiegids!

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.”

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Ongeveer vier vijfde van de Nederlanders hebben een lopende uitvaartverzekering. Waar je vroeger dit nog kon aftrekken van je belasting, is dit sinds 2009 niet meer mogelijk. Ook al is deze mogelijkheid verdwenen, toch kiest een grote meerderheid ervoor om verzekerd...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering