Hoe kun je een uitvaartverzekering kinderen kunt vinden? Lees onze gids om er achter te komen hoe je gezin en partner het beste verzekerd kunnen worden voor de uitvaart.

Uitvaartverzekering voor kind of gezin nodig?

Een uitvaartverzekering kind afsluiten kan best een lastige klus zijn. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om alleen een uitvaartpolis af te sluiten die de uitvaartkosten voor een doodgeboren baby dekt. Alleen als een van de ouders zelf een uitvaartverzekering afsluit is dit mogelijk. Toch gelden er vaak wel voorwaarden aan deze polissen dus het is een goed idee om goed onderzoek te doen naar alle zaken rondom een uitvaartverzekering voor een kind afsluiten.

Mogelijkheden en dubbele dekking

Het is wel mogelijk om een aparte, losse uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten. De premie is erg laag, dat komt omdat de statistische kans van overlijden erg klein is. Het kan zijn dat er bij zaken zoals overlijden voor 18e of 21e levensjaar een dubbele dekking aanwezig is.

Dat betekent dat het verzekerde bedrag van de losse uitvaartverzekering van het kind en het verzekerde bedrag op je eigen polis, waar je kind op meeverzekerd is samen worden opgeteld als dekking.

Uitvaartverzekering baby

Als je zwanger bent denk je niet direct aan een uitvaartverzekering, toch is het wel slim om hier over na te denken. Je kunt een aantal zaken direct goed regelen voor je (ongeboren) zoon of dochter en het is vaak mogelijk om een baby of kind gratis mee te verzekeren als een van de ouders al een polis heeft. Deze gratis dekking van de polis loopt vaak door tot het 18e of 21e levensjaar.

Uitvaartverzekering gezin

Ook is er de mogelijkheid om een uitvaartverzekering voor heel je gezin te regelen, dat maakt het vaak makkelijker omdat je je partner, jezelf en je kinderen direct verzekerd onder een grote polis. Kortom, je gezin en je kind verzekeren kan even wat onderzoek vereisen. Begin direct met het lezen van onze gids en direct alles te weten over de uitvaartverzekering voor een gezin of kind.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

 • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
 • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
 • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van uitvaartverzekering voor je kind.

Hoe werkt uitvaartverzekering kind afsluiten precies?

Het kan natuurlijk zijn dat je een aparte polis wil afsluiten voor je zoon of dochter. Het is dan slim om alle verschillende uitvaartverzekeraars langs elkaar te leggen in een vergelijking. We raden je aan om niet alleen naar de maandelijkse premie te kijken. De volgende zaken zijn ook erg belangrijk in het vinden van de beste uitvaartverzekering alleen voor kind:

 • De looptijd van de premie(Hoe lang moet je premie betalen?)
 • De maximale uitkering
 • Relevante polisvoorwaarden die met kind te maken hebben

Uitvaartverzekering baby afsluiten?

Als we naar de meeste verzekeraars in Nederland kijken kunnen we zien dat een kind vanaf 20 weken zwangerschap tot de eerste 30 a 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd kan worden op de polis. Dit gebeurt vaak automatisch en is volledig kosteloos, je moet er wel rekening mee houden dat de dekking tijdens deze periode niet gelijk is aan de maximale uitkering van je eigen polis.

Over het algemeen kunnen we zien dat de verzekeraar een percentage of vast bedrag uitkeert, deze zijn dan weer gebaseerd op de maximale uitkering die op je eigen polis van toepassing is. Het is slim om de voorwaarden van elke verzekeraar goed door te kijken, elke aanbieder heeft namelijk zijn eigen voorwaarden en regels op het gebied van een uitvaartverzekering baby.

Geboorte

Als de eerste periode na de geboorte, vaak 30 dagen, 60 dagen of 6 maanden voorbij is wordt de dekking  van je baby direct een stuk hoger. Vaak staat deze dan al gelijk aan de eigen dekking. Om in aanmerking te komen voor een uitkering dient het kind wel eerst bijgeschreven te worden op de polis van een van de ouders.

We raden je aan om dit direct te regelen zodra het mogelijk is. De gratis dekking loopt bij veel verzekeraars door tot het 18e of 21e jaar.

Is een doodgeboren kind meeverzekerd?

Een doodgeboren kind is gewoon meeverzekerd voor de kosten van een uitvaart als je 20 of 24 weken zwanger bent geweest. Het kan per verzekeraar verschillen wat de voorwaarden voor deze uitkering zijn, soms moet er bijvoorbeeld tijdig worden aangegeven dat er sprake is van zwangerschap. Het is ook hier weer aan te raden om de polisvoorwaarden goed door te lezen zodra er een kind op komst is.

Kun je een ongeboren baby verzekeren?

Je kunt een ongeboren baby meeverzekeren op de polis van een van de ouders. Er gelden daar echter wel een aantal regels. Als je 24 weken zwanger bent geweest en er gaat iets mis met de ongeboren baby, dat ben je verplicht om het ongeboren kindje te cremeren of begraven. Voor de 24e week is het niet verplicht om dit te doen. Het is niet mogelijk om alleen voor een ongeboren kindje een verzekering af te sluiten, je kunt het kind bijschrijven op een van de polissen van de ouders.

Uitvaartverzekering kind overzetten

Het is mogelijk om de polis van het kind dat 18 of 21 wordt over te zetten naar een andere verzekeraar. Je moet daar wel de uitvaartverzekering voor opzeggen. Ook kun je er voor kiezen om een kind van je eigen polis af te halen, zodra je dit doet wordt de polis van het kind tegen dezelfde dekking overgeheveld. Er moet vanaf dat moment premie worden betaald, maar de kosten zijn laag omdat het kind nog jong is.

Uitvaartverzekering en gezin

Een uitvaartverzekering gezin afsluiten maakt een hoop zaken gemakkelijker. Je staat met het complete gezin op een uitvaartpolis. Dat zorgt er voor dat je gezin in een keer is verzekerd en dat je een centrale uitvaartverzekeraar hebt. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je begint met een uitvaartverzekering gezin vergelijken.

Geen korting voor gezin

Een van de grote denkfouten die veel Nederlanders maken is dat ze korting krijgen op het moment dat het gehele gezin verzekerd wordt. Dat is niet zo, sterker nog als alle gezinsleden zich zelfstandig verzekeren zijn de kosten even hoog als bij een gezinspolis.

Afzonderlijk per gezinslid

In principe is het dus slimmer om voor ieder gezinslid alle polissen te vergelijken. Zo weet je zeker dat ieder persoon in het gezin de beste dekking tegen de beste premie ontvangt.

Er wordt geen korting gegeven omdat de uitvaartverzekering op een aantal factoren wordt samengesteld. Het kan zomaar zijn dat een uitvaartverzekering goedkoop is voor jou, en dat je partner bijna het dubbele betaalt.

Kinderen gratis meeverzekerd bij gezinspolis

Bij een gezinspolis zijn de kinderen gratis meeverzekerd. Het is slim om deze kinderen onder je polis onder te brengen, daardoor krijg je namelijk wel een flinke korting. Bij veel uitvaartverzekeraars is het zelfs mogelijk om je kinderen gratis mee te verzekeren.

 • Het enige wat je daar voor hoeft te regelen is het bijschrijven op de polis. Als jij en je partner allebei een andere uitvaartverzekeraar hebben is het slim om onderzoek te doen naar de beste polis voor je kinderen.
 • Als je bij 2 verschillende uitvaartverzekeraars je kinderen wil meeverzekeren kan het verschillen tot welke leeftijd kinderen gratis meeverzekerd zijn. Soms worden kinderen tot het 18e levensjaar meeverzekerd, en soms tot het 21e levensjaar.

Gezinspolis niet altijd verstandig

Een uitvaartverzekering voor een gezin afsluiten is dus niet altijd verstandig. In sommige gevallen is het veel voordeliger om bij verschillende verzekeraars polissen aan te vragen. Omdat er zoveel factoren bepalen of wat de maandelijkse premie is kun je beter afzonderlijk vergelijken om de beste prijs te betalen.

Uitvaartverzekering gezin, jij en je partner?

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal handige tips en weetjes over uitvaartverzekeringen afsluiten met je partner.

Samen uitvaartverzekering afsluiten

De dood is natuurlijk een lastig onderwerp en niemand wil er graag over praten maar dat wil niet zeggen dat het geen belangrijk onderwerp is, de dood is natuurlijk onvermijdelijk en je kunt je zaakjes maar beter goed geregeld hebben. We raden je in ieder geval aan om goed te overleggen met je partner als je een uitvaartverzekering wil afsluiten want het kan voordelig zijn om samen een uitvaartpolis af te sluiten.

Afgestemd op eigen situatie, wensen en afspraken

Je sluit een uitvaartverzekering namelijk niet echt voor jezelf af maar vooral voor nabestaanden, het is dus belangrijk dat zij weten welke afspraken en dekking je gekozen hebt bij een uitvaartverzekeraar. Als je besluit om samen met je partner een uitvaartverzekering af te sluiten is het natuurlijk een stuk makkelijker omdat je samen onderzoek wat de beste oplossing is voor jullie situatie.

Als je er voor kiest om samen een uitvaartverzekering af te sluiten weet je in ieder geval zeker dat je beide goed verzekerd bent na het overlijden, daarnaast heb je duidelijke afspraken gemaakt wat er precies moet gebeuren als een van jullie twee ter overlijden komt.

Voordelen partner uitvaartverzekering

Een voordeel van samen met je partner een uitvaartverzekering afsluiten is dat er gekozen kan worden voor gezamenlijke opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gedeeld graf wat voor veel partners een belangrijk onderwerp is. Daarbij zit hier natuurlijk ook een kostenvoordeel aan omdat de kosten voor een graf of grafteken gesplitst worden.

Vul uw levensgezel uitvaartverzekering aan

Doorgaans is het zo geregeld dat de helft van deze kosten verdeeld wordt over de polis van beide verzekerden. Het is overigens wel verstandig om de eigen premie dan aan te laten vullen, anders kan het zomaar zijn dat je bij de uitvaart te weinig dekking ontvangt en dat kan zorgen voor hogere kosten na de uitvaart.

Check uw polisvoorwaarden op wensen & behoeften

Als je binnenkort van plan bent om een verzekering met je partner af te sluiten, dan raden we je aan om na te kijken of je huidige uitvaartverzekering nog wel aan uw de voorwaarden voldoet van jezelf en van de wensen van je partner. Je hebt waarschijnlijk een polis die nu vooral toegespitst is op je eigen wensen en dat wil niet zeggen dat de gezamenlijke polis aansluit op dezelfde wensen als je partner.

Scheiding en uw partner uitvaartverzekering

Een andere situatie die wel eens voorkomt is dat partners uit elkaar gaan, hoe is het dan geregeld met de uitvaartverzekering? Veel mensen beslissen om als partners namelijk een gezamenlijke polis te kiezen boven een afzonderlijke, maar wat gebeurt er precies als je uit elkaar gaat?

In principe is dit gelukkig relatief eenvoudig geregeld, op het moment van scheiding wordt de verzekering namelijk in tweeën gesplitst en krijgen beide partners een aparte verzekering toegewezen.

Aan de uitvaartverzekering zelf veranderd in principe niets, je moet er alleen wel rekening mee houden dat de premie aangepast zal worden omdat je niets meer voor de partner betaalt en alleen voor je eigen dekking een maandelijks bedrag afstaat.

We raden je wel aan om de dekking op dat moment een keer goed te controleren, het kan namelijk zijn dat deze door de splitsing van de verzekering niet meer afdoende is voor je eigen specifieke wensen. 

Partner uitvaartverzekering en kortingen

Ook zitten er natuurlijk ook andere voordelen aan het afsluiten van een uitvaartverzekering met je partner. Je krijgt namelijk vaak scherpe kortingen op je polis en het gemak van alles op 1 polis verzekeren heeft een voordeel op een afzonderlijke polis.

Daarbij heb je de mogelijkheid om samen premie te betalen voor je uitvaartverzekering waardoor het niet nodig is om alle maandelijkse betalingen afzonderlijk te controleren. Je zult merken dat veel uitvaartverzekeraars je graag willen helpen bij een verzekering voor jou en je partner zodat je zo min mogelijk hoeft om te kijken naar het geregeld van je polis.

Een win-win situatie

Ook krijg je soms wat extra’s toegewezen van een uitvaartverzekeraar zoals een bijdragen voor een as-sieraad of koffietafel waardoor je uiteindelijk kosten bespaart op je uitvaartkosten.

Een uitvaartverzekering voor partners heeft natuurlijk ook voordelen voor de uitvaartverzekeraar zelf omdat deze de administratie een stuk gemakkelijker kunnen bijhouden dus in principe is het een win-win voor beide partijen

Uitvaartverzekering gezin vergelijken

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

 • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
 • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
 • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
 • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op