Waar moet je allemaal op letten als je een uitvaartverzekering voor ouderen wil afsluiten? Lees onze gids en kom alles te weten over dit belangrijke onderwerp.

Uitvaartverzekering voor ouderen in 2020

Normaliter is het vinden en afsluiten geen moeilijke taak, toch is een goede uitvaartverzekering voor senioren vinden soms een hachelijke taak omdat het met deze doelgroep vaak net iets anders ligt qua voorwaarden en acceptatie. Dat kan lastig zijn maar er zijn gelukkig genoeg opties om toch verzekerd te zijn

Doorgaans is het zo dat er namelijk een maximumleeftijd wordt ingesteld voor senioren waardoor acceptatie in sommige gevallen een lastige zaak wordt. Lees verder om alles te weten te komen over de senioren uitvaartverzekeringen. Wil je liever direct beginnen met vergelijken? Bekijk dan hier alle uitvaartpolissen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je wat ouder bent maar dat je toch nog graag een uitvaartverzekering wil afsluiten. Doorgaans wordt er door uitvaartverzekeraars een zogenoemde maximumleeftijd ingesteld, deze kan per verzekeraar verschillen en doorgaans ligt deze leeftijd tussen de 72 en 75 jaar bij de meeste verzekeraars. Ook zijn er verzekeraars die wel ouderen accepteren tot 85 jaar, maar daar moet je rekening houden met specifieke voorwaarden die gelden.

Dit is zo geregeld omdat senioren over het algemeen een groter risico lopen om te overlijden waardoor het risico voor de uitvaartverzekeraar automatisch een stuk hoger is. Uitvaartverzekeraars hebben daarom het recht om je te weigeren als je te oud bent voor een verzekering. Vergelijk in onze vergelijker alle uitvaartverzekeringen om erachter te komen welke tot welke leeftijd een verzekeraar accepteert.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

 • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
 • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
 • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een goedkope begrafenisverzekering in Nederland.

Waar op letten bij uitvaartverzekering voor ouderen

Als je een uitvaartverzekering voor ouderen wil afsluiten kan het voorkomen dat niet alle verzekeraars je accepteren. Dat komt omdat een ouder persoon eerder overlijdt in vergelijking met een jong persoon. Daardoor hebben verzekeraars een aantal regels opgesteld en zijn de premies voor ouderen vaak een stuk hoger.

Senioren hebben diverse mogelijkheden

Over het algemeen zien we eigenlijk nooit dat senioren een gelijkwaardige of mindere premie betalen dan jongere mensen omdat het risico veel te groot is. Toch zijn er genoeg mogelijkheden voor senioren om een goede verzekeraar te vinden, zo zijn er diverse dekkingsmogelijkheden die het mogelijk maken om toch een goede uitvaartverzekering voor senioren te vinden.

Huidige gezondheid

Ook kan het zijn dat er gekeken wordt naar de huidige gezondheid van de nieuwe verzekerde, als de gezondheidsrisico’s namelijk te groot zijn kan het zijn dat een verzekeraar eerst wil dat er een vragenlijst wordt ingevuld om de huidige gezondheid in kaart te brengen.

Als daar te veel medische aandoeningen of een dermate risicovolle historie in terug komt kan het zijn dat de uitvaartverzekeraar toegang tot de verzekering weigert.

Nadelen voor de uitvaartverzekeraar

Zoals we eerder hebben besproken is de kans op overlijden bij senioren aanzienlijk hoger waardoor senioren vaak een hogere premie betalen. Nog een nadeel is dat er aanzienlijk minder kapitaal opgebouwd kan worden in vergelijking met een jongere verzekerde waardoor een hogere premie noodzakelijk is om risico af te dekken voor de verzekeraar.

Begin met vergelijken en bekijk alle opties

Om het je in ieder geval een stuk makkelijker te maken hebben we een vergelijker samengesteld waar senioren ook gebruik van kunnen maken. Zo weet je precies of een verzekeraar bij je past en of er ook rekening wordt gehouden met senioren. Het is zeker mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Ook kun je voor een uitvaartdeposito gaan

Ook is het mogelijk om een uitvaartdeposito te kiezen waar ouderen een bedrag op kunnen storten als verzekeren echt niet mogelijk is. Wil je hier meer over weten? Lees dan de veelgestelde vragen op onze uitvaartverzekering pagina. Er is daar veel meer diepgaande informatie te lezen over uitvaartverzekeringen voor senioren.

Tot welke leeftijd kun je een polis afsluiten?

Er zit een limiet aan de leeftijd waarop je een uitvaartverzekering kunt afsluiten. De maximale leeftijd is per uitvaartverzekeraar verschillend. Om je een idee te geven hebben we een lijstje gemaakt van alle aanbieders:

 • Yarden – mogelijk tot 75 jaar
 • Ardanta – mogelijk tot 76 jaar
 • Nuvema – mogelijk tot 75 jaar
 • Monuta – mogelijk tot 75 jaar
 • DELA – mogelijk tot 75 jaar

Premie voor senioren

De premie voor senioren ligt hoger in vergelijking met een jonger persoon. Dat komt omdat je op leeftijd een groter risico vormt voor de uitvaartverzekeraar. Als je ouder dan 70 jaar bent zal het afsluiten van een polis ook steeds lastiger worden. Het is daarom raadzaam om jezelf te verdiepen in de beschikbare polissen voor ouderen.

Gezondheidsverklaring

De premie die je betaalt voor een polis is per persoon verschillend en is afhankelijk van de dekking, de hoogte van het verzekerde bedrag, uw gezondheid maar ook uw leeftijd speelt een grote rol. Als je een uitvaartverzekering voor senioren wil afsluiten kan het zijn dat je een aantal gezondheidsvragen moet beantwoorden.

We hebben het dan over de zogenoemde gezondheidsverklaring. Hoe gezonder je nog bent, hoe lager de premie. Ook zijn er verzekeraars zonder gezondheidsverklaring, je moet daar gebruik maken van de Carenzjaren of ook wel wachtperiode genoemd. Als je in deze wachtperiode komt te overlijden dan zal de verzekeraar niet de gehele uitvaart vergoeden.

Uitvaartdeposito voor senioren

Als je niet wordt geaccepteerd bij de verzekeraar kun je ook nog gebruik maken van een uitvaartdeposito. Je kunt dan kapitaal opbouwen via een spaarrekening en je kunt daarna eenmalig of periodiek een bedrag storten waar je rente over ontvangt.

Als je overleden bent kan het opgebouwde kapitaal gebruik worden om de uitvaart te bekostigen. Als er nog geld overblijft wordt dit gestort in een depositofonds wat op naam staat van de begunstigden.

Uitvaartverzekering voor ouderen vergelijken

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

 • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
 • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
 • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
 • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op