uitvaartverzekering senioren | Hoe werkt het?

Een uitvaartverzekering afsluiten is voor veel mensen geen moeilijke zaak. Maar voor senioren ligt dit vaak iets anders omdat deze groep het moeilijker heeft om een verzekering te krijgen. Lees verder om erachter te komen waar senioren rekening mee moeten houden als het om uitvaartpolissen gaat. 

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Veel uitvaartverzekeringen hebben een maximum leeftijd

Het kan voorkomen dat een uitvaartverzekering een maximumleeftijd heeft ingesteld. Doorgaans is dit rond de 75 jaar bij de meeste verzekeraars. Toch zijn er ook verzekeraars die tot 85 jaar accepteren. Dit is zo omdat oudere mensen een grotere kans op overlijden hebben waardoor het risico te groot wordt voor verzekeraars. Deze hebben het recht om je te weigeren als je te oud bent voor verzekering. Vergelijk in onze vergelijker alle uitvaartverzekeringen om erachter te komen welke tot welke leeftijd een verzekeraar accepteert.

De gezondheidsrisico’s bij senioren liggen wat hoger

Het kan ook zijn dat een verzekeraar bang is voor uw gezondheid. Het kan namelijk zijn dat er bepaalde gezondheidsrisico’s zijn waardoor je eerst een vragenlijst in moet vullen om te kijken naar de huidige gezondheid. Als je teveel medische aandoeningen hebt kan het zijn dat de uitvaartverzekeraar toegang tot de verzekering weigert.

senioren uitvaartverzekering
senioren uitvaart

Senioren betalen over het algemeen een hogere premie

Omdat bij senioren de kans op overlijden hoger ligt loopt een verzekering veel meer risico. Een ander nadeel is dat er minder kapitaal opgebouwd kan worden dan bij een jongere verzekerde. Dit is een grote reden van de hoge premie voor senioren. Het komt bijna niet voor dat er lagere premies gehanteerd kunnen worden omdat het risico te groot is. Wel kan er gekeken worden naar de meest ideale dekking tegen de meest ideale premie.

Senioren die een uitvaartverzekering afsluiten kunnen verzekeraars vergelijken

Seniors kunnen tegenwoordig ook heel gemakkelijk een uitvaartverzekering afsluiten. Het is dan handig om vooraf alle verzekeraars even te vergelijken zodat je precies weet wat de voorwaarden zijn voor senioren en waar rekening mee gehouden moet worden. Het is zeker mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het kost misschien net wat meer tijd om alles uit te zoeken en te regelen maar dan heb je ook wat!

Er zijn veel uitvaartverzekeraars waar je uit kunt kiezen zoals: Yarden uitvaartverzekering, DELA uitvaartverzekering, Nuvema uitvaartverzekering en Ardanta uitvaartverzekering.

uitvaartverzekering vergelijken

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.”

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Ongeveer vier vijfde van de Nederlanders hebben een lopende uitvaartverzekering. Waar je vroeger dit nog kon aftrekken van je belasting, is dit sinds 2009 niet meer mogelijk. Ook al is deze mogelijkheid verdwenen, toch kiest een grote meerderheid ervoor om verzekerd...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering