UITVAARTVERZEKERING SENIOREN

Normaliter is het vinden en afsluiten geen moeilijke taak, toch is een goede uitvaartverzekering voor senioren vinden soms een hachelijke taak omdat het met deze doelgroep vaak net iets anders ligt qua voorwaarden en acceptatie. Dat kan lastig zijn maar er zijn gelukkig genoeg opties om toch verzekerd te zijn.

Doorgaans is het zo dat er namelijk een maximumleeftijd wordt ingesteld voor senioren waardoor acceptatie in sommige gevallen een lastige zaak wordt. Lees verder om alles te weten te komen over de senioren uitvaartverzekering. Wil je liever direct beginnen met vergelijken? Bekijk dan hier alle uitvaartpolissen.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Maximum leeftijd senioren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je wat ouder bent maar dat je toch nog graag een uitvaartverzekering wil afsluiten. Doorgaans wordt er door uitvaartverzekeraars een zogenoemde maximumleeftijd ingesteld, deze kan per verzekeraar verschillen en doorgaans ligt deze leeftijd tussen de 72 en 75 jaar bij de meeste verzekeraars.

Ook zijn er verzekeraars die wel ouderen accepteren tot 85 jaar, maar daar moet je rekening houden met specifieke voorwaarden die gelden.

Waarom is dit zo geregeld door uitvaartverzekeraars?

Dit is zo geregeld omdat senioren over het algemeen een groter risico lopen om te overlijden waardoor het risico voor de uitvaartverzekeraar automatisch een stuk hoger is.

Uitvaartverzekeraars hebben daarom het recht om je te weigeren als je te oud bent voor een verzekering. Vergelijk in onze vergelijker alle uitvaartverzekeringen om erachter te komen welke tot welke leeftijd een verzekeraar accepteert.

senioren uitvaartverzekering
senioren uitvaartverzekering

Huidige gezondheid & risico’s

Ook kan het zijn dat er gekeken wordt naar de huidige gezondheid van de nieuwe verzekerde, als de gezondheidsrisico’s namelijk te groot zijn kan het zijn dat een verzekeraar eerst wil dat er een vragenlijst wordt ingevuld om de huidige gezondheid in kaart te brengen.

Als daar te veel medische aandoeningen of een dermate risicovolle historie in terug komt kan het zijn dat de uitvaartverzekeraar toegang tot de verzekering weigert.

Nadelen voor de uitvaartverzekeraar

Zoals we eerder hebben besproken is de kans op overlijden bij senioren aanzienlijk hoger waardoor senioren vaak een hogere premie betalen. Nog een nadeel is dat er aanzienlijk minder kapitaal opgebouwd kan worden in vergelijking met een jongere verzekerde waardoor een hogere premie noodzakelijk is om risico af te dekken voor de verzekeraar.

Senioren hebben diverse opties

Over het algemeen zien we eigenlijk nooit dat senioren een gelijkwaardige of mindere premie betalen dan jongere mensen omdat het risico veel te groot is. Toch zijn er genoeg mogelijkheden voor senioren om een goede verzekeraar te vinden, zo zijn er diverse dekkingsmogelijkheden die het mogelijk maken om toch een goede uitvaartverzekering voor senioren te vinden.

Begin met vergelijken en bekijk alle opties

Om het je in ieder geval een stuk makkelijker te maken hebben we een vergelijker samengesteld waar senioren ook gebruik van kunnen maken. Zo weet je precies of een verzekeraar bij je past en of er ook rekening wordt gehouden met senioren. Het is zeker mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Ook kun je voor een uitvaartdeposito gaan

Ook is het mogelijk om een uitvaartdeposito te kiezen waar ouderen een bedrag op kunnen storten als verzekeren echt niet mogelijk is. Wil je hier meer over weten? Lees dan de veelgestelde vragen op onze uitvaartverzekering pagina. Er is daar veel meer diepgaande informatie te lezen over uitvaartverzekeringen voor senioren.

Meer informatie voor senioren lezen? Klik dan hier.

Er zijn veel uitvaartverzekeraars waar je uit kunt kiezen zoals: Yarden uitvaartverzekering, DELA uitvaartverzekering, Nuvema uitvaartverzekering en Ardanta uitvaartverzekering.

uitvaartverzekering vergelijken voor senioren

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een Uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op