LEES ALLE INFORMATIE OVER UITVAARTVERZEKERINGEN IN 2019

Velen willen er waarschijnlijk nog lang niet aan denken: uw uitvaart en de uitvaartverzekeringen die daar bij komen kijken, het is natuurlijk geen fijn onderwerp maar toch erg belangrijk om over na te denken. Hoe je het went of keert, ook u krijgt er mee te maken.

Helaas weten we niet wanneer we te komen overlijden. Iedereen wil een fijn en gezond leven leidden en uiteindelijk op een vredige manier zonder stress en geldzorgen de wereld kunnen verlaten. Helaas is dit in de praktijk vaak anders en hebben velen vaak enorme zorgen bij het heengaan van hun dierbaren.

Wij willen u niet bang maken of wijs maken dat u nu al heel uw uitvaart moet plannen, maar een uitvaartverzekering afsluiten kan voor de toekomst enorm veel kopzorgen besparen bij uw nabestaanden. Het is immers niet fijn als er in tijden waarin afscheid genomen moet worden van dierbaren er nagedacht moet worden over financiële zaken.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Wat is een uitvaartverzekering nu precies? 

Een uitvaartverzekering is een verzekering die u op volledig vrijwillige basis kunt afsluiten, niks is verplicht. Vanaf 18 jaar kun je een uitvaartverzekering aangaan of deze is al aangegaan door de ouders op jongere leeftijd. Wanneer u komt te overlijden wordt een bepaald bedrag of diensten uitgekeerd aan uw nabestaanden. U als verzekerde betaalt maandelijks een vooraf bepaald bedrag afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij.

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering hebt u veel en verschillende soorten verzekeringen waar u mee in zee kunt gaan. De meest voorkomende verzekeringen zijn de natura uitvaartverzekering en de kapitaal uitvaartverzekering. Verderop in deze gids zullen we deze twee verzekeringen nader toelichten. Wilt u direct een uitvaartpolissen vergelijken? Ga dan snel naar onder in het artikel om te vergelijken of druk op de button.

uitvaartverzekering informatiegids
informatiegids uitvaartverzekering

Welke soort uitvaartverzekering moet ik nu kiezen?

Ongeveer 80% van de Nederlanders die een uitvaartverzekering hebben afgesloten kozen voor één van deze twee verzekering. Het is een opkomende trend dat steeds meer mensen voor een combinatie uitvaartverzekering kiezen.

Zoals de naam van de verzekering al beschrijft is dit een verzekering die beide diensten levert van de natura en kapitaal uitvaartverzekering. Één van de grootste voordelen van een combinatie uitvaartverzekering is het feit dat het de nabestaanden meer vrijheid geeft en dat de uitvaart voor een heel groot deel al geregeld is. Uiteindelijk wilt u toch dat uw nabestaanden op een fijne en stressloze manier afscheid kunnen nemen.

Alle uitvaartverzekeraars in Nederland

In Nederland zijn er in totaal 13 uitvaartverzekeraars. Alle aanbieders bieden verschillende pakketten aan op de markt. Om tot het beste aanbod voor u te komen die aan al uw wensen en behoeften voldoet is het verstandig om eerst voorbereidend werk te plegen. De meest bekende uitvaartverzekeraars zijn bijvoorbeeld Ardanta, Yarden, DELA en Monuta. Zij hanteren flinke premieverschillen, des te belangrijker dat u vergelijkt.

Wij raden u aan om alle aanbieders van uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken, er bestaan immers grote prijsverschillen. Zo ziet u uiteindelijk ook welk pakket het beste bij u past, dat is misschien nog wel het belangrijkst bij uw afscheid.

In de vaste regel is het zo dat u voor de rest van uw leven bij één en dezelfde verzekeraar blijft, het is in veel gevallen namelijk zo dat wanneer u overstapt van uitvaartverzekeraar financiële tegenvallers met zich meebrengt. Hierom is het dus van groot belang om goed te vergelijken en een weloverwogen keuze te maken. Dit kunt u doen door op een paar belangrijke punten te letten, die we hieronder zullen beschrijven.

uitvaartverzekering gids
informatiegids uitvaartverzekering 2019

De premie van uw uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zit u verbonden aan een maandelijkse betaling. Dit bedrag verschilt sterk per verzekeringsmaatschappij. Het is natuurlijk logisch om meteen naar de maandelijkse kosten te kijken.

De verschillende soorten verzekeringen hebben elk een ander dekkingsysteem. Bij een kapitaalverzekering bouw je maandelijks een bepaald bedrag op. Bij een naturaverzekering is er een dekking van bepaalde diensten tot een vooraf bepaald bedrag verzekerd zijn.

De pakketten van de aanbieders die in principe hetzelfde dekken schelen maar een paar euro van elkaar. Ik hoor u al denken, ze hebben net gezegd dat er sterke prijsverschillen zijn tussen de premies? Denk hierbij dan wel na over het feit dat je deze premie voor de rest van je leven afstaat en die paar euro op jaarbasis en langere termijn erg veel kan schelen, u wilt natuurlijk de goedkoopste uitvaartverzekering.

De dekking van uw uitvaartverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt er maandelijks een bedrag opgebouwd dat uiteindelijk alle gemaakte kosten moet dekken bij uw uitvaart. Daarintegen werken naturaverzekeringen met pakketvormen die een aantal diensten en producten bevat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de rouwkaarten, de catering en het vervoer.

Om erachter te komen of u een redelijk bedrag betaalt voor deze diensten en producten en uiteindelijk niet bedrogen uit komt kunt u de kosten berekenen voor deze diensten en producten. Waarna u alle prijzen van de diensten en producten bij elkaar hebt verzameld kunt u volledig objectief naturaverzekeringen vergelijken.

De voorwaarden van uw uitvaartverzekering

Net als iedere andere verzekering hebben ook de uitvaartverzekeringen bepaalde voorwaarden. Wanneer u echt een weloverwogen keuze wilt maken, wat wij u aan raden, zult u er verstandig aan doen om de voorwaarden van de desbetreffende verzekering te lezen.

We weten allemaal dat het lezen van de voorwaarden erg belangrijk is maar mensen begaan toch de fout om het niet te doen.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het van groot belang om te weten waar je aan toe bent, je zit immers voor de rest van je leven gebonden aan deze verzekering. Wij raden dan ook nogmaals aan om altijd de voorwaarden te lezen voor het afsluiten van een verzekering, welke dan ook.

3 zaken die u in de gaten moet houden bij het lezen van de voorwaarden van je uitvaartverzekering

Om het u iets makkelijker en minder tijdrovender te maken hebben we 3 zaken opgesteld waar u extra op moet letten tijdens het lezen van de voorwaarden:

– Is de verzekering in een latere periode nog aan te passen?
– Mag de verzekeraar de polis en de hoogte van de premie zomaar (snel) aanpassen?
– Wat zijn de voorwaarden bij het opzeggen van de verzekering en waar heb ik uiteindelijk nog recht op?

Men loopt bij het nemen van een uitvaartverzekering vaak vast tegen deze 3 zaken. Deze zaken zijn natuurlijk extra belangrijk omdat u vaak een erg lange tijd van uw leven gebonden bent aan deze verzekering. Veel mensen komen er in de loop der tijd achter dat ze andere wensen en behoeften hebben gekregen, het is dan natuurlijk erg fijn om een verzekering te hebben die bij aanpassing redelijk flexibel is.

Hiernaast is het vaak het geval dat uitvaartverzekeraars de maandbedragen verhogen of juist verlagen, dit is helaas niet vaak het geval. In de voorwaarden staat duidelijk aangegeven wat de meest gangbare zaken zijn van prijsstijgingen op de premie. Er zijn verzekeraars die vaker en met meer geld verhogen dan anderen.

Het laatste punt om op te letten zijn de opzeggingsvoorwaarden. Het kan immers voorkomen dat je toch de keuze maakt om over te stappen naar een andere verzekeraar of de beslissing maakt dat u geen uitvaartverzekering meer nodig heeft. Ook zal hier bij staan wat er met huidige saldo wordt gedaan, vervallen of meenemen naar de volgende verzekeraar? Allemaal zaken om goed op te letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

informatie over uitvaartverzekering

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op