HEB IK EEN BEGRAFENISVERZEKERING NODIG? HIER DE VOORDELEN!

Je bent op zoek naar de voordelen van een begrafenisverzekering. Maar of jij een begrafenisverzekering nodig hebt? Die vraag kunnen we helaas niet voor je beantwoorden, alleen jijzelf. Ondanks dit feit gaan wij voor u ons uiterste best doen om de voor en nadelen van een begrafenis verzekering uiteen te zetten. Zodat jij uiteindelijk antwoord hebt op jouw vraag en een bewuste keuze kunt maken tussen begrafenisverzekeringen.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een begrafenisverzekering.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je begrafenispolis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Waarom sluit je een begrafenisverzekering af?

Wij zijn van mening dat je een begrafenis verzekering afsluit om twee redenen, namelijk:

1. Wanneer we komen te overlijden willen we niks liever dan onze nabestaanden ontzorgen, bij het afsluiten van een begrafenisverzekering wordt er een vast bedrag uitgekeerd of verzorgt de begrafenisverzekeraar de uitvaart.

2. Geen financiële zorgen meer over dit onderwerp voor de rest van je leven. Meer informatie over de voordelen van een begrafenisverzekering, klik dan snel hier.

voordelen begrafenisverzekering
begrafenisverzekering nodig

Heb jij een begrafenisverzekering echt nodig of niet?

Wij zijn gaan denken over de rede waarom iemand geen begrafenisverzekering af zou moeten sluiten en wij zijn tot de conclusie gekomen dat je er geen af hoeft te sluiten wanneer dierbare nabestaanden zonder enkele problemen de uitvaart helemaal zelf kunnen bekostigen en organiseren.

De toekomst is nooit zeker en wij raden het dan ook altijd aan om een begrafenisverzekering af te sluiten. Het is immers zo dat hoe jonger je bent, hoe lager de maandpremie ligt. Dit heeft te maken met oplopende risico’s die kunnen voorvallen tijdens het ouder worden. Wacht dus niet te lang!

Een begrafenisverzekering helpt je dierbare nabestaanden

Het komt in de praktijk vaak voor dat nabestaanden met een financiële rompslomp overblijven en erachter komen dat er een grote som geld moet komen voor een waardig afscheid. Dit heeft vaak te maken met erfenissen die niet direct worden uitbetaald, terwijl hier wel op wordt gerekend, zeer vervelende situaties kunnen zich gaan voordoen.

Het is bij de meeste begrafenis verzekeraars mogelijk om te kiezen voor een natura verzekering. Dit houdt in dat de begrafenisverzekeraar de gehele uitvaart onder zijn hoede neemt.

Vaak wordt dit als erg prettig beschouwd omdat het de nabestaanden veel tijd en energie scheelt, zij kunnen zich volledig richten op het rouwen.

begrafenisverzekering en dierbaren
begrafenisverzekering duur

Is een begrafenis verzekering duur?

Wat je in feite doet bij het afsluiten van een begrafenisverzekering is het sparen voor je eigen uitvaart. De gemiddelde begrafenis kost gemiddeld €7000,-, wat natuurlijk een enorme som geld is.

Dit bedrag moet natuurlijk ergens vandaan komen en dan is het ook logisch dat je op oudere leeftijd een hogere premie krijgt aangeboden dan op jongere leeftijd. Het kan in sommige situaties voorkomen dat er bijvoorbeeld gekozen wordt voor euthanasie, het is dan slim om de polis extra goed door te lezen.

Wij raden het aan om op jonge leeftijd een begrafenisverzekering af te sluiten, hierdoor ligt de maandelijkse premie erg laag en zul je niet tot nauwelijks merken dat er elke maand een klein beetje wordt afgeschreven. Op oudere leeftijd zul je merken dat de maandpremie er maandelijks niet goedkoper op wordt.

Wat is de voordeligste begrafenisverzekering?

In Nederland kun je in totaal vier soorten begrafenisverzekeringen kiezen, de belangrijkste zijn de naturaverzekering en de kapitaalverzekering. We zullen deze twee verzekeringen kort met u bespreken.

Het belangrijkste kenmerk van de natura begrafenisverzekering is dat de verzekeraar het bedrag uitbetaald in de producten en diensten. Dit is vaak voordeliger door de samenwerkingen van verschillende begrafenisverzekeraars, dit heeft te maken met de inkoopkorting, of terwijl meer waar voor je geld.

Bij de kapitaalverzekering is het zo dat je wordt uitgekeerd in geld, dit is het bedrag waarmee de nabestaande de gehele uitvaart kunnen bekostigen. Een nadeel maar ook een voordeel is dat de begrafenisverzekeraar niet de uitvaart regelt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de medische acceptatie van veel begrafenisverzekeringen.

Maar hierdoor komen nabestaanden wel in de mogelijkheid om de uitvaart helemaal naar eigen wens in te richten voor een prettig afscheid. Wilt u snel en eenvoudig een begrafenis vergelijken? Dat kan, onder aan dit artikel vindt u een vergelijker.

voordeligste begrafenisverzekering

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op