Het hebben van een uitvaartverzekering is een eerste stap in het plannen van een waardig afscheid, maar er zijn ook andere aspecten die aandacht verdienen. Het is essentieel om een compleet beeld te hebben van alle aspecten die komen kijken bij het regelen van een uitvaart, zodat je gemoedsrust hebt en je dierbaren ontlast in moeilijke tijden. In deze blog vind je een overzicht van de belangrijkste factoren.

Een uitvaartverzorger vinden

In de eerste plaats is het van groot belang om naast een uitvaartpolis ook een uitvaartverzorger te vinden. Zoals de naam al aangeeft, zal een partij als deze je uitvaart in de hopelijk niet zo nabije toekomst kunnen verzorgen. Ze zijn een specialist op dit gebied, waardoor je er zeker van kunt zijn dat men op de perfecte manier afscheid van je neemt.  Er zijn talloze uitvaartverzorgers te vinden in Nederland. Daarom is het slim om te kiezen voor een partij die al over een goede reputatie beschikt zoals uitvaart24.nl.

Een testament voor jezelf opstellen

Een testament is een document dat niemand graag opstelt, maar het is wel super belangrijk. Hierin leg je namelijk vast wie er wat krijgt van je bezittingen. Het voorkomt ook een hoop gedoe en getouwtrek later, wat je natuurlijk niet wilt voor je geliefden. Voor het opstellen van zo’n testament is het handig om even met een notaris te praten.

Met je familie en vrienden je wensen bespreken

Het is niet altijd gemakkelijk om je persoonlijke wensen rondom je uitvaart te bespreken, maar het is wel een onderdeel waar je niet omheen kunt. Het gaat tenslotte om jouw dag en hoe jij herinnerd wilt worden. Door nu alvast je wensen te delen met je familie en vrienden, help je ze voorbereid te zijn en maak je het hen een beetje makkelijker. Dit gesprek kan best lastig zijn, maar onthoud dat het van grote waarde is.

Een voorkeur qua locatie

Als het gaat over een voorkeur voor een uitvaartlocatie, herinner jezelf er dan aan dat dit echt iets heel persoonlijks is. Het gaat erom dat de locatie past bij wie jij bent en hoe je herinnerd wilt worden. Het kan handig zijn een lijstje te maken met plekken die je aanspreken. Deel dit ook met je naasten, zodat zij niet het gevoel hebben dat ze deze keuze voor jou moeten maken.

Andere financiële voorbereidingen 

Door nu al na te denken over de kosten van je uitvaart en hoe je hier voor gaat sparen, help je je dierbaren later enorm. Misschien wil je wel een spaarrekening openen speciaal voor deze kosten. Als je het nu regelt, hoef je jezelf later geen zorgen meer te maken over de financiën en kunnen je dierbaren zich focussen op het persoonlijke afscheid.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen