Begrafenisondernemer nodig en 5 gratis offertes aanvragen?

Bekijk alle informatie over uitvaartverzorging, begrafenisondernemers of vraag gratis en onafhankelijk 5 offertes aan uit de regio.

GRATIS OFFERTES
Kosten

Er worden geen kosten gerekend voor het aanvragen van offertes. Je ontvangt gratis 5 offertes.

Gratis

Rated 5,0 out of 5
5,0/5
Duur aanvraag

2 minuten

Kosten besparing

Door het aanvragen van offertes is al snel een besparing van ± 35% te realiseren op de kosten van een begrafenisondernemer.

± 35%

Wat is een begrafenisondernemer?

Het zijn vaak onderwerpen waar je helemaal niet meer bezig wilt zijn, in deze lastige periodes. Toch is het kiezen van een goede uitvaartondernemer een belangrijk iets, je wilt tenslotte altijd dat de uitvaart tot in de puntjes goed geregeld is.

De uitvaart is een moment wat altijd achter zal blijven bij al de nabestaanden, daarom is het van belang dat de uitvaartondernemer zo goed mogelijk aan je wensen kan voldoen.

Actuele informatiegidsen met alles over begrafenisondernemers

Alle verzekeraars en diensten onafhankelijk vergelijken

Makkelijk kosten berekenen om de laagste prijs te vinden

Verzeker nabestaanden van ondersteuning na het overlijden

Hoe kan ik de beste begrafenisondernemers vinden?

Dit is toch wel de vraag die er bij de meeste nabestaanden als eerste door hun hoofd speelt, op het moment dat ze dit moeten gaan regelen. Wanneer de persoon is overleden is het belangrijk om te kijken of diegene een uitvaartverzekering had afgesloten of niet.

Het kan namelijk zo zijn dat er in die overeenkomst staat de uitvaart geregeld wordt door de verzekeraar, hiermee wordt bedoeld dat de verzekeraar de uitvaartondernemer kiest.

Mocht je op dat punt toch kiezen voor een andere uitvaartondernemer, kan het zijn dat de verzekeraar dit niet volledig vergoedt. Het is dus verstandig om goed te bekijken wat de overledene had afgesloten op het gebied van uitvaartverzekeringen.

Vind de beste begrafenisondernemer

Verschillende begrafenisondernemers vergelijken op basis van prijs, kenmerken en beoordelingen.

Betrouwbaar vergelijken

Vergelijken op basis van offertes & je eigen wensen en behoeften, alles op 1 plek voor een eerlijk en overzichtelijk resultaat

Meer voor jezelf en thuis

Betaal minder kosten voor de
begrafenisondernemer & houd meer over voor de leuke dingen in het leven

100% Veilig en onafhankelijk

Direct vergelijken, voer je specificaties in & ontvang direct 5 offertes. Dit gebeurt middels een veilige SSL verbinding.

Group 514
Group 513
Group 512 1

Begrafenisondernemer offertes vergelijken

Je bent op zoek naar een begrafenisondernemer, er blijkt genoeg aanbod maar wat is nu de beste keuze? Daarbij wil je natuurlijk zeker weten dat je een scherpe prijs voor de dienstverlening betaalt. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk 5 gratis offertes van begrafenisondernemers uit de regio aanvragen.

De meeste uitvaartverzekeraars voorzien in een kundige begrafenisondernemer. Wil je meer flexibiliteit? Kies er zelf een!

writer img clipped

Waar dien je op te letten?

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee kunt houden tijdens het zoeken van de best passende begrafenisondernemer. Iedere partij heeft bepaalde voor- en nadelen. Vraag gratis offertes aan & vergelijk op een overzichtelijke en onafhankelijke manier!

Je bent op zoek naar een begrafenisondernemer, er blijkt genoeg aanbod maar wat is nu de beste keuze? Daarbij wil je natuurlijk zeker weten dat je een scherpe prijs voor de dienstverlening betaalt. Tegenwoordig kun je bij ons heel gemakkelijk 5 gratis offertes van begrafenisondernemers uit de regio aanvragen.

Het is heel simpel, vul een aantal vragen in, geef de regio aan waar je een begrafenisondernemer zoekt en klik op verzenden. Binnen 48 uur ontvang je 5 volledig onafhankelijk samengestelde offertes uit de regio. Zo kun je op je gemak kijken welke uitvaartverzorger het beste bij je wensen en budget past, en het mooie is dat het volledig gratis is.

Er zijn dus ontzettend veel verschillende uitvaartondernemers die hun diensten aanbieden. De prijzen liggen vaak niet ver uit elkaar, en het is voor veel mensen lastig om een keuze te maken.

De professionaliteit van de aanbieders is nagenoeg op hetzelfde niveau, en jezelf onderscheiden als uitvaartonderneming is natuurlijk lastig in deze tak.

Let op de volgende zaken

Kijk naar de visie van het bedrijf. Kijk wat ze kunnen doen voor je en wat het natuurlijk gaat kosten. Houd er rekening mee dat de gevraagde prijzen erg kunnen verschillen tussen de ondernemers.

Als je dit goed afweegt, kan dit je wel honderden euro’s schelen. Je kan online natuurlijk altijd voldoende informatie opdoen. Zo kan je zien of de uitvaartondernemer de geschikte is voor de uitvaart van het overleden persoon.

Het is natuurlijk logisch dat je wil weten wat het dienstenpakket van een begrafenisondernemer precies inhoud. Door een gesprek met de uitvaartondernemer aan te gaan kun je alle wensen en behoeften in kaart brengen.

Nadat dit gebeurt is kan er een dienstenpakket worden opgesteld door de uitvaartverzorger. Om je een goed beeld te geven van zo’n dienstenpakket hebben we alle belangrijke onderdelen op een rij gezet:

 1. De nabestaanden kiezen een kist indien dit gewenst is, daarna zal de uitvaartondernemer deze kist bestellen
 2. De overledene wordt goed verzorgd en mooi aangekleed
 3. Er is toegang mogelijk tot een condoleanceregister tijdens het rouwbezoek. Ook is het mogelijk om een digitaal condoleance register te openen
 4. De keuze van muziek wordt in samenspraak met nabestaanden georganiseerd
 5. De begraafplaats of het crematorium wordt gereserveerd en alle zaken rondom de uitvaart worden gerealiseerd

Er zijn nog een aantal aanvullende diensten die een begrafenisondernemer kan realiseren. Om je een goed beeld te geven van deze diensten hebben we ook een opsomming gemaakt van een aantal werkzaamheden die vaak worden uitgevoerd door een uitvaartondernemer. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals:

 1. Het afhandelen van consumpties tijdens het rouwbezoek
 2. De aangifte van overlijden in orde maken en aan desbetreffende gemeente doorgeven
 3. De rouwadvertentie opstellen en plaatsen in dag- en weekbladen
 4. Een kerkdienst realiseren in samenwerking met een pastoor of dominee
 5. Keuze maken uit rouwkaarten en het opstellen van rouwtekst
 6. Hulp bij de zoektocht naar een goede grafplek
 7. Alle wensen worden op een gecoördineerde en professionele manier uitgevoerd op de dag van de uitvaart
 8. Rouwauto wordt gekozen en besteld door de uitvaartondernemer
Mask Group 41
Mask Group 33

Waarom een uitvaartondernemer inschakelen?

Een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger wordt ingehuurd op het moment dat een dierbare te overlijden komt. Het is dan belangrijk dat de uitvaartverzorging goed geregeld wordt, er komt namelijk veel emotie vrij tijdens deze zware periode. Het is dan niet prettig als je allerlei zaken moet regelen, door een begrafenisondernemer in te huren sta je er niet alleen voor en wordt er hulp geleverd waar dat maar nodig is.

Door een uitvaartverzorger in te schakelen weet je zeker dat de uitvaart wordt vormgegeven aan de hand van alle wensen en eisen van de familie. Zo wordt er op een prettige en persoonlijke manier afscheid genomen van een dierbare.

De begrafenisondernemer begeleid en adviseert je op weg naar de uitvaart. Alle keuzes kunnen besproken en gepland worden met medewerkers van een crematorium of begraafplaats.

De uitvaartverzorging door een uitvaartondernemer is erg belangrijk. Een prettige samenwerking zorgt er voor dat je in alle rust herinneringen kunt ophalen, doordat alle werkzaamheden worden uitgevoerd door professionele uitvaartverzorgers met ervaring hoef je even nergens meer aan te denken dan aan rouwen.

Wat is een uitvaartverzorger of begrafenisondernemer?

Vroeger stond een uitvaartverzorger bekend als een uitvaartondernemer, tegenwoordig wordt deze term minder gebruikt. De reden hiervan is dat er tegenwoordig meer crematies zijn dan uitvaarten. Daardoor valt de term niet goed samen met het werk wat hij uitvoert. Een begrafenisondernemer wordt in de volksmond ook nog wel eens anders benoemd, namelijk als uitvaartverzorger of uitvaartondernemer.

De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat alle zaken bij en rondom de uitvaart goed worden geregeld in overleg met de nabestaanden. Hierbij wordt er rekening gehouden met de wensen van de overleden persoon en zijn familie. Samen kijken zij naar wat het beste is om voor een mooie uitvaart te zorgen dat past bij alle wensen.

289827559 5349796365098869 6947241650153614800 n

Welke taken heeft de uitvaartverzorger?

Bij een uitvaart komt veel kijken, daarom huren mensen een uitvaartverzorger in. Het werk dat hij doet is heel uitgebreid. Zo helpt hij de familie met alle zaken die bij een uitvaart komen kijken. Hij kijkt bijvoorbeeld naar de wetten en helpt hij bij het bepalen van kosten.

Daarnaast gaat hij op zoek naar een geschikte locatie voor de uitvaart, helpt hij met het maken van rouwadvertenties en rouwkaarten, het transport van het rouwcentrum naar de plek van de uitvaart en hoe het programma die dag er uit gaat zien.

Verder kan de verzorger aangifte van overlijden doen bij de gemeente, het helpen met het uitzoeken van een kist en bepalen waar de persoon wordt opgebaard. Dit kan in een rouwcentrum, maar ook bij de familie thuis.

Buiten dit om kan de familie ervoor kiezen om na de uitvaart een koffietafel te organiseren, hier zal de uitvaartverzorger een plek kiezen en kijken wat voor eten en drinken er bijvoorbeeld geserveerd wordt. Dit allemaal wordt gedaan binnen een budget waar hij rekening mee zal moeten houden.

Is het verplicht om een uitvaartondernemer te gebruiken?

Het is niet verplicht om met een uitvaartverzorger samen te werken, mensen kunnen er ook voor kiezen om het zelf te regelen, maar dit wordt vaak wel aangeraden. De reden hiervan is omdat de familie vaak aan het rouwen is en hierbij belangrijke zaken kunnen vergeten kunnen. Ook heeft de uitvaartverzorger hier al veel ervaring mee en ondersteunt hij de familie met alle randzaken rondom de uitvaart.

Hoe werkt een uitvaartverzorger met uitvaartverzekering?

Als je een uitvaartverzorger hebt verzekerd met een uitvaartverzekering kun je helemaal vrij kiezen voor een uitvaartondernemer zonder dat daar een verplichting aan zit. Het is wel belangrijk om goed rekening te houden met het volgende, als de overledene over een begrafenisverzekering beschikt moet er wel gekozen worden voor een begrafenisonderneming die aangesloten is bij de betreffende verzekeraar.

Als je bijvoorbeeld een DELA polis hebt afgesloten, dan zal je een begrafenisondernemer moeten kiezen die aangesloten is bij DELA. Het kan ook zijn dat je een kapitaalverzekering hebt afgesloten, op dat moment heb je wel volledige keuzevrijheid omdat je zelf invulling kunt geven aan het uitgekeerde bedrag. Je kunt dan dus iedere uitvaartondernemer inhuren.

Keuze begrafenisondernemer zonder uitvaartverzekering?

Als de overledene niet over een uitvaartverzekering beschikt kan er vrij gekozen worden voor een begrafenisondernemer. Een begrafenisondernemer komt in deze situaties goed van pas omdat deze je kan begeleiden en adviseren over alle keuzes en zaken die geregeld moeten worden rondom de uitvaart.

Het kiezen van een uitvaartverzorger is niet altijd makkelijk. Er is namelijk een flink aanbod aanwezig om alle zaken rondom uitvaartverzorging op te lossen. Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat men voor het overlijden al op zoek gaat naar een gepaste begrafenisondernemer.

Doorgaans wordt er dan gekozen voor de zogenaamde open huis methode. Je kunt dan op bezoek bij diverse begrafenisondernemers om te kijken of deze goed past bij de wensen en eisen van de te overlijden persoon en nabestaanden. Je kunt natuurlijk ook direct 5 gratis offertes aanvragen.

289827559 5349796365098869 6947241650153614800 n

Kunnen nabestaanden alles zelf met uitvaartverzorger regelen?

Het kan ook zijn dat de keuze voor een uitvaartondernemer wordt gemaakt door derden. Als nabestaande is het belangrijk om in ieder geval een ding direct te checken. Heeft de overleden persoon een verzekering afgesloten om de kosten van de uitvaart te dekken.

Zodra je hier inzicht in hebt als nabestaande kun je een keuze gaan maken voor een uitvaartverzorger, op basis van de informatie die je hebt ontvangen over de verzekering kun je inschatten hoe je moet handelen omtrent de uitvaartverzorging.

Als er een polis is afgesloten dan zijn de kosten vaak gedekt, indien dit niet het geval is kan het zijn dat je de kosten voor de uitvaartverzorger volledig zelf moet betalen. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen, bespreek dit soort zaken daarom voortijdig.

Nabestaanden kunnen dus in principe alles volledig zelf met de uitvaartverzorger afhandelen na het overlijden, het is echter wel belangrijk om vooraf te kijken hoe de kosten worden gedekt.

Waar bestaan de kosten van een begrafenisondernemer uit?

De uitvaartverzorging kosten zijn natuurlijk van groot belang, deze bepalen namelijk de hoogte van de offerte of kostenopgave van de begrafenisondernemer. Doorgaans zijn deze kosten relatief makkelijk in te schatten als de wensen vooraf volledig duidelijk zijn.

Toch zijn er een aantal zaken waar je wel rekening mee moet houden. Soms worden er namelijk pro memorie kosten in rekening gebracht. Dat zijn de kosten die een ziekenhuis of zorginstelling moet maken voor de laatste zorg die geleverd moet worden. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar het aantal gasten en de consumpties die genuttigd gaan worden, daardoor kunnen de kosten ook oplopen.

De kosten van een begrafenisondernemer kun je in 2 soorten kosten opdelen. Zo heb je te maken met het basistarief en de extra afgenomen diensten. Het basistarief bestaat uit zaken zoals begeleidend personeel, het regelen van allerlei papierwerk en formaliteiten en de rouwauto.

Iedere begrafenisonderneming heeft een ander basispakket, daardoor kunnen de kosten verschillen. Bij de ene uitvaartondernemer zijn sommige zaken in het basistarief meegerekend en bij andere uitvaartverzorgers moet je deze zaken apart betalen.

We raden je dan ook aan om diverse offertes op te vragen van alle begrafenisondernemers in de regio om een goed beeld te krijgen van de totale kosten en verschillen in prijs. Daardoor weet je zeker dat je geen ongevraagde diensten op de rekening terugvind en kun je in alle rust een beslissing nemen over de juiste begrafenisondernemer.

Wat doet een uitvaartverzorger precies?

Een uitvaartondernemer regelt en verzorgt de gehele uitvaart en adviseert de nabestaanden over de vele beslissingen die zij in relatief korte tijd moeten nemen. De uitvaartverzorger en de andere medewerkers van de uitvaartonderneming vormen een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart goed verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Wat doet een begrafenisondernemer met het stoffelijk overschot?

Na het overlijden van een persoon moet de laatste verzorging plaatsvinden. Dit proces wordt ook wel opbaren genoemd. In de praktijk betekent dit dat het lichaam onder andere wordt gewassen en gekleed. Iedereen kan de oplegging doen, maar in veel gevallen voert de uitvaartondernemer het proces uit.

Wat is de taak van een uitvaartondernemer?

De belangrijkste taak van een uitvaartondernemer is het verzorgen van een goed georganiseerde uitvaart en alle zaken daaromheen. Dit gebeurt op basis van de wensen van de nabestaanden of juist op basis van de wensen van de overledene.

289827559 5349796365098869 6947241650153614800 n