Vergelijk hier gemakkelijk de allerbeste overlijdensrisicoverzekering(en).

Altijd 100% onafhankelijk, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak je gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Vergelijk hier gemakkelijk de allerbeste overlijdens risicoverzekering(en).

100% onafhankelijk uitvaartverzekeringen vergelijken.

Alle aanbieders op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken.

Laagste prijs, alle aanbieders willen u graag helpen. 

Uw persoonlijke premie in een paar klikken.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Overlijdensrisicoverzekering

ORV of overlijdensrisicoverzekering

Navigatie

Een overlijdensrisicoverzekering is een Nederlandse vorm van levensverzekering. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je voorkomen dat je nabestaanden in financiële problemen komen als je komt te overlijden. 

Hoge kosten kunnen moeilijk te dragen zijn

Als je een partner hebt en één van jullie beiden overlijdt, wordt de achterblijvende partner of het gezin vaak geconfronteerd met hoge kosten die nog maar moeilijk alleen te dragen zijn.

Huur & Hypotheek

De hypotheek of huur moet dan ineens door één persoon worden betaald. Of je moet extra kosten maken voor kinderopvang en huishoudelijke hulp. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat er in zo’n situatie geld vrijkomt waardoor je deze kosten wat makkelijker kunt opvangen. 

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Wat is een overlijdensrisicoverzekering

Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering verward met een uitvaartverzekering. Maar een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van een uitvaart mee te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de kosten na het overlijden te kunnen blijven betalen. Dat kunnen dus ook andere kosten zijn dan uitvaartkosten. 

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit

Als je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kies je een bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen als je zou overlijden. Je betaalt daarvoor premie tijdens het aantal jaren waarin je verzekerd wilt zijn.

De looptijd van de overlijdensrisicoverzekering

Dat noemen we de looptijd van de verzekering. Je bepaalt dus zelf hoe lang de looptijd is. Mocht je overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, wordt het door jou gekozen bedrag aan jouw nabestaanden uitgekeerd. Als je overlijdt buiten de looptijd, wordt er dus niets uitgekeerd. Je bouwt met een overlijdensrisicoverzekering namelijk geen kapitaal op.

Overlijdensrisicoverzekering kosten

Tips voor een overlijdensrisicoverzekering

Als je een overlijdensrisicoverzekering afsluit moet je bepalen met bedrag is wilt verzekeren. Dit bedrag wordt vaak bepaald door te kijken naar het financiele gat dat ontstaat als de verzekerde komt te overlijden.

Bij een hypotheek wordt dit bijvoorbeeld bepaald door te kijken of de maandlasten nog betaald kunnen worden.

Let op als u een roker bent

Ben je een roker? Dan betaal je meer premie. Rokers hebben een grotere kans op overlijden waardoor de kans op een uitkering via een overlijdensrisicoverzekering ook hoger is. Dat zie je terug in de premie.

Gezondheidsverklaring en medische keuring

Als uit de gezondheidsverklaring of medische keuring blijkt dat je niet helemaal gezond bent, dan kan de verzekeraar je alsnog accepteren, maar dan tegen een hogere premie. Je bepaalt zelf natuurlijk of je daarmee akkoord gaat. Maar alleen als je akkoord gaat ben je verzekerd.

Tips voor een overlijdensrisicoverzekering

overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Lage premies met goede voorwaarden.

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

Lage premies met goede voorwaarden.

overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

↬ 20% in Nederland kiest DELA

"Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering."

"Een duidelijke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles."

 

"Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie."

"De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld."

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Als je een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kies je een bedrag dat je uitgekeerd wilt krijgen als je zou overlijden. Je betaalt daarvoor premie tijdens het aantal jaren waarin je verzekerd wilt zijn.

Vergelijk de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering

Dat noemen we de looptijd van de verzekering. Je bepaalt dus zelf hoe lang de looptijd is. Mocht je overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, wordt het door jou gekozen bedrag aan jouw nabestaanden uitgekeerd.

Als u overlijdt buiten de looptijd

Als je overlijdt buiten de looptijd, wordt er dus niets uitgekeerd. Je bouwt met een overlijdensrisicoverzekering namelijk geen kapitaal op. Je wil natuurlijk eenvoudig de beste en voordeligste overlijdensrisicoverzekering te vinden.

Zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Na het invullen van een aantal vragen kun je eenvoudig overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken.

overlijdensrisicoverzekering vergelijk

Wist u dat 53% van de Nederlanders het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering niet weet?

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Het verschil tussen ovr & uitvaartverzekering

Sluit niet zomaar een overlijdensrisicoverzekering af bij je bank/geldverstrekker, maar vraag meerdere offertes op. De hypotheekaanbieder mag je niet verplichten daar de verzekering af te sluiten, want koppelverkoop is verboden.

Kijk goed naar de voorwaarden

Check of er in de voorwaarden geen ‘en bloc-bepaling’ is opgenomen. Die geeft de verzekeraar namelijk het recht om gedurende de looptijd eenzijdig de premie te verhogen.

Het is niet altijd nodig om een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft de verzekerde hoofdsom de hele looptijd gelijk. Dit is duurder dan een annuïtair dalende verzekering, waarbij het verzekerde bedrag gedurende de looptijd afneemt. Laat je hierover goed adviseren door een adviseur.

Het verschil tussen ovr & uitvaartverzekering

"Het berekenen van de uitvaartkosten was heel eenvoudig. Ik heb in 10 minuten de perfecte uitvaartverzekering gevonden."

"Ik heb in een relatief korte tijd een goede uitvaartpolis gevonden. Tot nu toe is alles goed verlopen, maar ik hoop de polis niet nodig te hebben"

"Het vinden van de juiste overlijdens risicoverzekering was nogal een gedoe. Dit kwam deels door mijn persoonlijke gezondheid. Toch heeft het vergelijken en de geboden informatie mij goed geholpen in het hele proces."

"Je kunt heel makkelijk offertes vergelijken na het gebruiken van de uitvaartkosten berekening op jullie website. Dat was wel nodig want door de specifieke wensen van mijn vrouw was het soms lastig om de juiste keuze te maken. Uiteindelijk is het prima gelukt."

DELA overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je een huis koopt en een hypotheek afsluit, wordt er doorgaans direct een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. In de meeste gevallen heeft deze verzekering dezelfde looptijd als de hypotheek.

Dit is een van de meest bekende gevallen waarin men een Dela overlijdensrisicoverzekering afsluit. Toch is het een prettig gevoel om zeker te weten dat jouw nabestaanden de beschikking krijgen over een som geld bij jouw overlijden. Iedereen heeft een eigen persoonlijke reden waarom een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten.

Zijn er verwachte grote uitgaven in de toekomst, die je zeker wilt stellen voor jouw gezin? Dan is een Dela overlijdensrisicoverzekering het overwegen waard.

Vergelijken begrafenisverzekeringen

Vind direct de begrafenisverzekering die bij uw wensen past. Geen gedoe, onafhankelijk en een duidelijk overzicht van de beste uitvaartpolissen.

Onze blogs met extra inzichten voor u