Extra zekerheid met de Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering

Delta Lloyd biedt bancaire en verzekeringsproducten voor de particuliere en zakelijke markt aan. Delta Lloyd heeft een ruim assortiment aan schadeverzekeringen, zorgverzekeringen, levensverzekeringen en pensioenen.

De bancaire tak biedt verschillende financiële producten aan, denk bijvoorbeeld aan spaarproducten, financiële planning of complexe verzekeringsproducten. In november 2018 is Delta Lloyd samengevoegd met Nationale Nederlanden tot één bedrijf.

8 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Fijn personeelslid

Rated 5 out of 5
04/06/2022

Geholpen door Lorenzo Hawker, hij heeft zijn werk echt super gedaan en mij op de hoogte gebracht.

Sidney

Goede dekking

Rated 5 out of 5
21/05/2022

Goede dekking en altijd behulpzaam bij vragen.

Jirte

Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering

Rated 4 out of 5
15/04/2022

Altijd klant geweest bij delta lloyd maar sinds de overname goed ondergebracht bij nationale nederlanden waar mijn levensverzekering nog steeds loopt!

karel

Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering

Rated 5 out of 5
13/04/2022

Tevreden met deze verzekeraar, goed geholpen tijdens plotseling overlijden van mijn partner. Bedankt.

J V

Kan beter

Rated 3 out of 5
11/01/2022

Het kan beter maar door de prijs heb ik geen klagen

Rik
MEEST GEKOZEN
Premie 31-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 13-07-1990 (31 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 11.11,-

Rated 4.5 out of 5
4.5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 31-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 13-07-1990 (31 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 12.12,-

Rated 4.7 out of 5
4.7/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 31-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 13-07-1990 (31 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 12.77,-

Rated 4.5 out of 5
4.5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering in 2022

Sinds de fusie van Delta Lloyd en Nationale Nederlanden kun je de Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering niet meer afsluiten, wel als product van de Nationale Nederlanden. Voor heen was de Delta Lloyd Groep de organisatie achter de merken Delta Lloyd, ABN AMRO en OHRA verzekeringen. Zij waren actief in Nederland en in België en had circa 6100 vaste medewerkers. Nu is ook de Delta Lloyd Groep overgenomen, namelijk door de NN Group. Diverse verzekeringsproducten zijn sindsdien ondergebracht bij de Nationale Nederlanden waar je tegenwoordig de ‘Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering’ kunt afsluiten.

Overlijdensrisicoverzekering Delta Lloyd

Met een Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering, ook overlijdensrisicoverzekering Delta Lloyd genoemd, zorg je ervoor dat je je nabestaanden verzorgd achterlaat. Een overlijdensrisicoverzekering van Delta Lloyd keert een bedrag uit aan je nabestaanden wanneer je komt te overlijden. De uitkering kan door je nabestaanden worden gebruikt als financiële ondersteuning.

Bijvoorbeeld voor de vaste lasten, het afbetalen van de hypotheek of de huur, maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor de uitvaart. Je kunt tevens kiezen voor een dekking op één of twee levens. De ORV kun je als een losse verzekering afsluiten, maar ook in combinatie met bijvoorbeeld een hypotheek. De overlijdensverzekering Delta Lloyd is altijd zeer scherp geprijsd en heeft de laagste afsluitkosten in Nederland. (ORV zonder afsluitkosten)

Opties

Je kunt zelf bepalen aan wie je laat uitkeren na overlijden. Je kunt bijvoorbeeld je partner of je kinderen als begunstigde opgeven, maar je kunt ook meerdere personen als begunstigden aanwijzen zoals al je kinderen. De uitkering wordt dan onder hen allen verdeeld. Bij een Delta Lloyd ORV is de standaard begunstiging eerst je partner, dan de kinderen en tot slot verdere erfgenamen.

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit bij het kopen van een huis dan wordt de verzekering soms aan de hypotheek gekoppeld. Ze noemen dit ook wel verpanden. In geval van uitkering maakt Delta Lloyd het over naar de hypotheekverstrekker, zo kan je hypotheek (deels) worden afgelost. Veel mensen kiezen er tegenwoordig nog voor om de overlijdensrisicoverzekering in combinatie met hypotheek af te sluiten.

De kenmerken van een Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering zijn opgesomd:

  • Je kunt je verzekering helemaal zelf samenstellen en hebt de mogelijkheid voor aanvullende dekkingen
  • Je kunt een AOV afsluiten
  • Je kunt zelf het verzekerd bedrag kiezen
  • Je mag kiezen uit een dekking op één of twee levens
  • Je kunt een Delta Lloyd ORV afsluiten als losse verzekering of i.c.m. hypotheek
  • Je krijgt een gegarandeerde uitkering bij overlijden
  • De minimale looptijd is vanaf 5 jaar
  • Het minimale verzekerd bedrag is €9250,-

Delta Lloyd ORV premies

De premies van Delta Lloyd zijn altijd zeer scherp geprijsd en heeft de laagste afsluitkosten van Nederland. De premie is afhankelijk van het verzekerd bedrag, je leeftijd en de looptijd. De Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering kun je afsluiten tot een bedrag van € 20.000.000,-.

De minimale looptijd van de Delta Lloyd overlijdensverzekering is twee jaar. Je kunt al een kapitaal te verzekeren van € 9.250,- De goedkoopste premie is al beschikbaar vanaf €2,62 voor een verzekerd bedrag van €10.000. Hieronder wat voorbeelden:

Maandelijkse premieVerzekerd bedrag
€ 3,15 €20.000
€ 6,18 €100.000
€13,73 € 300.000

Dit is op basis van afsluitleeftijd en looptijd 30 jaar. Het is goed om zelf een berekening te maken in de vergelijker aan de hand van je persoonlijke situatie en wensen.

Dekkingen

Je kunt bij overlijdensrisicoverzekering Delta Lloyd kiezen uit de volgende dekkingen

  • Gelijkblijvende ORV dekking: De uitkering van de levensverzekering blijft gedurende de gehele looptijd van de verzekering gelijk. De premie is bij de gelijkblijvende ORV ook altijd hetzelfde.
  • Annuïtair dalende dekking: Bij annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering neemt het verzekerd bedrag met een percentage af. In de eerste jaren daalt het verzekerde bedrag niet veel. Maar in de laatste jaren daalt het steeds sneller. De snelheid is afhankelijk van het annuïteitenpercentage. Deze vorm kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor een annuïtaire hypotheek.
  • Lineair dalende dekking: Naarmate de looptijd vordert daalt de hoogte van de uitkering van een lineair dalende overlijdensverzekering. Het verzekerde bedrag daalt lineair, met gelijke stappen tot 0 euro. Deze vorm is geschikt voor gezinnen met kinderen.

Delta Lloyd overlijdensrisicoverzekering voorwaarden

Wanneer je bij Delta Lloyd een overlijdensrisicoverzekering afsluit is het belangrijk dat je de voorwaarden goed leest. Je kunt hier lezen wat er gebeurt bij je overlijden. Het is altijd goed om bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering de vergelijker te raadplegen. Hiermee kun je zien wat de verschillende aanbieders je kunnen bieden. Op onze homepage vind je ook een hoop informatie die handig kan zijn bij het kiezen van een ORV of uitvaartverzekering.

Andere lezen ook: