Wat is een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering en is het geschikt voor mij?

Als je gebruik maakt van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag over de gehele looptijd hetzelfde. De nabestaanden ontvangen bij het overlijden van de verzekerde een vast bedrag dat afgesproken is tussen de verzekeraar en verzekerde. Het is dan ook niet zo gek dat dit soort verzekeringen onder het kopje levensverzekeringen vallen.

Wie kiest voor een gelijkblijvende overlijdensverzekering?

Over het algemeen kiezen veel mensen voor de gelijkblijvende overlijdenrisicoverzekering omdat je vooraf exact weet welke premie je betaalt en dat je de zekerheid hebt van een vast bedrag dat wordt uitgekeerd.

Als je een koopwoning hebt of over een langlopend krediet beschikt is een gelijkblijvende ORV een prima, veilige oplossing. Om je op gang te helpen hebben we een handige gids samengesteld, je kunt hier alles lezen over de gelijkblijvende ORV en de voor- en nadelen van deze vorm van verzekeren. Kijk direct of een gelijkblijvende overlijdensverzekering bij je past.

Hoe werkt een gelijkblijvende ORV precies?

Om je een goed beeld te geven van een gelijkblijvende ORV hebben we een scenario uitgewerkt van een 35 jarige man. Deze man heeft gekozen voor een gelijkblijvende overlijdensrisico verzekering omdat hij graag een groot deel van zijn inkomen wil opvangen voor de nabestaanden. Hij wil graag een bedrag van van 100.000 euro verzekeren voor een looptijd van 30 jaar.

In het geval dat de man op 60 jarige leeftijd overlijdt krijgen zijn nabestaanden op dat moment een uitkering van 100.000 euro, het verzekerde bedrag wordt volgens afspraak uitgekeerd aan de nabestaanden zodat deze direct aan alle financiële verplichtingen kunnen voldoen.

Veel mensen die te maken hebben met een gelijkblijvende hypotheekschuld kunnen het bedrag dat vrijkomt na het overlijden gebruiken om de schuld af te lossen bij de bank.

Oplossing voor nabestaanden

Daardoor zorgt de gelijkblijvende ORV er voor dat de nabestaanden in de koopwoning kunnen blijven wonen. Als je na een jaar of 10 wil verhuizen naar een grotere woning dan is het zo dat je bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering een even hoge dekking hebt die verpand kan worden aan een nieuwe hypotheek. Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is tegenwoordig zo gepiept.

Andere voorbeelden waarvoor de verzekering gebruikt kan worden:

  • Aflossen van schulden die anders zijn dan uw hypotheek
  • Het opkopen van uw aandelen door compagnons
  • Aanvulling op het inkomen van de nabestaanden
  • Bijdrage aan de studie van de kinderen en/of kinderopvang

Daarnaast zijn er nog tal van andere situaties te bedenken. Lees snel verder over waarom jij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten.

Waarom voor gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering kiezen?

Veel mensen vragen aan ons, wanneer moet je voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering kiezen? Doorgaans kiezen mensen met een koopwoning of een groot krediet voor een gelijkblijvende overlijdensverzekering. Stel dat je een gelijkblijvende hypotheekschuld hebt, dan kan de begunstigde, vaak de partner het uitgekeerde bedrag gebruiken om de schuld van de hypotheek af te lossen.

Dat is prettig voor de nabestaanden, deze kunnen dan vaak in de koopwoning blijven wonen, doorgaans is het erg slim om voor een gelijkblijvende dekking te kiezen omdat je zekerheid inbouwt voor je nabestaanden.

Vaste premie

Als je kiest voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering betaal je altijd een vaste premie. Elk jaar blijft de premie dus hetzelfde, en ook het verzekerde bedrag blijft vast staan bij overlijden. Wel moet je nog op een aantal zaken letten uit de voorwaarden van een verzekeraar.

Als er namelijk een en-bloc clausule is verwerkt in de polisvoorwaarden dan is het mogelijk om de premie tussendoor te wijzigen. Het is aan te raden om te kiezen voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering zonder en-bloc clausule.

Voordelen van een gelijkblijvende ORV

  • De uitkering blijft gelijk over de hele looptijd
  • Sluit goed aan bij de aflossingsvrije hypotheek

Nadelen van een gelijkblijvende ORV

  • Premie is vrij hoog, omdat de dekking gelijk blijft

We raden het je aan om alle aanbieders met elkaar te vergelijken zodat je de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering vindt die geschikt is voor jouw situatie.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 13-07-1990 (31 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 100.000,-
1
Dienstenpakket LeefdoorPlan
4,0
Rated 4,0 out of 5
7 reviews 4,0/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen en partner zijn niet gratis meeverzekerd.

4.78

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 4,78,-
Distributiekosten € 16,80,-
Poliskosten € 6,50,-

*Eenmalige distributiekosten van € 16,80,-. Deze kosten worden over een periode van 10 jaar verrekend met de maandelijkse premie, wat neerkomt op € 0,14 per maand.

**De poliskosten kunnen verschillen per betalingsperiode. Er kan gekozen worden uit jaarlijkse betaling, half jaar betaling, kwartaal betaling of maandelijkse betaling.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van DELA. Deze verzekering is dan ook pas af te sluiten tussen een leeftijd van 18 en 65 jaar.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van DELA te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De minimale looptijd waarvoor gekozen moet worden is 10 jaar. Deze overlijdensrisicoverzekering loopt tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Bij DELA kun je zelf de duur van de looptijd bepalen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waar je de verzekering voor afsluit.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 16,80,-.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
2
Dienstenpakket ORV
4,1
Rated 4,1 out of 5
7 reviews 4,1/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen & partner zijn niet gratis meeverzekerd.

6.33

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 6,33,-
Distributiekosten € 69,-
Poliskosten

*Eenmalige distributiekosten van € 69,-.

**Centraal Beheer hanteert enkel distributiekosten en maandelijkse premie.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kan worden afgesloten voor personen met een minimale leeftijd van 15 jaar, hierbij moet de verzekeringnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De polis loopt tot maximaal 75 jarige leeftijd en moet minimaal actief worden voor de leeftijd van 68 bereikt wordt.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij Centraal Beheer apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 69,-.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.