Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering in 2023, waar moet ik op letten bij het afsluiten?

Op zoek naar de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering? Dat kunnen we ons voorstellen, je sluit deze polis toch voor een lange looptijd af en dus wil je zeker weten dat je een scherpe premie met goede voorwaarden hebt gekozen.

Hoe goedkoop een bepaalde overlijdensverzekering is hangt af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het totale verzekerde bedrag, de leeftijd waarop je de verzekering afsluit en de voorwaarden die je gekozen hebt.

Je moet er wel rekening mee houden dat er bij een goedkope ORV voorwaarden gelden die allemaal anders zijn per verzekeraar. Er is in ieder geval een ding zeker, de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering 2023 heeft een vaste einddatum.

Als je binnen de looptijd komt te overlijden wordt het bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Als je buiten de looptijd overlijdt dan heb je geen recht meer op uitkering. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen. Om de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering te vinden kun je de informatie in dit artikel goed gebruiken.

Snel goedkope overlijdensrisicoverzekering vinden

Tegenwoordig is het gelukkig heel makkelijk geworden om snel een goede vergelijking te maken van alle goedkope overlijdensverzekeringen. Maak gebruik van onze handige tool om direct een overzicht te krijgen van de totale markt.

Ook zie je direct de meest belangrijke onderwerpen voor een goedkope overlijdensrisicoverzekering staan zodat je een goed beeld krijgt van de voor- en nadelen.

Goedkope overlijdensrisicoverzekering voor een hypotheek

Als je een hypotheek wil afsluiten kan het voorkomen dat er gevraagd wordt om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Je kunt dan in het geval van overlijden de openstaande hypotheek aflossen met de goedkope overlijdensrisicoverzekering. In dat geval is de begunstigde bij deze verzekeraar de hypotheekverstrekker. Een hypotheek zonder overlijdensrisicoverzekering is vandaag de dag een lastige klus.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je een andere reden hebt om een goedkope ORV af te sluiten. Wil je bijvoorbeeld dat er een som geld vrijkomt voor de nabestaanden na overlijden?

Ook dan is het mogelijk om een goedkope overlijdensrisicoverzekering te vinden, je betaalt namelijk premie voor een lange periode en dan is het wel prettig om een scherpe premie te betalen.

Ga niet direct op elk aanbod in

We raden je aan om niet direct op het aanbod van de bank of geldverstrekker in te gaan. Je bent namelijk niet verplicht om een ORV af te sluiten bij een bank of geldverstrekker.

Je kunt online zelf een goedkope overlijdensverzekering afsluiten, je bent bijna altijd goedkoper uit in vergelijking met een bank. Zelf als je korting krijgt op de rente kan het nog goedkoper zijn om online een goedkope ORV af te sluiten.

Kies het juiste verzekerde bedrag met een goedkope ORV

Bij een goedkope overlijdensrisicoverzekering is het verstandig om een goed verzekerd bedrag te kiezen. Als je een te hoog verzekerd bedrag kiest is de maandelijkse premie die je moet betalen een stuk hoger.

Hoe hoger de premie, hoe hoger de uitkering zal zijn. Een goedkope overlijdensrisicoverzekering heeft doorgaans dus een lagere uitkering. Ga goed na wat je echt nodig hebt en overleg met je partner om het juiste verzekerde bedrag te vinden.

Verschillende dekkingen goedkope overlijdensrisicoverzekering

Als je op zoek bent naar de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering is het belangrijk om naar de verschillende soorten dekkingen te kijken. De hoogte van het verzekerde bedrag is natuurlijk belangrijk, maar de gekozen dekkingsvorm bepaalt ook een groot deel van de premie.

Als je kiest voor een goedkope gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag gelijk gedurende de hele looptijd. Over het algemeen is deze dekking de meest dure vorm van een ORV. Als je echt de goedkoopste ORV wil hebben is een gelijkblijvende dekking vaak niet de dekkingsvorm waar je naar op zoek bent, het biedt echter wel wat meer zekerheid.

Als je een annuïtair of lineair dalende overlijdensverzekering afsluit ben je meestal goedkoper uit. Dat komt omdat het bedrag naarmate de looptijd verstrekt zal dalen. Doorgaans worden deze soorten dekkingen gekozen bij het afdekken van een hypotheek.

Zelf een goedkope overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Een hypotheekverstrekker biedt vaak een ORV aan, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Je bent namelijk volledig vrij om zelf een goedkopere ORV te kiezen. Je kunt dus het beste beginnen met een goedkope ORV vergelijken op onze website om een goed beeld te krijgen van de markt.

Doorgaans is het namelijk zo dat je online een stuk goedkoper uit bent dan via de bank of geldverstrekker. Als je eenmaal een vergelijking hebt gemaakt kun je direct beginnen met afsluiten bij een van de grote aanbieders op de Nederlandse markt.

Het is een prettig gevoel dat je zelf kunt kijken welke goedkope ORV het beste bij je past. Door vooraf goed onderzoek te doen zorg je voor een rustig en goed gevoel over de toekomst. Dat doe je voor jezelf, maar ook voor de nabestaanden bij een overlijden.

Begin direct met goedkope overlijdensrisicoverzekeringen bekijken en kies de meest scherp geprijsde premie. De premieverschillen kunnen onderling namelijk behoorlijk verschillen. Een premieverschil van € 2 per maand lijkt misschien geen groot verschil, maar door de lange looptijd kan dit behoorlijk oplopen. Als je bijvoorbeeld een levensverzekering voor 30 jaar afsluit dan loopt dit op tot een verschil van € 720.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 13-07-1990 (31 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 100.000,-
1
Dienstenpakket LeefdoorPlan
4,0
Rated 4,0 out of 5
7 reviews 4,0/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen en partner zijn niet gratis meeverzekerd.

4.78

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 4,78,-
Distributiekosten € 16,80,-
Poliskosten € 6,50,-

*Eenmalige distributiekosten van € 16,80,-. Deze kosten worden over een periode van 10 jaar verrekend met de maandelijkse premie, wat neerkomt op € 0,14 per maand.

**De poliskosten kunnen verschillen per betalingsperiode. Er kan gekozen worden uit jaarlijkse betaling, half jaar betaling, kwartaal betaling of maandelijkse betaling.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van DELA. Deze verzekering is dan ook pas af te sluiten tussen een leeftijd van 18 en 65 jaar.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van DELA te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De minimale looptijd waarvoor gekozen moet worden is 10 jaar. Deze overlijdensrisicoverzekering loopt tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Bij DELA kun je zelf de duur van de looptijd bepalen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waar je de verzekering voor afsluit.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 16,80,-.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
2
Dienstenpakket ORV
4,1
Rated 4,1 out of 5
7 reviews 4,1/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen & partner zijn niet gratis meeverzekerd.

6.33

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 6,33,-
Distributiekosten € 69,-
Poliskosten

*Eenmalige distributiekosten van € 69,-.

**Centraal Beheer hanteert enkel distributiekosten en maandelijkse premie.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kan worden afgesloten voor personen met een minimale leeftijd van 15 jaar, hierbij moet de verzekeringnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De polis loopt tot maximaal 75 jarige leeftijd en moet minimaal actief worden voor de leeftijd van 68 bereikt wordt.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij Centraal Beheer apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 69,-.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.