Financiële ondersteuning na het overlijden

Maak kennis met de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering. Aan de naam zie je het niet af maar het is een Nederlandse verzekeraar welke al meer dan honderd jaar actief is in de verzekeringsbranche. In 1901 is deze verzekeraar gesticht te Amsterdam. Ondertussen heeft verzekeraar Zwitserleven flink wat overnames doorgemaakt.

Voorheen behoorde de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering tot het bedrijf Swiss Life. In 2008 besloot SNS Reaal het bedrijf over. SNS Reaal behoort weer onder het Nederlandse VIVAT met een aantal dochterondernemingen. De Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering laat zich kenmerken als een uitstekende dienst voor een financieel bewuste toekomst. Er zijn dan ook steeds meer mensen die de keuze maken voor de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering.

5 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Goede voorwaarden en prijzen

Rated 4,0 out of 5
22/08/2022

ik zag dat de premie prijzen in combinatie met de voorwaarden die Zwitserleven stelt erg goed zijn na mij mening

Jan

Welkomscadeau

Rated 5,0 out of 5
07/07/2022

Ik kreeg als welkomskado ook nog eens een kadobon van 30 euro voor Bol.com, waarmee ik meteen een paar dvd’s heb bestelt.

Rik

Niet over te klagen

Rated 5,0 out of 5
09/09/2021

Ik heb nog niks te klagen gehad

Sandra

Tevreden

Rated 3,0 out of 5
18/08/2021

Tot nu toe zeer tevreden

Jasmijn

Vergeleken

Rated 4,0 out of 5
26/06/2021

uiteraard gekeken bij andere vezekeraars of daar betere/goedkopere levensverzekeringen te vinden waren. Maar eigenlijk was het overal duurder of ongeveer de zelfde prijs. Dus toen had ik mijn levensverzekering afgesloten bij Zwitserleven

Kim
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering review

Ben je van plan om de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Dan is het verstandig om je in te lezen over de mogelijkheden en dekkingen. Op deze pagina zullen we alles bespreken over de overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven. Alle belangrijke punten komen in deze review aan bod. Lees je met ons mee?

Kenmerken van de Zwitserleven ORV

Wellicht is het slim om allereerst even te starten met de belangrijkste kenmerken van de Zwitserleven ORV. Zo heb je binnen een aantal seconden een goed beeld van deze verzekering bij deze verzekeraar.

Wij raden het je altijd aan om alle overlijdensrisicoverzekering aanbieders met elkaar te vergelijken. Wellicht is de Zwitserleven levensverzekering een passende en geschikte aanbieder voor jouw persoonlijke situatie. Lees snel verder!

Wil je de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering samengevat inzien? Kijk hier voor de verzekeringskaart van deze verzekering.

Relatief voordelige en lage premie

Met de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering ben je verzekerd van een relatief lage premie. Bij deze verzekeraar zijn er een aantal factoren erg belangrijk. Met name je leeftijd, looptijd en huidige gezondheid zijn voor Zwitserleven erg belangrijk. Er zal namelijk een persoonlijk risicoprofiel moeten worden opgesteld. Aan de hand van dit profiel wordt uiteindelijke premie vastgesteld.

De Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering is qua premie erg flexibel. Je kunt namelijk zelf bepalen in welke termijnen je de premie kunt voldoen. De meeste mensen kiezen voor een maandelijkse betaling. Ook de kwartaalbetaling wordt vaak gekozen. Tevens is het ook mogelijk om te kiezen voor een halfjaarlijkse betaling.

Het verzekerde bedrag wordt altijd uitgekeerd

In tegenstelling tot andere verzekeraars ben je met de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering gegarandeerd van een uitkering van het verzekerde bedrag. Het is namelijk mogelijk om voor de verpande Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering te kiezen. In deze situatie wordt het verzekerde bedrag bij overlijden uitgekeerd aan de hypotheekverstrekker. Daarnaast kun je meerdere personen verzekeren op je eigen polis. Meer weten over de uitkering van de levensverzekering in het algemeen? Druk snel door om meer te weten te komen.

Direct verzekerd met de Zwitserleven ORV

Bij een aantal verzekeraars ben je na het afsluiten nog niet direct verzekerd. Echter kan er altijd iets overkomen en wil je gewoon gedekt zijn. Wanneer je voor je Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering de gezondheidsverklaring hebt getekend ben je verzekerd tot het einde van de looptijd. Is de polis intern nog niet goed verwerkt dan worden de nabestaanden sowieso tot maximaal € 250.000,- uitgekeerd.

Waarom kiezen voor de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering?

Met de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering dek je jezelf tegen financiële schade bij een plotseling overlijden. Tijdens het afsluiten zal je een keuze moeten maken uit een maximaal verzekerd bedrag. Dit bedrag wordt uitgekeerd wanneer een van jouw familieleden of zakelijke partners plotseling overlijdt. We hebben hieronder een aantal redenen voor je opgesomd waarom je zou moeten kiezen voor de Zwitserleven ORV:

  • De aflossing van een hypotheek na het wegvallen van de hoofd kostwinner
  • De voortzetting van een familiebedrijf bij een plotseling overlijden
  • Is de kostwinner van het gezin weg gevallen? Het gat in het inkomen kan worden gedicht met deze verzekering.
  • De aflossing van een persoonlijke lening of doorlopend krediet na het overlijden. Nabestaanden blijven niet zitten met schulden. Een zeer gerust stellen gevoel al zeggen wij zelf.
  • Voor een extra zekerheid voor de hypotheekverstrekker bij de aanvraag.

Zoals we al zeiden is de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering erg flexibel. Je kunt je dekking namelijk voor een groot deel zelf samenstellen. Zo kun je alleen jezelf verzekeren maar ook de rest van het gezin. Ook het maximale verzekerde bedrag is zelf te bepalen. Daarbij is het wel goed om te weten dat de kosten Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering stijgen bij een hoger verzekerd bedrag.

Verschillende soorten Zwitserleven overlijdensrisicoverzekeringen

Wil je bij Zwitserleven een overlijdensrisicoverzekering afsluiten dan moet je een keuze maken uit een van drie varianten die je worden aangeboden. Zo kun je de keuze maken voor de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering, lineair dalende overlijdensrisicoverzekering of annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Deze varianten hebben elk haar eigen kenmerken.

Zo kunnen we je alvast verklappen dat de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven het goedkoopste is. Je geniet namelijk van een lage premie. Maak je de keuze voor een gelijkblijvende polis dan zal je de hoogste premie betalen. Logischerwijs blijft de overgebleven variant in het midden qua prijs. We zullen je hieronder alles vertellen over de verschillende levensverzekeringen van Zwitserleven.

Gelijkblijvende Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering

Een veel gekozen variant binnen de overlijdensrisicoverzekeringen van Zwitserleven is de gelijkblijvende variant. Deze variant laat zich kenmerken door een verzekerd bedrag dat gedurende de looptijd gelijk blijft. Zoals de benaming ook eigenlijk al een beetje verklapt. Dit bedrag wordt uitgekeerd wanneer je gedurende de looptijd overlijdt.

De gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven is uitermate geschikt voor een zekere financiële toekomst. Vaak valt er een groot deel van het inkomen weg. Dit moet natuurlijk opgevuld worden. Zo blijven de kosten van de studie voor de kinderen natuurlijk ook gewoon doorlopen. Je wil immers niet dat je kinderen na het overlijden op volle toer moeten bij lenen.

Op de afbeelding kun je een grafische weergave zien van het dekkingsverloop. Deze situatie is vastgesteld middels een verzekerd bedrag van € 150.000,-. De looptijd bedraagt 30 jaar.

Annuïtair dalende Zwitserleven ORV

De annuïtair dalende Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering laat zich kenmerken door een verzekerd bedrag dat ieder jaar daalt. Hierdoor zal de uitkering van het verzekerd bedrag ieder jaar verschillen. Hoe langer de looptijd verloopt, hoe sneller het maximale verzekerde bedrag zal gaan dalen. In het begin zal dit dus minder snel gaan dan op het einde van de looptijd.

Dit houdt in dat je bij de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven aan het einde van de looptijd niets krijgt uitgekeerd. Kom je plotseling te overlijden gedurende de looptijd dan wordt er op dat moment gekeken naar de waarde. Die zal je krijgen uitgekeerd. In de meeste gevallen kiest de consument voor deze variant om het nog niet afgeloste deel van de hypotheekschuld te dekken.

Op de afbeelding kun je een grafische weergave zien van het dekkingsverloop. Deze situatie is vastgesteld middels een verzekerd bedrag van € 150.000,-. De looptijd bedraagt 30 jaar.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering Zwitserleven

De laatste variant die je kunt kiezen is de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven. Het maximale verzekerde bedrag zal jaarlijks met een vooraf afgesproken bedrag dalen. De jaarlijkse daling wordt op een vrij makkelijke manier vastgesteld. Ze delen namelijk het maximale verzekerde bedrag door de totale looptijd.

Ook bij deze variant zal je aan het einde van de looptijd uitkomen op een maximaal verzekerd bedrag van € 0,-. Je zult een verzekerd bedrag ontvangen wanneer één van de verzekerden tijdens de looptijd overlijdt. Op het moment van overlijden wordt er gekeken naar de waarde van het verzekerde bedrag.

Op de afbeelding kun je een grafische weergave zien van het dekkingsverloop. Deze situatie is vastgesteld middels een verzekerd bedrag van € 150.000,-. De looptijd bedraagt 30 jaar.

Veel gestelde vragen over de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering

We hebben een aantal vragen voor je geselecteerd die bij meerdere mensen zijn opgekomen. Je wil natuurlijk wel alles weten over de overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven. Hieronder kun je de meest gestelde vragen terug vinden.

Wat als ik stop met het betalen van de Zwitserleven ORV?

De premie van de Zwitserleven ORV wordt in de standaardsituatie met een automatische incasso van je rekening afgeschreven. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet genoeg geld op de rekening hebt staan. Je zult in dit geval bericht van de verzekeraar ontvangen. Na negentig dagen niet betalen vervalt de dekking. Houd hier zeker rekening mee!

Het komt er in deze situatie simpelweg op neer dat je niet meer bent verzekerd tegen het financiële gat dat kan ontstaan voor de nabestaanden bij een plotseling overlijden. Zorg er dus voor dat je de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering te allen tijde kunt betalen en voorkom dit soort problemen.

Ontvang ik een niet-rokers korting?

De overlijdensrisicoverzekering en roken is geen goede combinatie. Logisch natuurlijk want je hebt een grotere kans op ziekte of overlijden dan iemand die niet rookt. Er bestaat dan ook een zogenaamde niet-rokers korting welke je ontvangt wanneer je niet rookt of minimaal gestopt bent voor 2 jaar.

Je zult een gezondheidsverklaring moeten invullen en tekenen. Hierin geef je ook aan of je rookt of niet. Hoe slechter je gezondheid, hoe hoger de premie overlijdensrisicoverzekering Zwitserleven. In sommige gevallen zal je een medische keuring moeten ondergaan. Deze kosten zijn voor rekening van de verzekeraar. Vanaf een maximaal verzekerd bedrag ter waarde van € 500.000,- zal je altijd een medische acceptie moeten ondergaan.

Stopzetten van de polis, hoe werkt dit?

Niet meer tevreden met je Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering? Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om deze op te zeggen. Bij deze verzekeraar zijn geen bijkomende kosten of boetes gemoeid. Logischerwijs zal je geen dekking ontvangen bij een overlijden. De Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering afkopen is dan ook niet mogelijk. Je zult namelijk niets terug krijgen van je al betaalde premies.

Keuringsgrenzen van de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een ORV is de leeftijd niet onbelangrijk. Hoe hoger je leeftijd, hoe hoger de kans op overlijden. Je kunt dan ook maar tot je 65e levensjaar een Zwitserleven ORV afsluiten. Op de einddatum van de polis mag de jongste verzekerde maximaal 75 jaar zijn. Wacht dan ook niet te lang met het afsluiten van de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering.

De maximale looptijd van de Zwitserleven ORV is 40 jaar. Daarnaast kun je jezelf maximaal verzekeren tegen een waarde van € 2.500.000,- en minimaal voor € 5.000,-. Houd rekening met de medische keuring bij een verzekerd bedrag hoger dan € 500.000,-.

Uitkeren van het verzekerde bedrag met meerdere mensen op één polis, hoe zit dit?

Met de overlijdensrisicoverzekering van Zwitserleven kun je maximaal twee mensen op eenzelfde polis verzekeren. Veel mensen vragen zich af hoe het uitkeren in deze situatie in zijn werk gaat. In de algemene regel is het zo dat het geld wordt uitgekeerd aan degene welke nog in leven is. Het is niet zo dat er meerdere keren wordt uitbetaald. Het maximale verzekerde bedrag wordt dan ook maar één keer uitgekeerd.

Ook bij het gelijktijdig overlijden wordt er maar één keer uitgekeerd. Houd hier dan ook rekening mee bij het kiezen van de hoogte voor het verzekerd bedrag. Dek het risico dan ook voor twee mensen af en niet voor één.

Wanneer ontvang je geen dekking met de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering?

Bij iedere verzekering bestaan er situaties waarin niet wordt uitgekeerd door de verzekeraar. Dit is ook het geval bij de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering. Heb je een aanvraag ingediend maar is deze nog niet ontvangen maar de verzekerde is wel overleden dan wordt er niets uitgekeerd. Alle situaties waarin niet wordt uitgekeerd staan uitvoerig en gedetailleerd beschreven in de algemene voorwaarden van de Zwitserleven overlijdensrisicoverzekering. Bovenin de pagina kun je de algemene voorwaarden van deze polis terugvinden.

Bekijk meer informatie