Begrafenis vergelijken zonder gedoe? Geregeld in 3 minuten.

Altijd 100% onafhankelijk, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak je gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Op 1 centrale plaats uitvaartpolissen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartpolis

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Begrafenis

Wat kost een begrafenis

Goedkope begrafenis

Wat te regelen bij overlijden? Er in een keer veel op je af. Weet je wat de wens van je dierbare is na overlijden: begrafenis of crematie? Je kunt zelf alvast nadenken over een aantal zaken. Wat te regelen na overlijden van mijn ouders? Is er een adressenlijst? Hoe regel ik de financiële zaken? Het zijn allemaal lastige vragen waar u graag snel helder antwoord op wil.

Belangrijke verzekering

Een begrafenis verzekering is daarom dus een belangrijke verzekering. Door een verzekering voor uw begrafenis af te sluiten zorgt u ervoor dat de kosten voor uw begrafenis zijn gedekt.

De begrafenisverzekering staat ook wel bekend als

Een begrafenis verzekering staat ook wel bekend als een uitvaartverzekering. Met de verzekering kunt u kiezen voor zowel een begrafenis als een crematie. U kunt bij verzekeraars kiezen uit verschillende dekkingen voor uw begrafenisverzekering, zodat u altijd een passende verzekering kunt afsluiten die op uw wensen aansluit.

Een begrafenis kost tegenwoordig al snel tussen de € 7000,- en € 11.000,-, een crematie tussen de € 6.500,- en € 9.000,-. Dit wordt door veel mensen onderschat, en ze lopen dan ook regelmatig onnodig tegen hoge kosten aan.

De begrafeniskosten worden vaak onderschat

Meer dan 1/3e van de 18- tot 34-jarigen denkt dat een uitvaart gemiddeld minder dan € 5.000,- kost, terwijl 18% van de mensen van 35 jaar of ouder dit denkt.

Begrafeniskosten liggen hoger t.o.v. crematie

De begrafenis kosten liggen vaak hoger dan de kosten voor een crematie omdat de begrafenis kosten voor een deel bestaan uit grafkosten. Deze grafkosten verschillen sterk per gemeente en liggen tussen de € 800,- en € 7.000,-. Er zijn diverse verzekeraars die extra goed op deze lokale verschillen letten.

De kosten voor een kist

De kosten van een kist vormen een belangrijk onderdeel van het totale kostenplaatje van een begrafenis. Er zijn veel mogelijkheden voor de kist, maar u kunt ook kiezen voor een andere optie zoals een wade. De wade is een soort doen waarin de overledene wordt gewikkeld. De overledene wort dan gedragen op een speciale baarplank. Na het kiezen van de kist kunt u een grafkeuze gaan maken, lees hieronder verder welke opties er mogelijk zijn.

Een uitvaart naar uw wens, dat is wat verzekeringsmaatschappijen u willen bieden. Een goedkope uitvaart die alleen goedkoop is in de financiële zin, en net zo stijlvol en respectvol als een duurdere. Of u nu kiest voor een goedkope crematie of een goedkope begrafenis, alles is mogelijk. Veel uitvaartverzorgers denken graag met u mee en helpen daar waar u dat wilt.

De kosten van een begrafenis

De kosten van de begrafenis zijn vaak ook een belangrijk onderwerp. Veel families die gebruik maken van een ‘budget uitvaart’ hebben minder keuzemogelijkheden dan bij een reguliere uitvaart.

Aanbieders van budget uitvaarten

Aanbieders van budget uitvaarten kunnen deze goedkoop aanbieden omdat het systeem waarmee zij werken is gebaseerd op inkoop van grote aantallen dezelfde producten en diensten(kisten, condoleanceboeken, catering, etc.) waardoor de prijs laag is.

Bij een budget uitvaart is het niet mogelijk om zelf de locatie van het afscheid en de begrafenis of crematie te kiezen.

Hoe werkt het begrafenis vergelijken precies?

Aangezien er grote premieverschillen kunnen ontstaan tussen alle verzekeraars, raden wij u aan om uw uitvaartverzekering te vergelijken voordat u deze afsluit. Vaak kijken mensen alleen naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Maar dit is zeker niet het belangrijkste. U kunt beter een verzekering kiezen die het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige en goedkope uitvaartverzekering of een zeer uitgebreide verzekering waarbij het verschil vaak zit in het uit te keren bedrag of in de mate waarin de uitvaart wordt verzorgd. Een voordelige uitvaartverzekering vergelijken kost u een klein beetje tijd, maar het bespaart u nu meteen en over de gehele looptijd van uw uitvaartpolis honderden euro’s. Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Ook deze premies kunt u op onze website vergelijken.

"Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering."

"Een duidelijke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles."

 

"Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie."

"De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld."

Begrafenispolis

Raak je begrafenispolis niet kwijt!

Een begrafenispolis is het polisblad van je begrafenis verzekering. Op het polisblad, vaak gewoon polis genoemd, staan alle details van je begrafenis verzekering.

Wat staat er beschreven in de begrafenis polis?

Er staat beschreven wat je hebt verzekerd, hoeveel waarde de verzekering heeft, welke premie je moet betalen en natuurlijk de voorwaarden van de begrafenisverzekering.

Bewaar de begrafenispolis op een veilige plek

Het is erg handig om de polis van uw begrafenisverzekering te bewaren op een veilige en makkelijk te vinden plek, maar het is niet verplicht om de polis te bewaren.

Op de polis staan alle afspraken die je met de begrafenis verzekeraar hebt gemaakt. En daarom is het slim om de polis te bewaren, zowel voor jezelf als voor je nabestaanden.

Raak je polis niet kwijt, maar bewaar je begrafenispolis dus zorgvuldig en op een plek waar ook uw nabestaanden hem kunnen vinden. Dat voorkomt een hoop uitzoekwerk en maakt het regelen van de begrafenis een stuk makkelijker.

Als u de begrafenispolis kwijt bent

Als je de polis kwijt bent, kun je een kopie opvragen bij de Afdeling Polisadminstratie. Je krijgt dan een nieuwe begrafenispolis toegestuurd maar moet wel administratiekosten betalen voor het aanvragen van een nieuwe polis. Nabestaanden kunnen meestal ook zonder polis wel contact opnemen met de verzekeraar om de begrafenis te regelen.

Maar zonder polis is het moeilijker om te weten te komen of iemand verzekerd was, wat voor begrafenis verzekering hij had en bij welke verzekeraar de begrafenis was verzekerd. Het is dus aan te raden om je polis goed te bewaren.

Vergelijken, kijken en volledig onafhankelijk advies.

Je kiest jou ideale uitvaartpolis helemaal zelf

Bespaar maandelijks op uw premie door zelf te vergelijken.

Begrafenis regelen

Wat voor graf wilt u kiezen?

Een begrafenis regelen kan veel werk zijn. Gelukkig zijn er veel organisaties zoals DELA, Yarden, Nuvema, Ardanta & Monuta. Deze organisaties regelen doorgaans alles voor begrafenissen als u goed verzekerd bent.

Hoe lang na het overlijden dient de begrafenis plaats te vinden

In de wet staat dat de tijd tussen overlijdens en de begrafenis moet zitten mag niet eerder dan 36 uur na het overlijden plaatsvinden. De uitvaar moet uiterlijk op de 6e werkdag na de dag van het overlijden plaatsvinden, daarbij tellen weekenden en feestdagen niet mee aangezien dit geen formele werkdagen zijn.

Uitzondering op de normale tijd tussen overlijden en begraven

In sommige gevallen mag er afgeweken worden van deze tijden. Als een arts advies geeft mag de burgemeester van de gemeente waar het stoffelijk overzich zich bevindt een andere termijn stellen. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn om godsdienstige redenen of omdat de familie uit een ander land de begrafenis wil bijwonen.

Begrafenis kleding, waar moet ik aan denken?

De begrafenis kleding is erg belangrijk. Vaak is de rouwkaart leidend en wordt er gevraagd om een bepaalde kleur of kledingstijl te hanteren. Als er geen gewenste kleding op de begrafeniskaart staat kijk dan goed naar het type rouwkaart. Is deze klassiek of conservatief?

Dan kunt u het beste kiezen voor een klassieke outfit, waarbij veel zwart, weinig bloot en dichte schoenen gezien worden als gewenst. Als er geen duidelijke kledingstijl staat aangegeven op de rouwkaart raden wij een kledingstijl aan met donkere kleuren of grijs.

Gepaste kleding bij een begrafenis is vaak gewenst

Zorg er in ieder geval voor dat u gepaste kleding bij een crematie of begrafenis draagt. Kleding zonder gaten of scheuren. Ook is het belangrijk dat kleding er netjes uitziet en geen vlekken heeft.

Naast de keuze voor een begraafplaats, bepaalt ook het soort graf de hoogte van de grafkosten. U kunt kiezen voor een algemeen graf of een eigen graf. In een algemeen graf komen meerdere personen te liggen die geen band met elkaar hebben. Een eigen graf is ook voor meerdere personen, maar daarbij mag u zelf bepalen wie erin komen te liggen. Dat kunnen familieleden of andere dierbaren zijn.

De keuze voor het graf

Er zijn verschillende soorten graven op een begraafplaats. U kunt kiezen voor een algemeen graf of een particulier graf. Bij een particulier graf heeft u meer keuzemogelijkheden wat betreft het graf.

De keuze voor een Natuurgraf

Veel mensen vinden het een prettige gedachte dat alles wat uit de natuur komt weer terug gaat naar de natuur. Dat is de gedachte achter een natuurbegraafplaats. Er worden alleen maar duurzame materialen gebruikt zoals een biologisch afbreekbare grafkist.

De keuze voor een Zandgraf

Veel begraafplaatsen liggen meestal in het zand. Daardoor is de meest gekozen keuze een zandgraf. De reden hiervoor is dat zand het beste is voor ontbinding van het lichaam. Een zandgraf heeft geen verstevigde wanden, uitvaartkisten liggen bij een zandgraf in het zand.

De keuze voor een Keldergraf

Kledergraven hebben vaak gemetselde of betonnen zijwanden, een bodem en een afdekzerk, de uitvaartkisten liggen dan in een afgesloten ruimte en niet in het zand. Een keldergraf is daardoor duurder dan bijvoorbeeld een zandgraf.

Begrafenisverzekering vergelijken

Vind direct de overlijdensrisicoverzekering die bij uw wensen past. Geen gedoe, onafhankelijk en een duidelijk overzicht van de beste polissen.

Onze blogs met extra inzichten voor u

Begraven tijdens een uitvaart, hoe werkt het?

Er komt bij het proces van begraven en een begrafenis nog veel kijken, ik heb hieronder wat informatie voor je verzameld zodat je keuze proces vereenvoudigd en je inzicht met betrekking tot dit onderwerp verbetert. Zorg dat je goed op de hoogte bent want je kan het zo...

Goedkope Begrafenis Afsluiten in 2018

Wat is een goedkope begrafenis precies en hoe moet ik de kosten intepreteren? De kosten voor een begrafenis en crematie zijn de laatste jaren behoorlijk gestegen en de verwachting is dat de kosten ieder jaar met zo een 3.5% tot 4.5% zullen stijgen. Des te meer reden...

Begrafenispolis in 2018 – Alles wat je moet weten

Een begrafenispolis is niet het type verzekering waarbij u elk jaar of na een aantal jaar overstapt. Het is een verzekering die vaak slechts een keer wordt afgesloten, dus vandaar ook dat we u willen laten inzien dat het vergelijken van begrafenispolissen nuttig is....