Uitvaartverzekering vergelijken & in 3 minuten op premie besparen?

Altijd 100% onafhankelijk uitvaartverzekering vergelijken, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en direct maandelijks geld besparen op je premie. Begin direct en bespaar in 3 minuten.

Simpel uitvaartverzekering vergelijken in 3 min.

Betaal minder maandelijkse premie uitvaartverzekering

Volledig onafhankelijk alle verzekeraars vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Beste uitvaartverzekering vergelijken in 2019

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 7,94

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,14

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste uitvaartverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,73

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 64,00 eenmalige kosten

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,73

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Distributiekosten verwerkt in de premie

Vrije keuze uitvaartverzorging

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Verzekerd Bedrag

7.314

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,72

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 46,00 distributiekosten

Vrije keuze uitvaartverzorging

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1988 (30 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 28 januari 2019

Meest gestelde vragen & antwoorden over de uitvaartverzekering

[toc]

Wat zijn de specifieke kosten die je dekt met uitvaartverzekeringen?

De kosten inschatten van een begrafenis of crematie kan een enorme horde zijn in de zoektocht naar de beste uitvaartverzekering.

Iedereen is anders, de kosten ook

Je wil natuurlijk wel weten hoe duur alle afzonderlijke diensten zijn en je wensen kunnen behoorlijk verschillen ten opzichte van een gemiddelde Nederlander. Elke verzekeraar heeft daarom verschillende pakketten en vormen beschikbaar zodat je een keuze kunt maken die helemaal bij je past.

Begin met onderzoeken en vergelijken

De kosten van een uitvaart kunnen daarom behoorlijk verschillen en het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen naar je eigen wensen, deze bepalen namelijk ook voor een groot deel de kosten en de dekking die je moet kiezen bij je uitvaartverzekering.

Welke situatie is van toepassing?

De situatie waarin u zich verkeert kan natuurlijk verschillen. Zo zijn er senioren, studenten en partners die kinderen willen meeverzekeren.

De premie en dekking voor al deze situaties kan sterk verschillen. Uitvaartverzekering vergelijken is slim omdat je direct kunt kijken welke uitvaartverzekering aansluit op uw situatie.

Hoe werkt een uitvaartverzekering afsluiten?

De beste uitvaartverzekering afsluiten kan best een lastige klus zijn, om alle uitvaartverzekeringen goed te kunnen bekijken is het erg belangrijk om eerst na te denken over waar je deze polis eigenlijk voor nodig hebt. Zo moet je eerst weten wat je specifieke wensen zijn, wat het bedrag is wat je wil verzekeren en is het slim om na te denken over de maandelijkse premie die je maximaal wil betalen.

Het is maar een aparte verzekering

De uitvaart verzekering is eigenlijk maar een aparte verzekering, je sluit hem voor een lange tijd af en je weet vooraf dat je hem vroeg of laat nodig gaat hebben.

Dat is nogal anders als een zorgverzekering of autoverzekering. Over het algemeen beslissen veel Nederlanders om een uitvaartverzekering af te sluiten, uit onderzoek van onderzoeksbureau TNS Nipo blijkt dat ruim 7 op de 10 Nederlanders een verzekering heeft afgesloten.

Sluit uitvaartvaartverzekeringen op jonge leeftijd af

Het is slim om een uitvaartverzekering zo vroeg mogelijk af te sluiten, je betaalt namelijk een stuk minder premie als je nog jong bent. Dat is logisch want de uitvaartverzekeraar heeft bij een verzekerde op jonge leeftijd natuurlijk een stuk minder risico.

Als je jong bent en je beslist om een uitvaart verzekering afsluiten serieus te nemen kun je er voor zorgen dat je op lange termijn een stuk minder kosten hoeft te maken.

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering, dat is ook logisch want een uitvaart is tegenwoordig behoorlijk duur geworden. Helaas gaan we allemaal een keer dood en in het uitvaartwezen wordt er behoorlijk veel geld verdiend aan deze bedrijfstak.

Bijna alles rondom de uitvaart is behoorlijk duur geworden, een goede reden om de goedkoopste uitvaartverzekering uit te kiezen dus.

Goedkoop kan duurkoop zijn

Toch is goedkoop soms wel duurkoop, dat is zeker zo als je specifieke wensen hebt voor de uitvaart, je kunt wel minder premie afdragen maar als je dan nog moet bijbetalen voor dure diensten laat je de nabestaanden met een hoop gedoe achter.

Er zijn genoeg opties beschikbaar

Er zijn gelukkig genoeg uitvaartverzekeringen met diverse pakketten die voor iedereen passen, maak gebruik van onze handige vergelijker of kostentool om de beste verzekeringsmaatschappij uit te kiezen die bij je wensen past. Zo weet je zeker dat je niet heel je leven een belachelijke premie betaalt en dat je diensten verzekerd die je ook echt wil gebruiken.

Vergelijk verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Je hebt daarbij de keuze uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen, zo kun je kiezen voor de mogelijkheid om een geldbedrag uit te laten keren of kies je een pakket waar alle diensten direct na overlijden geleverd worden door de uitvaartverzekeraar.

We raden je nogmaals aan om te beginnen met uitvaartverzekering vergelijken om de goedkoopste uitvaartverzekering te vinden die ook nog eens een goede dekking biedt voor je wensen.

Moet je rekening houden met je cultuur bij uitvaartverzekeringen?

Het kan ook zijn dat een uitvaartverzekering moet aansluiten op culturele wensen. Denk bijvoorbeeld aan islamitische, Antilliaanse of joodse uitvaarten.  Voor deze doelgroep wordt er vaak gewerkt met ritueel begeleiding zodat alles op rolletjes verloopt.

Gebruik de kostentool

Gebruik de kostentool op onze pagina om hier een duidelijk beeld van te krijgen. U kunt een aantal filters aanklikken die uw specifieke wensen meeberekend in de totale prijs.

Is het mogelijk om de uitvaartverzekering in een keer te betalen?

Ja, het is mogelijk om de premie van je uitvaartverzekering in een keer te betalen. Doorgaans wordt dit in de uitvaartwereld een koopsom verzekering genoemd.

Bespaar door in een keer te betalen

Uiteraard is het voordeliger om de premie in een keer te betalen, als je gemiddeld meer te besteden hebt kan het in een keer betalen van je uitvaartverzekering behoorlijk veel kosten besparen.

Het spreekt natuurlijk voor zichzelf dat het voor de verzekeraar ook interessant is om zekerheid te hebben i.p.v. maandelijkse betalingen te ontvangen.

Voordelen premie in een keer betalen

Het grootste voordeel van alle premie direct betalen is dat je direct volledig verzekerd bent voor het bedrag dat je wil verzekeren.

Daarnaast hoef je ook geen vermogensbelasting te betalen en krijg je meer korting ten opzichte van het maandelijks betalen van de premie.

Als je al wat ouder bent en je nog verzekerd wil worden kan dit ook een oplossing zijn, het kan nogal moeilijk zijn om een goede verzekering af te sluiten als je al wat ouder bent maar als je de premie in een keer kunt voldoen heb je dit probleem eigenlijk niet.

Heb je wel of geen uitvaartverzekering nodig?

Veel mensen vragen ons de vraag of je wel of geen uitvaartverzekering moet afsluiten. Dat ligt volledig aan de situatie waarin een persoon zich bevindt.

Betaalbaar zonder uitvaartverzekering?

Het kan natuurlijk zijn dat iemand genoeg vermogen heeft opgebouwd om de uitvaart volledig zelf te betalen.

Sparen is een mogelijkheid

Daarbij komt het regelmatig voor dat mensen zelf sparen voor de kosten van een uitvaart. Toch nemen de meeste mensen een verzekering omdat de uitvaartverzekering goedkoop kan zijn en omdat je een risico gemakkelijk afdekt. Het is in ieder geval slim om te beginnen met uitvaartverzekering vergelijken om de beste polis te vinden

Kun je jezelf verzekeren als je nog schulden hebt openstaan?

Hoe zit het met de uitvaartverzekering en schulden? Het kan natuurlijk zijn dat u schulden heeft of dat er een BKR registratie bekend is waardoor u zichzelf afvraagt of het mogelijk is om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Dit ligt ook totaal aan de situatie van een persoon, lees de bovenstaande artikelen om meer achtergrondinformatie te lezen over uitvaartverzekeringen en schulden.

Kun je een uitvaartverzekering afkopen of opzeggen?

Afkopen of opzeggen

Het kan zo zijn dat je al een uitvaartverzekering hebt maar dat je deze wil opzeggen. Een uitvaartverzekering afkopen is dan vaak een optie die gekozen wordt. Je hoeft dan geen premie meer te betalen, maar het gevolg is wel dat je geen uitkering meer ontvangt als je overlijdt.

Alleen bij kapitaal uitvaartverzekeringen

Bij natura uitvaartverzekeringen worden er namelijk producten en diensten geleverd die niet kunnen worden afgekocht. Als je wil afkopen is het zaak dat je schriftelijk contact legt met de uitvaartverzekeraar.

Het nadeel van afkopen zit hem in de actuele waarde die vaak erg laag is, de afkoopwaarde is daardoor een stuk lager dan het verzekerde bedrag.

Hoe werkt het overstappen van uitvaartverzekeraar?

Het overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt gewoon een nieuwe verzekering afsluiten bij een uitvaartverzekeraar naar keuze, je moet er dan wel vanuit gaan dat de premie een stuk hoger is als je gewend bent omdat je ouder bent geworden.

Als je gezondheid is veranderd

Als er daarbij iets is veranderd aan je gezondheid moet je er ook rekening mee houden dat overstappen een stuk duurder wordt.

Je kunt er ook voor kiezen om je huidige uitvaartverzekering premievrij te maken. Je verzekering blijft op dat moment actief maar je betaalt er geen premie meer voor.

Het is dan wel belangrijk om te beseffen dat de uitkering aan het einde van de looptijd een stuk lager kan uitvallen omdat je de polis premievrij hebt gemaakt.

Bijverzekeren met andere polis

Als je niet wil overstappen kun je er ook voor kiezen om je bij te laten verzekeren. Op dat moment laat je de huidige verzekering doorlopen en sluit je een extra uitvaartverzekering af, in principe vul je dus je huidige polis aan met een nieuwe verzekering.

Bouw kapitaal bij 2 uitvaartverzekeraars

Je bouwt op dat moment kapitaal op bij twee verzekeraars. Het bijverzekeren van een uitvaartverzekering is alleen interessant als je de dekking van je huidige verzekering niet voldoende vindt.

Kun je een uitvaartverzekering afsluiten als je ziek bent?

Veel mensen denken dat het erg moeilijk is om een uitvaartverzekering af te sluiten bij ziekte maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Toch is het wel belangrijk om te weten dat er vaak een medische keuring wordt gedaan om toegelaten te worden bij een uitvaartverzekeraar.

Medische keuring uitvaartverzekering

Er wordt bij zo’n keuring gekeken naar de medische voorgeschiedenis en de huidige gezondheidstoestand. Je moet er wel rekening mee houden dat het kan zijn dat je een hogere premie betaalt als je ziek bent.

Dit doet de verzekeraar om het risico in te perken, het is misschien vervelend en niet helemaal eerlijk maar wel enigszins logisch.

Uitvaartverzekering zonder acceptatieplicht

Ook kun je kiezen voor een uitvaartverzekering zonder acceptatieplicht. Dat betekent doorgaans dat de verzekeraar een beoordeling maakt op basis van een aantal gezondheidsvragen of een medische verklaring van een arts.

Op basis van de antwoorden die je als verzekerde geeft wordt er gekeken of je wordt geaccepteerd door de uitvaartverzekeraar.

Uitvaartverzekering zonder medische keuring

Ook zijn er uitvaartverzekeringen waar je een verzekering kunt afsluiten zonder enige medische keuring of selectie. Bij chronische ziekte of aandoeningen is de kans op overlijden een stuk groter waardoor de ontvangen premie voor veel verzekeraars lager is dan het bedrag dat wordt uitgekeerd.

Het is natuurlijk super vervelend voor de potentiele verzekerde maar in de praktijk komt het helaas regelmatig voor dat mensen geweigerd worden voor een uitvaartverzekering indien er sprake is van een ziekte of aandoening.

Welke soorten uitvaartverzekering zijn er allemaal?

Natura uitvaartverzekering

Als je kiest voor een uitvaart verzekering in natura wordt de uitvaart doorgaans door een uitvaartondernemer verzorgd. Dit verzekeringstype betaalt geen vast bedrag aan geld uit.

 • Relatief lage premie
 • U hoeft weinig zelf regelen
 • U heeft beperkte keuzevrijheid
 • Er zijn mogelijk bijkomende kosten

Kapitaal uitvaartverzekering

Als je hebt gekozen voor een kapitaal uitvaart verzekering krijgen de nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. De nabestaanden kunnen dan zelf een uitvaartverzorger kiezen en met diegene hun specifieke wensen bespreken.

 • Relatief hoge premie
 • U heeft veel keuzevrijheid
 • U heeft veel duidelijkheid over kosten
 • U moet veel zelf regelen

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaart verzekering is een combinatie van de natura- en de kapitaalverzekering. Voor extra wensen kan een bepaald bedrag worden gereserveerd en bepaalde diensten zijn automatisch verzekerd

 • Relatief hoge premie
 • U heeft veel keuzevrijheid
 • U hoeft weinig zelf te regelen
 • Er is extra geld voor additionele wensen.

Begin direct met uitvaartverzekering vergelijken om de beste polis voor jou wensen en behoeften te vinden.

Is het mogelijk om een ongeboren kind te verzekeren?

Een uitvaartverzekering afsluiten is zeker niet het eerste waar je aan denkt als je zwanger bent, toch zijn er genoeg mensen die de zaakjes graag goed op orde willen hebben als de nieuwe zoon of dochter geboren wordt.

Ongeboren kind verzekeren

Het komt regelmatig voor dat mensen een uitvaartverzekering willen afsluiten voor een ongeboren kind, dat is gelukkig heel makkelijk en ook nog eens voordelig want het is bij de meeste uitvaartverzekeraars mogelijk om een baby of kind mee te verzekeren op de polis van een van de ouders.

Geboren kind verzekeren

Deze gratis dekking loopt daarna door tot het 18e of 21e levensjaar, de looptijd waarin het kind meeverzekerd kan worden varieert echter wel per uitvaartverzekeraar en de geldende voorwaarden in de polis voor dit soort situaties kunnen wel verschillen.

Een kind is doorgaans vanaf 20 weken zwangerschap tot de eerste 30 tot 60 dagen na de geboorte gratis en automatisch meeverzekerd op de polis van een van de ouders.

Let op de kosten premie na geboorte

Het is wel belangrijk om rekening te houden met de kosten na geboorte, de dekking van een kind is vaak hoger en duurder zodra het geboren is en de kosten zijn vaak gelijk aan de eigen dekking.

Het is wel belangrijk om te weten dat je om in aanmerking te komen voor een uitkering, het kind in de meeste gevallen wel eerst ingeschreven moet worden op de polis van een van de ouders.

Is het mogelijk om een uitvaartverzekering op latere leeftijd af te sluiten?

We krijgen regelmatig de vraag of het zin heeft om nog een uitvaartverzekering af te sluiten op latere leeftijd, een goede vraag die we direct voor je gaan beantwoorden. Het is meestal mogelijk om tot je 75e jaar een verzekering af te sluiten. De vraag die je jezelf moet stellen is of dit zinvol is, het is namelijk zo dat je premie afhangt van je leeftijd.

De premiekosten voor ouderen zijn een stuk hoger bij uitvaartverzekeringen

Als je dus besluit om op latere leeftijd een verzekering af te sluiten is de kans groot dat je erg veel premie betaalt. Dat is natuurlijk logisch want het risico voor de uitvaartverzekeraar is een stuk groter.

Om je een goed beeld te geven van de kosten waar je aan moet denken, als je een gemiddelde uitvaart wil dekken die ongeveer 8000 euro kost kan de premie al snel oplopen naar ruim 80 euro per maand.

Maak gebruik van een uitvaartdeposito of een uitvaartfonds

Eigenlijk is het alleen nuttig om een uitvaartverzekering af te sluiten als je het risico van bepaalde kosten echt niet kunt dragen. Je hebt echter wel een aantal andere opties als een verzekering afsluiten niet nuttig meer lijkt. Je kunt namelijk kiezen voor een uitvaartdeposito of uitvaartfonds.

Met zo’n fonds kun je een bedrag opbouwen op latere leeftijd om de uitvaart te betalen. Je kunt dit eenmalig doen of vaker een bedrag storten, je ontvangt over dit bedrag een rentepercentage van de uitvaartverzekeraar.

Het bedrag kan alleen voor de uitvaart gebruikt worden

Doorgaans is dit bedrag wat hoger als een spaarrekening. In het geval van overlijden wordt het opgebouwde bedrag dan gebruikt om kosten van de uitvaart te betalen. Het is overigens wel belangrijk om op te merken dat dit bedrag niet uitgekeerd wordt aan de nabestaanden en dat het geldbedrag alleen gebruikt kan worden om de uitvaart te financieren.

Wat gebeurt er met eventuele restanten?

Als er een restant overblijft kunnen sommige verzekeraars overgaan tot uitkering van dit bedrag. We raden je aan om de voorwaarden voor het uitvaartdeposito goed na te lezen om zo goed mogelijk geinformeerd te zijn.

Bereken de kosten van je uitvaartverzekering in 5 simpele clicks

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.

Een duidelijke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles.”

 

Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie.”

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een begrafenis regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Yarden uitvaartverzekering vergelijken

Yarden wil er met haar verzekering voor zorgen dat je kunt rekenen op een uitvaart die precies bij je eigen wensen past, dat wil de uitvaartverzekeraar doen op basis van een goede verzekering met ruime & flexibele dekking voor ieder persoon in Nederland. De verzekeraar wil persoonlijke aandacht combineren met respect en gevoel voor de directe betrokkenen van de overleden persoon

Waar richt Yarden zich vooral op?

Yarden wil op een uitgebreide manier met inspiratie de uitvaart verzorgen. Omdat Yarden zo’n grote partij is zit er altijd een locatie van de uitvaartverzekeraar bij jouw in de buurt.

Daarbij helpt de verzekeraar je bij de juiste keuze voor een begrafenis of crematie, de verzekeraar belooft om transparant in offertevorming te zijn en helpt je om zo kosteneffectief mogelijk de perfecte uitvaart te realiseren.

De visie van Yarden

Yarden is een vereniging, om er vanuit daar met hart en ziel voor te zorgen dat je voor, tijdens en na de uitvaart alle belangrijke ondersteuning kunt ontvangen. De nabestaanden moeten bovendien in alle rust de rouwperiode in kunnen gaan, nadenken over kosten hoort daar niet bij volgens Yarden. Bereken de kosten voor een uitvaart met de kostencalculator of maak een onafhankelijke vergelijking.

Voordelen Yarden

 • Yarden biedt een scherpe premie vanaf € 1,99 per maand, dit is wel afhankelijk van eventuele specifieke wensen. 
 • Voor acceptatie krijg je 3 eenvoudige gezondheidsvragen. Geen rare kleine lettertjes en uitsluiting op basis van onzin.
 • De flexibele verzekering van Yarden is tussentijds aan te passen waardoor je altijd aanpassingen kunt maken in je dekking of wensen.
 • Online inzicht in je uitvaartverzekering, een dashboard met alle relevante informatie in een paar kliks. Zo weet je precies hoe de vork in de steel zit.
 • Kinderen tot 21 jaar zijn over het algemeen (gratis) mee te verzekeren bij Yarden.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Monuta uitvaartverzekering vergelijken

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland, met als missie om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken.

Monuta is een van de oudste uitvaartverzekeraars in Nederland en heeft een berg met ervaring op het gebied van uitvaarten. Monuta zorgt er voor dat er voor iedereen een financiële oplossing te vinden is die bij je situatie past.

Waar richt Monuta zich vooral op?

De organisatie richt zich onder andere op de belangrijke zaken die er rondom de uitvaart geregeld moeten worden en probeert op die manier meer te bieden dan alleen de begrafenisverzekering voor de verzekerde.

De visie van Monuta

Een uitvaartverzekering moet er voor zorgen dat nabestaanden met een gerust hart de rouwperiode tegemoet kunnen gaan. Extra stress om kosten hoort niet thuis in zo’n zware tijd.

Daarbij kun je een uitvaartverzekering aanvragen tot je 75ste jaar, deze kun je gemakkelijk online afsluiten. Mocht je zelfs op latere leeftijd een uitvaartverzekering willen afsluiten dan kun je kiezen voor het Uitvaartfonds.

Voordelen Monuta

 • Je kunt bij Monuta alle uitvaartkosten met een pakketverzekering of geldverzekering afdekken.
 • Direct duidelijkheid over acceptatie. De medische situatie op het moment van afsluiten speelt daar niet in mee, je hebt direct duidelijkheid.
 • De uitvaartverzekering is tussentijds aanpasbaar waardoor je eventuele persoonlijke wensen gewoon kunt afdekken als deze veranderen.
 • Je kunt de soort verzekering en het verzekerde bedrag op ieder moment aanpassen aan je eigen specifieke wensen.
 • Kinderen tot 18 jaar zijn over het algemeen (gratis) mee te verzekeren bij Monuta.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

DELA uitvaartverzekering vergelijken

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland, die er bijzonder veel waarde aan hecht om nabestaanden met elkaar in contact te brengen in moeilijke tijden rondom een overlijden.

Waar richt DELA zich vooral op?

DELA richt zich op een verzorgde uitvaart tegen een laag bedrag per maand, zo heb je geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst. 

DELA wil er voor zorgen dat de kosten van een uitvaart gedekt worden door een flexibele uitvaartverzekering zo dat nabestaanden geen zorgen hebben over eventuele hoge uitvaartkosten. DELA wil de nabestaanden helpen om een mooi afscheid te realiseren in de moeilijke periode na overlijden.

De visie van DELA

Daarbij heb je de mogelijkheid om de uitvaartverzekering flexibel aan te passen aan eventuele nieuwe wensen. De polis van DELA zit er op een goede manier in elkaar en valt aan de hand van de diverse maatwerk mogelijkheden volledig naar wens samen te stellen.

De uitvaartverzekering is er volgens DELA voor iedereen, je kunt namelijk tot je 75e een uitvaartverzekering afsluiten en als je wil kun je je partner of kinderen meeverzekeren. Kinderen tot 25 jaar zijn zelfs voordelig meeverzekerd tegen een kinderpremie.

Voordelen DELA

 • Praktische hulp en unieke nazorg voor de nabestaanden. Zo kunnen ze met een gerust hart de rouwperiode ingaan. Stress hoort niet binnen deze periode volgens DELA
 • Nabestaanden beoordelen de dienstverlening van DELA met een 9,1. De jarenlange ervaring zorgt voor uitstekende dienstverlening en klanten merken dit direct.
 • Verzekerd bedrag groeit al jaren mee met prijsstijgingen, een eerlijke prijs voor goede dienstverlening en persoonlijke ondersteuning.
 • De Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatievoordelen, een van de extra voordelen die DELA als grote en bekende uitvaartverzekeraar biedt.

“Het berekenen van de uitvaartkosten was heel eenvoudig. Ik heb in 10 minuten de perfecte uitvaartverzekering gevonden.”

“Ik heb in een relatief korte tijd een goede uitvaartpolis gevonden. Tot nu toe is alles goed verlopen, maar ik hoop de polis niet nodig te hebben

“Het vinden van de juiste overlijdens risicoverzekering was nogal een gedoe. Dit kwam deels door mijn persoonlijke gezondheid. Toch heeft het vergelijken en de geboden informatie mij goed geholpen in het hele proces.

“Je kunt heel makkelijk offertes vergelijken na het gebruiken van de uitvaartkosten berekening op jullie website. Dat was wel nodig want door de specifieke wensen van mijn vrouw was het soms lastig om de juiste keuze te maken. Uiteindelijk is het prima gelukt.

Nuvema uitvaartverzekering vergelijken

Nuvema is een van de minder bekende uitvaartverzekeraars, waar onder andere de Consumentenbond al jaren zeer over te spreken is. Nuvema probeert met haar aanbod ook mensen met zeer specifieke wensen en lokale gebruiken aan te spreken. Er is voor iedereen namelijk een perfecte uitvaartverzekering mogelijk.

Waar richt Nuvema zich vooral op?

Nuvema is volgens de consumentenbond een prima keus op organisatorisch en financieel vlak, gericht op kwaliteit en keuzevrijheid. En dat heeft Nuvema geen windeieren gelegd, het imago kreeg een flinke boost na deze positieve geluiden.

De visie van Nuvema

De uitvaartverzekering van Nuvema is inmiddels door ruim 300.000 klanten afgesloten. De uitvaartverzekeraar is sinds 1949 actief en heeft daarmee een zeer uitgebreide ervaring. Nuvema wil er voor zorgen dat je uitvaart helemaal past in je persoonlijke wensen, zo weet je zeker dat je verzekerd wat je nodig hebt.

De kosten van een uitvaart kunnen door heel het land behoorlijk verschillen, Nuvema weet dit en houdt rekening met lokale prijzen en controleert elk jaar de prijzen en passen de verzekering aan als je dat nodig hebt. Nog een belangrijk onderdeel van de visie van Nuvema is de vrije keuze van uitvaartverzorgers, alle uitvaartverzekeringen zijn gebaseerd op je wensen en lokale prijzen maar zijn bij iedere uitvaartverzorger te besteden.

Voordelen Nuvema

 • Verzekeren wat je nodig hebt, veel keuzevrijheid en een uitvaart samenstellen die helemaal bij jouw persoonlijke wensen past onafhankelijk van welke cultuur dan ook.
 • De verzekeraar houdt rekening met lokale prijsverschillen, zo kom je niet voor vervelende verassingen te staan na de uitvaart of tijdens het verzekeren van je uitvaart.
 • Ten alle tijden goed verzekerd blijven, onderverzekering is altijd vervelend en wordt bij Nuvema zo goed als altijd uitgesloten.
 • Vrije keuze uitvaartverzorger, je bepaalt helemaal zelf wie de uitvaartverzorger wordt zonder gedoe en allerlei kleine lettertjes.

Ardanta uitvaartverzekering vergelijken

Ardanta is een van de grootste en bekendste uitvaartverzekeraars van Nederland. De verzekeraar is een onderdeel van ASR wat een van de grootste verzekeraars van Nederland is.

Waar richt Ardanta zich op

Ardanta weet dat je natuurlijk liever over het leven praat dan de dood, maar ze beseffen maar al te goed dat doodgaan bij het leven hoort. Het is dan wellicht geen makkelijk onderwerp maar de verzekeraar helpt je graag bij het bespreekbaar maken van dit moeilijke onderwerp.

Dat hoeft volgens Ardanta natuurlijk niet dagelijks maar het is wel goed om na te denken over zaken zoals je uitvaart en de specifieke wensen die daarbij horen. Ardanta gelooft er in dat dit rust & ruimte geeft voor de verzekerde en de nabestaanden.

De visie van Ardanta

Ardanta wil uitvaartverzekeringen aanbieden aan mensen die zich graag helder laten informeren over de mogelijkheden rondom uitvaartdiensten. Ardanta wil er voor zorgen dat klanten op een uiterst precieze wijze geïnformeerd worden over alles wat maar met de uitvaart te maken heeft.

Uit onderzoek blijkt dat Ardanta veel aandacht besteed aan duurzaam beleggen, de verzekeraar was een van de beste uitvaartverzekeraars op het gebied van verantwoord beleggingsbeleid binnen de organisatie en het inplannen, opzetten en daarover rapporteren naar de buitenwereld.

Voordelen Ardanta

 • Ardanta belooft haar klanten dat ze begrijpelijke verzekeringen aanbieden, ze willen dat je vooraf zo goed mogelijk geïnformeerd bent over alle mogelijkheden en kosten.
 • Ardanta belooft haar klanten om geschikte producten aan te bieden, zo kies je helemaal zelf wat je in je pakket wil en kom je niet voor vervelende beslissingen te staan.
 • Ardanta belooft haar klanten dat de dienstverlening optimaal is, ze willen klanten rust bieden in een toch al zware periode.
 • Ardanta belooft dat ze een getoetst kwaliteitssysteem hebben, zo kunnen ze garanderen dat de kwaliteit altijd goed blijft, daarbij staan duurzaam beleggen hoog op de agenda.

Uitvaartverzekering Onafhankelijk Vergelijken in 2019
5 (100%) 7 votes
Laatst geüpdatet op