Uitvaartverzekering vergelijken zonder gedoe? Geregeld in 3 minuten.

Altijd 100% onafhankelijk, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak je gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Uitvaartverzekering vergelijken zonder gedoe? Geregeld in 3 minuten.

Altijd 100% onafhankelijk, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak je gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering afsluiten?

Om alle uitvaartverzekeringen goed te kunnen bekijken is het van belang om na te gaan waar u een uitvaartverzekering eigenlijk voor nodig heeft. Bij het afsluiten van een uitvaart verzekering moet je op een paar zaken letten.

De uitvaartverzekering blijft een lastige keus

Het is een aparte verzekering, we zullen de uitvaartverzekering immers vroeg of laat moeten afsluiten. Dit is totaal anders als een autoverzekering of een zorgverzekering omdat we vooraf weten dat we vroeg of laat sterven.

Sluit je uitvaartverzekering op jonge leeftijd af

Het is daarom verstandig om de uitvaartverzekering al op relatief jonge leeftijd af te sluiten. Daarmee zorgt u er voor dat u een scherpe premie betaalt voor de dekking die u wenst, terwijl uw nabestaanden vanaf dat moment geen risico meer lopen voor de kosten op te moeten draaien.

Goedkoopste uitvaartverzekering

Een uitvaart is tegenwoordig onbetaalbaar geworden. Aangezien elk mens een keer doodgaat, is het uitvaartwezen een winstgevende bedrijfstak. Alles rondom een uitvaart is eigenlijk zeer duur geworden. Het is dus belangrijk dat u een goed beeld heeft van de markt zodat u nooit teveel betaald.

Er zijn genoeg aanbieders die u kunnen helpen

Kijkt u eens bij een bekende verzekeringsmaatschappij wat een betaalbare uitvaart tegenwoordig kost en hoe u zich het beste kunt verzekeren, zonder dat u uw leven lang te veel betaalt. 

Er kan een geldbedrag worden uitgekeerd als uitvaartverzekering

Sommige verzekeringen keren namelijk een geldbedrag uit aan uw nabestaanden, waarmee de nabestaanden zelf de uitvaart kunnen regelen. Het is daarbij in veel gevallen zo dat de goedkoopste uitvaartverzekering helemaal niet de beste optie is.

Opletten bij de uitvaartverzekering

Voor het bepalen wat de goedkoopste uitvaartverzekering zal zijn is het natuurlijk de vraag welk bedrag u met de verzekering precies wilt gaan verzekeren.

Hoe lager het bedrag, hoe gunstiger de premie

Hoe lager het bedrag is dat u met de verzekering wilt gaan verzekeren, hoe gunstiger dit uit zal gaan pakken voor uw uitvaartverzekering en dan is de kans op een goedkope uitvaartverzekering dus al direct een stuk groter.

Bereken de kosten van uw uitvaart eenvoudig

De kosten inschatten van een begrafenis of crematie kan een enorme horde zijn in de zoektocht naar de beste uitvaartverzekering. Gebruik de kostentool op onze pagina om hier een duidelijk beeld van te krijgen. U kunt een aantal filters aanklikken die uw specifieke wensen meeberekend in de totale prijs. Lees hier alles over het overstappen van uitvaartverzekering. Lees hier de informatiegids waarin je alles kunt vinden over de uitvaartverzekering.

Wist u dat 7 op de 10 Nederlanders een uitvaartverzekering heeft? Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.

Hoe werkt het uitvaartverzekering vergelijken precies?

Aangezien er grote premieverschillen kunnen ontstaan tussen alle verzekeraars, raden wij u aan om uw uitvaartverzekering te vergelijken voordat u deze afsluit. Vaak kijken mensen alleen naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Maar dit is zeker niet het belangrijkste. U kunt beter een verzekering kiezen die het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige en goedkope uitvaartverzekering of een zeer uitgebreide verzekering waarbij het verschil vaak zit in het uit te keren bedrag of in de mate waarin de uitvaart wordt verzorgd. Een voordelige uitvaartverzekering vergelijken kost u een klein beetje tijd, maar het bespaart u nu meteen en over de gehele looptijd van uw uitvaartpolis honderden euro’s. Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Ook deze premies kunt u op onze website vergelijken.

Uitvaartverzekeringen vergelijken in 3 simpele stappen

 

1

2

3

Denk na over het verzekerde bedrag en of u een gezinslid wilt meeverzekeren.

Vul uw geboortedatum en eventuele gezondheidsvragen in.

Vergelijk de prijzen, maar vul indien gevraagd de aanvullende gegevens om 100% zeker te zijn van uw premie.

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.

Een duidelijke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles.”

 

Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie.”

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een begrafenis regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Yarden uitvaartverzekering

Voordelen Yarden

Yarden wil er met de uitvaartverzekering voor zorgen dat u kunt rekenen op een uitvaart naar uw wensen, op basis van een goede verzekering.

Waar richt Yarden zich vooral op?

Yarden wil op een uitgebreide manier met inspiratie uw uitvaart verzorgen. Doordat Yarden zo’n grote partij is zit er altijd een locatie van de uitvaartverzekeraar bij u in de buurt.

Yarden is een vereniging, om er vanuit daar met hart en ziel voor te zorgen dat u voor, tijdens en na te uitvaart alle belangrijke ondersteuning kunt ontvangen. Uw nabestaanden moeten bovendien in alle rust de rouwperiode in kunnen gaan, nadenken over kosten hoort daar niet bij volgens Yarden.

 • Scherpe premie vanaf € 1,99 per maand, dit is wel afhankelijk van uw specifieke wensen.
 • 3 eenvoudige gezondheidsvragen. Geen rare kleine lettertjes en uitsluiting op basis van onzin.
 • De Flexibele uitvaartverzekering van Yarden is tussentijds aan te passen
 • Online inzicht in uw uitvaartverzekering, een dashboard met alle relevante informatie in een paar kliks.
 • Kinderen tot 21 jaar (gratis) mee te verzekeren. 

Vergelijken, kijken en volledig onafhankelijk advies.

Je kiest jou ideale uitvaartpolis helemaal zelf

Bespaar maandelijks op uw premie door zelf te vergelijken.

Monuta uitvaartverzekering

Voordelen Monuta

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland, met als missie om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Monuta is een van de oudste uitvaartverzekeraars in Nederland en heeft een berg met ervaring op het gebied van uitvaartverzorging.

Waar richt Monuta zich vooral op?

De organisatie richt zich onder andere op de belangrijke zaken die er rondom de uitvaart geregeld moeten worden en probeert op die manier meer te bieden dan alleen de begrafenisverzekering voor de verzekerde. Een uitvaartverzekering moet er voor zorgen dat nabestaanden met een gerust hart de rouwperiode tegemoet kunnen gaan. Extra stress om kosten hoort niet thuis in zo’n zware tijd.

 • Verzeker uw uitvaartkosten met een pakketverzekering of geldverzekering.
 • Direct duidelijkheid over acceptatie. Ongeacht uw medische situatie op het moment van afsluiten.
 • De verzekering is tussentijds aanpasbaar aan uw persoonlijke wensen
 • U kunt de soort verzekering en het verzekerd bedrag op ieder moment aanpassen aan uw wensen.
 • Uw kinderen zijn tot 18 jaar gratis meeverzekerd

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

DELA uitvaartverzekering

Voordelen DELA

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland, die er onder andere veel waarde aan hecht om nabestaanden met elkaar in contact te brengen.

Waar richt DELA zich vooral op?

De uitvaartpolis zit er op een goede manier in elkaar en valt aan de hand van de diverse maatwerkmogelijkheden volledig naar wens samen te stellen.

Op een forum kunnen nabestaanden er met elkaar in contact komen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service.

 • Praktische hulp en unieke nazorg voor de nabestaanden. Zo kunnen ze met een gerust hart de rouwperiode ingaan.
 • Nabestaanden beoordelen onze dienstverlening met een 9,1. Een jarenlange ervaring zorgt voor uitstekende dienstverlening
 • Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen, een eerlijke prijs voor goede dienstverlening
 • Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatievoordelen, een van de extra voordelen die DELA als uitvaartverzekeraar biedt.

Nuvema uitvaartverzekering

Voordelen Nuvema

Nuvema is een van de minder bekende uitvaartverzekeraars, waar onder andere de Consumentenbond al jaren zeer over te spreken is. Nuvema probeert met haar aanbod ook mensen met zeer specifieke wensen en lokale gebruiken aan te spreken. Er is voor iedereen namelijk een perfecte uitvaartverzekering mogelijk.

Waar richt Nuvema zich vooral op?

Nuvema is volgens de consumentenbond een prima keus op organisatorisch en financieel vlak, gericht op kwaliteit en keuzevrijheid. En dat heeft Nuvema geen windeieren gelegd, het imago kreeg een flinke boost na deze positieve geluiden.

De uitvaartverzekering van Nuvema is inmiddels door ruim 300.000 klanten afgesloten. De uitvaartverzekeraar is sinds 1949 actief en heeft daarmee een zeer uitgebreide ervaring.

 • Verzekeren wat u nodig heeft, veel keuzevrijheid en een uitvaart samenstellen die u wil
 • De verzekeraar houdt rekening met lokale prijsverschillen, zo komt u niet voor vervelende verassingen te staan
 • Ten alle tijden goed verzekerd blijven, onderverzekering is altijd vervelend
 • Vrije keuze uitvaartverzorger, u bepaalt zelf wie de uitvaartverzorger wordt zonder gedoe

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Ardanta uitvaartverzekering

Voordelen Ardanta

Ardanta probeert uitvaartverzekeringen aan te bieden aan mensen die zich graag helder laten informeren over de mogelijkheden. Ardanta streeft er naar om klanten op een uiterst preciese wijze te informeren over alles wat met uitvaartverzekeringen te maken heeft.

Wat doet Ardanta dan precies?

Op de eigen website geeft de uitvaartverzekeraar bijvoorbeeld aan dat er bij voldoende spaargeld in principe geen polis nodig is. 

Het is er mogelijk om online de kosten van de uitvaart te berekenen en er is allerlei duidelijke informatie beschikbaar over de polis, het doorgeven van wijzigingen of het uit laten keren van de verzekering voor de uitvaart.

 • Ardanta belooft begrijpelijke verzekeringen aan te bieden, ze willen u vooraf zo goed mogelijk informeren
 • Ardanta belooft geschikte producten aanbieden, zo kiest u wat u wilt en komt u niet voor vervelende beslissingen te staan
 • Ardanta belooft dat de dienstverlening optimaal is, ze willen klanten rust bieden in een toch al zware periode
 • Ardanta belooft dat ze een getoetst kwaliteitssysteem hebben, zo kunnen ze garanderen dat de kwaliteit altijd goed blijft

Welke soort uitvaartverzekering past het beste bij u?

Natura uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering in natura wordt de uitvaart door een uitvaartondernemer verzorgd. Bij deze verzekering wordt er geen geld uitgekeerd.

 • Relatief lage premie
 • U hoeft weinig zelf regelen
 • U heeft beperkte keuzevrijheid
 • Er zijn mogelijk bijkomende kosten

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. Zij kunnen zelf een uitvaartverzorger kiezen en daarmee hun wensen bespreken.

 • Relatief hoge premie
 • U heeft veel keuzevrijheid
 • U heeft veel duidelijkheid over kosten
 • U moet veel zelf regelen

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering is een samenvoeging van de natura- en de kapitaalverzekering. Voor extra wensen kan een bepaald bedrag worden gereserveerd.

 

 • Relatief hoge premie
 • U heeft veel keuzevrijheid
 • U hoeft weinig zelf te regelen
 • Er is extra geld voor additionele wensen

uitvaartverzekering vergelijken
uitvaartverzekeringen vergelijken
vergelijk uitvaartverzekeringen

“Het berekenen van de uitvaartkosten was heel eenvoudig. Ik heb in 10 minuten de perfecte uitvaartverzekering gevonden.”

“Ik heb in een relatief korte tijd een goede uitvaartpolis gevonden. Tot nu toe is alles goed verlopen, maar ik hoop de polis niet nodig te hebben

“Het vinden van de juiste overlijdens risicoverzekering was nogal een gedoe. Dit kwam deels door mijn persoonlijke gezondheid. Toch heeft het vergelijken en de geboden informatie mij goed geholpen in het hele proces.

“Je kunt heel makkelijk offertes vergelijken na het gebruiken van de uitvaartkosten berekening op jullie website. Dat was wel nodig want door de specifieke wensen van mijn vrouw was het soms lastig om de juiste keuze te maken. Uiteindelijk is het prima gelukt.

Vergelijken uitvaartverzekering

Vind direct de uitvaartverzekering die bij uw wensen past. Geen gedoe, onafhankelijk en een duidelijk overzicht van de beste uitvaartpolissen.

Premies voor alle leeftijden
 • 18 jaar = € 4,51
 • 19 jaar = € 4,60
 • 20 jaar = € 4,71
 • 21 jaar = € 4,81
 • 22 jaar = € 4,92
 • 23 jaar = € 5,04
 • 24 jaar = € 5,15
 • 25 jaar = € 5,28
 • 26 jaar = € 5,41
 • 27 jaar = € 5,55
 • 28 jaar = € 5,69
 • 29 jaar = € 5,83
 • 30 jaar = € 5,99
 • 31 jaar = € 6,16
 • 32 jaar = € 6,32
 • 33 jaar = € 6,51
 • 34 jaar = € 6,69
 • 35 jaar = € 6,88
 • 36 jaar = € 7,09
 • 37 jaar = € 7,30
 • 38 jaar = € 7,54
 • 39 jaar = € 7,77
 • 40 jaar = € 8,02
 • 41 jaar = € 8,27
 • 42 jaar = € 8,55
 • 43 jaar = € 8,84
 • 44 jaar = € 9,14
 • 45 jaar = € 9,45
 • 46 jaar = € 9,79
 • 47 jaar = € 10,14
 • 48 jaar = € 10,52
 • 49 jaar = € 10,92
 • 50 jaar = € 11,32
 • 51 jaar = € 11,77
 • 52 jaar = € 12,24
 • 53 jaar = € 12,74
 • 54 jaar = € 13,25
 • 55 jaar = € 13,81
 • 56 jaar = € 14,41
 • 57 jaar = € 15,04
 • 58 jaar = € 15,72
 • 59 jaar = € 16,43
 • 60 jaar = € 17,19
 • 61 jaar = € 18,00
 • 62 jaar = € 18,87
 • 63 jaar = € 19,80
 • 64 jaar = € 20,78
 • 65 jaar = € 21,82
 • 66 jaar = € 22,95
 • 67 jaar = € 24,15
 • 68 jaar = € 25,44
 • 69 jaar = € 26,83
 • 70 jaar = € 28,32
 • 71 jaar = € 29,93
 • 72 jaar = € 31,66
 • 73 jaar = € 33,53
 • 74 jaar = € 35,55

 

Premies voor alle leeftijden

 

18 jaar = € 5,15

19 jaar = € 5,88

20 jaar = € 6,01

21 jaar = € 6,13

22 jaar = € 6,27

23 jaar = € 6,41

24 jaar = € 6,57

25 jaar = € 6,73

26 jaar = € 6,89

27 jaar = € 7,06

28 jaar = € 7,24

29 jaar = € 7,43

30 jaar = € 7,62

31 jaar = € 7,82

32 jaar = € 8,03

33 jaar = € 8,25

34 jaar = € 8,48

35 jaar = € 8,73

36 jaar = € 8,98

37 jaar = € 9,24

38 jaar = € 9,52

39 jaar = € 9,82

40 jaar = € 10,12

41 jaar = € 10,45

42 jaar = € 10,79

43 jaar = € 11,16

44 jaar = € 11,53

45 jaar = € 11,93

46 jaar = € 12,36

47 jaar = € 12,81

48 jaar = € 13,28

49 jaar = € 13,77

50 jaar = € 14,30

51 jaar = € 14,85

52 jaar = € 15,44

53 jaar = € 16,07

54 jaar = € 16,73

55 jaar = € 17,43

56 jaar = € 18,20

57 jaar = € 19,01

58 jaar = € 19,88

59 jaar = € 20,82

60 jaar = € 21,83

61 jaar = € 22,91

62 jaar = € 24,09

63 jaar = € 25,38

64 jaar = € 26,79

65 jaar = € 28,33

66 jaar = € 30,04

67 jaar = € 31,93

68 jaar = € 34,04

69 jaar = € 36,41

70 jaar = € 39,07

71 jaar = € 42,11

72 jaar = € 45,59

73 jaar = € 49,61

74 jaar = € 54,31

 

 •  
Premies voor alle leeftijden

 

18 jaar = € 5,81

19 jaar = € 5,98

20 jaar = € 6,15

21 jaar = € 6,33

22 jaar = € 6,52

23 jaar = € 6,71

24 jaar = € 6,92

25 jaar = € 7,13

26 jaar = € 7,35

27 jaar = € 7,59

28 jaar = € 7,83

29 jaar = € 8,09

30 jaar = € 8,35

31 jaar = € 8,63

32 jaar = € 8,92

33 jaar = € 9,23

34 jaar = € 9,55

35 jaar = € 9,89

36 jaar = € 10,25

37 jaar = € 10,62

38 jaar = € 11,02

39 jaar = € 11,43

40 jaar = € 11,87

41 jaar = € 12,33

42 jaar = € 12,82

43 jaar = € 13,33

44 jaar = € 13,88

45 jaar = € 14,45

46 jaar = € 15,06

47 jaar = € 15,71

48 jaar = € 16,39

49 jaar = € 17,12

50 jaar = € 17,89

51 jaar = € 18,72

52 jaar = € 19,60

53 jaar = € 20,55

54 jaar = € 21,56

55 jaar = € 22,66

56 jaar = € 23,84

57 jaar = € 25,12

58 jaar = € 26,51

59 jaar = € 28,03

60 jaar = € 29,68

61 jaar = € 31,50

62 jaar = € 33,50

63 jaar = € 35,73

64 jaar = € 38,22

65 jaar = € 41,01

66 jaar = € 44,17

67 jaar = € 47,80

68 jaar = € 51,97

69 jaar = € 56,83

 

Premies voor alle leeftijden
18 jaar = € 5,81

19 jaar = € 5,95

20 jaar = € 6,11

21 jaar = € 6,26

22 jaar = € 6,42

23 jaar = € 6,59

24 jaar = € 6,77

25 jaar = € 6,96

26 jaar = € 7,14

27 jaar = € 7,35

28 jaar = € 7,56

29 jaar = € 7,76

30 jaar = € 7,95

31 jaar = € 8,19

32 jaar = € 8,44

33 jaar = € 8,70

34 jaar = € 8,99

35 jaar = € 9,20

36 jaar = € 9,51

37 jaar = € 9,82

38 jaar = € 10,15

39 jaar = € 10,48

40 jaar = € 10,81

41 jaar = € 11,15

42 jaar = € 11,55

43 jaar = € 11,96

44 jaar = € 12,40

45 jaar = € 12,86

46 jaar = € 13,27

47 jaar = € 13,86

48 jaar = € 14,49

49 jaar = € 15,17

50 jaar = € 15,90

51 jaar = € 16,94

52 jaar = € 18,07

53 jaar = € 19,38

54 jaar = € 20,69

55 jaar = € 21,87

56 jaar = € 22,90

57 jaar = € 24,01

58 jaar = € 25,20

59 jaar = € 26,48

60 jaar = € 28,03

61 jaar = € 29,55

62 jaar = € 31,42

63 jaar = € 33,47

64 jaar = € 35,71

65 jaar = € 38,01

66 jaar = € 40,88

67 jaar = € 43,86

68 jaar = € 47,17

69 jaar = € 50,87

70 jaar = € 55,04

71 jaar = € 59,40

72 jaar = € 64,36

73 jaar = € 70,06

74 jaar = € 76,70

 

Premies voor alle leeftijden
18 jaar = € 5,83

19 jaar = € 5,28

20 jaar = € 5,49

21 jaar = € 5,63

22 jaar = € 5,77

23 jaar = € 5,98

24 jaar = € 6,19

25 jaar = € 6,40

26 jaar = € 6,61

27 jaar = € 6,82

28 jaar = € 7,03

29 jaar = € 7,31

30 jaar = € 7,59

31 jaar = € 7,87

32 jaar = € 8,15

33 jaar = € 8,43

34 jaar = € 8,78

35 jaar = € 9,06

36 jaar = € 9,41

37 jaar = € 9,83

38 jaar = € 10,18

39 jaar = € 10,60

40 jaar = € 11,09

41 jaar = € 11,51

42 jaar = € 12,00

43 jaar = € 12,56

44 jaar = € 13,05

45 jaar = € 13,68

46 jaar = € 14,31

47 jaar = € 14,94

48 jaar = € 15,64

49 jaar = € 16,41

50 jaar = € 17,18

51 jaar = € 20,89

52 jaar = € 21,87

53 jaar = € 22,85

54 jaar = € 23,97

55 jaar = € 25,16

56 jaar = € 26,42

57 jaar = € 27,75

58 jaar = € 29,29

59 jaar = € 30,90

60 jaar = € 32,65

61 jaar = € 34,61

62 jaar = € 36,78

63 jaar = € 39,09

64 jaar = € 41,75

65 jaar = € 44,69

66 jaar = € 47,91

67 jaar = € 51,69

68 jaar = € 55,89

69 jaar = € 60,79

 

Onze blogs met extra inzichten voor u

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...