Uitvaart zoals jij wilt via Ardanta

Ardanta is al jaren een specialist als we het hebben over de uitvaart. Het bedrijf is een onderdeel van ASR verzekeringen en bestaat sinds 1965. Ardanta is dus ruim 50 jaar een betrouwbare partner in de uitvaartwereld.

Ardanta heeft al ruim 3,8 miljoen klanten en 150 ondernemende partners die volop in beweging zijn om uitvaarten in Nederland goed te laten verlopen. Direct Ardanta vergelijken? Begin dan met de beste uitvaartverzekering vergelijken.

9 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

premiestijging

Rated 1,0 out of 5
17/01/2023

Verschrikkelijk!

Een meer dan verdrievoudiging van de premie.

Per 01/01/22 was het verzekerd bedrag € 6.171,- en de premie € 130,15.

Per 01/01/23 ging dat naar een verzekerd bedrag van € 7.053,- en werd de premie bijna € 430,-.

De op de persoon toegespitste premieberekening krijg je niet, wel wordt gegoocheld met algemeenheden zoals het Consumentenprijsindexcijfer en de leeftijd van de verzekerde (28 jaar!)

Kijken hoe lang u deze review laat staan. Eerlijk duurt het langst.

F. van Domburg

Super tevreden

Rated 5,0 out of 5
22/12/2022

Wij zijn super tevreden , Mijn moeder is vorig jaar december overleden ,zij heeft een waardige en hele mooie verzorgde uitvaart gehad.

Dohmen

Goede aanbiedingen, hoge tarvieven

Rated 4,0 out of 5
22/06/2022

tarieven zijn redelijk hoog, wat er geboden wordt ziet er wel goed uit

Hans

Geweldig tevreden

Rated 5,0 out of 5
22/04/2022

Gewéldig tevreden. Vooral dankzij Gerrie van Oirschot die ons heel hartelijk en behulpzaam begeleidde

Sylvia

Ardanta uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

bij het verlies van mijn partner enorm snel en goed geholpen complimenten naar de service van ardanta

peter
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Ardanta uitvaart & uitvaartverzekering review 2022

Wij willen u graag wat meer vertellen over de Ardanta uitvaartverzekering aan de hand van een uitgebreide review. Hierin behandelen we de belangrijkste onderwerpen, zoals de dekking, premie en voorwaarden van de verzekering. Zo weet u precies wat u ervan kunt verwachten en kunt u de kennis meenemen in de vergelijking van diverse verzekeraars.

Persoonlijke uitvaart met keuzevrijheid

Als u naar Ardanta kijkt is het een organisatie die zich richt op consumenten die graag een persoonlijke uitvaart willen. De klant moet helemaal zelf kiezen hoe de uitvaart geregeld wordt. Dat kan op een mooie vreugdevolle manier, maar ook op een sobere rustige manier. De uitvaart is en blijft natuurlijk een uiterst persoonlijke keuze.

Een van de grootste partijen van Nederland

Ardanta is de laatste jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde aanbieder van uitvaartverzekeringen. U kunt als consument een pakket kiezen dat precies aansluit op uw wensen. Zo heeft u de keuze uit een kapitaal, natura of koopsom uitvaartverzekering. Wilt u direct de uitvaartpolis bekijken? Klik dan hier.

Geen gedoe & onverwachte kosten

Het gedoe dat komt kijken bij een uitvaart wordt uit handen genomen en u wordt eveneens beschermt tegen onverwachte hoge kosten die regelmatig voorkomen bij een uitvaart. Daarbij is het mogelijk om vrij te kiezen bij Ardanta waardoor u zelf bepaald wie uw uitvaart verzorgd door de vrije keuze van uitvaartverzorger.

Het motto van een Ardanta Uitvaart

Helpen door te doen is het motto van Ardanta. Ondanks dat het de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland is wil dat niet zeggen dat het een corporate organisatie is die ver van de klant afstaat.

Integendeel, de klant staat altijd centraal en de dienstverlening moet altijd duidelijk zijn voor klanten. Om u garantie te geven van goede diensten heeft het AFM een standaard dienstverleningsdocument opgesteld dat iedere uitvaartverzekeraar moet gebruiken.

De gemiddelde prijs van een dekking bij Ardanta

Als u kijkt naar de gemiddelde prijs valt Ardanta rond het gemiddelde in Nederland. Het is zeker niet de goedkoopste maar ook niet de duurste uitvaartverzekeraar in Nederland. Het optimaal inrichten van een uitvaart die geheel door de verzekerde zelf is samengesteld is het grote doel van Ardanta.

Welke doelgroepen spreekt Ardanta aan

Ardanta uitvaartverzekeringen richten zich op alle consumenten die graag een mooie, persoonlijke begrafenis kiezen. Bij Ardanta draait alles om het zelf kiezen. U kunt van begin tot eind kiezen hoe u de uitvaart wil organiseren.

Het is fijn om te weten dat u vooraf volledig zelf kan kiezen hoe uw uitvaart eruit komt te zien. Daarbij zijn de nabestaanden even belangrijk, deze moeten niet met gedoe komen te zitten in een periode van rouw.

U bepaalt zelf wie uw uitvaart zal verzorgen omdat u van een vrije keuze geniet in het kiezen van een uitvaartverzorger, en u zorgt er voor dat er geen onverwachte kosten ontstaan.

Is de Ardanta uitvaartverzekering een dure optie?

De uitvaartverzekering van Ardanta is zeker niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste. De premie is qua prijs/kwaliteit in balans met de rest van de aanbieders. Maar houd vooral in gedachte dat de goedkoopste uitvaartverzekering niet meteen de beste keuze is.

De verschillende pakketten zijn nogal divers als u naar de dekking kijkt. Ook bestaan er flinke premieverschillen. Denk daarom altijd eerst na over uw wensen, en stel daarna pas het meest realistische budget samen.

Hoe kan ik diensten voor de uitvaart afsluiten bij Ardanta?

De makkelijkste optie die u online hebt is het vergelijken van uitvaart aanbieders. U kunt met een paar simpele drukken op de knop direct zien welke dienst het beste bij uw situatie past. Start daarom vandaag nog met vergelijken.

De diensten en producten van Ardanta

De Ardanta uitvaartverzekering kunt u zelf afsluiten, maar u kunt ook voor een tussenpersoon kiezen. U kunt bij Ardanta kiezen uit drie verschillende polissen die op eenieders wens aansluiten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u wilt kiezen voor speciale rituelen in uw uitvaartverzekering:

  • Geld Garant Uitvaartplan
  • Zorg Garant Uitvaartplan
  • Geld Geregeld Uitvaartplan

Ardanta geld Garant Uitvaartplan

Indien u voor een geld garant uitvaartplan gaat ontvangen uw nabestaanden een uitkering. Met dit geld wordt de rekening van een uitvaartondernemer betaald. Dit is een vorm van een kapitaalverzekering.

U beslist zelf aan wie het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd en heeft u vrije keuze met betrekking tot wie de uitvaart verzorgt. Onthoud ook dat Kinderen tot 18 jaar gratis zijn meeverzekerd.

Ardanta geld Geregeld Uitvaartplan

Bij het Geld Geregeld Uitvaartplan wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd aan de uitvaartondernemer. Nabestaanden hoeven daarom ook niets voor te schieten.

U zorgt er op deze manier voor dat nabestaanden op een gemakkelijke wijze worden ontzorgt. Net als bij het Geld Garant Uitvaartplan heeft u vrije keuze inzake een uitvaartondernemer en zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Ardanta zorg Garant Uitvaartplan

Het Zorg Garant Uitvaartplan bestaat uit een standaard dienstenpakket. Rekeningen worden na uw overlijden rechtstreeks aan de uitvaartondernemer betaald. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis mee te verzekeren bij dit dienstenpakket. Dit is een vorm van een natura uitvaartverzekering.

Standaardpakket bij een Ardanta uitvaart

Als u een standaard pakket aan diensten hebt afgesloten regelt de uitvaartverzorger al deze diensten. De rekening voor al deze diensten wordt volledig gedekt en uw nabestaanden hebben hier geen omkijken meer naar.

Als u rekeningen hebt hoeft u zichzelf daar geen zorgen over te maken want deze worden direct aan de uitvaartverzorger betaald, zo weet u zeker dat de nabestaanden zich geen zorgen te maken over geldzorgen.

Vervoer, dragers en vervoer overledene

Het standaardpakket bevat een uitvaartleider en de daarbij behorende 4 dragers. De overledene wordt goed verzorgd en klaargemaakt voor de laatste reis. Ardanta levert een rouwauto naar de dichtstbijzijnde begraafplaats of crematorium (bij crematie) en het vervoer van de overledene van huis of ziekenhuis naar de aula wordt ook geregeld indien dit nodig is. Daarbij is er de beschikking een volgwagen die toegewezen wordt aan de gemeente waar de uitvaart georganiseerd wordt.

Grafkist van eikenfineer

Als u gekozen heeft voor een begrafenis wordt er een kist van eikenfineer met een vlak deksel geleverd. Er zijn een aantal zaken meeverzekerd voor een bedrag van maximaal € 1.989 euro. U moet dan denken aan de opbaring, crematie, het graf, de grafrechten of het gebruik van de aula en koffie na de uitvaart.

Aanvullend zitten er in het standaardpakket nog 2 overlijdensbewijzen en een condoleanceregister. In het pakket heft u nog 100 rouwbrieven met porti en enveloppen. Mocht u meer wensen hebben en een grotere uitvaart willen realiseren, u kunt de uitvaart tot maximaal € 15.000 verzekeren.

Overige mogelijkheden Ardanta

De uitvaartverzorging wordt precies geregeld zoals u dat wil, u heeft de volledige vrije keuze bij Ardanta. Een van de voordelen van een Ardanta Uitvaart is de 5 jaarlijkse verhoging van 25% van het verzekerde bedrag tot en met maximaal € 20.000. De maandelijkse premie wordt vervolgens aangepast aan de nieuwe voorwaarden, dat is nog eens makkelijk besparen.

Het is daarbij niet nodig om gezondheidsvragen te beantwoorden.Een groot voordeel van een Ardanta uitvaart is dat u  helemaal zelf bepaald hoe u de premiebetaling wilt regelen. Zo kunt u per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar betalen. De leeftijd maakt daarbij niets uit, of u nu 20,30 of zelfs 65+ zijn. De premie van Ardanta is grotendeels afhankelijk van leeftijd. Het is mogelijk om een dienst af te sluiten tot de leeftijd van 75 jaar.

Telefonisch advies of een persoonlijke adviseur

U kunt uiteraard telefonisch contact opnemen met Ardanta of vragen of er een speciale adviseur langs kan komen bij u thuis. Op dat moment moet u zichzelf wel realiseren dat er geen onafhankelijke adviseur langskomt. Er wordt op dat moment alleen geadviseerd over de uitvaartmogelijkheden bij Ardanta. Het advies is niet gratis en de kosten voor een telefonisch advies of een adviseur die thuis langskomt zijn verschillend

Onafhankelijke adviseur

Een onafhankelijke adviseur kan u advies geven over de verschillende pakketten die Ardanta levert. De onafhankelijke verzekeringsadviseur geeft in zijn eigen dienstverleningsdocument aan wat zijn dienstverlening inhoudt en wat de kosten daarvan zijn. U krijgt dus niet alleen advies over de diensten die Ardanta aanlevert maar ook de andere aanbieders komen aan bod.

Kosten herstelwerkzaamheden

Het kan wel eens voor komen dat de adviseur kosten in rekening brengt voor herstelwerkzaamheden. U kunt tijdens het gesprek met de adviseur aangeven dat u informatie wil over de declaratiemogelijkheden van deze kosten. Herstelkosten zijn de kosten die u als verzekerde, in rekening gebracht krijgt door uw onafhankelijk verzekeringsadviseur als gevolg van fouten van Ardanta.

De online service bij de Ardanta uitvaartverzekering

Er is bij Ardanta een hele hoop mogelijk, zo is het heel eenvoudig om online zaken zelf te regelen in Mijn Ardanta. U kunt gemakkelijk adreswijzigingen doorgeven en het is mogelijk om direct kinderen toe te voegen aan uw polis.

Daarbij kunt u ook nog heel gemakkelijk de betaalwijze aanpassen. Er zitten nog veel meer voordelen aan het afsluiten van een uitvaartverzekering bij Ardanta, zorg dat u hier van op de hoogte bent.

Wilt u eenvoudig een wijziging doorgeven? Vul dan even het contactformulier in. Ardanta heeft dan meestal binnen 2 dagen uw wijziging, vraag of suggesties in behandeling genomen.

Een uitvaartverzekering van Ardanta afsluiten

Het is online heel gemakkelijk om een proefberekening te maken voor de uitvaartverzekering van Ardanta. U kunt op onze website deze tool gebruiken om een idee te krijgen van de kosten. Met deze informatie kunt u andere verzekeraars vergelijken om te kijken wat voor u de beste optie is.

Bekijk nu de mogelijkheden wat betreft een uitvaartverzekering Ardanta en ontdek welke verzekering het meest voordelig is voor jou. Zo heeft u geen zorgen meer over uw uitvaart en ontzorgt u tevens uw nabestaanden.

Dekking bij een ongeval

Als er een noodlottig ongeval plaatsvindt het overlijden een gevolg is van een ongeluk wordt er tot de leeftijd van 65 jaar € 2.500 extra uitgekeerd. Op deze manier hebben verzekerden een extra steuntje in de rug om zo goed mogelijk naar de uitvaart toe te werken.

Emotionele nazorg na de uitvaart

Het is mogelijk om emotionele nazorg te ontvangen na de uitvaart. U krijgt dan deskundige hulp speciaal voor de rouwverwerking van kinderen tot 18 jaar als een gezinslid komt te overlijden. Het is natuurlijk erg zwaar om zo’n periode door te komen en door goede nazorg te leveren kan de pijn enigszins verzacht worden.

Doet Ardanta aan medische acceptatie?

Het verzekeren is natuurlijk niets anders dan het overnemen van risico’s tegen een zo laag mogelijke maandelijkse premie. Om dat goed en eerlijk te regelen is het belangrijk dat Ardanta weet hoe groot het risico is dat geaccepteerd wordt. Bij een medische acceptatie beoordelen experts van Ardanta of u een verzekering kunt afsluiten voor uw uitvaart. Om dat goed te kunnen beoordelen is het ook nodig dat u medische gegevens verstrekt.

Bij Ardanta worden kinderen tot 18 jaar ook gedekt

Kinderen zijn ook maximaal meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag dat bekend is van de ouders. Bij Ardanta is het niet nodig om gezondheidsvragen te beantwoorden, maar het is wel belangrijk om het kind aan te melden bij Ardanta.

Als het kind levenloos geboren wordt is het wel belangrijk om hier een bewijs van te ontvangen van de Burgerlijke Stand. Indien dit niet mogelijk is is een medische acceptatie voldoende. Uw kind is dan maximaal verzekerd voor het hoogste verzekerde bedrag van de ouder. De kosten van de uitvaart worden vergoed op basis van de rekeningen die gemaakt worden tijdens het regelen van de uitvaart.

Fraude bij Ardanta, wordt daar goed op toegezien?

Fraude, het blijft helaas vaak voorkomen. Ook Ardanta krijgt daar mee te maken in de vorm van onjuiste, onvolledig geïnformeerde en zelfs neppe klanten die niet de juiste oorzaak van overlijden of een overlijden verzinnen. U kunt het zo gek niet bedenken, en nog veel vervelender. Als deze misleiding niet ontdekt wordt heeft dat invloed op de prijs van een polis van Ardanta.

Het kan volgens Ardanta nooit zo zijn dat er oneerlijke klanten uitkeringen krijgen waar ze geen recht op hebben. Er wordt met een actief beleid veel gedaan om fraude te voorkomen. Als er sprake is van fraude kan Ardanta namelijk een aantal dingen doen:

Er kan een weigering van uitkering worden afgegeven, en terugvordering van uitkeerde bedragen of betaalde facturen behoort tot de mogelijkheden

  • Het direct beëindigen van de verzekering
  • Uitsluiting van alle verzekeringen in de toekomst waardoor er altijd geweigerd wordt in de toekomst
  • Aangifte bij de politie
  • Welke maatregelen treft Ardanta bij fraude

Andere lezen ook: