Begrafenisverzekering vergelijken zonder gedoe? Geregeld in 3 minuten.

Altijd 100% onafhankelijk, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en maak je gratis gebruik van onze service. Snel, eerlijk en geen gedoe.

Op 1 centrale plaats begrafenisverzekeringen vergelijken

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering, hoe werkt het?

Wat kost een begrafenisverzekering?

Goedkope begrafenisverzekering

Met een begrafenisverzekering kunnen de kosten voor een begrafenis worden betaald. Je nabestaanden hoeven dan niet de kosten van je begrafenis te betalen. Die kosten worden vergoed als je een begrafenisverzekering hebt afgesloten.

De begrafenisverzekering heeft een maandelijkse premie

Je betaalt premie aan de begrafenisverzekeraar en als je komt te overlijden wordt de begrafenis geregeld zoals is afgesproken in de polis of er wordt een geldbedrag uitgekeerd waarmee de begrafenis betaald kan worden.Een gemiddelde begrafenis kost vandaag de dag ongeveer € 6.500 euro.

Niet iedereen kan zonder begrafenisverzekering

Niet iedereen heeft zoveel geld op de rekening staan, vandaar dat 70% van alle Nederlanders een begrafenisverzekering heeft. Met een begrafenisverzekering kan je gespreid betalen voor je eigen begrafenis en hoeven je nabestaanden dat niet in 1 keer te doen in een emotionele tijd rond jouw overlijden.

Begrafenisverzekering aftrekbaar

Het was tot 1 januari 2009 mogelijk om de betaalde premie voor je begrafenisverzekering aftrekbaar te maken voor de inkomstenbelasting. Dat is veranderd en het is tegenwoordig niet meer mogelijk om deze kosten aftrekbaar te maken.

Koopsom begrafenisverzekering

U kunt nog wel een koopsom begrafenisverzekering of een uitvaartdeposito afsluiten zodat u over de eerste € 6921,- aan waarde van de verzekering en/of de waarde van de geblokkeerde bankspaarrekening geen vermogensbelasting te betalen. Maar let op, indien u boven dit bedrag uitkomt vervalt de gehele vrijstelling en moet u het gehele bedrag aan vermogensbelasting betalen.

De kosten van een begrafenisverzekering zijn afhankelijk van de hoogte van het verzekerd bedrag, de premie die u wenst te betalen, de looptijd van de verzekering en de leeftijd van de verzekerde(n).

De kosten van een uitvaart of begrafenis

De kosten van een uitvaart liggen bovendien al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000 en zijn afhankelijk van uw persoonlijke uitvaartwensen.

U kunt zich hiervoor verzekeren, zodat u uw nabestaanden zorgen uit handen kunt nemen. U kunt kiezen uit een Uitvaart Geld-verzekering óf een uitvaartverzekering met een pakket van diensten

Een pakket met veel keuze

De begrafenisverzekering met een pakket van diensten bevat ook een vrij te besteden bedrag, wat uw nabestaanden kunnen besteden aan kosten die met de uitvaart te maken hebben.

Denk aan grafkosten die verzekerd moeten worden

U kunt hierbij denken aan grafkosten, een grafmonument of een uitgebreide koffietafel. Zo kunnen de nabestaanden zich volledig richtten op het afscheid. Een begrafenisverzekering zorgt er dus voor dat grafkosten verzekerd worden.

De kosten verschillen per gemeente in Nederland

De grafkosten verschillen per begraafplaats in Nederland. Dit kan er voor zorgen dat de uiteindelijke kosten een stuk hoger uitvallen. Kijk daarom goed naar de verschillende begrafenisverzekeringen en de dekking van deze kosten zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Begrafenisverzekering kind

Wij raden altijd aan om zo vroeg mogelijk een begrafenisverzekering af te sluiten zodat de premie voor de gehele looptijd zo laag mogelijk blijft. Het is namelijk zo dat de premie voor een groot deel afhangt van de leeftijd van de verzekerde.

Als je op zoek bent naar een goedkope begrafenisverzekering kijk je natuurlijk eerst naar de premie die je moet betalen. Er kan namelijk best een groot verschil zitten tussen de goedkoopste begrafenisverzekering en de begrafenisverzekering die je nu hebt.

Maar wat is nu een goedkope begrafenis?

Maar wanneer is een begrafenisverzekering goedkoop?De premie die je per maand betaald voor je begrafenispolis is natuurlijk belangrijk maar misschien nog wel belangrijker is wat je er voor terug krijgt, wat de begrafenisverzekering uitkeert.

Uw wensen bepalen voor een groot deel de kosten

Als je een begrafenisverzekering hebt die heleboel onnodige zaken verzekert dan is die niet goedkoop maar juist duur. Een begrafenisverzekering die alleen jouw begrafenis wensen verzekert is natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer je allerlei overbodige producten die je toch niet gebruikt hebt opgenomen in je begrafenispolis.

Hoe zit het met de premie?

Vaak is het zo dat een begrafenisverzekering met een lange looptijd een lage maandpremie kost en zijn dus goedkoop.

Dat komt omdat je de premie over een langere periode kan uitsmeren en daardoor goedkoper uit bent per maand.

Een goedkope begrafenisverzekering is dus een verzekering die niks meer én niks minder verzekert dan jij wilt en dat tegen een scherpe premie.

Vergelijk op deze website de verschillende aanbieders van de begrafenisverzekering. Let daarbij vooral op de voorwaarden en vergeet niet te kijken wat de lokale grafkosten zijn.

Begrafenisverzekering afkopen

Als je een bestaande begrafenisverzekering wil opzeggen dan is het mogelijk om deze af te kopen. De verzekering komt dan te vervallen en je hoeft geen maandelijkse premie meer te betalen voor je begrafenisverzekering. Het nadeel is dat je natuurlijk geen uitkering meer ontvangt op het moment van overlijden. De verzekeraar berekent de afkoopwaarde en maakt die over op je bankrekening.

Hoe werkt het begrafenisverzekering vergelijken precies?

Aangezien er grote premieverschillen kunnen ontstaan tussen alle verzekeraars, raden wij u aan om uw uitvaartverzekering te vergelijken voordat u deze afsluit. Vaak kijken mensen alleen naar de goedkoopste uitvaartverzekering. Maar dit is zeker niet het belangrijkste. U kunt beter een verzekering kiezen die het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudige en goedkope uitvaartverzekering of een zeer uitgebreide verzekering waarbij het verschil vaak zit in het uit te keren bedrag of in de mate waarin de uitvaart wordt verzorgd. Een voordelige uitvaartverzekering vergelijken kost u een klein beetje tijd, maar het bespaart u nu meteen en over de gehele looptijd van uw uitvaartpolis honderden euro’s. Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Ook deze premies kunt u op onze website vergelijken.

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.

Een duidelijke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles.”

 

Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie.”

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Monuta begrafenisverzekering

Waar moet je op letten

Monuta is een van de grootste aanbieders van de begrafenisverzekering. Daarbij is het ook een van de oudste aanbieders en neemt het al jaren nabestaanden werk uit handen in de moeilijke rouwperiode.

Een begrafenisverzekering afsluiten is eenvoudig

Een begrafenisverzekering afsluiten bij Monuta doet u gemakkelijk en tegen een scherpe premie. Monuta streeft er naar om nabestaanden zowel voor, tijdens en na uw uitvaart volledig te ontzorgen. Een voorbeeld daarvan is de Monuta nazorgservice, deze servicelijn is altijd bereikbaar en uw nabestaanden kunnen daar met al hun vragen over uw uitvaart terecht.

Dat begint al met de verzorging van uw uitvaart, deze zal zorgvuldig met uw nabestaanden besproken worden waarna alles tot in de puntjes geregeld zal worden. U kunt er zeker van zijn dat Monuta alles tot in de puntjes verzorgd en uw nabestaanden een rustige tijd tegemoet laat komen.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

DELA Begrafenisverzekering

Waar moet je op letten

DELA, u kent ze waarschijnlijk wel en dat is ook niet zo gek aangezien ze een van de meest bekende verzekeraars zijn op het gebied van de begrafenisverzekering. Daarnaast specialiseert DELA zich ook nog in overlijdensrisicoverzekeringen en andere vormen van verzekeringen rondom de uitvaart.

Verschillende soorten begrafenisverzekeringen

U kunt bij DELA altijd uit verschillende soorten begrafenisverzekeringen kiezen die op verschillende manieren dienen te worden afgesloten. U zult merken bij het vergelijken dat verschillende pakketten inspelen op de diverse wensen die veel mensen hebben.

Met het DELA Uitvaartplan verzekert u uw begrafenis zoals u dat wilt. U kunt kiezen uit verschillende pakketten. De begrafenis zal vervolgens volledig worden geregeld naar uw wensen en ook zullen de nabestaanden goed worden bijgestaan in de moeilijke tijd van rouw.

Nuvema Begrafenisverzekering

Waar moet je op letten

Een begrafenisverzekering afsluiten bij Nuvema is heel eenvoudig. U kiest bij Nuvema helemaal zelf hoe u de begrafenisverzekering wil samenstellen. Nuvema verzekerd vervolgens een bedrag dat u minimaal nodig heeft, vervolgens kunt u deze zelf aanvullen met persoonlike wensen.

Maandelijkse premie van de begrafenisverzekering

De premie wordt bij Nuvema dus gebaseerd op een maandelijkse premie die afhangt van de wensen die gedekt worden door de begrafenisverzekering. Bij Nuvema is het ook mogelijk om volledig kosteloos uw pakket aan te passen gedurende de gehele looptijd van de begrafenisverzekering.

Daarnaast stijgen de kosten van uw begrafenis tijdens uw leven, net zoals prijzen in elke andere sector constant veranderen. Daarom controleert Nuvema elk jaar of uw begrafenis duurder is geworden. Nuvema doet u dan een nieuw voorstel met een hoger verzekerd bedrag, zodat uw begrafenisverzekering op peil blijft en u nooit onderverzekerd bent.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Ardanta Begrafenisverzekering

Waar moet je op letten

Ardanta een van de allerbekendste begrafenisverzekering aanbieders in Nederland. Ardanta is een onderdeel van het welbekende ASR Nederland. U kent onderdelen van ASR zoals Ditzo en De Amersfoortse vast wel. Ardanta valt onder de ASR groep, een verzekeringsgroep die bestaat uit een verzameling van verschillende soorten verzekeringsproducten.

Ardanta heeft een mooi keurmerk behaald

Ardanta is sinds 2011 in het bezit gekomen van een bijzonder keurmerk. Het keurmerk KKV, dit houdt in dat Ardanta aan een eisenpakket heeft voldaan. Er is bij deze test vooral gekeken naar klantgerichtheid en goede dienstverlening, en Ardanta heeft het voor elkaar gekregen om dit keurmerk te bemachtigen.

Daarnaast wordt Ardanta net zoals iedere verzekeraar in Nederland in de gaten gehouden door diverse instanties (zoals De Nederlandsche Bank) en brancheorganisaties. Zaken doen met Ardanta is daarom altijd veilig.

Yarden Begrafenisverzekering

Waar moet je op letten

Een begrafenisverzekering of crematieverzekering afsluiten bij Yarden is een fluitje van een cent. Of u nu kiest voor een crematie of begrafenis, Yarden heeft voor iedereen een passende begrafenisverzekering die in uw wensen voorziet.

De laatste wensen begrafenisverzekering

Pakketten zoals ‘De Mijn Laatste Wensen begrafenisverzekering” van Yarden bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om het verzekerd bedrag te laten uitkeren aan nabestaanden, of om kosten van de uitvaart direct te laten vergoeden.

Zelfs een combinatie van beide is ook mogelijk. Zo kunt u in alle rust de uitvaart regelen en zijn uw nabestaanden zeker van een rustige rouwperiode zonder gedoe.

Een begrafenisverzekering dekt na het overlijden vaak gedeeltelijk of geheel de kosten van uw uitvaart. Denk er aan dat een begrafenis een stuk duurder is dan een crematie, een uitvaart kost gemiddeld al snel € 8.000 euro.

Vergelijken begrafenisverzekeringen

Vind direct de begrafenisverzekering die bij uw wensen past. Geen gedoe, onafhankelijk en een duidelijk overzicht van de beste uitvaartpolissen.

Premies voor alle leeftijden
 • 18 jaar = € 4,51
 • 19 jaar = € 4,60
 • 20 jaar = € 4,71
 • 21 jaar = € 4,81
 • 22 jaar = € 4,92
 • 23 jaar = € 5,04
 • 24 jaar = € 5,15
 • 25 jaar = € 5,28
 • 26 jaar = € 5,41
 • 27 jaar = € 5,55
 • 28 jaar = € 5,69
 • 29 jaar = € 5,83
 • 30 jaar = € 5,99
 • 31 jaar = € 6,16
 • 32 jaar = € 6,32
 • 33 jaar = € 6,51
 • 34 jaar = € 6,69
 • 35 jaar = € 6,88
 • 36 jaar = € 7,09
 • 37 jaar = € 7,30
 • 38 jaar = € 7,54
 • 39 jaar = € 7,77
 • 40 jaar = € 8,02
 • 41 jaar = € 8,27
 • 42 jaar = € 8,55
 • 43 jaar = € 8,84
 • 44 jaar = € 9,14
 • 45 jaar = € 9,45
 • 46 jaar = € 9,79
 • 47 jaar = € 10,14
 • 48 jaar = € 10,52
 • 49 jaar = € 10,92
 • 50 jaar = € 11,32
 • 51 jaar = € 11,77
 • 52 jaar = € 12,24
 • 53 jaar = € 12,74
 • 54 jaar = € 13,25
 • 55 jaar = € 13,81
 • 56 jaar = € 14,41
 • 57 jaar = € 15,04
 • 58 jaar = € 15,72
 • 59 jaar = € 16,43
 • 60 jaar = € 17,19
 • 61 jaar = € 18,00
 • 62 jaar = € 18,87
 • 63 jaar = € 19,80
 • 64 jaar = € 20,78
 • 65 jaar = € 21,82
 • 66 jaar = € 22,95
 • 67 jaar = € 24,15
 • 68 jaar = € 25,44
 • 69 jaar = € 26,83
 • 70 jaar = € 28,32
 • 71 jaar = € 29,93
 • 72 jaar = € 31,66
 • 73 jaar = € 33,53
 • 74 jaar = € 35,55

 

Premies voor alle leeftijden

 

18 jaar = € 5,15

19 jaar = € 5,88

20 jaar = € 6,01

21 jaar = € 6,13

22 jaar = € 6,27

23 jaar = € 6,41

24 jaar = € 6,57

25 jaar = € 6,73

26 jaar = € 6,89

27 jaar = € 7,06

28 jaar = € 7,24

29 jaar = € 7,43

30 jaar = € 7,62

31 jaar = € 7,82

32 jaar = € 8,03

33 jaar = € 8,25

34 jaar = € 8,48

35 jaar = € 8,73

36 jaar = € 8,98

37 jaar = € 9,24

38 jaar = € 9,52

39 jaar = € 9,82

40 jaar = € 10,12

41 jaar = € 10,45

42 jaar = € 10,79

43 jaar = € 11,16

44 jaar = € 11,53

45 jaar = € 11,93

46 jaar = € 12,36

47 jaar = € 12,81

48 jaar = € 13,28

49 jaar = € 13,77

50 jaar = € 14,30

51 jaar = € 14,85

52 jaar = € 15,44

53 jaar = € 16,07

54 jaar = € 16,73

55 jaar = € 17,43

56 jaar = € 18,20

57 jaar = € 19,01

58 jaar = € 19,88

59 jaar = € 20,82

60 jaar = € 21,83

61 jaar = € 22,91

62 jaar = € 24,09

63 jaar = € 25,38

64 jaar = € 26,79

65 jaar = € 28,33

66 jaar = € 30,04

67 jaar = € 31,93

68 jaar = € 34,04

69 jaar = € 36,41

70 jaar = € 39,07

71 jaar = € 42,11

72 jaar = € 45,59

73 jaar = € 49,61

74 jaar = € 54,31

 

 •  
Premies voor alle leeftijden

 

18 jaar = € 5,81

19 jaar = € 5,98

20 jaar = € 6,15

21 jaar = € 6,33

22 jaar = € 6,52

23 jaar = € 6,71

24 jaar = € 6,92

25 jaar = € 7,13

26 jaar = € 7,35

27 jaar = € 7,59

28 jaar = € 7,83

29 jaar = € 8,09

30 jaar = € 8,35

31 jaar = € 8,63

32 jaar = € 8,92

33 jaar = € 9,23

34 jaar = € 9,55

35 jaar = € 9,89

36 jaar = € 10,25

37 jaar = € 10,62

38 jaar = € 11,02

39 jaar = € 11,43

40 jaar = € 11,87

41 jaar = € 12,33

42 jaar = € 12,82

43 jaar = € 13,33

44 jaar = € 13,88

45 jaar = € 14,45

46 jaar = € 15,06

47 jaar = € 15,71

48 jaar = € 16,39

49 jaar = € 17,12

50 jaar = € 17,89

51 jaar = € 18,72

52 jaar = € 19,60

53 jaar = € 20,55

54 jaar = € 21,56

55 jaar = € 22,66

56 jaar = € 23,84

57 jaar = € 25,12

58 jaar = € 26,51

59 jaar = € 28,03

60 jaar = € 29,68

61 jaar = € 31,50

62 jaar = € 33,50

63 jaar = € 35,73

64 jaar = € 38,22

65 jaar = € 41,01

66 jaar = € 44,17

67 jaar = € 47,80

68 jaar = € 51,97

69 jaar = € 56,83

 

Premies voor alle leeftijden
18 jaar = € 5,81

19 jaar = € 5,95

20 jaar = € 6,11

21 jaar = € 6,26

22 jaar = € 6,42

23 jaar = € 6,59

24 jaar = € 6,77

25 jaar = € 6,96

26 jaar = € 7,14

27 jaar = € 7,35

28 jaar = € 7,56

29 jaar = € 7,76

30 jaar = € 7,95

31 jaar = € 8,19

32 jaar = € 8,44

33 jaar = € 8,70

34 jaar = € 8,99

35 jaar = € 9,20

36 jaar = € 9,51

37 jaar = € 9,82

38 jaar = € 10,15

39 jaar = € 10,48

40 jaar = € 10,81

41 jaar = € 11,15

42 jaar = € 11,55

43 jaar = € 11,96

44 jaar = € 12,40

45 jaar = € 12,86

46 jaar = € 13,27

47 jaar = € 13,86

48 jaar = € 14,49

49 jaar = € 15,17

50 jaar = € 15,90

51 jaar = € 16,94

52 jaar = € 18,07

53 jaar = € 19,38

54 jaar = € 20,69

55 jaar = € 21,87

56 jaar = € 22,90

57 jaar = € 24,01

58 jaar = € 25,20

59 jaar = € 26,48

60 jaar = € 28,03

61 jaar = € 29,55

62 jaar = € 31,42

63 jaar = € 33,47

64 jaar = € 35,71

65 jaar = € 38,01

66 jaar = € 40,88

67 jaar = € 43,86

68 jaar = € 47,17

69 jaar = € 50,87

70 jaar = € 55,04

71 jaar = € 59,40

72 jaar = € 64,36

73 jaar = € 70,06

74 jaar = € 76,70

 

Premies voor alle leeftijden
18 jaar = € 5,83

19 jaar = € 5,28

20 jaar = € 5,49

21 jaar = € 5,63

22 jaar = € 5,77

23 jaar = € 5,98

24 jaar = € 6,19

25 jaar = € 6,40

26 jaar = € 6,61

27 jaar = € 6,82

28 jaar = € 7,03

29 jaar = € 7,31

30 jaar = € 7,59

31 jaar = € 7,87

32 jaar = € 8,15

33 jaar = € 8,43

34 jaar = € 8,78

35 jaar = € 9,06

36 jaar = € 9,41

37 jaar = € 9,83

38 jaar = € 10,18

39 jaar = € 10,60

40 jaar = € 11,09

41 jaar = € 11,51

42 jaar = € 12,00

43 jaar = € 12,56

44 jaar = € 13,05

45 jaar = € 13,68

46 jaar = € 14,31

47 jaar = € 14,94

48 jaar = € 15,64

49 jaar = € 16,41

50 jaar = € 17,18

51 jaar = € 20,89

52 jaar = € 21,87

53 jaar = € 22,85

54 jaar = € 23,97

55 jaar = € 25,16

56 jaar = € 26,42

57 jaar = € 27,75

58 jaar = € 29,29

59 jaar = € 30,90

60 jaar = € 32,65

61 jaar = € 34,61

62 jaar = € 36,78

63 jaar = € 39,09

64 jaar = € 41,75

65 jaar = € 44,69

66 jaar = € 47,91

67 jaar = € 51,69

68 jaar = € 55,89

69 jaar = € 60,79

 

Onze blogs met extra inzichten voor u

Monuta begrafenisverzekering

Monuta staat bekend als een van de grootste begrafenisverzekering aanbieders van Nederland. Het is natuurlijk niet zomaar dat Monuta is uitgegroeid tot deze bekende naam, dit komt door de brede pakketkeuze en scherpe premies die deze verzekeraar biedt.Start nu met...

DELA begrafenisverzekering

De standaard DELA begrafenisverzekering wordt ook wel het begrafenisplan genoemd, u bent dan verzekerd voor alle diensten en producten die nodig zijn rondom een begrafenis of crematie. Je kunt vooraf aangeven wat de wensen zijn voor uw begrafenis en er zal goede zorg...