Begrafenisverzekering vergelijken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Altijd 100% onafhankelijk begrafenisverzekering vergelijken, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en alle kosten direct inzichtelijk maken binnen 3 minuten. Begin direct en bespaar honderden euro’s.

begrafenisverzekering vergelijken

Dé informatieplek voor begrafenisverzekeringen 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

Volledig onafhankelijk alle verzekeraars vergelijken

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

Begrafenisverzekering vergelijken in 2019

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 7,94

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,14

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste uitvaartverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,73

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 64,00 eenmalige kosten

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

8.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,73

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Distributiekosten verwerkt in de premie

Vrije keuze uitvaartverzorging

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Verzekerd Bedrag

7.314

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,72

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

€ 46,00 distributiekosten

Vrije keuze uitvaartverzorging

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1988 (30 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 28 januari 2019

Meest gestelde vragen & antwoorden over de begrafenisverzekering

[toc]

Wat kost een begrafenisverzekering?

Dat ligt er aan, de kosten zijn namelijk van een aantal factoren afhankelijk. Zo heb je te maken met het verzekerd bedrag, de premie die je maandelijks wil betalen en moet je rekening houden met de looptijd van de verzekering.

De premie wordt doorgaans berekend over de leeftijd van de verzekerde waardoor het maandelijkse bedrag behoorlijk kan verschillen.

De kosten van een uitvaart of begrafenis

Het is wellicht vanzelfsprekend maar de kosten van de uitvaart bepalen ook een groot deel van de maandelijkse kosten die je kwijt bent aan de begrafenisverzekering.

Tegenwoordig kost een uitvaart makkelijk tussen de € 6.500 en € 11.000 en zijn er een hoop variabelen die deze kosten kunnen laten stijgen of dalen. Eigenlijk zijn de kosten van de uitvaart vooral afhankelijk van de persoonlijke wensen van een verzekerde.

Wat voor pakket en dekking kies je?

Zoals je wellicht al hebt gezien heb je de keuze uit diverse pakketten als je een begrafenisverzekering afsluit. Deze pakketten bestaan uit diensten maar bevatten ook een vrij te besteden bedrag, dit bedrag kunnen nabestaanden gebruiken om de kosten die met de uitvaart te maken hebben te dekken.

Grafkosten en de begrafenisverzekering

Daarbij komen er ook nog andere kosten bekijken bij een begrafenis, deze moeten uiteraard ook gedekt worden door de begrafenisverzekering.

Denk daarbij aan een grafmonument, de grafkosten en een grote koffietafel na de begrafenis. Een begrafenisverzekering zorgt er dus voor dat grafkosten verzekerd worden, daardoor hebben nabestaanden een rustige tijd na het overlijden en is er geen gedoe over het dekken van bepaalde kosten.

Kosten verschillen per gemeente

De grafkosten zijn voor veel mensen een beetje onduidelijk, in Nederland is het namelijk zo geregeld dat alle grafkosten per begraafplaats verschillen, dit kan er voor zorgen dat de kosten in een bepaalde plaats een stuk hoger uitvallen.

We raden je daarom altijd aan om goed te kijken naar alle verschillende begrafenisverzekeringen en de dekking van deze kosten.

Gelukkig zijn er genoeg begrafenisverzekeraars die al deze kosten dekken tegen gunstige tarieven, er zit echter wel een relatief groot verschil tussen een goedkope en dure polis dus zorg dat je alle opties goed bekijkt.

Hoe zit het precies met een goedkope begrafenisverzekering?

Het kan natuurlijk zijn dat je op zoek bent naar een goedkope begrafenis, je weet alleen niet precies waar je moet beginnen. Nou, gelukkig kunnen we je op weg helpen door een aantal handige tools op onze website.

Zo kun je gebruik maken van de kostentool en heb je de mogelijkheid om alle begrafenisverzekeringen onafhankelijk te vergelijken in onze handige vergelijker.

Goedkoopste begrafenisverzekering?

Het is slim om dit te doen want er kan best een groot verschil zitten tussen de goedkoopste begrafenisverzekering en een duurdere variant. Daardoor kan het zijn dat je systematisch te veel premie betaalt terwijl dit helemaal niet nodig is. We raden je in ieder geval aan om als eerste te kijken naar de premie die je nu betaalt, dit is natuurlijk een van de belangrijkste factoren.

Kijk niet alleen naar de premie

Toch moet je niet alleen naar de premie kijken, je begrafenispolis is nog veel belangrijker en staat in directe relatie met de maandelijkse premie die je moet betalen. Zo wil je natuurlijk wel weten hoe veel je uitgekeerd krijgt bij overlijden en welke diensten er allemaal geleverd worden voor de premie die je betaalt.

Persoonlijke wensen bepalen de kosten

Zoals je misschien al verwacht bepalen de wensen die je hebt voor een groot deel de kosten.

Een goedkope begrafenisverzekering kan interessant zijn, maar als je wat meer specifieke wensen hebt kun je veel beter voor een uitgebreider pakket gaan.

In een ander geval ben je oververzekerd en heb je onnodig veel zaken verzekerd die je toch niet gaat gebruiken.

Je kunt er van uit gaan dat een goedkope begrafenisverzekering over het algemeen de standaard kosten van een begrafenis afdekt, heb je meer wensen? Ga dan voor een uitgebreidere polis, zo weet je zeker dat goedkoop geen duurkoop wordt.

Hoe werkt de begrafenisverzekering?

Met een begrafenisverzekering kunnen de kosten voor een begrafenis worden betaald. Je nabestaanden hoeven dan niet de kosten van je begrafenis te betalen. Die kosten worden vergoed als je een begrafenisverzekering hebt afgesloten.

Maandelijkse premie

Je betaalt premie aan de begrafenisverzekeraar en als je komt te overlijden wordt de begrafenis geregeld zoals is afgesproken in de polis of er wordt een geldbedrag uitgekeerd waarmee de begrafenis betaald kan worden.Een gemiddelde begrafenis kost vandaag de dag ongeveer € 6.500 euro.

Hoe zit het met de premie?

Vaak is het zo dat een begrafenisverzekering met een lange looptijd een lage maandpremie kost en zijn dus goedkoop.

Dat komt omdat je de premie over een langere periode kan uitsmeren en daardoor goedkoper uit bent per maand.

Een goedkope begrafenis verzekering is dus een verzekering die niks meer én niks minder verzekert dan jij wilt en dat tegen een scherpe premie.

Vergelijken begrafenisverzekeringen

Vergelijk op deze website de verschillende aanbieders van de begrafenis verzekering. Let daarbij vooral op de voorwaarden en vergeet niet te kijken wat de lokale grafkosten zijn.

Is de uitvaartverzorger verzekerd door de begrafenisverzekering?

Veel mensen vragen zich af of het perse nodig is om een uitvaartverzorger in te huren voor een begrafenis, dat is in principe niet verplicht maar het is wel erg handig om een uitvaartzorger te betrekken bij een uitvaart.

Deze zorgt er voor dat er een hoop belangrijke zaken worden geregeld en dat nabestaanden een stuk minder werk hebben. Bij de meeste begrafenisverzekeringen zitten de kosten voor een uitvaartverzorger ook in het pakket dat afgesloten wordt.

Het is voor de nabestaanden natuurlijk wel fijn dat er een persoon is die precies weet hoe alles reilt en zeilt bij een uitvaart, daarbij werkt de uitvaartverzorger ook helemaal naar wens van de verzekerde en wordt er niets gedaan zonder eerst te overleggen met de nabestaanden.

Een uitvaartverzorger kan daardoor bijzonder belangrijk zijn, hij/zij is natuurlijk een specialist in het vakgebied en weet goed in te spelen op de behoeften van nabestaanden.

Het is daarom ook niet meer dan logisch dat de kosten van een uitvaartverzorger worden verzekerd met een begrafenisverzekering.

Is de begrafenisverzekering aftrekbaar van je belasting?

Het was tot 1 januari 2009 mogelijk om de betaalde premie voor je begrafenisverzekering aftrekbaar te maken voor de inkomstenbelasting.

Dat is veranderd en het is tegenwoordig niet meer mogelijk om deze kosten aftrekbaar te maken.

Koopsompolis

U kunt nog wel een koopsom begrafenis verzekering of een uitvaartdeposito afsluiten zodat u over de eerste € 6921,- aan waarde van de verzekering en/of de waarde van de geblokkeerde bankspaarrekening geen vermogensbelasting te betalen.

Maar let op, indien u boven dit bedrag uitkomt vervalt de gehele vrijstelling en moet u het gehele bedrag aan vermogensbelasting betalen.

Begrafenisverzekering voor kind?

Wij raden altijd aan om zo vroeg mogelijk een begrafenis verzekering af te sluiten zodat de premie voor de gehele looptijd zo laag mogelijk blijft.

Kind gratis meeverzekeren?

Het is namelijk zo dat de premie voor een groot deel afhangt van de leeftijd van de verzekerde.

Sommige verzekeraars bieden pakketten aan waarbij kinderen direct gratis worden meeverzekerd. Dit is natuurlijk voordelig,maar het is ook mogelijk om uw kinderen afzonderlijk te verzekeren.

Hoe werkt begrafenisverzekering afkopen precies?

Als je een bestaande begrafenis verzekering wil opzeggen dan is het mogelijk om deze af te kopen. De verzekering komt dan te vervallen en je hoeft geen maandelijkse premie meer te betalen voor je begrafenis verzekering.

Nadeel afkopen begrafenisverzekering

Het nadeel van de begrafenisverzekering afkopen is dat je natuurlijk geen uitkering meer ontvangt op het moment van overlijden. De verzekeraar berekent de afkoopwaarde en maakt die over op je bankrekening.

Levensgezel en de begrafenisverzekering

Het is een veel gevallen gunstig om een gecombineerde begrafenisverzekering met je partner of levensgezel af te sluiten. Ook voor je kinderen is dit verstandig, kom alles te weten over je levensgezel en de begrafenisverzekering.

Heb je de begrafenisverzekering echt nodig?

Niet iedereen heeft zoveel geld op de rekening staan, vandaar dat 70% van alle Nederlanders een Natura of Kapitaal begrafenisverzekering heeft. Op deze manier kun je gespreid betalen voor je eigen begrafenis en hoeven je nabestaanden dat niet in 1 keer te doen in een emotionele tijd rondom het overlijden.

Geen begrafenisverzekering

Wat gebeurt er als je geen verzekering afsluit? Dan worden de kosten verhaald op de nabestaanden, toch komt het ook vaak voor dat mensen lang genoeg vermogen hebben gereserveerd voor de begrafenis. Als dat het geval is dan is een verzekering natuurlijk overbodig.

Medische acceptatie en uitzonderingen?

Bij deze type verzekeringen is het gebruikelijk dat de verzekeraar een medische acceptatie uitvoert voordat u wordt toegelaten tot de verzekeraar.

Wat te doen bij uitzonderingen?

Het kan natuurlijk zo zijn dat er een uitzonderlijke situatie ontstaat tijdens of na het afsluiten van een verzekering. Denk bijvoorbeeld aan euthanasie of een begrafenis organiseren in het buitenland.

Is de begrafenisverzekering verplicht in Nederland?

Het is in Nederland niet verplicht om een begrafenisverzekering af te sluiten, het is dus alleen nodig om dit te doen als je risico wil afdekken en als je denkt dat een begrafenisverzekering van waarde kan zijn in de toekomst.

Veel mensen in Nederland kiezen er voor om zo’n verzekering af te sluiten om de nabestaanden rust te geven in het geval van overlijden.

Toch zijn er ook mensen die er voor kiezen om te sparen voor de kosten van een uitvaart, dat is natuurlijk ook een prima optie maar het is niet voor iedereen weggelegd.

Sparen kan voor veel mensen behoorlijk lastig zijn en er is een mate van discipline nodig om geld apart te leggen voor je uitvaart.

Het comfort van een begrafenisverzekering is daarom vaak een van de grootste redenen om er een af te sluiten, je hebt daarmee altijd de zekerheid dat er geld apart gezet wordt voor de kosten van een uitvaart.

Bereken de kosten van je begrafenisverzekering in 5 simpele kliks.

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.

Een duidelijke website waar je je eigen uitvaart kunt regelen en berekenen. Het afsluiten was zo gebeurd en bij het overlijden regelt de verzekering verder alles.”

Ik heb helaas wat mindere ervaringen gehad met een bepaalde verzekeraar, ik ben toen snel via deze site overgestapt na het lezen van alle informatie.”

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Monuta Begrafenisverzekering afsluiten

Monuta is een van de grootste aanbieders van de begrafenisverzekering. Daarbij is het ook een van de oudste aanbieders en neemt het al jaren nabestaanden werk uit handen in de moeilijke rouwperiode. Ook dit jaar is de begrafenisverzekeraar weer als een van de beste uit de koker gekomen na een onderzoek van onderzoeksbureau GfK.

Vierde jaar op rij beste begrafenisverzekeraar

Een begrafenisverzekering afsluiten bij Monuta doet u gemakkelijk en tegen een scherpe premie. Monuta streeft er naar om nabestaanden zowel voor, tijdens en na uw uitvaart volledig te ontzorgen. Dat zie je uiteraard ook terug in de reviews en beoordelingen van klanten, de begrafenisverzekeraar behaalde een algemene score van 8,0

Monuta wil de beste begrafenisverzekering bieden

Een voorbeeld van goede service van Monuta is de nazorgservice, je kunt deze servicelijn altijd bereiken als nabestaande en je kunt direct met al je vragen terecht bij deze speciale servicelijn. Je kunt er zeker van zijn dat Monuta alles tot in de puntjes verzorgd en uw nabestaanden een rustige tijd tegemoet laat komen.

Daarnaast vindt Monuta het belangrijk om de verzorging van de uitvaart zo zorgvuldig en persoonlijk mogelijk in te richten. De uitvaart wordt zorgvuldig doorgenomen met nabestaanden en alles wordt tot in de details geregeld zodat behoeften en speciale wensen worden ingewilligd.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

DELA Begrafenisverzekering afsluiten

DELA, je kent deze begrafenisverzekeraar waarschijnlijk wel en dat is ook niet zo gek aangezien ze een van de meest bekende verzekeraars zijn op het gebied van de begrafenisverzekeringen. DELA is al jaren een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van uitvaarten en heeft ruime ervaring op het gebied van uitvaartverzorging.

DELA heeft diverse soorten begrafenisverzekeringen

Het fijne van een begrafenisverzekering van DELA is dat je de keuze hebt uit allerlei verschillende pakketten die bestaan uit diverse diensten. Zo weet je zeker dat je een pakket kiest wat precies bij je budget en wensen past. Ook heb je de mogelijkheid om je polis flexibel aan te passen aan eventuele nieuwe wensen of behoeften.

Een ervaren partij die je bijstaat in moeilijke tijden

Als je kiest voor het DELA Uitvaartplan weet je zeker dat je een begrafenis krijgt zoals jij graag wil. Als je verzekerd bent wordt alle zorg van de nabestaanden uit de hand genomen zodat de nabestaanden de tijd hebben om zich te richten op het rouwproces.

Daarbij kun je er vanuit gaan dat ze goed worden bijgestaan om alle zaken rondom de uitvaart goed te laten verlopen. Ook DELA kwam goed uit de test die laatst is uitgevoerd door het onderzoeksbureau GFK. De begrafenis verzekeraar kwam als tweede uit de bus als meest gewaardeerde intermediair met een score van 8,0.

Nuvema Begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenisverzekering afsluiten bij Nuvema is heel eenvoudig. Je kiest bij Nuvema helemaal zelf hoe je de begrafenisverzekering wil samenstellen. Als je een pakket gekozen hebt zorgt Nuvema er vervolgens voor dat er een bedrag verzekerd is dat je minimaal nodig hebt, vervolgens kun je deze zelf aanvullen met persoonlijke wensen. Als je wat specifieke wensen hebt of als je bepaalde rituelen wil betrekken bij een begrafenis is Nuvema bij uitstek een goede begrafenisverzekeraar.

Maandelijkse premie van de begrafenisverzekering

De premie wordt bij Nuvema dus gebaseerd op een maandelijkse premie die afhangt van de wensen die gedekt worden door de begrafenisverzekering. Bij Nuvema is het ook mogelijk om volledig kosteloos uw pakket aan te passen gedurende de gehele looptijd van de verzekering.

Elke jaar wordt er een nieuwe indexatie van kosten gemaakt

Daarnaast stijgen de kosten van uw begrafenis tijdens uw leven, net zoals prijzen in elke andere sector constant veranderen. Daarom controleert Nuvema elk jaar of uw begrafenis duurder is geworden, dit noemen ze het indexeren van de begrafenis verzekering. Nuvema doet u dan een nieuw voorstel met een hoger verzekerd bedrag, zodat uw begrafenis verzekering op peil blijft en u nooit onderverzekerd bent.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

Ardanta Begrafenisverzekering afsluiten

Ardanta een van de allerbekendste begrafenisverzekering aanbieders in Nederland. Ardanta is een onderdeel van het welbekende ASR Nederland. U kent onderdelen van ASR zoals Ditzo en De Amersfoortse vast wel. Ardanta valt onder de ASR groep, een verzekeringsgroep die bestaat uit een verzameling van verschillende soorten verzekeringsproducten.

Maandelijkse premie van de begrafenisverzekering

Ardanta is sinds 2011 in het bezit gekomen van een bijzonder keurmerk. Het keurmerk KKV, dit houdt in dat Ardanta aan een eisenpakket heeft voldaan. Er is bij deze test vooral gekeken naar klantgerichtheid en goede dienstverlening, en Ardanta heeft het voor elkaar gekregen om dit keurmerk te bemachtigen. Ardanta wil helpen met het maken van bewuste keuzes rond het overlijden wil graag antwoord geven op praktische vragen rondom de uitvaart.

Elk jaar wordt er een nieuwe keuring gedaan

Daarnaast wordt Ardanta net zoals iedere verzekeraar in Nederland in de gaten gehouden door diverse instanties (zoals De Nederlandsche Bank) en brancheorganisaties. Zaken doen met Ardanta is daarom altijd veilig en je weet zeker dat je krijgt waar je voor betaalt. 

Yarden Begrafenisverzekering afsluiten

Een begrafenisverzekering of crematieverzekering afsluiten bij Yarden is een fluitje van een cent. Het maakt niet uit of je nu kiest voor een crematie of begrafenis, Yarden heeft voor iedereen een passende begrafenisverzekering die aansluit op specifieke behoefte en wensen. Zo weet je zeker dat de uitvaart ook echt verloopt zoals jij dat graag wil.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten pakketten

Als je wil kiezen voor een van de begrafenisverzekeringen van Yarden kun je kiezen uit verschillende pakketten zoals de Mijn Laatste Wensen begrafenis verzekering. Je hebt dan de mogelijkheid om direct na het overlijden een vast bedrag te laten uitkeren of om de kosten direct te laten vergoeden door Yarden.

Flexibele begrafenisverzekeringen bij Yarden

Het is ook mogelijk om bij Yarden te kiezen voor een combinatieverzekering, het kan namelijk zo zijn dat er overleg is geweest tussen de nabestaanden en begrafenisverzekeraar. Als je speciale wensen hebt kunnen deze flexibel worden ingeregeld bij Yarden. Met de combinatieverzekering krijg je een deel uitgekeerd en een ander deel wordt gebruikt om de kosten van de uitvaart te dekken.

Begrafenis verzekering afsluiten in 2019
5 (100%) 6 votes
Laatst geüpdatet op