Begrafenis verzekeren via Ardanta

De Ardanta begrafenisverzekering is vrij bekend geworden in Nederland. Ardanta is een onderdeel van ASR, een van de grootste verzekeraars van Nederland. Het bedrijf bestaat al vanaf 1965 en is al 50 jaar een betrouwbare partner voor mensen die op zoek zijn naar dienstverlening in de begrafeniswereld.

Op dit moment heeft Ardanta al ruim 3,8 miljoen klanten, ruim 150 partners helpen mensen dagelijks met o.a. het verzorgen van begrafenissen. Op zoek naar de beste begrafenisverzekering? Bekijk dan de top 5.

5 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Top geregeld

Rated 4,0 out of 5
22/09/2022

Super fijne ervaring met de verzekering

Nick

Goed

Rated 4,0 out of 5
22/07/2022

Goed geregeld!

Henk

Opzeggen onmogelijk

Rated 3,0 out of 5
16/02/2022

Onmogelijk gemaakt om op te zeggen. Maar verder prima

Sim

Super goed

Rated 5,0 out of 5
08/02/2022

Super goede service

Leopold

Nog nooit geen problemen gehad

Rated 5,0 out of 5
18/01/2022

Nog nooit geen problemen gehad met polissen of betalingen worden netjes gedaan,ik ben al jaren bij ardanta aangesloten en ben alleen maar positief.

Nathalie
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Ardanta begrafenisverzekering vinden in 2022

Ardanta geeft aan dat het een organisatie is die zich vooral richt op consumenten die een persoonlijke begrafenis willen realiseren. Je kunt de invulling van je begrafenis namelijk helemaal zelf bepalen bij een polis van Ardanta. Het is mogelijk om te kiezen voor een uitgebreid of sober pakket. De begrafenis blijft natuurlijk een persoonlijke kwestie en iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften.

Als je kiest voor een Ardanta begrafenispolis ben je er zeker van dat alle zaken rondom de begrafenis uit handen worden genomen. Ook weet je zeker dat je niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan omdat je alle kosten overzichtelijk kunt afdekken. Je hebt de beschikking over een vrije keuze waardoor je een eigen begrafenisondernemer kunt kiezen.

Snelle weetjes voor tijdens het onderzoeken

 • Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd bij Ardanta begrafenisverzekeringen
 • Ardanta heeft een grote mate van keuzevrijheid, zo kun je het geld zelf vrij besteden en kies je zelf een begrafenisverzorger uit.
 • Je kunt kiezen uit het geld garant uitvaartplan (volledige vrijheid van besteding bij overlijden), geld geregeld uitvaartplan (eigen bepaling uitvaartdiensten bij afsluiten), zorg garant uitvaartplan (standaardpakket uitvaartdiensten als basis, aanvulling mogelijk)

De premie van een Ardanta begrafenisverzekering

De gemiddelde premie van een Ardanta begrafenisverzekering ligt op een gemiddeld niveau. Op dit moment is een polis van Ardanta niet direct de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste.

De polis is uitermate geschikt voor mensen die een begrafenis op hun eigen manier in willen vullen want je hebt behoorlijk veel keuzevrijheid. Het doel van Ardanta is namelijk om een verzekerde een begrafenis volledig naar eigen wens samen te laten stellen.

Motto en doel

Het motto van Ardanta is dan ook ‘helpen door doen’. Ondanks de enorme grootte van deze verzekeraar wil dat niet zeggen dat de afstand tussen klant en verzekeraar groot hoeft te zijn. Integendeel, bij Ardanta staat de klant altijd centraal en is de dienstverlening volledig georganiseerd om optimale klanttevredenheid te realiseren.

 • Om je de garantie te geven van goede diensten en klantenservice heeft het AFM een standaard dienstverleningsdocument opgesteld dat iedere begrafenisverzekeraar moet gebruiken. Uiteraard maakt de Ardanta polis hier ook gebruik van.

De klantenservice van Ardanta is dagelijks bereikbaar via de servicelijn, maar het is ook mogelijk om een speciale adviseur langs te laten komen zodat je een persoonlijk gesprek kunt hebben over de invulling van de begrafenis. Het is wel belangrijk om te noteren dat dit advies helaas niet gratis is, een telefonisch advies is echter wel goedkoper dan een persoonlijk gesprek.

Persoonlijk advies

Het gebruiken van een persoonlijk adviseur kan wel handig zijn, dit omdat alle verschillende pakketten van Ardanta worden doorgenomen. Een verzekeringsadviseur is volledig onafhankelijk en geeft in zijn eigen dienstverleningsdocument aan wat de dienstverlening precies inhoudt en wat de kosten daarvan zijn. Je krijgt dus niet alleen advies over Ardanta begrafenisverzekeringen, maar alle andere verzekeraars worden ook besproken.

In principe kun je tegenwoordig alles op het internet vinden, een gesprek met een adviseur is verstandig als je wat meer specialistisch advies wil ontvangen. Indien je deze kosten niet wil maken en je tijd hebt om wat onderzoek te doen via het internet kun je ook genoeg informatie vinden.

Standaardpakket Ardanta begrafenisverzekering

Als je bij Ardanta kiest voor een standaardpakket heb je de zekerheid dat (bijna) alle diensten die je nodig hebt afgedekt zijn. Een aangesloten uitvaartverzorger zorgt er voor dat alles goed georganiseerd wordt. De rekening van al deze diensten wordt door Ardanta afgedekt zodat de nabestaanden zich hier geen zorgen over hoeven te maken. Doorgaans bevat het standaardpakket van Ardanta een uitvaartleider met 4 dragers, opbaring, en worden er nog meer diensten geleverd zoals:

 • Ardanta levert een rouwauto naar de dichtstbijzijnde begraafplaats of crematorium (bij crematie) en het vervoer van de overledene van huis of ziekenhuis naar de aula wordt ook geregeld indien dit nodig is.
 • Ook heb je de beschikking over een volgwagen die toegewezen wordt aan de gemeente waar de uitvaart georganiseerd wordt.

Grafkist

Als je een begrafenis wil organiseren wordt er een kist van eikenfineer met een vlak deksel geleverd door Ardanta. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken meeverzekerd tot een bedrag van maximaal 1989 euro. Denk dan aan het grafrecht, het gebruik van een aula en de koffietafel na de begrafenis.

Aanvullende diensten

Daarnaast worden er vanuit het standaardpakket ook nog 2 overlijdensbewijzen en een condoleanceregister vergoed. Ook heb je de beschikking over 100 rouwbrieven met porto en enveloppen. Het is mogelijk om het standaardpakket te vergroten, je kunt bij Ardanta tot maximaal € 15.000 verzekeren.

Dekking bij een ongeval

Als er een ongeval plaatsvindt en het overlijden een gevolg is van een ongeluk wordt er tot de leeftijd van 65 jaar € 2.500 extra uitgekeerd aan de nabestaanden van de verzekerde. Daardoor hebben deze een extra steuntje in de rug om de begrafenis makkelijker in te richten.

Emotionele nazorg

Heb je het moeilijk na de begrafenis en heb je behoefte aan ondersteuning? Het is mogelijk om emotionele nazorg te ontvangen na de begrafenis. Als je deze keuze maakt krijg je deskundige hulp, deze is voornamelijk gericht op rouwverwerking voor kinderen tot 18 jaar als er een gezinslid komt te overlijden. Het is natuurlijk een zware periode als een gezinslid overlijdt en goede nazorg kan helpen om de rouw goed te verwerken.

Medische acceptatie

Ardanta doet aan eenmedische acceptatie,als je kiest voor verzekeren is dat natuurlijk niets ander dan het afdekken van risico’s tegen een betaalbare premie. Omdat helder en goed te regelen heeft Ardanta een onderzoek nodig naar je huidige gezondheid. Bij een medische acceptatie beoordeelt de begrafenisverzekeraar of je aangenomen kan worden binnen de polis. Om de medische acceptatie goed uit te voeren kan het nodig zijn dat er medische gegevens verstrekt moeten worden.

Overige voordelen

Je kunt bij Ardanta de begrafenis volledig organiseren zoals jij dat wil. Je hebt volledige vrije keuze, daarnaast is er nog een voordeel. Een ander voordeel is de 5 jaarlijkse verhoging van 25% van het verzekerde bedrag tot en met maximaal € 20.000. De maandelijkse premie wordt aangepast aan de nieuwe voorwaarden, daardoor betaal je een lagere premie zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

 • Voor deze regeling hoef je geen gezondheidsvragen te beantwoorden, nog een voordeel betreft de premie is het bepalen van de premiebetaling. Je kunt namelijk per maand, kwartaal, halfjaar of jaar betaalt.
 • De leeftijd maakt op dat moment niet uit, of je nu 20, 30 of 65 jaar oud bent. Je moet er wel rekening mee houden dat de premie van Ardanta wel grotendeels afhankelijk is van de leeftijd van de verzekerde. Het is mogelijk om een polis af te sluiten tot een leeftijd van 75 jaar.

Kinderen meeverzekeren

Als je bij Ardanta kiest voor een begrafenispolis worden kinderen tot 18 jaar ook maximaal meeverzekerd voor het hoogste verzekerde bedrag van de ouders. Het is niet nodig om gezondheidsvragen te beantwoorden, maar je moet er wel voor zorgen dat het kind wordt aangemeld bij Ardanta.

Het kan helaas zo zijn dat een kind soms levenloos wordt geboren, het klinkt wellicht enigszins cru, maar je moet op dat moment wel een bewijs insturen vanuit de Burgerlijke Stand. Als dit niet het geval is dan is een medische acceptatie voldoende.

Op dat moment is je kind maximaal verzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag dat bekend is bij Ardanta. De kosten van de begrafenis worden vergoed aan de hand van de rekening die gemaakt worden voor het realiseren van de begrafenis.

Fraude

Het komt wel eens voor dat er fraude gepleegd wordt met polissen. Ook bij Ardanta komt het wel eens voor dat er onjuiste of onvolledig informerende klanten inschrijven met als doel de juiste oorzaak van overlijden achterhouden of een overlijden verzinnen.

Als deze fraude niet ontdekt wordt heeft dat invloed op de maandelijkse premie, daarom ziet Ardanta er goed op toe en wordt fraude op de volgende manieren bestreden:

 • Het direct beëindigen van de verzekering
 • Uitsluiting van alle verzekeringen in de toekomst waardoor er altijd geweigerd wordt in de toekomst
 • Aangifte bij de politie

Andere lezen ook: